به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا دیانی صبح امروز - جمعه ۲۲ تیرماه- در جلسه بررسی پیشرفت طرح توسعه حرم زینب(س) اظهارکرد: امامزادگان گوهرهای ناب هستند، اما بیبی زینب(س) ویژگی خاصی دارند آنگونه که علماء و مجتهدان شهر اصفهان از جمله آیت الله سید ابوالقاسم دهکردی و بسیاری از بزرگان و محققان دیگر، پیاپی مردم را نسبت به زیارت این مرقد شریف تشویق میکردند و خود نیز بنا بر ارادت زیادی که به این امامزاده با عظمت داشت، وصیت کرد که در این آستان مقدس به خاک سپرده شود.
وی افزود: مرحوم علامه میرزا محمدعلی معلم حبیبآبادی بنا به دستور آیت الله شیخ محمد حسین فشارکی، شروع به تحقیقات مفصل و تألیف کتابی با عنوان «کشف الخبیه عن مقبره الزینبیه» درباره معرفی این بانوی با کرامت کرد که با تأیید آیت الله فشارکی به چاپ رسید.
تولیت آستانه مقدسه حضرت زینب(س) با بیان اینکه این قطب زیارتی پذیرایی بسیاری از زائران ایرانی و خارجی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه حرم مطهر حضرت زینب(س) بعد از حرم حضرت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، شاه عبدالعظیم و شاهچراغ پنجمین قطب زیارتی کشور است، ظرفیت گردشگر مذهبی تا ۵۰۰ هزار نفر در سال را دارد.
وی طرح توسعه حرم حضرت زینب(س) را محرک توسعه منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان و عامل مهمی برای رونق اقتصادی و گردشگری این منطقه خواند و گفت: بنا بر تاکیدات استاندار اصفهان، این محل الگوی توسعه مناطق محروم و بازآفرینی بافت فرسوده به شمار میرود.
دیانی از همکاریهای خوب شهرداری با آستانه مقدسه حرم مطهر حضرت زینب(س) تشکر و خاطرنشان کرد: تمام اهداف و ابعاد مورد نظر شهرداری اصفهان در طرح توسعه حرم پیشبینی شده، اما نیاز به توجه و برنامه جدیتری است.
وی خواستار برگزاری جلسات ماهیانه همچنین تشکیل کمیتهای برای بررسی روند پیشرفت طرح توسعه حرم و مشکلات احتمالی شد و تاکید کرد: آزادسازیها برای اجرای این طرح باید با اولویت معابر به خصوص معابر اطراف خیابان درویشی باشد، همچنین دعوت از سرمایه گذران بخش خصوصی برای ساخت هتل نیز باید انجام شود.
http://www.imna.ir/news/348213/حرم-مطهر-حضرت-زینب-س-ظرفیت-پذیرش۵۰۰-هزار-گردشگر-در-سال-را-دارد
حرم مطهر به قطب فرهنگی، گردشگری تبدیل می شود
مدیر طرح توسعه آستان مقدس حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) گفت: حرم زینبیه واقع در ضلع شمالی بزرگ شهر اصفهان به قطب فرهنگی -آموزشی و کانون گردشگری مذهبی تبدیل می شود.
مهرداد کیهانفر در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی این طرح زیرساختی با کاربری زیارتی ، آموزشی و گردشگری مذهبی از سال ۹۲ با همکاری شهرداری اصفهان آغاز شده و قرار است تا شهریور ماه سال آینده تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه در قالب طرح توسعه زینبیه سومین فضای بزرگ شهری بعد از میدان امام خمینی (ره) و امام علی (علیه السلام) ساخته خواهد شد افزود: احداث این میدان بزرگ در مجاورت حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) محرک توسعه ای برای منطقه ۱۴ که از مناطق کمتر توسعه یافته شهر اصفهان است، محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری اصفهان اهتمام ویژه ای برای اجرای این طرح دارد اظهارکرد: عملیات اجرایی این میدان در دست اجراست و تاکنون نیز ۳۵ درصد از اراضی واقع در میدان شهری آزاد و محور ۴۵ متری جنوب به طول ۵۰۰ متر و زیربنای۱۸ هزارمتر مربع ساخته شده است.
مدیر طرح توسعه آستان مقدس حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) گفت: طرح توسعه حرم در کمیسیون ماده ۵ نیز با احداث میدان شهری در کنار زیارتگاه با رویکرد باز آفرینی شهری و ایجاد مرکز منطقه ای در شمال شرقی اصفهان برای تامین کمبود برخی از سرانه ها در منطقه ۱۴ شهرداری مورد تصویب قرار گرفت.
او با بیان اینکه گستره طرح توسعه حرم زینبیه ۳۴ هکتار است که ۳۰ هکتار آن میدان شهری و ۴ هکتار محل امامزاده و حوزه زیارتی خواهد بود، خاطرنشان کرد: شهرداری در این ۳۰ هکتار که جزو معابر شهری است، ورود پیدا کرده است.
وی اظهارکرد: زیربنای حوزه زیارتی این طرح ، ۸۰ هزار مترمربع است که برای بیش از ۱۴هزار متر آن در قالب فاز یک توسط شهرداری منطقه ۱۴ پروانه صادر شده است.
کیهانفر با اشاره به اینکه برای عملیات اجرایی فاز یک؛ ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است، ادامه داد: آزادسازی این طرح در دست انجام است، و تا کنون ۹۰ درصد از حوزه زیارتی آزادسازی و به میزان ۳۲هزار مترمربع محصور شده است.
وی با اشاره به اینکه برای تکمیل آزادسازی حوزه زیارتی باید شهرداری منطقه ۱۴ محور شرقی این حوزه حدفاصل میدان شهری را به مدیریت حرم واگذار کند تا آزاد سازی پروژه تکمیل شود، گفت: همچنین باید محور شمالی حوزه زیارتی و تاسیسات شهری توسط شهرداری منطقه برای توسعه بقعه جمع آوری شود از همین رو جلسه هایی با شهرداری، مدیریت حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) و اوقاف شهرستان درحال برگزاری است.
مدیر طرح توسعه حرم زینبیه بیان اینکه سازه بتنی مناره و احداث بقعه حرم تکمیل شده است، اظهارکرد: عملیات اجرایی گنبد آن تاکنون بیش از ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.
کیهانفر افزود: در قالب این طرح پروژه های خدماتی در حوزه شهری شامل کاربری هایی همچون هتل ۵ ستاره، هتل ۳ ستاره، زائرسرا، آموزشی و خدماتی و مجموعه اداری، تجاری و پارکینگ برای تامین بخشی از کمبود های منطقه ۱۴ در نظر گرفته شده است.
وی افزود: حوزه شهری این طرح ۱۵ هکتار است که عملیات اجرایی آن توسط شهرداری در حال انجام است و قرار است تا سه سال آینده تکمیل خواهد شد.
مدیر طرح توسعه حرم حضرت زینب اضافه کرد: ایستگاه های قطار شهری حرم حضرت زینب(س) در همجوار حوزه زیارتی مکان یابی شده و اکنون نیز در دست اجراست.
وی با بیان اینکه زائران زیادی از بیش از ۱۶ کشور مسلمان جهان بطور مستقیم برای زیارت این بارگاه مقدس مشرف می شوند گفت:حرم مطهر حضرت زینب در این شهر ،ظرفیت مذهبی و اقتصادی بی نظیری محسوب می شود که می تواند هویت اقتصادی منطقه را تغییر دهد.
کیهانفر با بیان اینکه منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان از حدود ۵۰ درصد میانگین خدمات و سرانه شهری اصفهان برخوردار است گفت: اجرای این پروژه می تواند به عنوان محرک توسعه منطقه، کمبود خدمات و سرانه های منطقه ۱۴ را جبران کند.
وی تشریح کرد: این منطقه ظرفیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی و می تواند محرک توسعه و بستری مناسب در جهت تعدیل و رفع بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محروم ترین منطقه شهری اصفهان باشد.
حضرت زینب (علیهاالسلام) از فرزندان حضرت امام موسی بن جعفر(علیهم السلام) است که مضجع شریف ایشان بنابر گفته شیخ ابوالحسن عمری (سده پنجم) در روستای ارزنان قرار داد، این روستا هم اکنون به اصفهان متصل شده و به نام زینبیه شهرت دارد.
این مکان مقدس هم اکنون زیارتگاه بسیاری از مسلمانان است که از نقاط مختلف ایران و جهان به این مکان مقدس می آیند.