***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

 آقای سید هاشم هاشمی فشارکی



 

استخراج آب چاه توسط انرژی باد(توربینهای بادی)

باد یکی ازمظاهر انرژی خورشیدی و همان هوای متحرک است و جزء کوچکی از تابش خورشید که از خارج به اتمسفر میرسد،به انرژی باد تبدیل میشود . گرم شدن زمین و جو آن به طور نا مساوی سبب تولید جریان های همرفت (جا به جایی )میشود و نیز حرکت نسبی جو نسبت به زمین سبب تولید باد میشود .

احتمالا نخستین ماشین بادی توسط ایرانیان باستان ساخته شده است . بعدها استفاده از توربینهای بادی با محور قائم و پس از آن دستگاههای بادی با محور قائم و با میله های چوبی ساخته شد و در کشورهای خاورمیانه توسعه یافت .

گهگاه  طوفانها و گردبادهای سهمگینی در گوشه وکنار جهان پدیدار میشود که اگر نیروی آنها به طور صحیح به کار گرفته شود میتواند بجای مخرب بودن مفید باشد .

بهره گیری از نیروی باد به عنوان یکی از منابع انرژی نو روز به روز بیشتر میشود . بادها از یک قانون کلی تبعیت میکنند ، ولی از لحاظ شدت روزانه و مدت وزش در هر نقطه از زمین به طور قابل ملاحظه ای تغییر میکند .

فنون استخراج  آب از چاه :

برای خارج کردن آب از چاه و پر کردن استخر ها از تلمبه های دستی و در برخی مناطق از نیروی باد استفاده میشود . در روستای فشارک از توابع بخش کوهپایه و در مزرعه صبا (مرزآباد) که متعلق به آقای سید هاشم هاشمی میباشد ابتکار جالبی جهت استخراج آب از چاه قنات انجام شده است .

آقای هاشمی به جهت صرفه جویی در هزینه ها و عدم استفاده از سوختهای فسیلی که متاسفانه  منجر به تخریب محیط زیست میشود از سال گذشته اقدام به ساخت و نصب دکل بادی برروی چاهی به عمق 11 متر و در مسیر خروجی آب قنات و به فاصله 280 متری از مادرچاه قنات نموده است .

(جالب است بدانید که در چندین هزار سال قبل ، ایرانیان باستان دست به ابتکار جدیدی زدند و آن اختراع قنات یا کهریز ( کاریز ) بود. این اختراع در نوع خود در جهان تا کنون بی نظیر بوده است و توسط آن میتوان مقدار قابل توجهی از آبهای زیر زمینی را جمع آوری کرده و به سطح زمین رساند که همانند چشمه ، آب آن در تمام طول سال بدون هیچ کمکی از درون زمین به سطح آن جاری گردد .)

 

به هر حال بر روی این دکل پره هایی وجود دارد که براثر وزش باد به حرکت دورانی تبدیل میشود ، این حرکت توسط گیربکس به حرکت رفت و برگشت میله وسط دکل تبدیل شده و مانند تلمبه های دستی، آب چاه را به سطح زمین منتقل و از طریق یک لوله ،آب وارد استخر میشود . همچنین دنباله ای بر روی دکل وجود دارد که کار آن قرار دادن پره های دورانی در مسیر جهت باد است ودر مواقع لزوم عمل میکند .

·                       هزینه  و راه اندازی دکل 23000000 ریال بوده است . آقای هاشمی یک استخر به ابعاد 16*16 و به عمق 5/1 متر احداث نموده و 2 هکتار از اراضی مزرعه را به زیر کشت درختان بادام برده و در سال اصلاح الگوی مصرف ، سیستم قطره ای را جهت باغ خود طراحی و اجرا نموده است . آقای هاشمی با همت و تلاش مضاعف خود از قطره قطره این آب استفاده بهینه میبرد و در صدد پرورش ماهی در استخر خود نیز میباشد در مجموع با تکنولوژی استفاده از انرژی باد هزینه های استخراج آب بسیار کاهش یافته و هیچگونه تاثیرات سوء زیست محیطی به وجود نمی آورد .

·                       توربینهای بادی تکنولوژیست با مزایا و ویژگیهائی خاص جهت استخراج و مدیریت منابع آبی . این دستگاه بدون نیاز به هر گونه انرژی های فسیلی یا الکتریکی و تنها با استفاده از انرژی رایگان باد در کلیه مناطق با هر گونه شرایط اقلیمی که باشد قادر به استخراج ، تامین و ذخیره آب مورد نیاز می باشد. توربینهای بادی اقتصادی ترین و آسانترین روش جهت پمپاژ و ذخیره آب کشاورزی می باشد.

 

·                       دامداران میتوانند با نصب این دستگاه در محل پرورش دامها، چراگاه ها و مراتع ،آب مورد نیاز آبشخوری های دام خود را به سهولت تامین کنند . اهمیت این دستگاه به ویژه در مناطقی است که امکان استفاده از انرژِی برق یا نقل و انتقال سوخت های فسیلی جهت بکار گیری سایر سیستم های پمپاژ آب وجود ندارد .

·                       توربین های بادی در مدلهای پر قدرت میتواند جایگزینی مناسب برای موتورهای دیزلی و برقی در آبیاری و تامین آب مزارع و باغات باشد علاوه بر اینکه این دستگاه قابلیت مدیریت و سازماندهی منابع آبی و اجرای سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی را نیز دارد .

·                       شاید هنوز در بسیاری از دهکده ها و روستاها و مناطق محروم استفاده از چرخ  چاه رایج ترین شیوه ی استخراج آب باشد . توربین های بادی میتوانند جایگزین مناسب ، ارزان و بی دغدغه برای استخراج آب جهت کاربرد های خانگی ، محلی و ذخیره سازی آب برای مصرف در طول سال باشد .

·                       ایلات و عشایر از جمله جمعیت های مهاجر در کشور ما هستند که سهم عمده ای نیز در دامپروری و دامداری دارند . نصب توربین های بادی در مناطق قشلاق و ییلاق که محل اقامت زمستانه و تابستانه ایلات و عشایر است علاوه بر تامین و ذخیره سازی آب مورد نیاز دامها میتواند در تامین آب شرب و مصارف محلی برای آنها کار آمد باشد بویژه که استفاده از سایر سیستم های پمپاژآب در چنین مناطقی مقدور نیست .

 

·                       شرایط لازم برای نصب دستگاه :

کاربرد توربین های بادی در مناطقی است که حداقل سرعت وزش باد     m/s 3 باشد . در مناطق با بادهای شدید بکارگیری دکلهای قویتر و استفاده از سیمهای مهار برای جلوگیری از احتمال سقوط ضروری است .

·                       موانعی چون کوهها ، تپه های بلند ،درختان و ساختمانهای بلند از جمله عواملی است که بر کارکرد دستگاه تاثیر گذار است . بر اساس تحلیل های علمی هنگامی که باد به مانعی با ارتفاع بالا برخورد میکند در فضای اطراف آن گرد بادهای کوچکی ایجاد میشود ، عدم رعایت فاصله مناسب از این موانع در هنگام نصب، سبب میگردد که اولا : دستگاه بدرستی در جریان وزش باد قرار نگیرد و ثانیا : در بادهای شدید احتمال سقوط وجود داشته باشد .

·                       ساختار توربینهای بادی به گونه ای است که تقریبا کلیه قطعات و قسمتهای آن در معرض هوای باز قرار دارد ، بنابراین شرایط آب و هوائی محل نصب عامل اصلی فرسودگی، زنگ زدگی و پوسیدگی دستگاه است.برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی از روشهایی چون رنگ آمیزی و پوشش آبکاری گالوانیزه بر روی قطعات استفاده میشود.

·                       پائین یا بالا بودن سطح آب چاه از جمله فاکتورهای تعیین کننده مدل توربین بادی، متناسب با کاربرد مورد نظر خریدار است.

بطور خلاصه مزایای توربینهای بادی آبکش عبارتند از:

·                       عدم نیاز به هرگونه انرژیهای فسیلی یا الکترونیکی—استفاده از انرژی رایگان باد—عدم نیاز به خدمه و سرکشی های روزانه—اقتصادی ترین روش جهت پمپاژ آب در مناطق با حداقل سرعت وزش باد—تکنولوژی سالم بدون هر گونه آلودگی محیط زیست—سیستمی نیرومند جهت پمپاژ و ذخیره آب – دستگاهی کارآمد با طول عمر بیش از 20 سال—قابلیت مدیریت و سازماندهی منابع آبی و مکانیزه کردن آبیاری—قابلیت تولید برق بصورت محدود

·                       در کشور ما متاسفانه استفاده از توربینهای بادی هنوز امری ناشناخته است بنابراین  تولیدی اصفهان تلاش به مدیریت آقای هاشمی در سالهای اخیر سعی نموده جایگاهی برای این تکنولوژی در کشور باز کند . این شرکت فعلا توربینهائی با مدلهای 8، 10و 12 فوت تولید میکند و ساخت مدلهای پرقدرت 14،16،20،24،و 28 فوت را در برنامه آینده خود قرار داده است.

·                       آدرس: اصفهان-اتوبان فرودگاه-قهجاورستان-خیابان صنعت-تولیدی اصفهان تلاش- آقای سید هاشم هاشمی فشارکی-تلفن 09131145630--- 03115547564

لازم به ذکر است در تاریخ 19/5/89 جمعی از مسئولان جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان به اتفاق آقای مهندس مرادمند (مدیر محترم شهرستان ) از این مزرعه و ابتکار و خلاقیت آقای هاشمی در روستای فشارک بازدید نموده و از زحمات و تلاشهای ایشان تقدیر نمودند .

تهیه کننده: مرکز جهاد کشاورزی کوهپایه




http://www.agri-esfahan.ir/Default.aspx?tabid=1611














شورایعالی اداری

مصوبه شماره 205240/1901مورخ 6/11/81 شورای عالی اداری

وظایف واحدهای استانی وزارت جهادکشاورزی


اهداف سازمانی

شورای عالی اداری در نود وهشتمین جلسه مورخ 7/10/81 در اجرای جزء 3 بند ماده یک وظایف واحدهای استانی جهاد کشاورزی را به شرح زیر تصویب نمود.

1) بررسی و شناخت امکانات و استعدادهای بالقوه و بالفعل منابع و عوامل تولید بخش کشاورزی (زراعت، باغبانی، آب وخاک، دام ، طیور و آبزیان و توسعه روستائی و عشایری و منابع طبیعی ) در سطح استان و مسائل و مشکلات فنی ، اقتصادی و اجتماعی مربوط به آنها

2) تهیه و تدوین خط مشی ها، اهداف ، برنامه ها و سیاستهای توسعه بخش کشاورزی ، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشایری در استان درقالب سیاستها و برنامه های مصوب و همچنین پیشنهاد برنامه و بودجه سالانه به مراجع ذیربط در استان جهت تصویب.

3) بررسی، تدوین و اجرای برنامه ها، طرحها و دستورالعمل های مربوط به الگوی کشت محصولات کشاورزی و همچنین نظام دامداری، دامپروری و منابع طبیعی استان در قالب سیاستهای مصوب

4) تهیه، تدوین و اجرای طرحهای جامع مربوط به افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی و کاهش ضایعات درسطح استان براساس قوانین و مقررات مربوط

5) جمع آوری، استخراج، طبقه بندی، پردازش ، نگهداری، بهنگام سازی و انتشار آمار اطلاعات مربوط به بخش کشاورزی و توسعه وعمران روستایی و عشایری در استان

6) تهیه، اجرا و ارزشیابی طرحهای تحقیقاتی استانی بر اساس سیاستها و خط مشی های ابلاغی وزارت

7) مطالعه، بررسی ، نیازسنجی ، برنامه ریزی ، تهیه ، اجراء و ارزشیابی طرحها، برنامه ها و دوره های آموزشی وترویجی، فنی وحرفه ای و علمی و کاربردی مورد نیاز تولیدکنندگان، بـهــره برداران ، مروجان و راهبران بخش کشاورزی در استان در قالب سیاستها و برنامه های مصوب وزارت جهاد کشاورزی

8) ارائه نتایج پژوهشهای انجام شده به تولیدکنندگان و بهره برداران

9) تهیه و اجرای طرحها و برنامه های مرتبط با حفظ، احیاء، گسترش ، حمایت و بهره برداری صحیح از جنگلها و مراتع طبیعی و دست کاشت در سطح استان در چارچوب سیاستها و برنامه های مصوب

10) مطالعه، برنامه ریزی ، ‌تدوین و اجرای طرحهای لازم در زمینه آبخیزداری و آبخوانداری در حوزه های آبخیز استان

11) تهیه و اجرای طرحهای تثبیت شن های روان و بیابان زدائی و جلوگیری از بیابان زایی

12) تهیه، تدوین و اجرای طرحهای جنگلکاری، جنگلداری ، مرتعداری ، ایجاد پارکهای جنگلی و تفرجگاه های طبیعی در چارچوب سیاست های ابلاغی

13) انجام اقدامات لازم به منظور حفظ و جلوگیری از تغییر و تبدیل کاربری اراضی کشاورزی و جنگلی

14) تشخیص و تفکیک حریم قانونی اراضی ملی، دولتی و موات از مستثنیات اشخاص حقیقی و حقوقی در سطح استان و اخذ سند به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و اجرای مقررات مربوط به مدیریت و واگذاری اراضی ملی و دولتی در چارچوب قوانین و مقررات موجود

15) انجام عملیات اجرایی لازم برای تثبیت مالکیتهای شرعی و قانونی با رعایت حقوق متقابل مردم و دولت و اجرای قانون اصلاحات ارضی در رقبات مشمول و باقیمانده و همچنین تعیین تکلیف نهایی اراضی کشت موقت

16) برنامه ریزی در جهت استقرار شکبه عملیات ترویجی درمناطق روستایی و عشایری در قالب سیاستها و برنامه های وزارتخانه ها

17) تهیه برنامه استفاده از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی استان در چارچوب طرحهای جامع حوزه های آبخیز

18) نظارت بهداشتی بر مراکز نگهداری و پرورش دام و مرکز تهیه، تولید وتوزیع و عرضه فرآورده های خام با منشاء دامی و محصولات شیلاتی. کارخانجات خوارک دام، کشتارگاهها و اماکن عرضه دام و اعمال استانداردها

19) انجام اقدامات لازم در جهت حفظ ، احیاء ، توسعه و بهره برداری مناسب از منابع آبزی و توسعه آبزی پروری در استان

20) برنامه ریزی ، اتخاذ تدابیر و پیش بینی ساز و کارهای لازم به منظور توسعه وعمران روستاها با هماهنگی سایر دستگاهها در سطح استان

21) تهیه، تدوین و اجرای طرحها و برنامه های مربوط به امور زیربنایی کشاورزی از قبیل یکپارچگی سازی اراضی، احداث راههای بین مزارع، تجهیز ونوسازی مزارع و باغها بمنظور استفاده مؤثر از منابع و نهاده های کشاورزی

22) بررسی وانجام اقدامات لازم در زمینه حفظ ، اصلاح، احیاء و افزایش حاصلخیزی خاک در جهت بهره برداری بهینه و مطلوب از آن

23) برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم بمنظور انتقال آب انهار سنتی و قنوات، توزیع و مصرف بهینه آب کشاورزی وافزایش راندمان آبیاری در مزارع و باغها با استفاده از روشهای نوین آبیاری واقدامات مربوط به احداث، توسعه و نگهداری تأسیسات آبی

24) اجرای وظایف مقرر در قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 و اصلاحات بعدی آن در سطح استان

25) اجرای طرحهای کوچک تأمین و توسعه منابع آب در سطح استان ( پس از کسب مجوز لازم از سازمان آب منطقه ای ذیربط)

26) شناسایی امکانات و نیازمندیهای دامداران متحرک جهت ارائه خدمات مناسب به منظور بهبود و توسعه وضعیت اقتصادی ، اجتماعی و تولیدی عشایر

27) ساماندهی کوچ و اسکان عشایر در چارچوب طرحهای ابلاغی

28) انجام اقدامات لازم در جهت نگهداری بنادر شیلاتی و تأسیسات زیربنایی براساس ضوابط ابلاغی

29) فراهم آوردن زمینه های توسعه صنایع مربوط به جمع آوری ، نگهداری ، تبدیل و عمل آوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی و توسعه وحمایت از صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع روستایی در استان

30) انجام اقدامات لازم در زمینه حفظ، بهبود وتوسعه کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی، تولیدات دام، آبزیان و منابع طبیعی استان و حمایت از منافع تولیدکنندگان

31) بررسی نظامهای بهره برداری کشاورزی دراستان و فراهم آوردن موجبات توسعه مناسبترین آنها با توجه به خصوصیات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی منطقه

32) انجام بررسی های لازم درمورد برآورد و تشخیص کمی و کیفی کلیه نیازهای فنآوری کشاورزی متناسب با خصوصیات و ویژگی های اقلیمی و کشاورزی استان و تهیه و اجرای طرحهای مکانیزاسیون وسایر برنامه های مورد نیاز بر اساس سیاستها و خط مشی های ابلاغی

33) انجام اقدامات لازم در جهت حفظ ، احیاء ، توسعه و بهره برداری مناسب از منابع دام و آبزیان، اصلاح نژاد، تغذیه ، مدیریت و مهندسی بهداشت جایگاه دام و صدور مجوزهای لازم در چارچوب سیاستها و دستورالعمل های ابلاغی

34) تأمین سلامتی و بهداشت دام از طریق ایجاد شبکه های پیش آگاهی و مراقبت و اجرای عملیات پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک انسان ودام و قرنطینه دامی

35) انجام اقدامات لازم در خصوص گسترش شبکه های پیش آگاهی، مراقبت، پیشگیری ، قرنطینه گیاهی و مبارزه با آفات، علفهای هرز و بیماریهای گیاهی در سطح استان

36) نظارت و کنترل بر توزیع و مصرف مایه ها و سایر مواد بیولوژیکی و سموم موردنیاز بخش کشاورزی در استان براساس ضوابط ابلاغی

37) انجام اقدامات لازم در زمینه ساماندهی و بهینه سازی نظام عرضه و تقاضا و تنظیم بازار محصولات کشاورزی وتولیدات د امی در استان در چارچوب برنامه های مصوب و سیاستهای بازرگانی کشور

38) انجام اقدامات لازم در زمینه خرید، فروش، بازاریابی ، صادرات. بیمه ، نگهداری، امحاء، و نظایر آن در خصوص محصولات و فرآورده های بخش کشاورزی براساس قوانین، مصوبات و آئین نامه ها و دستورالعمل های مربوطه در چارچوب سیاستهای بازرگانی کشور

39) حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی وفراهم آوردن زمینه های لازم برای استفاده از تسهیلات اعتباری بانک کشاورزی و سایر منابع بانکی و موسسات اعتباری توسط تولیدکنندگان و بهره برداران

40) انجام اقدامات لازم در زمینه بیمه تولیدکنندگان، تولیدات، تأسیسات و صنایع مربوط به بخش کشاورزی

41) انجام اقدامات لازم در زمینه ارائه خدمات و تأمین و توزیع نهاده های کشاورزی دام و آبزیان، دارو، سرم و سایر مواد بیولوژیک از طریق بخش غیردولتی و درصورت لزوم توسط واحد ذیربط در استان درچارچوب ضوابط ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی

42) نظارت مستمر بر کلیه فعالیتهای مرتبط با زیربخشهای مختلف کشاورزی در سطح استان

43) نظارت و ارزشیابی طرحها، فعالیتها ، اقدامات در حیطه وظایف واحدهای استانی وزارتخانه بمنظور سنجش میزان کارآیی و اثر بخشی آنها

44) اجرای ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برای انجام فعالیتهای مربوط به بخش کشاورزی ، منابع طبیعی و دام و طیور و آبزیان

45) انــجام سایر وظــایف و اموری که به موجب قوانین ومقررات به عهده وزارت جهاد کشاورزی در سطح استان می باشد

 


http://www.agri-esfahan.ir/Default.aspx?tabid=4192

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۷/۱۶