کتاب" مبانی نظری معماری "مهندس سید امیر هاشمی فشارکی دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
معماری، فرآیند بازآفرینی و ساماندهی فضا با بهرهگیری از عوامل مادی و صوری متناسب با نیازهای مادی و روحی انسانها و در جهت کمال آنهاست و مبانی نظری معماری؛ مجموعه و نظامی از دادهها و مفاهیم است که به توصیف و تبیین پدیدههای معماری که شامل آثار معماری و اندیشههای مکتوب است، میپردازد. بر این اساس در این کتاب موضوعات مبانی نظری معماری شامل «جایگاه و سیر تکاملی معماران»، «گونهشناسی و سبکهای معماری»، «سازماندهی فضایی» و... توصیف و تحلیل میشود.
http://ahleghalam.ir/MainBookView/2253871/هاشمیفشارکیسیدجواد
مبانی نظری معماری
تدوین:
مهندس سید امیر هاشمی فشارکی
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
زمستان 1396
مبانی نظری معماری
تدوین:
مهندس سید امیر هاشمی فشارکی
دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی
شابک: 7-55-8496-600-978
چاپ اول: 1396 شمارگان: 1000
نشر وانیا: خیابان فخررازی خیابان شهدای ژاندارمری پلاک 63
طبقه سوم تلفن 66961163-09121866558
20000حق حق چاپ برای مولفان محفوظ است0 ریال نقل مطالب باذکر منبع بلامانع است
فروش اینترنتی www.ketab.ir
و خداوند برای سکونت دائم شما منزلهایتان را و برای سکونت موقت در سفر از پوست چارپایان، خیمهها و سایهبانها را برای شما قرار داد تا وقت حرکت و سکون سبک وزن و قابل انتقال باشد و از پشم و کرک و موی گوسفند و شتر، اثاثیه منزل و متاع و اسباب زندگانی و لباسهای فاخر برای شما آفرید تا در حیات دنیا از آن استفاده کنید. (نحل، آیه 80)
https://www.ketabcity.com/bookview.aspx?bookid=2211793
مقدمه مولفان
به نام یگانه معمار هستی بخش
معماری ، ساختن ظرف محیط زیست و فعالیت انسانهاست . همچنان که برای نگهداری مواد غذایی و وسایل ، ظرفهایی طراحی کرده و میسازیم، برای زندگی انسان هم ظرفهایی طراحی کرده و میسازیم. به این ظرف ، که مظروفش زندگانی آدمی است، معماری گفته میشود. به فعل طراحی کردن و ساختن این ظرف نیز معماری میگویند.
معماری رامیتوان علم و فن سازماندهی فضاهای زیست انسان دانست. به عبارت دیگر موضوع اصلی معماری این است که چگونه فضا را با استفاده از انواع مصالح و روشهای مختلف، به نحوی خلاقانه سازماندهی کنیم .
بنابراین میتوان گفت معماری، «فرایند بازآفرینی و ساماندهی فضا، با بهره گیری از عوامل مادی و صوری، متناسب با نیازهای مادی و روحی انسان ها، و در جهت کمال آن ها» می باشدو مبانی نظری معماری مجموعه و نظامی از داده ها و مفاهیم است که به توصیف و تبیین پدیده های معماری که شامل آثار معماری و اندیشه های مکتوب است می پردازد.
براین اساس در کتاب حاضر موضوعات مبانی نظری معماری توصیف و تحلیل شده است و فصول زیر را دربرمیگیرد :
درفصل اول تعاریف ، جایگاه وسیرتکاملی معماران ارایه شده است.
درفصل دوم،به عناصر اولیه فضا ودیدگاههای صاحب نظران پرداخته شده است .
درفصل سوم، گونه شناسی وسبکهای معماری معرفی شده است.
فصل چهارم به قوانین بصری و سازماندهی فضایی اختصاص دارد .
بدیهی است این کتاب خالی از اشکال و قصور نیست؛ بنابراین از صاحب نظران، استاتید گرامی و دانشجویان عزیز خواهشمندیم تا نظرات ارزشمند خود را برای غنای بیشتر آن ارائه نمایند.
مهر1396
سید امیر هاشمی فشارکی
سید جواد هاشمی فشارکی
http://opac.nlai.ir/opac-prod/search/briefListSearch.do?command=FULL_VIEW&id=4940117&pageStatus=1&sortKeyValue1=sortkey_title&sortKeyValue2=sortkey_author
|
Seyed Javad Hashemi Fesharaki