بررسی غده های بذری سیب زمینی به منظور ردیابی آلودگی به بیماری اسکب Streptomyces scabis
خانم شهلا سادات هاشمی فشارکی - کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی غده های بذری سیب زمینی به منظور ردیابی آلودگی به بیماری اسکب Streptomyces scabis
صمداله کرمی - کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و
سپیده امین خاکی - کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و
شهلا هاشمی فشارکی - کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و
لیلا زارع - کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و
چکیده مقاله:
تعدادی از پاتوژن ها سلامت غده ها، رشد بوته، کیفیت غده و محصول را تحت تاثیر قرار می دهند. غده سیب زمینی ممکن آلوده باشد. بیماری بر عملکرد تاثیر ندارد ولی به شدت از کیفیت غده ها Streptomyces scabis است به یک یا چند گونه 56000 ، می کاهد. نوع و شدت ضایعه به تهاجمی بودن استرین و مقاومت کالتیوار بستگی دارد. درطی سالهای 1387 لغایت 1389 Streptomyces scabis غده بذری مورد بررسی قرار گرفتند که به طور متوسط در سه سال 50 درصد نمونه ها آلوده به قارچ 6/ 61 درصد برای سال 1389 ثبت گردید. متوسط درصد آلودگی در غده ها 69 / بوده که بالاترین آلودگی نمونه ها معادل 4 10 درصد بود. بالاترین میزان آلودگی به قارچ / درصد برآورد شد که بالاترین متوسط درصد آلودگی مربوط به سال 1389 با 1 عامل بیماری اسکب در یک توده معادل 100 درصد برای سال 1389 محاسبه شد. اعمال یک سری از برنامه ها برای جلوگیری از ورود این عوامل از قبیل درک صحیح از موضوع، تهیه وتامین دستگاه های کنترلی و بازرسی، تصویب قوانین مرتبط با ایمنی زیستی و امنیت غذایی، حفاظت و تیمار و غیره ضروری است.
کلیدواژهها:
اسکب، آلودگی، بذر، توده، گونه.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://www.civilica.com/Paper-NCAAGRI01-NCAAGRI01_241.html
کد COI مقاله: NCAAGRI01_241
https://www.civilica.com/Paper-NCAAGRI01-NCAAGRI01_241=بررسی-غده-های-بذری-سیب-زمینی-به-منظور-ردیابی-آلودگی-به-بیماری-اسکب-Streptomyces-scabis.html