***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

منشر شده در ایثار پرس 

دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

http://www.isarpress.ir/?p=5853

گروه : آخرین اخبار / صفحه اول / ویژه

پ
  • شناسه : 5853
  • 14 تیر 1400 - 10:18

فغان ز فتنه جدید برای افغان

 

حدود پنج دهه زجر و مصیبت در افغانستان بر این مردم سخت کوش مسلمان میگذارد . باز خبرهای نگران کننده بگوش می رسد . این نوشتار بطور اجمالی به آنچه در افغانستان مظلوم گذشته می پردازد .

دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

افغانستان دارای ۶۵۲٬۸۶۰ کیلومتر مربع پهناوری، چهل و یکمین کشور وسیع دنیا است و مردم آن مسلمان بوده و حدود ۳۹٫۸ میلیون نفر می باشد ، که آن را در رتبه سی و هفتم کشورهای دنیا قرار می‌دهد. کابل پایتخت و بزرگترین شهر آن است.

این کشور دارای پیشینه ای از جنگ و ناامنی دشمنان خارجی وداخلی است .از اواخر سده نوزدهم میلادی سه جنگ توسط انگلیس علیه افغان ها به راه افتاد و از اردیبهشت ماه 1357  مداخله نظامی شوروی در افغانستان صورت گرفت و مقاومت گروه‌های اسلام‌گرا به نام مجاهدین افغان پس از یک دهه جنگ چریکی علیه نیروهای شوروی در افغانستان در هشت ثور ۱۳۷۱ کابل را آزاد کردند. پس از آن طالبان تحت حمایت امریکا بر این کشور سلطه یافته و جنایت زیادی را بوجود آورد . سپس نظامیان امریکای متجاوز به بهانه مبارزه با القاعده افغانستان را در سال  ۲۰۰۱ اشغال کردند و پس سالیان متمادی کشتار و نا امنی وحضور چکمه پوشان نظامی و نیز تحمیل و استقرار یک دولت غربگرا و وابسته ، نیروهای خود را کاهش داد . در خرداد 1400 با اعلام خروج امریکا از افغانستان ، مجددا میراثی از جنگ داخلی را به جا گذاشته و طالبان شهرهای زیادی را مجددا اشغال کردند . تا این کشور مظلوم را محتاج حضور ظالمانه خود جا بیاندازند . وباز بتواند با تداوم حضور خسارت بارشان ، بر این کشور اسلامی سلطه یابد .

 

با توجه پیچیدگی شرایط حوادث افغانستان را هوشمندانه باید رصد و تحلیل کرد. اهم گزاره های زیر حایز اهمیت می باشد :

  • دولت مرکزی فعلی حاکم بر افغانستان، کاملا آمریکایی است و مواضع ضد ایرانی دارد و هرگز در موضع دوستی با ایران قرار نخواهد گرفت . علاوه برآن ، در حال حاضر نیز سلطه این دولت بر افغاستان به یک حوزه کوچک و حداقلی محدود شده است.
  • طی روزهای اخیر هم ، طالبان بر هر نقطه ای در این کشور مسلط شده، امنیت را حاکم کرده و یک مشی معتدل اجتماعی را اجرا کرده است. 
  • اخراج آمریکا از افغانستان منفعت مشترک ایران  با طالبان است.  چینی ها، روسها و تا حدودی هم هندی ها ، اکنون راضی به تسلط طالبان بر افغانستان و اخراج آمریکا از این کشور و تشکیل یک حکومت مستقل در کابل هستند. طالبان اکنون بر ده ها منطقه شیعه نشین حاکم شده و واقعا مشکل حادی ایجاد نکرده است.  هرچند در یک نگاه بدبینانه تسلط این گروه بر افغانستان تهدیداتی هم می تواند داشته باشد اما در یک تحلیل عمیق، فرصتهای این وضعیت، بیشتر از تهدیدهاخواهد بود.
  • مدتی است خبرهای مهم و در عین حال عجیب و «مبهمی» از افغانستان، کشور همسایه ایران منتشر می‌شود: «پیشروی سریع طالبان در شهرهای مختلف افغانستان و سقوط یک به یک شهرهای این کشور»!
  • آمریکا با هماهنگی کامل با طالبان در حال انتقام‌گیری از مردم افغانستان است. آمریکایی‌ها چند تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده‌اند و به اهداف اعلامی خود نرسیده‌اند لذا بعید است، به راحتی از این کشور خارج شوند.
  • بررسی اینکه تحولات جاری در افغانستان، چقدر می‌تواند برای ما که همسایه‌اش هستیم، مخاطراتی داشته باشد
  • چنانچه این جنگ به همین شکل ادامه یابد، ما باید منتظر سیل پناهجویان افغان به کشورمان باشیم.
  • قطعا راه‌حل بحران افغانستان، رجوع به عامل بحران نیست. اگر آمریکا قرار بود افغانستان را آباد کند، در این 20 سال آبادش کرده بود.
  • قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان نه به صلاح ایران و نه به صلاح هیچ کشور دیگری در منطقه نخواهد بود؛ اما به صلاح آمریکا؛ خواهد بود!
  • در این بین هوشیاری مردم شجاع افغانستان موثرخواهد بود.
  • رسانه‌ها نبایستی از توجه به تحولات افغانستان غفلت کنند.
  • اخبار و گزارش‌هایی که این روزها از این کشور همسایه به گوش می‌رسد بسیار نگران‌کننده است و خبر از تحولات خطرناکی می‌دهد که باید مسئولین سیاسی و امنیتی کشورمان این تحولات را به دقت رصد کرده و برای سناریو‌های احتمالی آینده آماده بوده و برنامه داشته باشند.
  • طالبان یکی پس از دیگری شهرهای افغانستان را ‌اشغال و از دست دولت مرکزی بیرون می‌آورد.
  • با تضعیف اقتدار حکومت مرکزی القاعده نیز در افغانستان جان تازه‌ای گرفته است. و گروه تروریستی القاعده در 11 ولایت این کشور فعالیت دارند.از آنجا که منبع اصلی درآمد این گروه‌های تروریستی سلفی- تکفیری قاچاق مواد مخدر و اسلحه می‌باشد؛ احتمالا بعد از این شاهد افزایش تصاعدی تولید مواد مخدر و خرید و فروش اسلحه نیز در منطقه خواهیم بود
  • اگر حمایت‌های آمریکا و اگر حضور نظامی آمریکا چاره اوضاع نابسامان امنیتی و سیاسی کنونی این کشور بود طی 20 سال گذشته این اتفاق می‌افتاد. مداخله خارجی در کشورهایی که درگیر جنگ داخلی هستند نه تنها به ثبات منجر نمی‌شود بلکه بی‌ثباتی کنونی را تشدید می‌کند.
  • افغانستان به جای نظام غیرمتمرکز و بی‌اختیار، به یک نظام مستحکم اسلامی نیاز ‏دارد
  • مردم افغانستان خاطرات بسیار تلخ حکمرانی این گروه در طی سال‌های 1996 تا 2001 را فراموش نمی‌کنند.
  • عقل حکم می‌کند که مردم افغانستان از یک سوراخ دوبار گزیده نشوند.
  • امنیت کالایی نیست که از بیرون بتوان آن را خریداری کرد. دولت و ملت افغانستان خود باید دست در دست یکدیگر کشور را به ثبات برسانند. تا زمانی که دولت- ملت به مفهوم واقعی در این کشور شکل نگرفته و هنوز مردم به جای کشور افغانستان به قوم و قبیله خود وفادارند؛
  • با افزایش جنگ و‌گریز میان طالبان و نیروهای دولتی، هزاران خانواده خانه‌های خود را در شمال «قندوز» و....ترک کردند و‌گریختند. ودرد و رنج مردم افغانستان در حال افزایش است .
  • تحولات این روزهای افغانستان بار دیگر صدر اخبار و گزارش های رسانه های منطقه ای و بین المللی را به خود اختصاص داده است.
  • آمریکا و کشورهای غربی برای طالبان ارزش افزایی کرده و سعی‌شان بر این است که افغانستان در همین وضعیت ناامن و ناآرام باقی بماند. یعنی اگر صلح و ثبات در افغانستان ایجاد شود دیگر حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان هیچ توجیهی نخواهد داشت. امروز آمریکا در ظاهر می‌گوید که ما در حال ترک افغانستان هستیم. در حالی که آمریکا به افغانستان نیامده است که آن را ترک کند. آنها در ظاهر مدعی هستند که ما در حال ترک افغانستان هستیم اما آنها به افغانستان نیامده‌اند که بروند.
  • طالبان یک وسیله و ابزار جنایت ونا امنی هستند و دستشان تا مرفق به خون مردم افغانستان آلوده است.

 

  1. سخن پایانی
  • تنها راه نجات افغانستان وحدت و همدلی تمام اقوام و اتکا به توان داخلی و پرهیز از دخالت نیروهای بیگانه می باشد . وتلاش برای خروج از جنگ وناامنی 43 ساله می باشد .
  • شیعیان افغانستان در این فتنه آمریکایی باید بسیار هوشیار باشند ومانع از اجرای طرحهای مشکوک امریکایی ها و ایادی داخلی انان باشند!
  •  تجربه موفق تشکیل «حشدالشعبی» در عراق و عملکرد بسیار موفق تیپ فاطمیون در سوریه برای مقابله با گروه‌های تروریستی مثل داعش نشان داد که مردم افغانستان نیز می‌توانند با تشکیل هسته‌های مقاومت بسیج مردمی متشکل از همه اقوام اصیل اعم از شیعه و سنی و با حمایت و پشتیبانی دولت مرکزی بر بلای تروریسم ، بدون کمک گرفتن از نیروهای خارجی غلبه کنند.
  • جمهوری اسلامی اشراف و نفوذ بالایی بر حوادث نظامی و سیاسی این کشور دارد که می تواند مدد رسان مردم مظلوم مسلمان  بوده و با تهدیدات احتمالی مقابله کند.

 

 

 

فغان ز فتنه جدید برای افغان

 

http://www.isarpress.ir/?p=5853

 

http://www.isarpress.ir/1400/04/14/%d9%81%d8%ba%d8%a7%d9%86-%d8%b2-%d9%81%d8%aa%d9%86%d9%87-%d8%ac%d8%af%db%8c%d8%af-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%81%d8%ba%d8%a7%d9%86/