بررسی مسئله رمبندگی خاک در احداث کانال های آبیاری و راهکارهای مقابله با آن
بررسی مسئله رمبندگی خاک در احداث کانال های آبیاری و راهکارهای مقابله با آن
سیدحسین هاشمی سهی - دانشجوی کارشناسی ارشد
حسین هاشمی فشارکی - دکترای عمران دانشگاه اصفهان
سیدمهدی هاشمی - کارشناس ارشد عمران
چکیده مقاله:
امروزه بررسی صدمات حاصل از اندرکنش آب و خاک بر روی سازه ها از اهمیت بسیاری برخوردار است . چراکه از دیر باز فرآیند های آبی خاکی موجب بروز خرابی سازه ها بوده و سازه های خطی مانند کانال های انتقال آب و یا لوله های انتقال فاضلاب تحت تاثیر مقاومت برشی و ظرفیت باربری خاک قرار می گیرند . در واقع کانال های انتقال آب در شبکه های آبیاری، از جمله سازه هایی می باشند که معمولاً در بیشتر طول مسیر بر روی خاک قرار گرفته و تحت تاثیر خصوصیات ژئوتکنیکی خاک هستند. باتوجه به اینکه بیشترین مشکلات برای کانال ها را ، خاک های دانه ریز با خصوصیاتی مانند تورم ، واگرایی، رمبندگی ایجاد می کنند ، لازم است در درجه اول رفتار و خصوصیات خاک تحت تاثیر شرایط مختلف مورد بررسی قرار گیرد . که در این تحقیق با توجه به مطالعات اولیه انجام شده بر روی خاک دشت رفسنجان واقع در استان کرمان و رمبنده بودن آن سعی شده است با در نظر داشتن مسائل ژئوتکنیکی کانال های آبیاری دشت رفسنجان و برخورد به خاک های رمبنده برای اصلاح آن بر اساس معیار های موجود، میزان رمبندگی خاک مورد بررسی قرار گیرد و در ادامه مشکلات مواجهه با نوع خاک ها در هنگام احداث کانال آبیاری و راهکارهای مقابله با آن نظیر تعویض خاک، بارگذاری، غرقاب سازی و آب بند کردن کانال ارائه گردد.
کلیدواژهها:
رمبندگی، ژئوتکنیک ، خاک های رمبنده ، تورم سازه های انتقال آب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://www.civilica.com/Paper-CESC15-CESC15_073.html
کد COI مقاله: CESC15_073
https://www.civilica.com/Paper-CESC15-CESC15_073=بررسی-مسئله-رمبندگی-خاک-در-احداث-کانال-های-آبیاریو-راهکارهای-مقابله-با-آن.html