***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب


نویسنده(گان):
آزیتا فشارکی نیا*، 



مجله دانشگاه علوم پزشکی قم ، سال هشتم، شماره 5



عنوان:
استفاده از گیاهان دارویی در کودکان شهر بیرجند


نویسنده(گان):
آزیتا فشارکی نیا*، 

پست الکترونیک: fesharakinia (a) yahoo.com


چکیده:
زمینه و هدف: در سالهای اخیر استفاده از گیاهان دارویی در کشورهای مختلف دنیا افزایش یافته است. در این مطالعه استفاده از گیاهان دارویی در کودکان و عوامل مرتبط با آن در شهر بیرجند مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی در طی 5 ماه از اردیبهشت ماه لغایت شهریور ماه سال 1392 روی 600 نفر از مادران مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر شهر بیرجند از طریق مصاحبه شفاهی و تکمیل پرسشنامه انجام شد. اطلاعات با استفاده از آزمون آماری مربع کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، p≤0.05 در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه، 44/5% از مادران طی یک سال گذشته حداقل یک بار از گیاهان دارویی برای کودکان خود استفاده کرده بودند. بین فراوانی نسبی استفاده از گیاهان دارویی در کودکان با سن مادر (40 - 25سالگی)، سطح تحصیلات (بیسواد و ابتدایی) و محل زندگی (روستا)، ارتباط معنی داری وجود داشت. بیشترین گیاهان دارویی مورد استفاده شامل: نعناع (34/1%)، آویشن (30%) و کلپوره (13/5%) بود. بیشترین موارد استفاده این گیاهان در درمان درد کولیکی شکم (45/7%)، سرماخوردگی (30/7%) و اسهال (12/4%) گزارش شد. بیشترین منبع توصیه به مادران جهت استفاده از این گیاهان، همسایه ها و دوستان بودند. پزشکان جزء منبع اطلاعاتی نبودند. 57/1% مادران (از 259 نفر) به پزشک معالج راجع به مصرف داروی گیاهی اطلاع داده بودند. 97/6% مادران (از 336 نفر) معتقد بودند که مصرف داروی گیاهی عوارض جانبی ندارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، توصیه می شود به پزشکان اطلاعات ضروری راجع به گیاهان دارویی آموزش داده شود، راجع به استفاده از این گیاهان برای کودکان، به عنوان قسمتی از شرح حال معمول پزشکان از والدین سوال گردد. همچنین اطلاع رسانی به والدین راجع به مصرف درست گیاهان دارویی توصیه می گردد. 









کلیدواژگان:
گیاهان دارویی، کودک، طب مکمل



http://www.magiran.com/view.asp?Type=pdf&ID=1385365