طریق طولانی «فیضیه» تا «الرشید» - خبر
بعد از عزیمت به قم تحصیلات حوزوی را نزد اساتید برجسته حوزه علمیه از جمله: استاد فشارکی، ....
کد خبر: 1037130
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004Lnu
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
طریق طولانی «فیضیه» تا «الرشید»
محمدرضا کائینی
سرویس تاریخ جوان آنلاین: روحانـــی مجاهــد حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن جمشیدی اردشیری، از روحانیان آزادهای است که حضور وی در اردوگاههای اسرای ایرانی در عراق، مایه قوت قلب همگنانش میشد. در ماههای اخیر انتشارات پیام آزادگان، به تدوین و انتشار خاطرات این مجاهد سختکوش پرداخته و از این طریق، به غنای تاریخ در حوزه آنچه در «از فیضیه تا الرشید» آمده، کمک کرده است. ناشر در دیباچه این اثر، در باب اهمیت آن چنین آورده است: «از فیضیه تا الرشید، خاطرات مجاهد انقلابی و آزاده دفاعمقدس حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی که در هشت فصل به نگارش درآمده است. پژوهش و نگارش این کتاب را سیدحسین، ولی پور زرومی بر عهده داشته است. حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی، معروف به شیخ آزادگان شمال کشور، در سال ۱۳۲۰ در خانوادهای روحانی چشم به دنیا گشود. ایشان درس خواندن را در مکتب خانه آغاز کرد و در سال ۱۳۳۲، وقتی حدود ۱۲ سال داشت، برای ادامه تحصیلاتش نزد حضرت آیتالله حاجشیخ محمد کوهستانی، فقیه و عارف بزرگ معاصر مازندران رفت. ایشان در آخرین روزهای تابستان ۱۳۳۷ بار سفر را بست و به شهر قم عزیمت کرد. این سفر را میتوان نقطه عطفی در زندگی و مبارزات ایشان دانست. این طلبه جوان پس از آشنایی با تفکر مبارزاتی امام خمینی (ره) به نهضت تازه شکل گرفته و خیل طلاب مبارز علیه رژیم منحوس پهلوی پیوست. از سال ۱۳۴۱، بارها به دلیل فعالیتهای مبارزاتی، شرکت در مبارزه، حضور در حادثه فیضیه، تبلیغ مرجعیت امام خمینی (ره) و... از سوی ساواک احضار شد. حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی بعد از عزیمت به قم تحصیلات حوزوی را نزد اساتید برجسته حوزه علمیه از جمله: استاد فشارکی، آیتالله صالحی مازندرانی، شیخ علیاکبر تربتی، آیتالله مشکینی، آیتالله خزعلی، امام خمینی (ره) و... ادامه داد. این روحانی هوشیار و مبارز کهنهکار، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و با شروع جنگ تحمیلی، به جبهههای نبرد حق علیه باطل پیوست و سرانجام در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۱ در عملیات بیتالمقدس، سربلند و باشکوه به اسارت نیروهای دشمن درآمد. سالهای اسارت آزاده دلیر و مبارز نستوه مازندران در اردوگاههای الانبار و موصل، زندان الرشید و کمپ تکریت ۵ در حالی سپری شد که خبر شهادت فرزند برومندشان دکتر مهدی جمشیدی از دیوارهای اردوگاه گذشت و به ایشان رسید. اما داغ ضجهمویه ایشان به دل دشمن ماند و خبری از خم شدن و شکستن این درخت کهن نشد. در دوران اسارت، همراهی فرهنگی او با سیدآزادگان، سیدعلی اکبر ابوترابی، همواره خاری در چشم دین و میهن بود. این اوضاع، موجب میشد تا او نیز در این مسیر، تاوانهایی بپردازد. شیخ آزادگان شمال کشور مانند دیگر آزادگان لحظههای تلخ و شیرینی را در آن سوی دیوارهای سرد و سنگی اردوگاهها سپری کرد.
آنچه در خاطرات حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی مورد توجه است، حرفهایی زلال، صادقانه، معصومانه و بیپیرایه از جنس طلبگی ایشان است که، چون از دل برمیآید، لاجرم بر دل نیز مینشیند. خواننده کتاب از فیضیه تا الرشید در ادامه همراهی با این آزاده روحانی میتواند با او به طبیعت بکر زادگاهش در مازندران، حوزههای علمیه قم، جنگ نابرابر و اردوگاههای دشمن بعثی سفر کند و با حدود ۴۰ هزار آزاده سربلند به میهن اسلامی بازگردد. حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی، پس از آزادی از بند اسارت، در دوره چهارم، پنجم و هفتم مجلس شورای اسلامی نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه بود. انتشارات پیام آزادگان با مشارکت بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، کتاب خاطرات حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی را در اختیار علاقهمندان این عرصه قرار داده است. این انتشارات افتخار دارد خاطرات بیتکرار آزادگان را پس از راستی آزمایی به چاپ برساند.»
منبع: روزنامه جوان
https://www.javanonline.ir/fa/news/1037130/%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82-%D8%B7%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%DB%8C%D8%B6%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF