نیم نگاهی به فعالیت کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران
اعضا کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران شامل .... محمدعلی لسانیفشارکی، است
کد خبر: ۳۵۵۶۸۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۲
فعالیت قرآنی » فعالیت های قرآنی
نیم نگاهی به فعالیت کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران
گروه فعالیتهای قرآنی: کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری کارهای مربوط به قرآن را که در سطح شهر توسط شهرداری انجام میشود برنامهریزی میکند و مورد بررسی قرار میدهد.
محسن میرباقری، رئیس کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهداف شکلگیری این شورا، گفت: این گروه، مدتهاست که کارهای مربوط به قرآن را که در سطح شهر توسط شهرداری انجام میشود، برنامهریزی میکند.
وی ادامه داد: شورای عالی قرآن شهرداری به همت حجتالاسلام کوششی، دبیر این شورا در دو کارگروه آموزش و پژوهش تشکیل شد. طی جلسات اولیه به تعیین اعضا و مسئولیتهای افراد پرداخته شد. شرح وظایف این گروه در سه حوزه است. مجموعهای از طرحها به شهرداری یا شورای عالی قرآن ارائه میشود تا بررسی شده و در صورتی که مناسب بود، شهرداری در جهت تحقق آنها کمک میکند.
رئیس کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به اینکه مسئله دیگر، نگاه عمیق و کارشناسانه به فعالیتهای قرآنی شهر است، تصریح کرد: مسئله سوم، آموزشهای شهروندی در مسائل مختلف است که در زمینه این آموزشها، بررسی منابع و محتوا و بررسی آموزشهای شهروندی انجام گرفت که در گروه آموزش، این فعالیتهای قرآنی مورد دقت قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه کل آموزشها که مطرح است باید در حوزه پژوهش بررسی شود و هماهنگی آموزشها با قرآن و آموزههای دینی باید بررسی شود، اظهار کرد: گروه پژوهش در زمینههایی چون پروژه تهران سرای قرآن، میتواند ورود پیدا کند که از سوی این کارگروه اعلام شد این طرح مناسبی است.
میرباقری عنوان کرد: دیگری طرح زیباسازی شهر است که میتواند در ارتباط با این کارگروه باشد در این زمینه بحث در این زمینه انجام گرفت اگر این کارگروه بخواهد نقشی مؤثر داشته باشد باید با گروههای هدف، ارتباط مستقیم داشته باشد، اما به دلیل اینکه ارتباط به درازا انجامید، مقرر شد کارگروه جلسه خود را بر روی کار اجرایی که متصدی ندارد، قرار دهد و هنگامی که به نتیجه رسید کارگروه میدان عمل دیگری را انتخاب کند.
وی با اشاره به اینکه نهایتاً با پیشنهاد دبیر شوای عالی قرآن شهرداری مقرر شد در این گروه موضوع بهینهسازی محیط زیست از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: لذا طرحی از سوی اینجانب ارائه شد که مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا اجرایی شود.
رئیس کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران با تأکید بر اینکه طرح فوق با موضوع بهینهسازی محیط زیست براساس آموزههای قرآن و سنت از طریق ارتقای علمی و معرفتی شهروندان انجام میگیرد، بیان کرد: البته این طرح، هدف کوتاه مدت و بلند مدت دارد و مخاطبان طرح، عموم مردم در تمام مقاطع سنی هستند.
وی ادامه داد: موضوع اصلی طرح، آموزش همه جانبه شهروندان در زمینه محیط زیست از نگاه قرآن است که در این طرح، موضوعاتی چون طبیعت، درختکاری، نگهداری فضای سبز، مسئله آب، خاک و هوا، آلودگیهای صوتی و حیوانات، افراد، مسئله نظافت، لباس و نوع پوشش، آرامش محیطی و مشاغلی که محیط را از نظر بهداشتی و صوتی آلوده میکنند، ساخت و ساز و معماری و سنتگرایی در معماری و پیشگیری از اتلاف انرژی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
میرباقری با تأکید بر اینکه جغرافیای این طرح، شهر تهران است، بیان کرد: خط و مشی این طرح نیز به گونهای است که آموزشها در شکلهای مختلف طراحی میشود و به گونهای است که عمده شهروندان به طور طبیعی در رفت و آمد و زندگی خود با مباحث آموزشی محیط زیست از منظر قرآن و عترت در طول شبانه روز مواجه شوند.
وی با اشاره به اینکه طرح شامل سه مرحله، پژوهش، طراحی و شیوه اجرا است، عنوان کرد: در کارگروه پژوهش نیز سرفصلهای آموزشی و عناوین مورد لزوم تدوین میشود و بعد برنامههای آموزشی و زیرشاخههای اجرایی و سبک کار تهیه میشود و سپس محتوای آموزشی آماده میشود. همچنین طرح به صورت آموزش مجازی و با ارائه گواهینامه معتبر همراه است.
رئیس کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران عنوان کرد: در راستای اجرای طرح نیز بروشورهای آموزشی در مکانهای عمومی پخش میشود و بخش اجرایی طرح شامل همایش و فراخوان علمی و مسابقه همراه با اعطای جوایز است.
وی با اشاره به طرحهای پیشنهادی که به این کارگروه رسیده است، اضافه کرد: تاکنون چهار طرح مورد بررسی قرار گرفته است که یکی طرح فرهنگ واژگان قرآن کریم(عربی به فارسی) بود که نهایتا تصویب شد که پیشبینی شده در صورتی که ۵۰۰ جلد توسط شهرداری خریداری شود که امکان چاپ و نشر کتاب فراهم شود.
میرباقری با تأکید بر اینکه سه طرح دیگر نیز در دست بررسی است، تصریح کرد: یکی به عنوان فرهنگسازی قرآن که قرار است، شخص ارائهدهنده طرح جزئیات طرح را ارائه دهد تا گروه نظرشان را اعلام کنند. طرح بعدی سامانه هوشمند صدای معنویت است که بررسی شد و مقرر شد طرح از سوی شهرداری حمایت شود.
رئیس کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران اظهار کرد: طرح دیگری جامع قرآن و عترت ثقلین بود که توسط کارگروه پژوهش این شورا مورد بررسی قرار گرفت که به صورت کلی مقرر شد مدیران طرح، جلسهای با کارگروه داشته باشند و طرحها را ارائه دهند تا کارگروه نظر خود را علام کند.
لازم بذکر است، اعضا کارگروه پژوهش شورای عالی قرآن شهرداری تهران شامل محسن میرباقری به عنوان رئیس کارگروه، محمدعلی لسانیفشارکی، مهدی نادی، بیک محمدی، احمدی، نعمتی به عنوان نایب رئیس، اسماعیلی، رضا سلامتپناه و حامدی است.
برچسب ها: خبرگزاری قرآن ، ایکنا ، فعالیتهای قرآن ، کارگروه پژوهش ، شورای عالی قرآن شهرداری ، قرآن ، IQNA ، iqna