*...عبرتهای مقایسه بیانات رهبر انقلاب در دیدار اول و دیدار آخر دولت تدبیر و امید...*
منتشر شده در پایگاه خبری تحلیلی 598
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
https://www.598.ir/fa/news/490079/%D8%B9
کد خبر: ۴۹۰۰۷۹
زمان انتشار: ۱۱:۱۹ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
مدال ضعیفترین مقبولیت مردمی بر گردن روحانی؛
عبرتهای مقایسه بیانات رهبر انقلاب در دیدار اول و دیدار آخر دولت تدبیر و امید
بر اساس سنت همه ساله، اعضای دولت با رهبر انقلاب دیدار داشته و ایشان رهنمودهای لازم را میدهند. دولت 11 و 12 نیز هشت دیدار داشته، که مقایسه بین دیدار اول و دیدار آخر حائز نکات آموزندهای میباشد.
سرویس سیاسی پایگاه 598-دکتر سید جواد هاشمی فشارکی/ بر اساس سنت همه ساله، اعضای دولت با رهبر انقلاب دیدار داشته و ایشان رهنمودهای لازم را میدهند. دولت 11 و 12 نیز هشت دیدار داشته، که مقایسه بین دیدار اول و دیدار آخر حائز نکات آموزندهای میباشد:
اولین دیدار دولت تدبیر و امید با مقام معظم رهبری
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز ۶ /شهریور/ ۱۳۹۲ در اولین دیدار هیئت دولت یازدهم، با قدردانی از هماهنگی دولت و مجلس برای آغاز بکار سریع دولت جدید، آقای روحانی را رئیسجمهوری مطلوب، مورد اعتماد و دارای سوابق روشن انقلابی خواندند و با تبیین شاخصهای مهم دولت مطلوب از جمله سلامت اعتقادی و اخلاقی، خدمت به مردم، عدالت، سلامت اقتصادی و مبارزه با فساد، قانونگرایی، حکمت و خردگرایی و تکیه بر ظرفیت درون زای کشور تأکید کرده و توصیههای زیر را به آنان نمودند:[1]
- اقتصاد و علم را در اولویت قرار دهید و با مهار تورم، تأمین نیازهای اساسی مردم، رونق تولید و ایجاد تحرک و آرامش در عرصه اقتصادی، امید مردم به آینده را استمرار و افزایش دهید.
- مسائل اقتصادی و پیشرفت علمی دو اولویت اصلی کشور هستند که باید مورد توجه و اهتمام ویژه قوه مجریه و همچنین قوای دیگر قرار گیرند.
- وزارتخانهها و دستگاههای خدماتی همچون وزارت صنعت و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری نزدیک با دو متولی اصلی، زمینه استفاده از پیشرفتهای علمی دانشگاهها و مراکز علمی را بوجود آورند و تحرک علمی دانشگاهها را دو چندان کنند.
- اعتماد به پروردگار و نگاه درست، عاقلانه و بخردانه، حلال مسائل خواهد بود.
- هیچ مسئلهای نباید مسئولان را از خدمت به مردم غافل کند.
- دیدگاهها و سلایق متفاوت سیاسی –اقتصادی و اجتماعی حاشیه است و خدمت به مردم متن، اجازه ندهید حاشیه ها بر متن اثر بگذارد.
- در چارچوب قوانین نیز میتوان به دور از نگاه مرسوم اداری، با «نگاه جهادی و شوق آرمانی»، عمل کرد و موانع را پشت سر گذاشت.
- قانون، ریل حرکت دولت است و اگر به هر دلیلی از آن خارج شوید کشور و مردم، صدمه میبینند.ممکن است برخی قوانین ناقص و معیوب باشد اما ضرر عمل نکردن به همین قوانین بیشتراز اجرای آنهاست بنابراین تلاش کنید قانونگرایی در همه دستگاهها نهادینه شود.
- مصوبات شوراهای عالی از جمله شواریعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی که بسیار مهم است باید معتبر شناخته و براساس آنها عمل شود.
- در اجرای این سیاستها (سیاستهای کلی تحول نظام اداری) متأسفانه تأخیر شده که باید آن را اجرایی کرد.
- پیشرفت باید با عدالت همراه باشد و گرنه جامعه مانند کشورهای غربی دچارشکاف و تبعیض و نارضایتی خواهد شد.
- ایشان به اعضای دولت جدید یادآور شدند منصب حکومتی جایگاه وسوسه انگیز قدرت و منابع مادی است، مانند یک چشم بصیر و یک نورافکن قوی و دائم، مراقب باشید دستگاه تحت مدیریت شما از وسوسه فساد، دور و در امان بماند.
- فساد همچون موریانه است، با قاطعیت و تدبیر جلوی رخنه «فساد، پارتی بازی، رشوه و اسراف» را بگیرید تا اصولاً نیازی به ورود دستگاهای نظارتی به حیطه مدیریتی شما، پیش نیاید.وجود چند انسان ناسالم، متأسفانه مثل میکروب، زحمات و تلاشهای کارکنان خدوم دستگاهها را زیر سؤال میبرد که باید جلوی این کار را گرفت.
- باید قبل از هر اقدام و حتی هر اظهار نظر و موضع گیری، مطالعات کارشناسی لازم انجام شود چرا که هزینه برطرف کردن تبعات منفی کارهای ناپخته و سخنان ناسنجیده بسیار زیاد است.
- کلید حل مشکلات، در ظرفیتها و امکانات داخل کشور است که باید با خردمندی از آنها بهره گرفت.
- نباید به خارج امید بست و به آن اعتماد کرد...واقعیت این است که از جبهه خصم، نمیتوان و نباید انتظار دوستی و صمیمیت داشت.
- سهم هر کشور در مناسبات بین المللی به اقتدار درونی آن کشور وابسته است بنابراین باید تلاش کرد روند اقتدار روزافزون داخلی کشور، استمرار یابد و تقویت شود.
- با توجه به این زیر ساختها، باید ایجاد ثبات و آرامش ذهنی در مردم و بازار، کاهش تورم، تأمین نیازهای اساسی مردم و تحرک بخشیدن به تولید ملی در دستور کار فوری دولت قرار گیرد.
- اگر در این عرصه، عزت، حکمت و مصلحت بدرستی فهم و اجرا شود، سیاست خارجی در طراز نظام جمهوری اسلامی خواهد شد.
- هفته دولت با نام دو شهید فرزانه رجایی و باهنر زینت یافته است و اقدام همه دولتها در سرلوحه قرار دادن نام و اهداف این دو شهید، حرکتی پرمعنا است.
- اصول و ارزشهای انقلاب در سخنان و مواضع امام، متجلی است و اگر عملاً پایبند و دلبسته آنها باشیم و در مواقع ابهام نیز به آنها رجوع کنیم، به فضل الهی، کارها «خوش آینده» خواهد بود و به پیش خواهیم رفت.
- انشاءالله هیئت دولت با تکیه بر عزم مستحکم بتواند با حرکت در مسیر درست، وظایف سنگین خود را به انجام برساند.
- آخرین دیدار دولت تدبیر و امید با مقام معظم رهبری
ششم مردادماه 1400 رهبر انقلاب طبق سنت همیشگی پایان کار همه دولتها، دولتمردان دولت دوازدهم را به حضور پذیرفته و بیاناتی را خیلی خلاصه خطاب به آنها اظهار داشتند:
- عملکرد دولت آقای روحانی در بخشهای مختلف یکسان نبوده است، در برخی موارد بر طبق انتظارات بود اما در برخی موارد اینگونه نبود.
- یک تجربه بسیار مهم در این دوران عبارت است از بیاعتمادی به غرب که آیندگان باید از آن استفاده کنند.
- در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد و آنها کمک نمیکنند و هرجا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمیزنند به این دلیل است که نمیتوانند. مطلقاً نباید برنامههای داخلی را به همراهی غرب منوط کرد زیرا حتماً شکست خواهد خورد.
- هر جا که کارها را منوط به غرب و مذاکره با آن و آمریکا کردید ناموفق بودید و هر جا که بدون اعتماد به غرب، حرکت و از آنها قطع امید کردید موفق بودید و پیش رفتید.
سخن پایانی
- بیانات رهبر انقلاب در آخرین دیدار را با توصیههایی که ایشان در ابتدای دولت داشتند، مؤید انست که دولت در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی قرار دهیم، بدان عملنکرده و ضعیفترین و ناکارآمدترین دولت بوده است.
- در جلسه آخر رهبر انقلاب یک کلمه از دولت تعریف نکردند. با مقایسه سه دیدار آخر دولتهای قبل و آن اینکه ایشان در این دیدار نه از شخص رئیسجمهور و نه کلیت دولت تعریف و تمجیدی نکردند.
- برعکس تمام دیدارهای آخر دولت رهبر انقلاب عکس یادگاری نگرفتند و قرآن نیز هدیه ندادند.
- رهبر انقلاب در طول هشتساله دولت همه گونه حمایت و مساعدت را داشته ولی دولت عملکرد بسیار بدی داشته است. و بدین سبب، روش و منش دولت تدبیر و امید بهجای الگو شدن، تبدیل به "عبرت" همه دولتها شده است. اعتماد این دولت به غرب را تجربه یا به عبارتی عبرت آیندگان از این دولت قلمداد کردند.
- اگر این سخن رهبری در آغاز کار آویزه گوش دولت 11 و 12 میبود:" به همه دولتهای قبلی نیز گفتم که فرصت ۴ یا ۸ سال مسئولیت، بهسرعت میگذرد اما همین مدت محدود، شامل فرصتهای بیپایان برای خدمت به ملت است که نباید هیچکدام را از دست داد." فرصتها را از دست نمیدادند و اینهمه خسارات تورم و گرانیهای چندین برابری، برجام پرمسئله و مشکلات معیشتی و غیره برای عموم مردم و کشور به بار نمیآوردند. و مدال ضعیفترین مقبولیت مردمی را کسب نمیکردند.
منبع سخنان رهبری :
[1]https://www.leader.ir/fa/content/11015
انتشار یافته در :
http://javadfesharaki.blog.ir/1400/05/09/%D8%B9%D8%A8%D8%B1%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D9%84-%D9%88-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D8%AE%D8%B1-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%AA%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D9%88-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF
برچسبها : دکتر سید جواد هاشمی فشارکی / مهندس سید جواد هاشمی فشارکی / دکتر هاشمی فشارکی / دکتر فشارکی / دکترفشارکی / جواد فشارکی / محمد جواد فشارکی / سادات طباطبایی فشارکی / مطلبی فشارکی / سادات فشارکی / مهندس معمار/ آرشیتکت / طراح / معلم / استاد فشارکی / آیت الله فشارکی / حجت الاسلام فشارکی / شهید فشارکی / شهدای فشارکی / پزشک / مطب / سید جواد هاشمی کارگردان / بازیگر هنرپیشه سینما و تلویزیون صدا و سیما و تاتر / کتاب / پدافند / دانشجو / دانشگاه /
. Seyed Javad Hashemi Fesharaki / Dr Hashemi Fesharaki / Dr Fesharaki / Architect