"بزرگترین توافق قرن "
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
"بزرگترین توافق قرن "
برادرگرامی جناب اقای شریعتمداری. با سلام واحترام. نقدشما به ادعای دولت در خصوص برنامه هسته ای کشورمان مبنی "بزرگترین توافق قرن "وارد نیست.بنده واقعا معتقدم این بزرگترین توافق قرن است که بدست دولت تدبیر وامید صورت گرفته است.شما اگر دقت کنید انرااثبات شده خواهید یافت. از سوی بعنوان یک فرد دلسوز وافسر جنگ نرم وکارشناس خبره مسایل هسته ای کشور که مطالب مستند تحلیلی گوناگونی در این خصوص داشته اید استدعا دارم لختی تامل کرده و قلم رسای سرمقاله بعدی تان را بچرخانید. به بخش از این استدلاهادر رد نقد شما، عنایت بفرمایید:
1- بزرگترین وبا عظمت ترین انقلاب قرن ، بزرگترین ومهمترین دستاورد خود را که در شرایط تحریم در یک دهه بدست آورده بود را با این توافق نامه به بهای اندک گام به گام در حال واگذاری به دشمن است.
2- درحالیکه دریچه وروزنه های کوچکی در معاهدات بین المللی هسته ای برای کشور غیر برخودار از این دانش هسته ای وجود دارد ، با توافق نامه ژنو ، به سایر کشورها این پیام را رساند که هیچ روزنه ای برای استفاده انان از انرژی هسته ای بجز ازمجرای این کشورها وجود ندارد. چرا که کشوری که در تقابل با آمریکا ( به اصطلاح انان با جامعه جهانی ) بوده است در نهایت مجبور به تبعیت از انان شده است.
3- این بزرگترین توافق نامه قرن است زیرا با شعار تدبیروامیدمنعقد شده است . معنای تدبیر را دربزرگترین توافق نامه خارجی کشورعیان خواهد کرد ومشخص خواهد کرد که درکشورهایی امید را زنده کرده است. وچگونه ملل آزاده دنیا را ناامید کرده است.
4- این "بزرگترین توافق قرن " است زیرا توسط رییس دولتی هدایت میشود که خود قبلا در جایگاه مذاکرات هسته ای ونیز شورای عالی امنیت ملی کشور حضور داشته است.
5- این "بزرگترین توافق قرن " زیرا آقای رئیسجمهور منتقدان توافقنامه ژنو یعنی بسیاری از علما، مراجع، دانشگاهیان، متخصصان حقوق بینالملل و دانش هستهای ، نمایندگان مجلس وغیره را بزرگترین اهانتها را«کمسواد» معرفی کرده و به آنان اهانت میکند و معاون اول وی حسود می خواند. ووزیر خارجه اش با لبخند تمسخر جواب می دهد.کدام توافق نامه ای به بزرگی چنین اهانتهایی را به شخصیتهای بزرگ خود شاهدش بوده ایم ویا خواهیم بود؟
6- پیش از در 35 سال گذشته چنین توافق مهمی نداشته وبا واگذاری مهمترین دستاورد کشورمان در65 سال آینده هم مهمتر از این نخواهیم داشت پس این مهمترین توافق قرن کشورمان خواهد بود. در توافق نامه های کشورهای دیگر ( حتی مثل قراردادهای امنیتی عراق وافغانستان ) نیزچنین دستاورد وچنین اهمیتی را نداشته است.
7- قطعا با خسارت سنگین ان بر منافع ملی، در نقطه حساس وتعیین کننده رهبری مانع خواهند شد و دراینصورت نیز بزرگترین توافق نامه قرن خواهد بود . زیرا به ملت ایران اولا وثانیا به ملل آزاده دنیا ثابت خواهد کرد که کشورهای سلطه گر جز به فکر منافع خود به هیچ کس خیری نخواهند رساند واین بزرگ ترین توافق نامه قرن خواهد بود که پیش از آن وپس از آن چنین دستاوردی را بهمراه نداشته ونخواهد داشت.
8- بگذارید دولتیان انرا"بزرگترین توافق قرن "بنامند وبزرگترین درس قرن را فراگیرند. اما امیدوارم ان هنگام دیر نباشد وامکان جبران فراهم باش
9- ودلایلی دیگری که در این مجمل نمی گنجد ونیاز به واکاوی بیشتر انهم بعد افشای توافقات شفاهی میان گروه مذاکره کننده با نمایندگان شیطان بزرگ صورت گرفته وفعلا دانستن آن حق مردم نیست واینده حقایق را اشکار خواهد کرد.
10- جناب اقای شریعتمداری استدعا دارم شما نیز انرا"بزرگترین توافق قرن " بنامید وسرمقاله ها برای ان نگارید که حق هم چنین می طلبد.
موفق باشید – با حترام –- 16 بهمن سید جواد هاشمی فشارکی
http://kayhan.ir/fa/news/10811/رازگشایی-همکار-شرق-از-بزرگترین-توافق-قرن-خبر-ویژه
«فرزانه -ر» ضمن مقالهای در وبسایت روز آنلاین نوشت: اگر اقدام ایران در رقیق کردن نیمی از اورانیوم 20 درصد غنی شده را در کنار نیمه تعطیل شدن مراکز غنیسازی اورانیوم در نطنز و فوردو و نیز پذیرش بازرسیهای بیشتر آژانس قرار دهیم آنگاه با یک حساب سرانگشتی میتوان ادعا کرد که ایران تقریبا بزرگترین و صادقانهترین گامهای امکانپذیر را در جریان اجرای تعهدات خود برداشته و بزودی با نهایی شدن توافق بر سر کارخانه آب سنگین اراک و خود راکتور آبسنگین اراک میرود تا با سرعتی آرام و یک نواخت در آخرهای مسیری قرار بگیرد که باید بتوان توافق نهایی را امضا کرد. در مورد راکتور آب سنگین اراک که بر اساس طرحهای اولیه قرار بود بهرهبرداری از آن همین امسال آغاز شود ظاهرا توافقی در حال نهایی شدن است. به احتمال قریب به یقین، در پایان این توافق دیگر نه از راکتور 40 مگاواتی آب سنگین اثری باقی میماند و نه دیگر تاسیسات آب سنگین خنداب به کاری میآید. زیرا در صورتی که نیروگاه 40 مگاواتی آبسنگین تبدیل به یک نیروگاه آب سبک 40 مگاواتی شود برای خنک کردن آن نیازی به آبسنگین نیست.
وی با اشاره به موضوع باز طراحی راکتور آبسنگین اراک افزود: به گفته صالحی «قرار شده با باز طراحی راکتور آبسنگین اراک، سوخت آن را از سوخت طبیعی به سوخت غنیشده تبدیل کنیم و راکتور را به یکی از مدرنترین راکتورهای تحقیقاتی جهان مبدل کنیم. وی ادامه داد نگرانی آنها در خصوص پلوتونیوم بود که ما این مشکل را حل کردیم و آنها استقبال کردند». آنچه که وی به آن اشاره نمیکند این است که آن راکتوری که با سوخت غنیشده (نه اورانیوم خالص) کار میکند دیگر راکتور آب سنگین نیست و همان راکتور آب سبک است.
همکار روزنامه شرق نوشت: آیا با این همه حسننیت غائله به پایان میرسد؟ بیتردید نه. دولت حسن روحانی اصرار دارد که توافقنامه نهایی بین ایران و 5+1 در چهارچوب زمانی ششماهه امکانپذیر است و تلاش میکند هرچه زودتر تحریمها به پایان برسد. به رغم همه این تلاشها برای رسیدن به توافقنهایی میتوان گفت که هنوز هیچ چشمانداز قابل تصوری در مورد پایان تحریمها وجود ندارد. به دلائل مختلف هر مقام در هر سطحی هر اظهارنظر دیگری در مورد زمان پایان تحریمها مطرح کند قطعا باید آن را به حساب پرحرفی و بیمسئولیتی وی گذاشت که معمولا مصرف داخلی دارد.
وی ادامه میدهد: «وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا و مذاکرهکننده این کشور در گفتوگوهای ژنو دو ماه پیش در کمیته روابط خارجی مجلس سنا حاضر شد و لیستی از انتظارات از ایران را به کنگره ارائه داد. شرمن در این جلسه تاکید کرد که مذاکرات براساس اعتماد نیست، بلکه فقط براساس راستیآزمایی پی در پی است تا مطمئن شویم ایران به تعهدات خود پایبند است. در توافق ژنو یکچیز مشخص شده و آن هم این است که هیچچیز مورد توافق نیست تا زمانی که همه موارد یک جا مورد توافق قرار گیرد و این ما هستیم که وضعیت نهایی را میپذیریم یا رد میکنیم. ما دلیلی برای باقی ماندن فوردو و راکتور آبسنگین نمیبینیم.»
«فرزانه-ر» میافزاید: شرمن در مورد برداشته شدن بخشی از تحریمها هم گفت «تمرکز ما بر حل موضوع هستهای ایران باعث نشده تا ما از موضوع حقوقبشر، حمایت از تروریسم و مداخلات ایران در کشورهای منطقه غافل شویم. ما حتی بر روی تاریخ سخت 30 ساله اخیر و سوابق رفتارهای ایران چشم نبستهایم اما باید به دیپلماسی فرصتی بدهیم.» براساس پیچیدگیهایی که اشاره رفت هنوز هیچ چهارچوبی برای رسیدن به توافق نهایی وجود ندارد چه رسد به تعیین زمانبندی برداشته شدن تحریمها.
با این اوصاف ظاهرا منظور روزنامه زنجیرهای شرق از بزرگترین توافق قرن، بزرگترین موفقیت برای آمریکا و غرب بوده و نه ایران.