طراحی معماری پایداردر برابر تهدیدات طبیعی وغیر طبیعی
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
بسمه تعالی
طراحی معماری پایداردر برابر تهدیدات طبیعی وغیر طبیعی
سید جواد هاشمی فشارکی [1]
· پذیرفته شده در : اولین علمی پژوهشی همایش شهر سازی ومعماری – دانشگاه مالک اشتر -21 و 22 / 2 /1390
-مجموعه چکیده مقالات اولین علمی پژوهشی همایش شهر سازی ومعماری-
v چکیده
معماری معرفت و عملی است که هدف آن به وجود آوردن یا سامان دادن به فضای زیست انسان می باشد . به گونه ای که پاسخ گوی شرایط و واقعیات طبیعی و انسانی باشد و معماری پایدار معماری ای است که دربرابر عوامل اقلیمی وزیست محیطی وخطرات طبیعی سوانح صنعتی حوادث امنیتی و نیز تهدیدات خصمانه دشمن امن و پایدار بوده و علاوه بر صرفه جویی درمصرف ساختمان ومواد ومصالح وانرزی سبب کاهش اسیب پذیری ساختمانها وافزایش کارایی وطول بنا گشته و نیز اسایش جسمی و روحی ساکنان انرا بهمراه داشته ونهایتا سبب افزایش امنیت اجتماعی و پایداری ملی میگردد.
با توجه به افزیش جمعیت نیازمند به فضای سکونت وکار وگسترش انواع کاربریهای اموزشی درمانی تجاری خدماتی رفاهی و... ونیز الزام نوسازی ساختمانهای فرسوده از یک سو واز سو دیگر کمبود منابع طبیعی ومالی ووجود تهدیدات طبیعی وغیرطبیعی طراحی معماری پایداریک ضرورت راهبردی بوده و بعنوان رسالت حرفه ای وملی بایستی مورد اهتمام ویزه برنامه ریزان طراحان مجریان ومدیران قرارگیرد .
این مقاله با معرفی انواع خطرات و تهدیدات مختلف، بدنبال یافتن وارائه ملاحظات قابل قبولی برای اعمال جمیع این موارد در معماری وارائه معماری پایدار می باشد.
در این مقاله که به روش موردی زمینه ای و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و بهره گیری از نظرات خبرگان و متخصصان در این زمینه صورت گرفته است، پس از ارائه تعاریف پایه، انواع مختلف خطرات وتهدیدات معرفی می شود.. در ادامه، ملاحظات بکار گیری ان در معماری تبیین می گردد. الگوی جامع معماری پایدار در برابر عوامل وشرایط وتهدیدات ارایه و ملاحظات اساسی که میبایستی در طراحی معماری پایدار در نظر گرفته شود به صورت اجمالی تبیین وارایه میگردد.و در پایان راهبردها وپیشنهادهای لازم ارائه می شود.
، لغات کلیدی
معماری پایدار – معماری مقاوم –حوادث طبیعی –تهدیدات غیر طبیعی