مقاله "جنگ نرم یا کودتای خزنده و راهبردهای مقابله "
جنگ نرم یا کودتای خزنده و راهبردهای مقابله
سید جواد هاشمی فشارکی [1]
پذیرفته شده در همایش شیوه های دفاعی در جنگ نرم – وزارت دفاع وپشتیبانی -1387
چکیده
از آن جا که مستکبران غرب و شرق ، جهت سرنگونی نظام نوپای بر آمده از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران از طرف کودتای نوژه ، ترور و بمبگذاری ، جنگ نیابتی رژیم صدام و .... نتوانسته اند کوچک ترین نتـیجه ای در عـزم و اراده ی ملت و حاکمیت به وجود آورند ، لذا راهبرد جدید غرب به رهبری امریکای جنایتکار ، پدیده ی جنک نرم و ناتوی فرهنگی و یا به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب شبیخون فرهنگی می باشد .
جنگ نرم ، اقدامات طرح ریزی شده ی سیاسی ، اجتماعی ، روانی و ایدئولوژیکی که به منظور نفوذ در عقاید ، احساسات ، رفتار و تمایلات کشور هدف بوده و به دنبال از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف می باشد . و با بمباران خبری و تبلیغی و فرهنگی ، بنیان های فکری و فرهنگی آن جامعه را سست کرده و بتواند در نظام سیاسی ، اجتماعی حاکم تزلزل و بی ثباتی تزریق کرده و به غایت و اهداف پلید خودنایل گردند .
بر این اساس شناخت و ویژگی های جنگ نرم بسیار حائز اهمیت می باشد ، لذا در این مجمل ، ضمن تعریف جنگ نرم ، ابعاد مختلف شناخت جنگ نرم و ویژگی های آن در مقایسه با جنک سخت تبیین گردید ، سپس آثار و پیامدهای این دو جنگ در مقایسه با هم تشریح شده سپس راهبردها شیوه های مقابله با جنگ پیشنهاد گردیده و در انتها نتیجه گیری لازم ارائه گردیده است .
لغات کلیدی
جنگ نرم – تهدید نرم – قدرت نرم – جنگ روانی – عملیات روانی – تهاجم فرهنگی – ناتوی فرهنگی – شبیخون فرهنگی – کودتای آرام – کودتای مخملی – مدیریت افکار عمومی .
·