***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

طراحی و گردشگری در باغ موزه های دفاع مقدس

سه شنبه, ۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۰۵:۴۲ ق.ظ

دکترسید جواد هاشمی فشارکی دبیر علمی «همایش مبانی طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس» در خصوص اهداف این همایش گفت:

وب سایت موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان

https://article.tebyan.net/347932/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%88-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%BA-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3

 

بازدید :941

زمان تقریبی مطالعه :7 دقیقه

تاریخ : چهارشنبه 1395/10/29 ساعت 09:35

طراحی و گردشگری در باغ موزه های دفاع مقدس

روز گذشته نشست خبری با محوریت برگزاری دو همایش در باغ‌موزه دفاع‌مقدس تهران برگزار شد.

فرآوری:  صادق جعفری-بخش فرهنگ پایداری تبیان

همایش

اصغر رضوانی دبیر اجرایی همایش ملی «موزه‌های دفاع‌مقدس و گردشگری» در پاسخ به سؤال خبرنگار تبیان که پرسید «خیلی از باغ‌موزه های دفاع‌مقدس‌ که افتتاح و طراحی شدند یا حتی مسابقه طراحی آن برگزارشده است ازجمله موزه تهران انتقاداتی روی طراحی و طرح‌های قبول‌شده واردشده است آیا در این دو همایش به مقوله‌های انتقادی هم نگاه شده یا تنها چشم‌انداز حمایتی دارند»، گفت:  پایه و دلیل برگزاری آن نوع و شروع انتقاداتی که واردشده است.

درواقع یکی از محورهای همایش آسیب‌شناسی وضع موجود موزه‌های ساخته‌شده است و به طبع وقتی چیزی ساخته می‌شود ضعف و انتقادی ایجاد می‌شود که در مرحله طراحی، ساخت یا بهره‌برداری بروز می‌کند در بحث آسیب‌شناسی برای اجتناب از تکرار آن در ادامه کار به آن پرداخته می‌شود

این موزه را ما ساخته‌شده تحویل گرفتیم و تعیین محتوا آن بر عهده ماست؛ انتقادات را به جان خریده‌ایم و اکنون دغدغه‌های ما در حیطه اجرایی آن است با توجه به اینکه حدود ۳۱ موزه در کل قرار است ساخته شود بهتر است پاسخ را دبیر علمی «همایش مبانی طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس» بدهد.

سید جواد هاشمی فشارکی هم این طور گفت: تعدادی از باغ‌موزه‌ها ساخته‌شده و در این همایش دنبال دغدغه برای خود تهران نیستیم چراکه ازلحاظ فیزیکی ساخته و به خاطر انتقاداتی که شده اقدام به برگزاری همایش کردیم تا در ساخت موزه‌های دیگر این سطح این انتقادات پایین‌تر بیاید، انتقاد همه‌جا هست و خوب است چراکه اگر انتقاد نباشد کار علمی تولید نمی‌شود.

درواقع یکی از محورهای همایش آسیب‌شناسی وضع موجود موزه‌های ساخته‌شده است و به طبع وقتی چیزی ساخته می‌شود ضعف و انتقادی ایجاد می‌شود که در مرحله طراحی، ساخت یا بهره‌برداری بروز می‌کند در بحث آسیب‌شناسی برای اجتناب از تکرار آن در ادامه کار به آن پرداخته می‌شود.

علل برگزاری همایش علمی

سردار جواد خضرایی در این نشست خبری بیان کرد: جنگ تحمیلی به این دلیل دفاع‌مقدس نام‌گرفته است که این دفاع در خود الهامات ارزشی نهفته دارد اما متأسفانه تاکنون آن‌طور که باید نتوانسته‌ایم از این الهامات در جهت تعالی اخلاقی و معنوی جامعه استفاده کنیم. شاید یکی از این دلایل، وجود تعداد کم کارهای علمی ازجمله تدوین پایان‌نامه توسط دانشجویان در موضوع ایثار و شهادت باشد و تعداد کم پایان‌نامه‌های موجود در این حوزه را می‌توان با مراجعه به سایت «ایران داک» مشاهده کرد.

وی ادامه داد: ما در جهت غلبه بر مشکلات موجود در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدامات مختلفی انجام داده‌ایم که امیدواریم در یک پروسه زمانی یک‌ساله بتوانیم نتایج تحقیقات علمی را در اختیار مسئولان مربوطه قرار بدهیم تا راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت بازآفرینی شوند.

سردار خضرایی همچنین با اشاره به برگزاری دو همایش گردشگری و موزه‌های دفاع‌مقدس در روزهای سوم و هشتم اسفندماه گفت: در این راستا با بیش از 40 سازمان، نهاد و دانشگاه و وزارتخانه همکاری داریم.

 

همایش اول

باغ‌موزه دفاع‌مقدس باهدف بررسی عوامل و راهکارهای توسعه و جذب گردشگری در موزه‌های دفاع‌مقدس، همایش موزه‌های دفاع‌مقدس و گردشگری را در نیمه اول اسفندماه سال جاری برگزار می‌کند.

در ادامه سید جواد هاشمی فشارکی دبیر علمی «همایش مبانی طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس» در خصوص اهداف این همایش گفت: عزیزان تا ۲۰ بهمن می‌توانند مقالات خود را ارسال کنند. همچنین سه محور خواهد داشت ابتدا اینکه باغ‌موزه‌های کجا باید قرار داشته باشند. محور دوم در خصوص معماری این مکان‌هاست و محور سوم پرداختن به موضوع فرهنگ و آدام و رسوم ملت ایران در این حوزه است.

تولید دانش نظری در خصوص موزه‌های دفاع‌مقدس و کاربردی بودن موزه‌های دفاع‌مقدس، آسیب‌شناسی موزه‌های دفاع‌مقدس، تولید ادبیات و راهکارهایی در این خصوص و یافتن راهکارهایی برای اثرگذاری بر روی مخاطب بخصوص نسل جوان ازجمله اهداف همایش مبانی طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس است.

وی افزود: مباحث شهرسازی و معماری شامل احصاء مکان‌های مناسب برای احداث موزه‌های دفاع‌مقدس، انتقال فرهنگ، مفاهیم، نقش اقشار مردم در دفاع‌مقدس و مباحث هنری در انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس از طریق هنر را ازجمله محورهای این همایش که در سوم اسفند هم‌زمان با عملیات خیبر برگزار خواهد شد بوده و بنا به درخواست شرکت‌کنندگان در همایش مهلت ارسال آثار تا بیستم بهمن‌ماه تمدیدشده است.

همایش

 

همایش دوم

باغ‌موزه دفاع‌مقدس باهدف ارائه راهکارهای خلق مکان‌های الهام‌بخش فرهنگ دفاع‌مقدس برای طراحان و هنرمندان و شناسایی، گردآوری و تدوین مفاهیم علمی تولیدشده در طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس همایش ملی مبانی طراحی موزه‌های دفاع‌مقدس را در نیمه اول اسفندماه سال جاری برگزار می‌کند.

اصغر رضوانی دبیر اجرایی همایش ملی «موزه‌های دفاع‌مقدس و گردشگری» گفت: این همایش با محور راهکارهای گردشگری موزه‌های دفاع‌مقدس در 12 محور در هشتم اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

توسعه گردشگری دفاع‌مقدس دو هدف عمده را پی خواهد گرفت، علاوه بر مزایای گردشگری به‌طور عام به دنبال احیای فرهنگ ایثار و شهادت است که به‌عنوان یک وظیفه علمی انسانی بر عهده نسل امروز برای نسل‌های آتی است تا از این رهگذر ضمن بزرگداشت یاد و خاطره دلیرمردان سرزمینمان زمینه درآمدزایی، اشتغال‌زایی، توسعه صلح و همکاری بین ملت‌ها فراهم آید. در این رهگذر علاوه بر توسعه گردشگری داخلی ایجاد زمینه برای جذب گردشگران خارجی فرصت مناسبی است برای بیان واقعیت‌های جنگ تحمیلی و روشن کردن اذهان جهانیان از مظلومیت ملت شریف ایران

گردشگری با قرار گرفتن در میان سه رتبه اول گردش مالی جهان موردتوجه بسیاری از کشورها قرارگرفته و حتی در مکان‌هایی که حداقل منابع را دارا هستند و یا فاقد آن هستند با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی به ایجاد جاذبه برای بهره‌گیری از این خوان پرنعمت اقدام می‌شود.

گردشگری جنگ که به‌حق در ایران به گردشگری دفاع‌مقدس شناخته می‌شود یکی از انواع پرطرفدار گردشگری است که هرساله تعداد زیادی گردشگر را از اقصی نقاط جهان به فضاهای یادمانی به خود جلب و جذب می‌کند. کشور ما با دارا بودن جاذبه‌های فراوان یکی از مناطقی است که دارای توان بالقوه فراوانی در این زمینه است. علاوه بر فضاهای یادمانی در مناطق عملیاتی وجود موزه‌های موضوعی که اختصاصاً به انعکاس فضاهای یادمانی در ابعاد مختلف می‌کند مکان بسیار مناسبی برای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت هستند.

توسعه گردشگری دفاع‌مقدس دو هدف عمده را پی خواهد گرفت، علاوه بر مزایای گردشگری به‌طور عام به دنبال احیای فرهنگ ایثار و شهادت است که به‌عنوان یک وظیفه علمی انسانی بر عهده نسل امروز برای نسل‌های آتی است تا از این رهگذر ضمن بزرگداشت یاد و خاطره دلیرمردان سرزمینمان زمینه درآمدزایی، اشتغال‌زایی، توسعه صلح و همکاری بین ملت‌ها فراهم آید. در این رهگذر علاوه بر توسعه گردشگری داخلی ایجاد زمینه برای جذب گردشگران خارجی فرصت مناسبی است برای بیان واقعیت‌های جنگ تحمیلی و روشن کردن اذهان جهانیان از مظلومیت ملت شریف ایران.

باغ‌موزه دفاع‌مقدس و پژوهشکده گردشگری در راستای رسالت خود در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدام به برگزاری همایش موزه‌های دفاع‌مقدس به‌عنوان یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری کرده‌اند تا در این راستا با نگرشی علمی به موضوع موزه‌های دفاع‌مقدس و ارتباط آن با گردشگری زمینه‌ساز توسعه و ارتقاء جایگاه این فضاها و منابع گردشگری و تبدیل هرچه بهتر آن‌ها به محصول گردشگری به هدف نهایی این همایش که همانا توسعه فرهنگ ایثار و مقاومت است، دست یابند.

همایش با همکاری صاحب‌نظران و متخصصین دفاع‌مقدس، موزه‌ها و گردشگری در روز سوم اسفندماه ۱۳۹۵ هم‌زمان با سالروز عملیات غرورآفرین خیبر در محل باغ‌موزه دفاع‌مقدس، ضمن دریافت منابع مکتوب و علمی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان به شرکت در این دو همایش برای مشاهده محورها می‌توانند به سایت همایش به آدرس conf.iranhdm.ir مراجعه کنند.

      

 

 

https://article.tebyan.net/347932/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%88-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%BA-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3