***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

احادیث نقل شده درمتن وصیت‌نامه شهدای فشارکی

دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۰۱:۲۲ ق.ظ

تاب گنجینه معارف شهدا  (آخرین سفارشها و نواهای آسمانیان فشارکی) 

 

منبع : کتاب  کتاب گنجینه معارف شهدا  (آخرین سفارشها و نواهای آسمانیان فشارکی) ، ستاد یادواره شهدا ،  سیدجواد هاشمی فشارکی ، انتشارات وانیا ، 1397، ص 85 الی 89

 

شهدای گرامی، در متن وصیت‌نامه خود به احادیث نبوی وامامان تبرک جسته و از آن برای انتقال روح وصیت خود به ما جاماندگان از قافله شهدا چنین وصیت کرده‌اند:

 

  1. از سخنان امام حسین در روز عاشورا : "أُثْنِی عَلَی اللَهِ أَحْسَنَ الثَّنَآءِ. وَأَحْمَدُهُ عَلَی السَّرَّآءِ والضَّرَّآءِ.اللَهُمَّ إنِّی أَحْمَدُک عَلَی أَنْ أَکرَمْتَنَا بِالنُّبُوَّه، وَعَلَّمْتَنَا الْقُرْءَانَ؛ وَفَقَّهْتَنَا فِی الدِّینِ.[1] و جعلت لناسماعاً و ابصاراً و افئذه و فاجعلنا من المشرکین.": "سپاس کنم خدای را به بهترین سپاسها. و حمد کنم او را در خوشی و سختی. بار خدایا ! من سپاس گویم ترا، بر اینکه ما را به نبوت گرامی داشتی و قرآن را بما آموختی و دین ما را دانا ساختی. و گوشهای شنوا و دیده‌های بینا و دلهای آگاه بما ارزانی داشتی.پس ما را از سپاسگزاران قرار ده.".[2] ( طلبه شهید حسین محمدی فشارکی)
  2. پیامبر گرامی (ص) می‌فرماید: "هنگامی که رزمندگان قصد جنگ کنند خدا نجات از آتش را بر ایشان بنویسد و هنگامی که برای جهاد مهیا گشتند خداوند به ایشان بر ملائکه مباهات می‌کند و موقعی که با خانواده‌های خود وداع می‌کنند، از گناهان خویش پاک می‌شوند.و هنگامی که به جنگ با دشمن برخیزند، و نبرد آغاز گردد فرشتگان اطراف آن‌ها جمع می‌شود. و از خدا برای ایشان نصرت و پایداری طلب می‌کنند." [3] (شهید ابراهیم محمدی فشارکی)
  3. رسول خدا (ص) فرمود: «ان افضل عمل المؤمن الجهاد فی سبیل الله»[4]. بهترین عمل مؤمن جهاد در راه خداست. (شهید ابوالفضل نقیان فشارکی)
  4. رسول اکرم مى‌فرماید، «أفضلُ الشُّهَدَاءِ الذین یقاتلون فی الصَّفِّ الأَولِ فلاَ یَلْفِتُونَ وُجُوهَهُمْ حَتَّى یُقْتَلُوا، أُولَئِکَ یَتلَبطُونَ فِی الْغُرَفِ الْعُلَى مِنْ الْجَنَّةِ »[5]"و برترین شهدا آنانى هستند که در خط مقدم به شهادت رسند و تا هنگام کشته شدن روگردان نبرد نباشند و اینان کسانى هستند که در غرفه‌هاى بلند بهشت آرمیده‌اند و خداوند به رویشان لبخند زند و براى آنان حسابى نیست." (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)
  5. "اللهم إنک أعلمت سبیلاً من سبلک، جعلت فیه رضاک، وندبت إلیه أولیاءک، وجعلته أفضل سبلک عندک ثواباً، وأکرمها لدیک مآباً، وأحبها إلیک مسلکاً. ثم اشتریت فیه من المؤمنین أنفسهم وأموالهم بأن لهم الجنة، یقاتلون فی سبیل الله، فیقتلون ویُقتلون، وعداً علیک حقاً،"[6](قسمتی از دعای امیرالمؤمنین هنگام جبهه رفتن) (شهید رضا احمدی فشارکی)،
  6. حضرت علی (ع) می‌فرماید: « مَرَارَةُ الدُّنْیَا حَلاَوَةُ الْآخِرَةِ، وَحَلاَوَةُ الدُّنْیَا مَرَارَةُ الْآخِرَةِ. » [7] آری، سختی دنیا شیرینی آخرت و شیرینی دنیا سختی آخرت می‌باشد. (شهید مرتضی احمدی فشارکی)
  7. " إنَّ الجِهادَ بابٌ مِن أبوابِ الجَنَّةِ فَتَحَهُ اللّهُ لِخاصَّةِ أولیائِهِ " [8] " وَ لا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللهِ اَمواتًا، بَل اَحیآءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقون " [9] (شهید مهدی عظیمی اصفهانی)
  8. امیرالمؤمنین علی (ع) می‌فرماید: «لالف ضربه لالسیف احب الی من میته علی فراش» }[10]اگر هزار ضربت به فرق من فرود بیاید که به این وضع کشته بشوم، بهتر است ازین که در بستر با یک بیماری بمیرم.{ (شهید مهدی عظیمی اصفهانی)
  9. «اللهم احملنا فى سفن نجاتک و متعنا بلذیذ مناجاتک و اودزنا حیاض حبک و اذقنا حلاوة ودک و قربک و اجعل جهادنا فیک و همنها فى طاعتک و اخلص نیاتنا فى معاملتک»[11] (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)
  10. امیرالمؤمنین على بن ابیطالب:

" فَإِنْ تَکُنِ الدُّنْیا تُعَدُّ نَفیسَةً *** فَدارُ ثَوابِ اللّهِ أَعْلى وَ أَنْبَلُ
        وَ إِنْ تَکُنِ الاَبْدانُ لِلْمُوتِ أُنْشِأَتْ *** فَقَتْلُ امْرِىء بِالسَّیْفِ فِی اللّهِ أَفْضَلُ
      وَ إِنْ تَکُنِ الاَرْزاقُ قِسْماً مُقَدَّراً *** فَقِلَّةُ حِرْصِ الْمَرْءِ فِی الرِّزْقِ أَجْمَلُ
         وَ إِنْ تَکُنِ الاَمْوالُ لِلتَّرْکِ جَمْعُها *** فَما بالُ مَتْرُوک بِهِ الْحُرُّ یَبْخَلُ "[12]

" اگر چه دنیا و آنچه در آن است زیبا و دوست داشتنى است، اما خانه آخرت زیباتر و برتر است.و اگر قرار است اموال که فرد در دنیا جمع آورى مى‌کنند، باید بگذارند و بروند، پس چه بهتر آنها را در راه خدا انفاق کند. و اگر قرار است روزى از این دنیا بروم، پس چه بهتر که در راه خدا با شمشیر قطعه، قطعه شوم. و این بود که هر سه را برگزیدم، تکه تکه شدن جسم را در راه خدا انفاق مال در راه خدا و ترجیح آخرت به دنیا را " من راهى را برگزیدم که در آن پاسخ به سؤال نکیر و منکر قبل از موت و در صحنه رشادت و نبرد است که رسول اکرم (ص) مى فرماید« کفا بالبارقه فوق رأسه فتنه »[13] (شهید سید ساعد هاشمی‌فشارکی)

  1. امیرالمؤمنین(ع) مى‌فرماید: «لالف ضربه بالسیف احب الى من میته على فراش»[14] : "هزار ضربت بر تن من بخورد بهتر است از آن که در بستر بیمارى بمیرم." (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)
  2. امام (ع) سیدالشهداء (ع) در روز عاشورا مى فرمایند:

"سامضی و ما بالموت عارعلى الفتى اذا ما نوى حقا

و جاهد مسلما و واسى الرجال الصالحین بنفسه

و فارق مثبورا و باعد مجرمافان عنت لم اندم

" وان مت لم الم کفى بک ذلا ان تعیش و ترغما "[15] (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)

  1. : "من به سوى مرگى مى روم که مرگ براى جوانمردان ننگ نیست، آنگاه که مرگ در راه عقیده اسلام و هدف حقانیت باشد و مرد بخواهد با ایثار جانش از مردان نیک حمایت کند و جنایتکاران مخالف نماید و از دشمنان خداوند دورى گزیند من جانم را در طبق اخلاص گذارده و دست از زندگى مى شویم اگر زنده ماندم پشیمانى ندارم" شهید سید ساعدهاشمی فشارکی
  2. امام صادق(ع): "علماء شیعتنا مرابطون فی الثغر الذی یلی إبلیس و عفاریته یمنعهم [یمنعونهم‏] عن الخروج على ضعفاء شیعتنا"[16]: " دانشمندان شیعه مرزبانانى هستند که از یورش شیطان و عفریتهای آن بر پیروان ناتوان ما جلوگیرى مى‌کنند." (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)
  3. امام رضا علیه السلام مى فرماید: "شخص فقیه و دانشمند که خدمت به جامعه کند و وجودش براى اجتماع سودمندباشد، و مردم را از چنگال دشمنان نجات بخشد، که به این چنین دانشمند و فقیه گویند در روز قیامت صبر کند، و براى آنان که از آگاهى و علم تو بهره گرفته‌اند شفاعت کن". (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)
  4. امیرالمومنین در سوگ رسول اکرم (ص)  مى فرماید، « إِنّ الصَّبْرَ لَجَمِیلٌ إِلاَّ عَنْکَ، وَإِنَّ الْجَزَعَ لَقَبِیحٌ إِلاَّ عَلَیْکَ، وَإِنَّ الْمُصابَ بِکَ لَجَلِیلٌ، وَإِنَّهُ قَبْلَکَ وَبَعْدَکَ لَجَلَلٌ »[17] (شهید سید ساعد هاشمی فشارکی)

 

 

[1] أُثْنِی عَلَی اللَهِ أَحْسَنَ الثَّنَآءِ. وَأَحْمَدُهُ عَلَی السَّرَّآءِ والضَّرَّآءِ.اللَهُمَّ إنِّی أَحْمَدُک عَلَی أَنْ أَکرَمْتَنَا بِالنُّبُوَّه، وَعَلَّمْتَنَا الْقُرْءَانَ؛ وَ فَقَّهْتَنَا فِی الدِّینِ.أَمَّا بَعْدُ، فَإنِّی لَا أَعْلَمُ أَصْحَابًا أَوْفَی وَلَا خَیرًا مِنْ أَصْحَابِی، وَلَاأَهْلَ بَیتٍ أَبَرَّ وَلَا أَوْصَلَ مِنْ أَهْلِ بَیتِی؛ فَجَزَاکمُ اللَهُ عَنِّی خَیرَ الْجَزَآءِ.

أَلَا وَإنِّی قَدْ أَذِنْتُ لَکمْ، فَانْطَلِقُوا جَمِیعًا فِی حِلٍّ؛ لَیسَ عَلَیکمْ مِنِّی ذِمَامٌ. هَذَا اللَیلُ قَدْ غَشِیکمْ فَاتَّخِذُوهُ جَمَلًا. «ثنا و ستایش خداوند را بجا می آورم به بهترین ستایش، و او را در دو حال مسرّت و خوشی و گرفتاری حمد می‌کنم .بار پروردگارا ! من حقّاً حمد و سپاس تو را بجای می آورم که ما را به نبوّت بزرگوار و مکرّم داشتی ! و قرآن را به ما تعلیم کردی ! و در دین، ما را فقیه و دانا نمودی ! امّا بعد، من حقّاً اصحابی باوفاتر و بهتر از اصحاب خودم، و نه اهل بیتی نیکوکارتر و با صِله و پیوندتر از اهل بیت خودم سراغ ندارم؛ پس خداوند شما را از طرف من به بهترین جزائی پاداش دهد !آگاه باشید که من در رفتن به شما اذن و اجازه دادم؛ پس همگی بروید که عقد بیعت را از شما بگسستم و نسبت به خود، بر شما عهده و ذِمامی ندارم.اینک شب در رسیده است و پوشش آن شما را در بر گرفته است؛ آن را چون شتر راهواری بگیرید و متفرّق شوید !» «إرشاد» مفید ص 250 ‏-

[2] https://hawzah.net/fa/Article/View/93250/سخنان-امام-حسین(ع)-در-شب-و-روز-عاشورا

[3] مجمع البیان ج 2 ص 884 وبهشت ودوزخ از نگاه قران وحدیث ص 486

[4] کافی ج 2 ص 158

[5] میزان الحکمه ج 6 ص 72 وکنزالاعمال ج 4 ص 401

[6] وسائل الشیعة، ج11، ص105 و کافی جلد 5 ص 46، دانشنامه قرآن و حدیث، ج16 ص516، الکافی ج 5، ص46، حدیث 1

[7] نهج البلاغه حکمت 251 و میزان الحکمه ج 4 ص 119

[8] "بی‏تردید جهاد دری است از درهای بهشت که خداوند به روی ویژگان از دوستانش برگشوده است." آری، جهاد لباس برازنده پاکدامنی و پرهیزکاری، و زره امان بخش الهی، و سپر محکم اوست. آن کس که از جهاد بگریزد خداوند تن‏پوش ذلّت بر او پوشانَد، و در طوفان فتنه و بلا سقوط کند، و در زیر چکمه فلاکت خرد و زبون شود، و عقل خود را از دست دهد، و به کیفر فرار از جبهه، حق از او روی گردانَد، و سختی و مشقّت بر او فرود آید، و عدالت از او روی بر تابد. آگاه باشید که من شب و روز، و آشکار و نهان شمایان را به نبرد با اینان فراخواندم و گفتم پیش از آنکه به جنگتان آیند به جنگشان روید. حدیث از امام علی علیه السلام نهج البلاغه خطبه 27

[9] سوره آل عمران ایه 169

[10] نهج البلاغه خطبه 123

[11] مفاتیح الجنان مناجات مطیعیین

[12] بحار الانوار ج 43 ص 352

[13] کنزالاعمال ج 4 ص 402 و میزان الحکمه ج 6 ص 65

[14] نهج البلاغه خطبه 123 و میزان الحکمه ج 6 ص 64

[15] بحارالانوار ج 42 ص328 والارشاد ج 2 ص 81

[16] میزان الحکمه ج 8 ص 40 والاحتجاج ج 2 ص 322

[17] صبر و شکیبایى زیباست ولى نه درباره تو و جزع و بى تابى زشت است اما نه بر فراق تو. مصیبت وفات تو بسیار سنگین و هر مصیبتى پیش از تو و بعد از تو در برابر آن کوچک و حقیر است. حکمت 292 نهج البلاغه

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۷/۱۶