فضای آزاداندیشی در رشته علوم قرآن کاملاً مهیا است
دکتر محمد علی لسانی فشارکی در گفتوگو با ایکنا:
محمدعلی لسانی فشارکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)درباره کرسیهای آزاداندیشی در رشته علوم قرآنی اظهار کرد: یکی از آیتمهای پیش رو درباره کرسیهای آزاداندیشی در رشتههای علوم قرآنی، به فقدان خلاقیت و نوآوری در پایاننامههای این رشته برمیگردد.
وی ادامه داد: مجموعهای از عوامل دست به دست هم داده است که سبب شده کرسیهای آزاداندیشی رشته علوم قرآن متوقف شود. به نظر من در یک کلمه مشکلات اجرایی، مهمترین سد راه در این زمینه است. ما نیز امیدواریم با برنامههای جدیدی که در این موضوع دنبال میشود، امید رونق این کرسیها برود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: با وجود انتقاداتی، نمیتوان گفت که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال تحقق و رونق کرسیهای آزاداندیشی نیست. به عبارت دیگر از نظر آییننامه قانون کلی مشکلی در برگزاری آنها نیست، اما جزئیات مسائل اجرایی و مقررات این روند را متوقف کرده است.
لسانی فشارکی تصریح کرد: مقررات و مسائل اجرایی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در رشتههای علوم قرآنی به گونهای نبوده است که برای مخاطبان آن از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران ایجاد انگیزه کند و حتی بالعکس از آنها سلب انگیزه کرده است و این فضا به تدریج باعث شد که عامل نوآوری و خلاقیت در پایاننامهها کمرنگ شود.
وی در پاسخ به میزان مهیا بودن فضا برای طرح انتقادات علمی در رشته علوم قرآنی عنوان کرد: به نظر من در رشته علوم قرآن فضا کاملا برای طرح انتقادات و آزاداندیشی مهیا است. هرچند ممکن است در برخی از رشتهها این محدودیت وجود داشته باشد، ولی در رشته علوم قرآنی دلیلی وجود ندارد که محدودیت برای طرح ایدههای نو مشاهده شود و موقعیت این رشته از این نظر مثبت است.
http://iqna.ir/fa/news/1423506/فضای-آزاداندیشی-در-رشته-علوم-قرآن-کاملاً-مهیا-است