بهینه سازی و ارائه الگوی جامع مصرف در طراحی معماری ساختمان های ناجا و راهبردهای پیشنهادی آن
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
عنوان: بهینه سازی و ارائه الگوی جامع مصرف در طراحی معماری ساختمان های ناجا و راهبردهای پیشنهادی آن
صفحه: 64تا 73
نویسندگان: سید جواد هاشمی فشارکی ،
کلیدواژگان: طراحی معماری ، مبانی طراحی ، صرفه جویی در ساختمان ، بهینه سازی مصرف ، اصلاح الگوی مصرف ،
بهینه سازی و ارائه الگوی جامع مصرف در طراحی معماری ساختمان های ناجا و راهبردهای پیشنهادی آن
نشریه: فصلنامه مطالعات مهندسی انتظامی
شماره : 11 دوره چهارم تابستان 1390
نویسندگان: سید جواد هاشمی فشارکی ,
کلیدواژگان: طراحی معماری، مبانی طراحی، صرفه جویی در ساختمان، بهینه سازی مصرف ، اصلاح الگوی مصرف
چکیده مقاله:
ممعاری معرفت و عملی است که هدف آن به وجود آوردن یا سامان دادن به فضای زیستی انسان می باشد . به گونه ای که پاسخ گوی شرایط و واقعیات طبیعی و انسانی باشد و طراحی معماری ، فرآیندی است که از نیاز به فضا شروع شده و طی سیر از سوال به جواب ، در مرحله ی مطالعات ، یک سری از احکام و روابط معماری استخراج گردیده و مبنای برنامه ریزی طراحی واقع شده و در مرحله ی طراحی ، این برنامه ی مدون ، مصور و مجسم شده و به طرح کالبدی تبدیل می گردد ، که مبنای محاسبات سازه و تأسیسات برقی و مکانیکی قرار گرفته و مجموع آن منتج به نقشه های اجرایی وسپس ساختمان های مختلف با کاربری های متفاوت احداث می شوند . بنابراین کمترین صرفه جویی در متراژ نقشه های معماری و کمترین صرفه جویی در مواد و مصالح مصرفی ، در عین حفظ کیفیت و کارایی طرح های ساختمانی ، ارقام بسیار هنگفتی از صرفه جویی را در هزینه های عمرانی به همراه خواهد داشت . با توجه به گستره ی مأموریت ناجا در پهنه سرتاسر کشور و نیاز روزافزون ناجا به تأمین و توسعه ساختمان و تأسیسات جدید ،ونوسازی ساختمانهای فرسوده بهینه سازی الگوی جامع مصرف در طراحی ساختمان های ناجا یک ضرورت راهبردی بوده، تا در عین ارتقاء کیفیت طراحی ساختمان ها ، حداکثر صرفه جویی لازم نیز صورت پذیرد . بر این اساس در این مجمل ، بهینه سازی الگوی جامع مصرف در طراحی ساختمان های ناجا در برابر نیازمندی های عوامل اقلیمی ، جغـرافیایی ، حوادث طبیعی ، تهدیدات امنیتی و تهدیدات خارجی و ملاحظات اساسی در زمان احداث بهره برداری ، تعمیر و نگهداری و .... ارائه گردیده و در انتها راهبردهای لازم پیشنهاد و نتیجه گیری لازم ارائه گردیده است .
مقاله کامل در نشانی های زیر می باشد :
http://pok.jrl.police.ir/content.php?pagename=show-article&request_id=9026&journal_id=33
http://bss.jrl.police.ir/content.php?pagename=show-article&journal_id=33&request_id=8728
bss.jrl.police.ir/content.php?pagename=dl-article&request
http://pok.jrl.police.ir/content.php?pagename=advanced-search&v1=سید%20جواد%20هاشمی%20فشارکی%20&f1=author&action=جستجو
http://journals.police.ir/article_13231.html
http://journals.police.ir/article_13199.html
بهینه سازی و ارائه الگوی جامع مصرف در طراحی معماری ساختمان های ناجا و راهبردهای پیشنهادی آن
نشریه علمی مطالعات مهندسیمقاله 5، دوره 1390، شماره 11، تابستان 1390، صفحه 64-73 اصل مقاله (1.61 MB)نویسندهسید جواد هاشمی فشارکیچکیدهممعاری معرفت و عملی است که هدف آن به وجود آوردن یا سامان دادن به فضای زیستی انسان می باشد . به گونه ای که پاسخ گوی شرایط و واقعیات طبیعی و انسانی باشد و طراحی معماری ، فرآیندی است که از نیاز به فضا شروع شده و طی سیر از سوال به جواب ، در مرحله ی مطالعات ، یک سری از احکام و روابط معماری استخراج گردیده و مبنای برنامه ریزی طراحی واقع شده و در مرحله ی طراحی ، این برنامه ی مدون ، مصور و مجسم شده و به طرح کالبدی تبدیل می گردد ، که مبنای محاسبات سازه و تأسیسات برقی و مکانیکی قرار گرفته و مجموع آن منتج به نقشه های اجرایی وسپس ساختمان های مختلف با کاربری های متفاوت احداث می شوند . بنابراین کمترین صرفه جویی در متراژ نقشه های معماری و کمترین صرفه جویی در مواد و مصالح مصرفی ، در عین حفظ کیفیت و کارایی طرح های ساختمانی ، ارقام بسیار هنگفتی از صرفه جویی را در هزینه های عمرانی به همراه خواهد داشت .
با توجه به گستره ی مأموریت ناجا در پهنه سرتاسر کشور و نیاز روزافزون ناجا به تأمین و توسعه ساختمان و تأسیسات جدید ،ونوسازی ساختمانهای فرسوده بهینه سازی الگوی جامع مصرف در طراحی ساختمان های ناجا یک ضرورت راهبردی بوده، تا در عین ارتقاء کیفیت طراحی ساختمان ها ، حداکثر صرفه جویی لازم نیز صورت پذیرد .
بر این اساس در این مجمل ، بهینه سازی الگوی جامع مصرف در طراحی ساختمان های ناجا در برابر نیازمندی های عوامل اقلیمی ، جغـرافیایی ، حوادث طبیعی ، تهدیدات امنیتی و تهدیدات خارجی و ملاحظات اساسی در زمان احداث بهره برداری ، تعمیر و نگهداری و .... ارائه گردیده و در انتها راهبردهای لازم پیشنهاد و نتیجه گیری لازم ارائه گردیده است .کلیدواژههاطراحی معماری؛ مبانی طراحی؛ صرفه جویی در ساختمان؛ بهینه سازی مصرف؛ اصلاح الگوی مصرفعنوان مقاله [English]aنویسندگان [English]Seyed Javad Hashemi Fesharakiچکیده [English]aکلیدواژهها [English]a
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 38
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 14