تمام مراحل ازدواج
تمام مراحل ازدواج
- مجموعه: نامزدی، عقد و بعد از ازدواج
راهی که باید برای رسمیت بخشیدن به ازدواج یک زوج طی کرد چندان دراز و پرپیچ و خم نیست. با این حال به کمی زمان نیاز دارد. یک هفته شاید کمترین زمانی باشد که میتوان برای آن درنظر گرفت. البته در مواقعی خاص ظرف 2روز هم میتوان همه مراحل این کار را طی کرد. با این مراحل بیشتر آشنا شوید.
گام شماره صفر: مشورت
قبل از این که به توافق های اولیه برسید، در همان جلسات اول و حتی در طول دورانی که نامزدی و عقدتان را طی می کنید، باید با یک مشاور مجرب در ارتباط باشید. فکر نکنید که رفتن پیش مشاور ازدواج یک کار نمایشی و فرمالیته است. این توجیه که مگر قدیمی ها چطور ازدواج می کردند، حداقل در زمان فعلی جواب نمی دهد. ازدواج های امروزی بسیار پیچیده تر از ازدواج های قدیمی هستند. اولا چون آدم های امروز پیچیده تر شده اند و ثانیا چون الگوهای زندگی مشترک تغییر کرده، افراد سازشکاری کمتری دارند و دیگر مثل سابق تحمل شرایط دشوار را ندارند. از این مهم تر، با بزرگتر شدن جوامع آدم ها از هم فاصله بیشتری گرفته اند و شناخت پیدا کردن نسبت به یکدیگر به اندازه سابق آسان نیست. در دنیای پیچیده امروز که نرخ بیماری ها و اختلالات روانی هم بالاتر رفته، کمک گرفتن از یک متخصص دلسوز، دیندار و مجرب شرط عقل است. بنابراین از هزینه کردن در این باره نترسید و در تمام مراحل ازدواج تان با یک مشاور ارتباط داشته باشید.
گام اول: دریافت نامه از محضر
اولین گام برای ثبت ازدواج انتخاب محضر است و مراجعه به این محضر ثبت ازدواج. در این مراجعه به همراه داشتن مدارک شناسایی زوجین و شناسنامه پدر زوجه الزامی است. مدارک را به همراه یک قطعه عکس 4* 3 به دفتردار تحویل دهید تا نامهای دریافت کنید که در آن زوجین به آزمایشگاه مورد نظر برای انجام آزمایشهای قبل از ازدواج معرفی میشوند. این نامه مهر و امضای محضر را دارد و یک قطعه عکس از زوجین بالای آن منگنه شده است. در این نامه جایی برای مهر و امضای آزمایشگاه گنجانده شده است. بدون داشتن این معرفینامه، آزمایشگاه زوجین را نمیپذیرد. معمولا هر دفتر ثبت ازدواج بسته به موقعیت مکانیای که دارد زوجین را به نزدیکترین آزمایشگاه معرفی میکند.
گام دوم: مراجعه به آزمایشگاه
معرفینامه محضر را به قسمت پذیرش تحول دهید و منتظر باشید تا نامتان اعلام شود. ناشتا بودن، شرط اولیه برای انجام آزمایش اعتیاد است که با نمونهگیری از ادرار انجام میشود. هنگام این آزمایش، شما با دوربین مدار بسته تحت نظارت هستید تا تقلبی انجام ندهید. برای انجام آزمایش اعتیاد لازم است مواردی را رعایت کنید. ازجمله اینکه یک هفته قبل از انجام آزمایش از مصرف برخی از داروها خودداری کنید، مثل داروهای کدئیندار و مسکنهای مخدر. ظاهرا مصرف داروی ویتامین ب کمپلکس هم در چند روز قبل از انجام آزمایش نتیجه آزمایش را با اختلال روبهرو میکند. اگر داروی خاصی هم مصرف میکنید حتما از قبل با پزشک خود مشورت کنید تا درصورت امکان، قبل از انجام این آزمایش، آن را استفاده نکنید.
گام سوم: واکسن کزاز
سومین مرحله مخصوص خانمهاست؛ باید با راهنمایی مسئولان آزمایشگاه به اتاق واکسن مراجعه و به نوبت، واکسن کزاز را دریافت کنند. کسانی که بیش از 10سال از تزریق این واکسن به بدنشان میگذرد باید این واکسن را دریافت کنند؛ هرچند به تمام افرادی که برای انجام آزمایشهای پیش از ازدواج به آزمایشگاه مراجعه میکنند تزریق این واکسن توصیه میشود.
گام چهارم: آزمایش خون
چهارمین خان مربوط به آقایان است؛ از آنها نمونه خون دریافت میشود تا 2بیماری خونی در آنها بررسی شود؛ هپاتیت و تالاسمی. تالاسمی خود 2نوع ماژور و مینور دارد و نوع آن در تعیین نتیجه آزمایش ازدواج تأثیر زیادی دارد. تالاسمی مینور نوعی کم خونی قابل درمان است و تالاسمی ماژور کم خونی بسیار شدید است که قابل درمان نیست. نتیجه این آزمایش خیلی زود و در همان روز مراجعه به آزمایشگاه آماده میشود و زوجین قبل از دریافت نامه به محضر، از آن مطلع میشوند. به زوجینی که در خانواده و یا اطرافیانشان مواردی شامل بیماریها و اختلالهای ژنتیک دیده میشود توصیه میشود که علاوه بر انجام آزمایشهای معمول پیش از ازدواج، برای انجام آزمایش ژنتیک در کلینیکهای مربوطه اقدام کنند.
بد نیست بدانید که ازدواجهای خویشاوندی در ایران منجر به افزایش بیماریهای کمیاب و نادر ژنتیکی شده که این بیماریهای نادر در بسیاری از مناطق دنیا شیوع ندارند زیرا در کشورهای اروپایی حدود چند صد سال است که ازدواجهای فامیلی صورت نمیگیرد. بنابراین مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج بسیار اقدام مهمی است.
گام پنجم: جلسه آموزشی
زوجین برای اینکه با زندگی مشترکی که پیش رو دارند بهتر آشنا شوند باید در جلسه آموزشیای که در آزمایشگاه برگزار میشود شرکت کنند. این جلسه یک ساعته برای آقایان و خانمها جداگانه برگزار میشود و در پایان این کلاس آموزشی، در مقابل نام شرکتکنندگان در کلاس امضای تأیید جا میگیرد. افرادی که ازدواج مجدد را تجربه میکنند از شرکت در این کلاسها معاف هستند. در پایان کلاس کتابچه یا جزوهای مربوط به آموزشهای قبل از ازدواج به زوجین داده میشود.
گام ششم: نامه از آزمایشگاه
قبل از ظهر نتیجه نهایی آزمایشها مشخص میشود و در برگه ازدواج امضاهایی مربوط به انجام آزمایش اعتیاد، دریافت واکسن کزاز برای زوجه و نتیجه آزمایش خون زوج و تأییدیه شرکت در جلسه آموزشی دیده میشود و مطلوب بودن همه این موارد را به محضرخانه اطلاع میدهد. نتیجه این آزمایش تنها برای مدت یکماه اعتبار دارد و اگر در این مدت عقدتان را ثبت نکردید باید آزمایش تجدید شود.
گام هفتم: ثبت ازدواج
حالا باید دوباره به محضر مراجعه کنید؛ این بار برای ثبت رسمی ازدواج. البته این کار با تعیین وقت قبلی از محضر انجام میشود. اطلاعاتی مانند نوع عقد و مدت آن، میزان مهریه و شیربها، شروط عقد و... در زمان تعیین وقت از محضر باید به محضردار ارائه شود. روزی که برای ثبت رسمی ازدواج به دفاتر ثبت مراجعه میکنید بعد از جاری شدن خطبه عقد و اعلام شرط و شروط ازدواج، باید دفتر بزرگ محضر را به همراه دفترچهای که در اختیار شما قرار میدهند امضا کنید. تعداد این امضاها کم نیست و هر کدام درباره موضوع خاصی است که باید قبل از امضا با دقت بخوانید. اگر بین خانوادههای دوطرف در زمان خواستگاری توافقی کتبی انجام شده باشد لازم است این اسناد هم قبل از جاری شدن عقد به محضر ارائه شود.
گام هشتم: دریافت عقدنامه
بسته به شلوغی و یا خلوتی محضردار مورد نظر، از 3 تا 10 روز طول میکشد تا عقدنامه رسمی زوجین آماده شود و اطلاعات درجشده در آن در اسناد رسمی به ثبت برسد و عقد، جنبه رسمی پیدا کند. ثبت عقد در شناسنامه هم توسط همان محضر انجام میشود و برای این کار هم مدت زمانی را باید درنظر گرفت. حالا دیگر عقدنامه هم به دستتان رسیده و ازدواج، رسمیت پیدا کرده است. نخستین کاربرد این عقدنامه این است که به وسیله آن میتوانید برای دریافت وام ازدواج اقدام کنید. این وام کم بهرهترین وامی است که بانکها پرداخت میکنند. برای همین هم متقاضیان زیادی دارد. این نکته را بهخاطر داشته باشید که تنها تا 6ماه پس از تاریخ تنظیم و صدور عقدنامه امکان دریافت وام ازدواج را دارید.
منبع:همشهری آنلاین، سلامت
http://www.beytoote.com/wedlock/doran-zendegi/paso3-hacia-matrimonio.html
مراحل کامل ازدواج ایرانی
ازدواج یکی از سنت های دیرین در سراسر جهان و در همه زمان ها است که در کشورهای مختلف آداب و رسوم خود را دارد. اما یکی از زیباترین ازدواج ها، ازدواج به سبک ایرانی است با همان آداب و رسوم سنتی و دوست داشتنی که به نوعی زیبایی خاصی به مراسم عروسی می بخشد. سایت آسمونی می خواهد در این مقاله مراحل کامل ازدواج ایرانی را برای شما عزیزان عنوان کند. پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
مراسم ازدواج در ایران از گذشته تا کنون اهمیت زیادی داشته است. این مراسم که همیشه با تب وتاب همراه بوده شامل هفت خان و یا به عبارتی هفت مرحله به شرح زیر می باشد:
1-خواستگاری: به معنی پیشنهاد ازدواج است و آقای داماد با دسته گل و شیرینی به همراه خانواده به منزل عروس می رود و پیشنهاد ازدواج را توسط بزرگترها مطرح می کند.
2-بله برون: مهر برون و یا خرج برون نیز گفته می شود. بله برون بخشی از فرآیند ازدواج سنتی در ایران است و آن عبارت است از مجلسی مردانه که در آن مهریه و شیربهای عروس توسط خانواده عروس و داماد تعیین میشود. گونه زنانه همین مجلس «بله برون» نام دارد. پس از آنکه مراسم خواستگاری به پایان رسید و دو خانواده کم و بیش رضایت خود را اعلام کردند، خانواده داماد از خانواده عروس درخواست برگزاری جلسه «مهر برون» میکند. در گذشته رسم بر این بود که هرگاه خانواده داماد درخواست مینمود، خانواده عروس مخالفت نموده و یکی دو روز دیرتر قرار میگذاشتند. علت این امر این بود که خانواده عروس نشان دهند عجلهای در شوهر دادن دختر خود ندارند. در روز تعیین شده، داماد به اتفاق چندتن از بزرگان خانواده به خانه عروس میرفتند. پدر عروس نیز ریش سفیدان خاندانش را دعوت مینمود. امروزه در مراسم زنان نیز حضور دارند. هدف از برگزاری این جلسه، توافق بر سر میزان مهریه عروس است. معمولاً محصول توافق دو خانواده بر برگهای با خط خوش نوشته میشود و داماد زیر آن را امضا میکند. سایرین نیز با امضای خود آن را گواهی مینمایند. در قدیم رسم بر این بود که تا توافق صورت نگرفته، میهمانان فقط با چای پذیرایی میشدند و بلافاصله پس از حصول توافق، شیرینی نیز به مجلس آورده میشد. گاه برای کاستن از رسوم، این مجلس با شیرینی خوران ادغام میگردد و تاریخ جشن عقد نیز در همان مجلس مشخص میشود.
3-نامزدی یا شیرینی خوران: این دوران، پس از توافق دو نفر برای ازدواج آغاز میشود. مجلس نامزدی معمولاً مجلسی زنانه است که در آن، خانواده داماد هدایایی از جمله شال و لباس به عروس پیشکش می کنند. در گذشته رسم بر این بود که طاقه شال را به همراه چند سینی تزئین شده و شاخه نبات پیش از ظهر به منزل عروس می فرستادند و زنان خانواده داماد بعد از غروب به منزل عروس می رفتند و چای و شربت و شیرینی می خوردند و حلقه نامزدی به دست عروس می انداختند.
4-عقد: توافق یک زن و مرد جهت ایجاد زندگی مشترک است که قوانین خاصی بر این پیمان حکومت می نماید. جهت انعقاد عقد، طرفین بایستی کلماتی دایر بر پذیرفتن این پیمان را ادا کنند. سفره عقد یکی از سفرههای سنتی ایرانی است که در مراسم عقد گسترده میشود و عروس و داماد بر سر آن مینشینند و به خطبه عقد گوش فرا میدهند. سفره عقد در اکثر شهرهای ایران رواج دارد و در آن شش ظرف قرار داده می شود که هرکدام محتوی چیزی است و نماد آرزویی برای عروس داماد است. این ظروف معمولاً شامل : گردو، بادام، فندق، نان و نبات و تخم مرغ میباشد. در میان اینها ظرف هایی از شیرینی و نان پنیر وسبزی، جام هایی از عسل و ماست در کنارهم قرار می گیرد که کنایهای از شیرینی و ترشی در زندگی مشترک میباشد. تخم مرغ، نمادی است برای باروری و زایش اولاد ونان نمادی برای برکت ورزق وروزی و نبات، نشان شیرین کامی است.
5-جهازبرون: چند روز قبل از برگزاری عروسی، مراسم جهازبرون صورت می گیرد. خانواده عروس و داماد عده ای از نزدیکان خویش را برای دیدن جهیزیه ی عروس دعوت می کنند. هنگامی که جهیزیه در خانه داماد جای می گیرد؛ فردی از طرف خانواده عروس، لیست اسبابی که آورده اند را نشان داماد می دهد و از وی بابت آنها رسیدی دریافت می کند که البته امروزه دیگر کمتر مشاهده می شود
6-حنابندان: جشنی است که به مناسبت خداحافظی عروس در آخرین شب اقامت او در خانه پدری برگزار می شود. درشب حنابندان معمولاً زنان شرکت کننده دستشان را با آغشتن به ظرف حنایی که دور تا دور مجلس گرداننده می شود رنگ می کنند و معتقدند حنا اثری از بهشت و نشانهای از شادی، مهر و نیکبختی دارد.
7- عروسی: در این مراسم آغاز زندگی مشترک یک زوج جشن گرفته میشود. این مراسم در کشورها و فرهنگها، ادیان و مذاهب، گروههای قومی و حتی طبقات اجتماعی گوناگون، به اشکال مختلفی برگزار میگردد.