معماری: دفترچه مدارک آزمون معماری
معماری: دفترچه مدارک معماری
15سلام بچه ها! امیدوارم حالتون خوب باشه.
دفترچه مدارک معماری، دفترچه ایه که مثل طراحی خود ساختمون، برای ارایه طرح توسط خودِ معمار طراحی می شه. دفترچه ای که شما قراره طراحی کنید و تحویل بدید، در واقع نتیجه همه درس هاییه که در طول ترم یاد گرفتید و نشون دهنده کارهاییه که برای این کلاس انجام دادید. در نتیجه قسمت زیادی از ارزیابی من بر اساس دفترچه ایه که از طرف گروه ها تحویل می گیرم. دفترچه باید شامل بخش های زیر باشه:
اول، جلد: طراحی جلد خیلی سلیقه ایه و تقریبن هیچ محدودیتی نداره. تنها چیزی که لازمه اینه که حتمن عنوان پروژه تون روش نوشته شده باشه. مثلاً این طوری:
توی جلد بالا که طرح خیلی خیلی ساده ای داره، به غیر از عنوان پروژه، هیچ اطلاعات دیگه ای ارایه نشده. شما می تونید با سلیقه خودتون، اطلاعاتی مثل اعضای گروهتون، اسم مدرسه و کلاس و خلاصه هر چیزی رو که به پروژه مربوط می شه توی جلد بنویسید. حتا اطلاعات فنی مثل متراژ خونه یا چیزای دیگه.
دوم، سربرگ: سربرگ ینی بخشی که توی هر صفحه تکرار می شه و توی اون باید مدرکی که توی اون صفحه نمایش داده شده و حتماً اعضای گروه و اسم مدرسه و کلاس معرفی بشه. مثلاً نوشته بشه: «نقشه طبقه دوم» و …. باز هم مثل جلد شما می تونید مشخصات دیگه ای که دوست دارید رو اضافه کنید. یه نمونه سربرگ:
سوم، مدارک: خب، اصل کار همینه. اولاً که برای آشنایی با مدارک معماری و این که چه طوری این مدارک رو از اسکچاپ خروجی بگیرید، حتماً مطلب«معماری: ارائه» رو بخونید. مدارکی که حتماً باید توی دفترچه باشد اینا هستن:
- معرفی کارفرما: کارفرما همون کسیه که درباره ش انشای چهل سالگی رو نوشتید. این معرفی می تونه یه بند از همون انشاتون باشه و یا اگه یادتون نیست دقیقاً چی نوشته بودید، می تونید یه خلاصه چند کلمه ای در حد معرفی ویژگی های اصلیش (مثلاً سه تا از ویژگی هاش) باشه. خلاصه این که توی معرفی کارفرماتون کاملاً آزاد هستید؛ حتا می تونید از داستان، تصویر یا هر چیز دیگه ای برای معرفی کارفرما استفاده کنید؛ ببینید خلاقیتتون به کدوم سمت راهنماییتون می کنه….
- دیاگرام روابط (یا همون لکه گذاری): که اگه یادتون رفته چی بود، مراجعه کنید به مطلب دیاگرام روابط؛ کارفرما با دیدن دیاگرام روابط متوجه می شه که نقشه اصلی ساختمون بر چه اساسی طراحی شده و روند شکل گیری هر فضا به چه صورت بوده. پس اگه دوست داشتید می تونید از کلمات یا هر چیزی که فکر می کنید می تونه به خواننده کمک کنه استفاده کنید (یعنی می تونید بعد از این که دیاگرام رو از اسکچاپ خروجی گرفتید، با نرم افزارهای ویرایش عکس روش کار کنید و مثلاً رنگ ها و چیزهای مختلف رو بهش اضافه و کم کنید).
- نقشه طبقات: برای هر طبقه نقشه جداگونه و هر نقشه توی یک صفحه. اگه دوست داشتید می تونید اندازه هم اضافه کنید به نقشه هاتون که البته اجباری نیست. می تونید با سلیقه خودتون نقشه ها رو سیاه و سفید یا رنگی بذارید توی دفترچه. جهت شمال، پنجره ها و درها باید توی نقشه مشخص باشن. اگه دوست داشتید می تونید نقشه های اضافی رو هم توی دفترچه بذارید. مثلاً نقشه ای که توش فضاهای خشک و تر با رنگ های خاصی مشخص شده باشن. یا نقشه هایی که فضاهای شلوغ و پر سر و صدا و فضاهای ساکت توش مشخص شده باشن. یا هر چیز دیگه ای که به نظرتون مهمه و بهش فکر کردید. البته این نقشه های اضافه اختیاری هستن.
- نما (شمالی، جنوبی، شرقی و غربی): حد اقل دو نما و حد اکثر چهار نما از ساختمون رو توی دفترچه بذارید. بهتره که مصالح و رنگ هم توی نماهایی که می ذارید مشخص کنید؛ البته اجباری نیست.
- مقطع (طولی یا عرضی): حداقل یک مقطع و حداکثر دو مقطع توی دفترچه باشه. دقت کنید اگه ساختمون چند طبقه س، همه طبقات توی یک مقطع نمایش داده می شن (یعنی اول باید طبقات رو روی هم بگذارید و بعد از ساختمون مقطع بگیرید؛ روش گرفتن مقطع از فایل اسکچاپ توی مطلب قبلی توضیح داده شده).
- ایزومتریک: حد اقل یک نمای ایزومتریک از ساختمون داشته باشید. ویژگی های نمای ایزومتریک کاملاً به خلاقیت خودتون بستگی داره. مصالح، رنگ، بافت، ابعاد و هر چیز دیگه ای می تونه توی ایزومتریک شما نمایش داده بشه و می تونه نمایش داده نشه.
- نماهای سه بعدی: این نماها خیلی مهم هستند، چون نشون دهنده حال و هوای واقعی ساختمون هستن. حداقل پنج نمای سه بعدی توی دفترچه باید وجود داشته باشه ولی اگر بیشتر شد هم عیبی نداره (می تونید رندر هم بذارید؛ گروه هایی که بالای سه نفر هستن حتمن باید رندر هم داشته باشن، یه آموزش مختصر درباره رندر اسکچاپ توی همون مطلب اول معرفی اسکچاپ توسط یکی از همکلاسی های خودتون نوشته شده). البته خیلی هم نماهای زیادی نذارید که باعث سردرگمی خواننده بشه. باز هم همه ویژگی های نماهای سه بعدی دست خودتونه. ولی سعی کنید حداقل توی یکی از نماها مصالح مهم ساختمون رو معرفی کنید. مثلاً ممکنه جایی از داخل ساختمون رو با چوب تزیین کرده باشید. یا یه عنصر خاصی رو خودتون طراحی کرده باشید که مصالحش مهم باشه. دقت کنید که هم از داخل ساختمون نمای سه بعدی بگیرید و هم از خارج از ساختمون.
- ویژگی های منحصر به فرد طراحی (اختیاری): اگه توی پروژه تون، قسمت خاصی هست که ویژگی خاصی داره، می تونید توی صفحات آخر دفترچه معرفی کنید. مثلاً از نماهای سه بعدی برای توضیح ابعاد مختلف یه قست از طرح، یا مصالح و رنگ و بافتش استفاده کنید. حالا چند صفحه دیگه از این پروژه ای که واسه تون به عنوان مثال آوردم رو می ذارم که یه خرده ایده بگیرید:
پیشنهاد من اینه که برای طراحی دفترچه حتماً از کاغذ A3 استفاده کنید. ولی اگه احساس کردید توی ابعاد بزرگ تر یا کوچیکتر بهتره، اشکالی نداره از اون ها هم استفاده کنید. مهم اینه که همه صفحات دفترچه تون توی ابعاد یکسان چاپ بشه. باز هم تأکید می کنم سعی کنید از ابعاد A3 استفاده کنید و یه طوری جلدش کنید که براتون یادگاری بمونه از این کلاس؛ چون بعد از این که نمره دادم کارهاتون رو برمی گردونم به مدرسه…. اگه سؤالی داشتید حتماً توی همین مطلب بپرسید…. موفق باشید.
http://school.honaroma.ir/1394/09/28/sheets/