***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

روابط عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی اعلام کرد: سیزدهمین نشست «شنبه های انقلاب» با عنوان «مشارکت عمومی»، صبح روز شنبه 23 تیر ساعت 9 صبح در خبرگزاری مهر برگزار می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۲۰ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، به نقل از روابط عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی، سیزدهمین نشست «شنبه های انقلاب» با عنوان «مشارکت عمومی»، صبح روز شنبه 23 تیر ساعت 9 صبح در خبرگزاری مهر برگزار می‌شود.

در این برنامه، کارنامه چهل‌ساله «مشارکت عمومی» در حوزه‌های مختلف، از جمله، در حوزه انتخابات، به تعبیری مردم‌سالاری دینی و همچنین نحوه حضور مردم در تظاهرات و راهپیمایی‌ها و دیگر عرصه های حضور مردم، در دوره پیش از انقلاب و پس از انقلاب، بررسی می‌شود.

در این مراسم، اساتیدی چون حجت‌الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات و رئیس سابق سازمان اوقاف و امور خیریه، علیرضا افشار مسئول کارگروه مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و جانشین سابق قرارگاه جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح ، دکتر شهریار زرشناس نویسنده و محقق، دکتر محمد شفیعی فر استاد دانشگاه تهران، مهدی جمشیدی محقق و نویسنده و سایر تحلیلگران حوزه مردم‌سالاری و مشارکت عمومی سخنرانی خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، برنامه شنبه‌های انقلاب که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار می‌شود، شنبه‌های هر هفته یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف را با حضور چهره‌های شاخص آن حوزه بررسی می‌کند.

http://farhangesadid.ir/fa/news/453/سیزدهمین-شنبه-انقلاب-با-موضوع-مشارکت-عمومی-برگزار-می‌شود


ردادی گفت: امروز از تاکسی و نانوایی تا دیگر سطوح عمومی جامعه امکان انتقاد از اجزای کشور وجود دارد چراکه جمهوری اسلامی فضای انتقادی سیاسی را فراهم کرده و در گذشته این امکان وجود نداشت.

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۲۳ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، دکتر محسن ردادی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و معاون مجمع عالی بسیج در سیزدهمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع مشارکت عمومی که در خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار داشت: مشارکت عمومی در انقلاب اسلامی به‌عنوان یک فعالیت شهروندی، ریشه در قانون اساسی جمهوری اسلامی دارد که در مقدمه آن آمده است؛ این نظام بر اساس مشارکت مردمی ایجادشده و ابقای آن نیز با این مشارکت رقم می‌خورد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت مردمی در ایران با مدل غربی آن متفاوت است، تصریح کرد: مشارکت مردمی در غرب به‌صورت رقابتی است و تلاش می‌شود که جناح رقیب کنار زده شود اما در مدل جمهوری اسلامی، علاوه بر این رقابت، رویکرد همیارانه نیز وجود دارد.

ردادی با بیان اینکه در غرب مشارکت مردمی تنها درقالب انتخابات محقق می‌شود، افزود: در جمهوری اسلامی علاوه بر انتخابات، بسترهایی مانند نمازجمعه، راهپیمایی ها و ... نیز بستر مشارکت‌های مردمی هستند که حتی مخالفان نظام و براندازان نیز از این بسترها برای بیان مباحث خود استفاده می‌کنند.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تشریح کرد: مشارکت سیاسی در جمهوری اسلامی بر اساس اندیشه‌های امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و آیت‌الله شهید مطهری تدوین شده است که برخلاف اندیشه غرب، این بزرگان بسیار حساس بودند تا این رویکرد کاملاً دینی باشد.

وی با اشاره به شبهاتی پیرامون مردم سالاری در انقلاب اسلامی گفت: منتقدان مطرح می کنند که اساسا آیا دین و مردم سالاری قابل جمع است؟ و یا می توان دموکراسی و مردم سالاری را با نظام پادشاهی آمیخت؟ که باید پاسخ داد، باتوجه به اینکه نظام دینی ایران بر پایه مردم بنا شده است، قابل جمع با دموکراسی است اما نظام پادشاهی ، اشرافی‌گراست.

ردادی با طرح این سوال که آیا ولایت فقیه با دموکراسی قابل جمع است، گفت: امام خمینی (ره) در این خصوص می فرمایند؛ شخص ولی فقیه مانع از دیکتاتوری و موجب حفظ مشارکت مردمی می‌شود، لذا ایشان در برابر دیکتاتوری بنی صدر که گرایش به سمت یکی از حاکمان منطقه پیدا کرده بود، ایستاد.

این عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه حمایت رهبری از رای مردم و دولت‌‎ها همواره مانع از تعدی گروه های مخالف به آرای مردم شده است، افزود: بسیاری از منتقدان، امروزه مطرح می کنند که با توجه به مشکلات، چرا رهبری به عزل دولت یا برکناری مجلس حکم نمی دهد که این از دخالت کم ایشان در امور اجرایی و احترام به رای مردم حکایت دارد.

 ردادی ادامه داد: اگر عملکرد ولی فقیه را با رفتار دیکتاتورانه شاه مقایسه کنیم، خواهیم دید که شاه حتی در جزییات بودجه نیز دخالت داشت که این موضوع نافی دموکراسی و احترام به رای مردم است.

وی با بیان اینکه مشارکت سیاسی مردم از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، افزود: امروز از تاکسی و نانوایی تا دیگر سطوح عمومی جامعه امکان انتقاد از اجزای کشور وجود دارد چراکه جمهوری اسلامی فضای انتقادی سیاسی را فراهم کرده و در گذشته این امکان وجود نداشت.

این تحلیل‌گر مسائل اجتماعی بابیان اینکه جمهوری اسلامی بر پایه مردم سالاری استوار است و با کمک مردم در همه بحران ها با قدرت بیشتر عمل کرده است، گفت: دشمن در صدد ضربه به پایه‌های انقلاب است و سعی دارد تا مردم را به‌عنوان بخشی از مشکلات معرفی کند، درصورتی که مسئولان باید مردم را در جریان امور قرار دهند و از آنها برای پیشبرد اهداف انقلاب کمک گیرند.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم مشارکت مردم در امر اقتصاد گفت: مقام معظم رهبری می فرمایند کارخانه ها و اقتصاد کشور باید کاملاً مردمی‌ شود و لازم است تا دولت طبق اصل 44 قانون اساسی عمل کند و از مشارکت مردم در ابعاد مختلف اقتصاد بهره بیشتری ببرد.

وی با توجه به تدابیر قانون اساسی در جهت مشروعیت بخشی به اعتراضات مردمی، تشریح کرد: اصل 26 و 27 قانون اساسی نحوه بیان اعتراضات مردمی را بیان کرده است که با توجه به زمزمه‌های هدایت اعتراضات مردم به مکان های مشخص لازم است تا مسئولان بدانند مدل، هاید‌پارک انگلستان در ایران قابل اجرا نیست و مخالف قانون اساسی است.

ردادی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است تا مسئولان نظام در راستای پاسداشت انقلاب اسلامی به مشارکت‌های غیرانتخاباتی مردم توجه ویژه تری داشته باشند و با برنامه ریزی بر تاثیرگذاری این دسته از مشارکت‌ها بیافزاید.

http://farhangesadid.ir/fa/news/460/مشارکت-عمومی-در-انقلاب-اسلامی-ریشه-در-قانون-اساسی-داردولایت-فقیه-مقابل-دیکتاتوری-و-ضامن-تحقق-مشارکت-مردمی-است-انقلاب-اسلامی-زمینه-مشارکت-مخالفان-و-براندازن-را-نیز-فراهم-کرده-استامروز-در-همه-سطوح-جامعه-امکان-نقد-ارکان-مختلف-نظام-وجود-دارد

نویسنده حوزه علوم انسانی گفت: حاصل این دموکراسی که پایه های آن اومانیست و دوری از دین است موجب انفعال و محدود شدن مشارکت مردمی می شود به طوری که بالاترین سطح مشارکت مردم در انتخابات غرب از پاینترین سطح مشارکت مردم در ایران پاینتر است.  

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۲۳ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، دکتر شهریار زرشناس مولف و نویسنده حوزه علوم انسانی در سیزدهمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع مشارکت عمومی که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در خبرگزاری مهر برگزار شد اظهار داشت: مفهوم و تعبیر دموکراسی در یونان باستان ظهور کرد و این دموکراسی همواره در پیوند با حوزه ثروت و قدرت متنفذین فعال بوده است.

وی ادامه داد: دموکراسی یونانی در حالی محقق می شد که عده ای از مردم زندگی خود را بر پایه استعمار و برده داری دیگران ادامه می دادند.

زرشناس با بیان اینکه دموکراسی یونانی در حوزه نظر عبارتست از مشارکت و حضور عده ای از مردم یا برابران، افزود: در این دموکراسی؛ مردان برده، زنان و مردانی با ثروت محدود امکان مشارکت نداشتند.

این مولف حوزه علوم انسانی با بیان اینکه دموکراسی مدرن امروزی غرب نیز بر پایه سرمایه داری شکل گرفته است گفت: حاصل این دموکراسی که پایه‌های آن اومانیسم و دوری از دین است موجب انفعال و محدود شدن مشارکت مردمی می شود به طوری که بالاترین سطح مشارکت مردم در انتخابات غرب از پاینترین سطح مشارکت مردم در ایران پاینتر است.  

وی اضافه کرد: سیطره سرمایه بر فضای دموکراسی غرب مردم را در انتخابات و رویدادهای سیاسی سرخورده می کند و آنان را در زندگی معاش محور غرق و نا امید می کند.

زرشناس با اشاره به اینکه دموکراسی دینی در ایران بعد از انقلاب حیرت انگیز بوده است گفت: اگر در تاریخ 2500 ساله مضبوط ایران بررسی شود هیچ گاه  فضای سیاسی حاکم، مردمی نبوده است.

این مولف حوزه علوم انسانی خاطرنشان کرد: در تاریخ 150 ساله شبه مدرن بعد از مشروطه نیز دموکراسی تنها در حوزه نظر و اندیشه ورود کرد و در عمل حاکمیت مردمی بروز و ظهور نداشت؛ در واقع تحمیلی بودن تصمیمات و فقدان حضور مردم امری بارز و روشن بود.

وی گفت: حکومت پهلوی اول نتیجه یک کودتا بود و پهلوی دوم نیز ناشی از یک سازش میان سران سه قدرت اشغالگر ایران شکل گرفت و بقا و دوام آن نیز ناشی از حضور مردم نبود.

زرشناس با بیان اینکه زمانی که حکومت مردمی در ایران به میدان آمد پهلوی را کنار زد گفت: روسو در کتاب قرارداد اجتماعی خود می گوید دموکراسی تحقق اراده عمومی است اما این مهم هیچ گاه رقم نخواهد خورد زیرا در غرب شرایط دیگری حاکم است.  اما در آذر سال 57 که فوکو به ایران آمد اعلام کرد که اراده عمومی را در خیابان های تهران می توان مشاهده کرد و این مهم برای اولین بار زیر پرچم انقلاب و تدین محقق شد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی حوزه امر سیاسی را به گشاده ترین وجه ممکن به روی امر اجتماعی باز کرد گفت: امروز در تاکسی و یا مهمانی های خانوادگی مباحث سیاسی مطرح می شود و تمام اقشار جامعه دارای نظر و ذهنیت فعال سیاسی هستند که در جهان بی سابقه است که ذیل دموکراسی دینی و ولایت فقیه محقق شده است.

وی در پایان گفت: این فضای سیاسی برای اولین بار جنگ میهنی را در ایران رقم زد و راهپیمایی ها و حمایت های مردمی در کف خیابان از یک نظام را برایمان ایجاد کرد.

http://farhangesadid.ir/fa/news/456/بالاترین-مشارکت-انتخاباتی-در-غرب-از-کم‌ترین-مشارکت-مردم-ایران-پایین‌تر-است-انقلاب-اسلامی-اراده-عمومی-را-در-کشور-محقق-کرد

افشار گفت: هیچکدام از نظام‌های غربی و شرقی در دموکراسی و استفاده از مشارکت مردم در عرصه‌های کشوری موفق نبودند اما جمهوری اسلامی ایران مدل موفق عدالت محور با استفاده از مشارکت مردم را ارائه کرد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۳ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، علیرضا افشار رئیس عالی هیئت اندیشه ورزی سپاه در سیزدهمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع مشارکت عمومی که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در خبرگزاری مهر برگزار شد با اشاره به چهلمین سال نکوداشت انقلاب اسلامی و در بیان دستاوردهای مشارکت عمومی انقلاب گفت: نظام اسلامی دارای دو پایه اساسی رهبری و مردم است؛ رهبری به‌عنوان پشتوانه نظری و هدایتی مردم و انقلاب و مردم به‌عنوان پشتوانه نظام اسلامی است.

وی در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در بُعد مشارکت عمومی گفت: هیچکدام از نظام‌های غربی و شرقی در دموکراسی و استفاده از مشارکت مردم در عرصه‌های کشوری موفق نبودند اما جمهوری اسلامی ایران مدل موفق عدالت محور با استفاده از مشارکت مردم را ارائه کرد.

افشار ادامه داد: در بُعد سیاسی شاهد حضور جریان‌های سیاسی و احزاب در مشارکت‌های عمومی هستیم که این جریانات در جهت‌دهی مردم در عرصه‌های انتخابات بسیار سازنده عمل می‌کنند و این موضوع مصوب قانون اساسی کشور است.

معاون اسبق وزیر کشور افزود: حضور مردم در انتخابات، نشان از مشارکت عمومی در خنثی‌سازی فتنه‌ها است. راهپیمایی 23 تیرماه در مقابل فتنه 18 تیر از نمونه عینی این مسئله است که با حضور مردم درصحنه این فتنه خنثی شد؛ 9 دی نیز از دیگر مشارکت‌های مردمی است که منجر به ختم قائله فتنه 88 شد.

افشار با اشاره به این موضوع که حضور سیاسی مردم درصحنه ضامن انقلاب است، تشریح کرد: در کشورهای غربی حضور مردم در مقابل پول و مزدورانه است، حضور در کشورهای شرقی نیز بر اساسی ایده سوسیالیستی و به‌اجبار است؛ اما مدل جمهوری اسلامی ایران به‌صورت داوطلبانه و با حضور اختیاری مردم درصحنه است.

مسئول کارگروه مشارکت اجتماعی شورای هماهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس و در جهت تأمین امنیت چهل‌ساله انقلاب، شاهد مشارکت داوطلبانه مردم در این حوزه بودیم و هستیم؛ کشورهای غربی و دشمان نظام برای نابودی این مشارکت و ایجاد تفرقه‌های قومیتی بسیار تلاش کردند اما با حضور گسترده مردم این تلاش‌ها خنثی‌شده است.

رئیس عالی هیئت اندیشه ورزی سپاه با اشاره به ناتوی فرهنگی غرب و هزینه‌هایی که علیه فرهنگ ایران متمرکزشده است، گفت: در حال حاضر در بخش فرهنگ، مردم بسیار جلوتر از دولت درحرکت هستند؛ هیئت‌ها، مجالس فرهنگی، جلسات قرآن، جشن‌ها و... در حقیقت ثمن‌های فرهنگی را تشکیل داده است.

افشار با توجه به مشارکت مردم در بخش محرومیت‌زدایی گفت: تبدیل جهاد سازندگی به وزارتخانه و ادغام آن با جهاد کشاورزی تصمیم غلط مدیریتی بود که امروز جای آن را اردوهای محرومیت‌زدایی، گروه‌های جهادی و مؤسسات خیریه پرکرده است.

معاون اسبق وزیر کشور گفت: علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری، در حوزه اقتصادی از مردم به‌خوبی استفاده‌نشده است و ضعف ما ناشی از عدم توجه به مشارکت اقتصادی مردم و عدم ارائه صحیح آمارهای مشارکت‌های مردم در این حوزه است.

وی گفت: سرمایه اجتماعی مهم‌ترین پشتوانه نظام است و دشمن برای بی اعتمادسازی مردم نسبت به جمهوری اسلامی سرمایه‌گذاری کرده است که برای مبارزه با این هجمه لازم است تا به امید و اعتماد مردم توجه ویژه‌ای شود.

افشار در پایان تأکید کرد: نباید از دستاوردهای چهل‌ساله انقلاب اسلامی غفلت شود؛ اگر بعد از انقلاب هیچ‌چیز به‌جز استقلال و آزادی به دست نمی‌آوردیم، برای مردم متمدن و بزرگ ایران، داشتن استقلال و آزادی کافی بود که این موضوع بزرگ‌ترین دستاورد محسوب می‌شود.

http://farhangesadid.ir/fa/news/457/همه-نظام‌های-سیاسی-شرق-و-غرب-در-مشارکت‌-عمومی-شکست-خورده‌اند-جمهوری-اسلامی-مدل-موفق-عدالت-محور-با-استفاده-از-مشارکت-مردم-را-ارائه-کرد-۲۳-تیر-و-۹-دی-نمونه‌های-عینی-مشارکت-مردم-در-خنثی-سازی-فتنه

جمشیدی گفت: پیروزی جریان مخالف دولت مستقر به‌عنوان مجری انتخابات، نشان‌دهندۀ سلامت انتخابات است و این‌که ولیّ‌فقیه، رأی مردم را از لحاظ شرعی، حقّ الناس قلمداد می‌کند، خصوصیّت منحصر‌به‌فرد انتخابات در ایران است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۳ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، مهدی جمشیدی دبیر کمیته مشارکت عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در سیزدهمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع مشارکت عمومی که در خبرگزاری مهر برگزار شد اظهار داشت: مشارکت همدلانه مردم در حوادث و مواقع بحرانی، کم‌نظیر است.

وی ادامه داد: تمام نهادهای انقلاب، ریشه‌های مستحکم مردمی دارند بر همین اساس شکل‌گیری این نهادها، حاصل احساس مسئولیّت مردم نسبت به سرنوشت انقلاب است.

جمشیدی با اشاره به راهبرد دفاعی و امنیتی مردم‌محور، انقلاب گفت: همدلی و همراهی مرزنشینان با انقلاب اسلامی، قائله‌های طراحی شده توسط دشمن را فرونشانده است.

وی در بیان علل پایداری و مقاومت انقلاب در برابر دشوارترین توطئه‌ها بیان داشت: یکی از علل پایداری و مقاومت انقلاب در برابر دشوارترین توطئه‌ها، خدعه‌های اقتصادی، مساعدت‌های معیشتی مردم نسبت به یکدیگر بوده است.

دبیر کمیته مشارکت عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ادامه داد: همراهی مردم ایران در کمک به طبقات محروم و فقیر، مثال‌زدنی‌ست و وجود ده‌ها هزار تشکّل فرهنگی، همراهی مردم با انقلاب را نشان می‌دهد.

وی تشریح کرد: پیش از انقلاب و هم زمان با پیروزش شکوهمند جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی به مظهر تمام خواسته‌های تاریخی مردم ایران تبدیل شد.

جمشیدی افزود: انقلاب ایران، انقلابی با دست‌های خالی، ولی برخوردار از بدنۀ اجتماعی کم‌نظیر بود وغلبه بر حکومت پهلوی مسلح و مورد حمایت امریکا، جز با مشارکت تمام‌عیار مردم، میسّر نبود.

وی گفت: انقلاب اسلامی، حاصل چیرگی ارادۀ یکپارچۀ مردم، بر خشونت و سرکوب‌گری حکومت پهلوی بود و تجّلی‌گاه هضم شدن ارادۀ یک ملّت در یک شخص بود.

دبیر کمیته مشارکت عمومی جنبش مردمی با اشاره به برگزاری انتخابات آزاد در ایران گفت: پیروزی جریان مخالف دولت مستقر به‌عنوان مجری انتخابات، نشان‌دهندۀ سلامت انتخابات است.

وی ادامه داد: از جمله دلایل اعتبار و سلامت انتخابات در ایران، حقّ الناس شمرده شدن رأی مردم از لحاظ دینی است و این‌که ولیّ‌فقیه، رأی مردم را از لحاظ شرعی، حقّ الناس قلمداد می‌کند، خصوصیّت منحصر‌به‌فرد انتخابات در ایران است.

جمشیدی با اشاره به حضور چهل ساله و مستمر مردم در راهپیمایی‌های سالیانۀ انقلاب گفت: این دست راهپیمایی ها در دنیا نظیر ندارد و استمرار این حضور در راهپیمایی‌های سالیانۀ انقلاب، عمق باور ملت به انقلاب را نشان می‌دهد.

دبیر کمیته مشارکت عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مردم‌سالاری در انقلاب، مستمر، صادقانه و حداکثری بوده است در اثر انقلاب، ارادۀ مردم، جایگزین ارادۀ ملوکانه شد و انقلاب، خواست مردم را جایگزین خودکامگی شاه کرد.

وی ادامه داد: انقلاب، انتخابات فرمایشی و تشریفاتی را برچید و انتخابات حقیقی، واقعی و اثرگذار را حاکم و مردمی را که هیچ‌کاره بودند، همه‌کار کرد.

جمشیدی با اشاره به حضور مردم در صحنه بعد از انقلاب بیان داشت: انقلاب، مردم را از حاشیۀ سیاست به متن سوق داد و در سیاست پیش از انقلاب، مردم هیچ‌کاره بودند.

وی گفت: به تعبیر رهبر انقلاب، نظام جمهوری اسلامی، چیزی جز ملّت ایران نیست و نظام اسلامی، تبلور ارادۀ مردم است، نه یک نظام بوروکراتیک و اشرافی بریده از مردم و نظام جمهوری اسلامی، تجسّم ساختاری خواست مردم است.

جمشیدی ادامه داد: انقلاب، شکاف میان مردم و حکومت را به اتحاد این دو تبدیل کرد و نیرومندی بدنۀ اجتماعی انقلاب، سرّ اقتدار آن در برابر بیگانگان است و قوّت جنبۀ مردمی انقلاب، آن را از تهدیدهای بنیان‌برافکن، عبور داده است.

وی در پایان گفت: مشارکت سیاسی مردم ایران، حدّ نصاب‌های رایج را درهم‌شکسته است وکمترین مشارکت مردم در انتخابات ایران، برابر با بالاترین مشارکت در امریکاست که میانگین مشارکت مردم در هیچ‌یک از انتخابات‌ها، کمتر از پنجاه درصد نبوده است.

http://farhangesadid.ir/fa/news/455/انقلاب-اسلامی-مردم-را-از-حاشیه-سیاست-به-متن-آورد-میانگین-مشارکت-مردمی-در-همه-انتخابات‌های-بعد-از-انقلاب-بالای-50-درصد-بوده-است-چهل-سال-حضور-مردم-ایران-در-راهپیمایی‌های-سالانه-در-دنیا-نظیر-ندارد

شفیعی فر گفت: نظام جمهوری اسلامی شکل گیری و بنیانش از درون مردم نشات گرفته است که این را می توان در راهپیمایی و حضور مردم در خیابان ها و در حمایت از نظام در مراسمات مختلف و تجدید بیعت ها مانند روز قدس و 22 بهمن مشاهده کرد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۲۳ تیر ۱۳۹۷
پ

به گزارش فرهنگ سدید، دکتر محمد شفیعی‌فر عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سیزدهمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع مشارکت عمومی که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در خبرگزاری مهر برگزار شد اظهار داشت: همه اقشار مردم در به وجود آمدن انقلاب اسلامی مشارکت و حضور داشته اند.

وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی اولین حکومتی است که با حضور و مشارکت مردم پایه گذاری شده است برخلاف حکومت‌های قبلی مانند پهلوی که با کودتا روی کار آمده اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به رفراندوم 12 فروردین 58 بیان داشت: جمهوری اسلامی برای تثبیت خود و فهماندن این موضوع به جهان که این نظام بر پایه مردم است اقدام به برگزاری رفراندوم سیاسی کرد که نظیر آن در هیچ کجا دیده نشده است.

وی ادامه داد: نتیجه این رفراندوم حضور حداکثری مردم بود که 98 درصد به این نظام آری گفتند و در رفراندوم های بعدی مانند رفراندوم قانون اساسی حضور مردم و مشارکت آنها بسیار چشمگیر بود.

شفیعی فر گفت: نظام جمهوری اسلامی علیرغم علم به وجود برخی مخالفت‌ها اما اقدام به برگزاری رفراندوم در همه حوزه‌ها کرد که نتیجه آن را می توان در سال 68 و در رفراندوم تغییر قانون اساسی و رای مثبت اکثریت مردم مشاهده کرد.

وی ادامه داد: شکل‌گیری و بنیان نظام جمهوری اسلامی از درون مردم نشات گرفته است که این را می توان در راهپیمایی و حضور مردم در خیابان ها و حمایت از نظام در مراسم‌های مختلف و همچنین تجدید بیعت با نظام مانند روز قدس و 22 بهمن دید.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی حتی درانتخاب رهبری هم مردم مشارکت دارند و مردم با انتخاب نمایندگان خود رهبر مورد نظر را انتخاب می کنند.

وی ادامه داد: حتی زمانی که خود رهبر هم نتواند مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد نمایندگانی که توسط مردم انتخاب شده اند می‌توانند آن رهبر را برکنار کنند که این بر خلاف حکومت های موروثی است.

شفیعی فر افزود: در این نظام که بر پایه مردم پایه گذاری شده است تا خود مردم نخواهند هیچ اتفاقی نمی افتد و این با خواست مردم است که یک نفر را در یک جایگاه قرار دهند و یا از آن جایگاه برکنار کنند.

وی گفت: در عمده حکومت های دنیا فقط یک نظام انتخاباتی موجود است ولی در جمهوری اسلامی مردم در برای تعیین هر فردی در هر جایگاه در انتخابات های متعددی شرکت می‌کنند؛ شرکت در انتخابات‌های جداگانه ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای محلی تایید این موضوع است.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: تمام انتخابات‌هایی که در نظام جمهوری اسلامی برگزار می شود با رقابت همراه است؛ همین تکثرگرایی و رقابت موجود از اوایل انقلاب تا به امروز باعث شده است تا احزاب بتوانند آزادانه در هر انتخاباتی شرکت کنند. 

وی خاطر نشان کرد: قبل از انقلاب هدف از تشکیل احزاب، فرمالیته و فرمایشی بود که با نامهای حزب اکثریت و اقلیت فعالیت می‌کردند؛ نکته قابل تامل اینکه  حزب اکثریت که موافقان حکومت در آن حضور داشتند از سوی حکومت انتخاب می‌شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به بحث نظارت در انتخابات افزود: در نظام جمهوری اسلامی در کنار انتخابات در همه حوزه‌ها، نظارت بر آن نیز به صورت فعالانه وجود دارد که این موضوع توسط شورای نگهبان و برخی از نهادهای اجرایی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی آنقدر انعطاف پذیر و واکنش گراست که سیاست های مختلف در آن اجرا می شود و می توان این مورد را در دولت‌های مختلف مشاهده کرد.

شفیعی‌فر ادامه داد: آقای خاتمی علیرغم داشتن سیاست های مبتنی بر نظریه های غربی با اکثریت آرا انتخاب شد و بعضی با تعابیری این انتخاب را نه به نظام تلقی کردند ولی در دوره بعد از آن آقای احمدی نژاد که سیاست‌های آن بر عکس سیاست‌های دولت قبل بود و بازآفرینی آرمان ها و اعتقادات انقلابی مورد توجه قرار گرفت با رای همان مردم انتخاب شد.

وی در ادامه به سیاست دولت آقای روحانی اشاره و خاطرنشان کرد: سیاست دولت یازدهم مذاکره با آمریکا بود؛ اگرچه در اوایل انقلاب عدم رابطه با آمریکا جزو آرمان ها محسوب می شد اما سیاست های دولت روحانی این تابو را شکست؛ رهبر معظم انقلاب بارها بر عدم خوش بینی به آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات هسته‌ای تاکید کردند اما در عین حال با تصمیم دولتی که با نظر مردم بر سر کار آمده است مخالفت نکردند.

این استاد دانشگاه در ادامه این مطلب گفت: نظام جمهوری اسلامی بر اعتقادات مردم پایه گذاری شده و پایگاه هایی در بین اقشار جامعه دارد که این را در حکومت پهلوی نمی توان مشاهده کرد.

شفیعی فر گفت: استراتژی اصلی نظام جمهوری اسلامی از اوایل انقلاب تا به امروز حضور مردم در صحنه است و هدف از تشکیل بسیج، ورود مردم به تمامی عرصه هاست و به طور قطع می‌توان گفت شکل گیری و تداوم نظام جمهوری اسلامی بر اساس خواست مردم است.

http://farhangesadid.ir/fa/news/458/انتخاب-دولت‌هایی-با-سیاست‌های-کاملا-متفاوت-در-جمهوری-اسلامی-اثبات-مشارکت‌-غیرفرمایشی-مردم-استعالی‌ترین-مقام-نظام-نیز-به-تصمیم-عمومی-احترام-می‌گذارد-با-تشکیل-بسیج-مردم-به-تمامی-عرصه‌ها-وارد-شدند

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۴/۲۳