***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

روزی جمعی از اهل سامراء در منزل مرحوم سید محمد فشارکی، بودند؛ ناگاه آیت‌الله میرزا محمدتقی شیرازی که از لحاظ جایگاه علمی مانند مرحوم فشارکی بود، وارد شدند، صحبت از بیماری وبا شد و ابراز نگرانی که همه در معرض این بیماری خطرناک هستند.

https://fa.shafaqna.com/news/241681/

زمان انتشار : ۶ مهر ,۱۳۹۵ | ساعت : ۲۲:۵۲ | کد خبر : 241681 | پرینت

در حاشیه حوزه ۶مهر:چرا شدت حرمت دروغ بر طلاب بیشتر است؟/ سخنرانان منبرهای حسینی با جامعه شناس وروان شناس مشورت کنند/روش آیت الله میلانی برای آغشته کردن کفن خود به اشک حسینی /دفع بیماری وبا با توصیه میرزا محمدتقی شیرازی /بنر تبلیغ عبا وعمامه در قم

شفقنا – در حاشیه حوزه / در این بخش، آنچه در حوزه و رسانه های حوزوی مطرح شده و ممکن است ویژگی و تمایز خاصی داشته باشد، بدون هیچ گونه داوری و صرفا جهت اطلاع منتشر می شود.
دفع بیماری وبا با توصیه میرزا محمدتقی شیرازی
مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری فرمودند: وقتی در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم، اهالی سامراء به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و هر روزه عده‌ای جان خود را از دست می دادند.

روزی جمعی از اهل سامراء در منزل مرحوم سید محمد فشارکی، بودند؛ ناگاه آیت‌الله میرزا محمدتقی شیرازی که از لحاظ جایگاه علمی مانند مرحوم فشارکی بود، وارد شدند، صحبت از بیماری وبا شد و ابراز نگرانی که همه در معرض این بیماری خطرناک هستند.

مرحوم میرزا فرمودند: اگر من حکمی کنم انجام می‌شود یا نه؟ همه گفتند: آری، فرمود: من حکم می‌کنم؛ شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز، همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را هدیه به مادر امام زمان (عج) حضرت نرجس خاتون نمایند و دعا کنند تا این بلا از آنان دور شود، اهل مجلس این حکم را به همه شیعیان رساندند مشغول زیارت عاشورا شدند. از فردا شیعیان دیگر در معرض تلف واقع نمی‌شدند، ولی غیر شیعه می‌مردند و بر همه اهل سامراء این نکته واضح و ظاهر شد.

برخی از شیعه می‌پرسیدند: سبب چیست که از ما می‌میرند و از شما نمی‌میرند؟

گفته شد: همه زیارت عاشورای امام حسین (ع) می‌خوانند تا در معرض وبا و طاعون قرار نگیرند و خداوند هم دفع بلاء می‌کند.حوزه


روش آیت الله میلانی برای آغشته کردن کفن خود به اشک حسینی
حجت الاسلام والمسلمین محمد شمس، در جمع معاونین پژوهش مدارس علمیه استان یزد، با اشاره به ایام عزاداری محرم، گفت: شخصی مرحوم آیت الله قاضی را در خواب دید و گفت که چه آرزویی داری، ایشان گفتند :آرزویم این است که به دنیا باز گردم و به جای روزی یک مرتبه که زیارت عاشورا را می خواندم، روزی چند بار بخوانم”.
%d9%85%db%8c%d9%84%d8%a7%d9%86%db%8c
وی در ادامه، در توصیف حالات معنوی مرحوم آیت الله میلانی، ادامه داد: خطیبی که زیاد به منزل آیت الله میلانی می رفت، می گوید روزی ایشان به من گفتند که چهل نفر از جوان هایی که پای منبر شما هستند را نزد من بیاور، بنده هم این کار را انجام دادم و وقتی که به منزل آیت الله میلانی رفتیم، فرمود ند هر کدام از جوان ها تک به تک نزد من بیایند، خطیب می گوید هر جوانی که از نزد آیت الله باز می گشت، صورتش پر از اشک بود و گریه می کرد و این کار تا ۲۰نفر به همین صورت انجام گرفت و من برای این که ببینم چه اتفاقی می افتد که جوان ها گریان از اتاق خارج می شوند، وارد اتاق شدم و دیدم آیت الله میلانی به جوان ها می گوید که آیا شما امام حسین(ع)را دوست دارید؟ سپس مختصری روضه می خواند و جوان ها به گریه می افتند و ایشان کفن خود را بر می داشت و اشک های این جوانان را پاک می کرد و می گفت “خدایا شاهد باش کفنم را به اشکی که برای امام حسین(ع) ریخته شده، متبرک کردم”، با این سخن حال آن جوان منقلب می شد و گریه می کرد.

مدیر حوزه علمیه یزد اضافه کرد: از این داستان ارزش و معنویت خدمت در راه امام حسین(ع) و اهل بیت آن حضرت را می فهمیم و ما نیز نباید از فیوضات و معنویات ماه محرم به خوبی استفاده کنیم./حوزه


دلیل حرمت بیشتر دروغ بر طلاب
سخنان حضرت آیت الله فیاض
اعمال طلاب می بایست مطابق شرع مقدس باشد؛ دروغ نگویند چرا که دروغ بر همه حرام و شدت حرمت آن بر طلاب علوم دینی بیشتر است. طالب علم اگر دروغی بگوید، دیگر طلاب نیز بر اساس کار او سنجیده می شوند. دیگر امور قبیح نیز به همین منوال است لذا اگر چنین اعمالی از یکی از طلاب سر بزند، عامه مردم آن را به تمامی طلاب تعمیم می دهند.
فیاض 2
طلبه حوزه علمیه باید صدق را برای خود ملکه کند و با خداوند متعال ، مذهب، دین، ملت، دوستان و خانواده خود صادق باشد.

طلبه باید زبانش را از غیبت باز دارد؛ چرا که غیبت از گناهان کبیره است و در قرآن به خوردن گوشت برادر مرده تشبیه شده است. بنابراین اگر انسان از عیب برادر مومنش آگاه شد، جایز نیست آن را نزد دیگرانی که از آن آگاه نیستند، اظهار کند. ایشان باید پوشاننده عیوب مومنان باشند، مگر این که شخص متجاهر به فسق باشد و از خداوند متعال و مردم حیا نداشته باشد که در این صورت هیچ حرمت و کرامتی در شریعت مقدس ندارد.

هم چنین بر طلبه است که امانت دار باشد و از او نه در نفس و نه در آبرو و نه در مال خیانتی سر نزند.

بنر تبلیغ عبا وعمامه در قم+عکس
%d8%aa%d8%a8%d9%84%db%8c%d8%ba

سخنرانان منبرهای حسینی با جامعه شناس وروان شناس مشورت کنند
در آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری محرم و آمادگی روحانیون و مبلغان برای تبلیغ دین اسلام و معارف اهل بیت(ع) در این ماه، مؤسسه امام علی(ع) لندن که توسط حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی کشمیری نماینده آیت الله سیستانی در اروپا اداره می شود، مجموعه ای از توصیه های عمومی و مهم را خطاب به خطبا، سخنرانان و مبلغان ماه محرم ۱۴۳۸ قمری منتشر کرد. این توصیه ها عبارتند از:
%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%af
۱. تنوع مطالب؛ چراکه جامعه به مطالب متنوع معنوی، تربیتی، تاریخی و غیره نیاز دارد و از این رو سخنران باید مجموعه ای از موضوع ها و مطالب را آماده کند تا آن را در بخش های مختلف تبلیغ و منبر خود به مردم ارائه کند.

۲. خطیب باید با فرهنگ زمانه همراه باشد و برای رسیدن به این هدف، سخنران باید شبهات اعتقادی روز را رصد کند و علاوه بر آن رفتارها و افکار شایع در جامعه تبلیغی خود را بشناسد؛ چراکه آشنایی مبلغ با افکار و رفتارها و فرهنگ جامعه باعث می شود مردم گرد منبر حسینی جمع شوند و استقبال بیشتری داشته باشند.

۳. مبلغ باید در نقل آیات قرآن و روایات دقت داشته باشد و روایات و مطالب را از کتب معتبر نقل کند؛ چراکه بی دقتی در انتخاب منبع مطالب و حکایت ها و روایت ها باعث می شود مردم به مطالب بین شده در منبر حسینی بی اعتماد یا کم اعتماد شوند.

۴. مبلغان باید مراقب باشند در منبر خود از بیان خواب، رؤیا و داستان های خیالی پرهیز کنند که بیان این گونه مطالب موجب بی اعتبار شدن منبر می شود و باعث می شود منبر به عنوان یک ابزار بی ارزش رسانه ای جلوه کند که با سطح آگاهی و معلومات شنوندگان تناسبی ندارد.

۵. بیان روان و سلیس و منظم مطالب و موضوعات روی منبر و دسته بندی مطالب و انتخاب عبارت های مناسب و زیبا و جذاب و تاثیرگذار.

۶. تمام میراث به جای مانده از اهل بیت علیهم السلام بزرگ و عظیم و زیبا است، اما مهارت یک سخنران خوب این است که مطالبی را از میان روایات انتخاب کند که برای مردم با ادیان و مذاهب و سلیقه های فکری مختلفی که دارند جذابیت داشته باشد. و از اهل بیت(ع) نیز روایت شده که فرموده اند اگر مردم زیبایی های سخنان ما را بدانند از ما پیروی می کنند و زیبایی سخنان اهل بیت(ع) همان میراثی است که از ارزش های انسانی سخن می گوید و طبیعی است که ملت های مختلف چنین سخنان و فرهنگ و دینی را دوست داشته باشند.

۷. طرح مشکلات اجتماعی و ارائه راه درمان آنها؛ چرا که خوب نیست یک سخنران در منبر خود فقط مشکلات را بیان کند، اما منبر او هیچ نقشی در درمان و حل این مشکلات نداشته باشد و از این رو از سخنرانان و مبلغان انتظار می رود با افراد متخصص و روانشناس و جامعه شناس مشورت کنند تا راه حل های مناسبی برای مشکلات اجتماعی بیابند.

۸. منبر حسینی نباید به اختلافات شیعه در زمینه فکر و عزاداری دامن بزند؛ چراکه وارد شدن به این اختلافات موجب می شود منبر طرفدار یک گروه خاص از شیعیان باشد و باعث ایجاد هرج و مرج اجتماعی و دو دستگی میان شیعیان شود در حالی که منبر باید نماد وحدت و نور حسینی باشد.

۹. اهتمام به مسائل فقهی و بیان احکام مورد ابتلای مردم در زمینه معاولات و عبادات و بیان روشن و قابل فهم این مسائل برای مردم.

۱۰. تمرکز بر اهمیت مرجعیت و حوزه علمیه و پایگاه علما؛ چراکه مراجع راز قدرت مذهب امامیه و عظمت و شکوه آن هستند.
/حوزه
از خداوند متعال می خواهیم به همه توفیق خدمت به راه سیدالشهدا(ع) را عنایت کند و همه ما را در دنیا و آخرت به برکت امام حسین(ع) آبرومند سازد.

انتهای پیام

 

https://fa.shafaqna.com/news/241681/