زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مرتضی کیانی
دروس خارج فقه و اصول را در محضر آیت الله خادمی ، آیت الله صادقی ، شیخ محمدتقی فشارکی ....
زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مرتضی کیانی
در دومین روز از مهرماه سال 1331 در روستای فیض آباد از توابع جرقویه علیا در خانواده ای مذهبی و متوسط از نظر اقتصادی و غنی از نظر دینی پسری دیده به جهان گشود که بواسطه علاقه به حضرت علی بن ابی طالب ، نامش را مرتضی گذاشتند. پدرش یوسفعلی به شغل کشاورزی و دامداری اشتغال داشت ولی اطلاعات تاریخی و علوم قرآنی را نیز خوب می دانست. مادرش از نسل علمای دینی و مروج علوم دینی و قرآنی بود و خود نیز در جلسات قرآنی شرکت فعال داشت.
مرتضی قبل از ورود به دبستان وارد مکتب خانه شد و دروس قرآنی را فراگرفت. دوران ابتدایی وی در دبستان روستای اسفندران و احمدآباد جرقویه علیا سپری شد و همواره از شاگردانی بود که مورد توجه معلمان و مربیان تعلیم و تربیت بود.
در سال 1344 وارد حوزه ی علمیه اصفهان شد و مقدمات را نزد اساتیدی همچون شیخ محمد جابری ، سید محمد باقر امامی و شیخ محمد سالک فراگرفت.
دوران سطح را از محضر اساتید و علمایی نظیر حجت الاسلام سید مهدی العراقین ، آیت الله سید اسماعیل هاشمی ، حجج الاسلام و آیات مرحوم حاج آقا حسن امامی و شیخ محمدحسین شریعت هرندی آموخت. دروس خارج فقه و اصول را در محضر آیت الله خادمی ، آیت الله صادقی ، شیخ محمدتقی فشارکی و تفسیر و حدیث را از محضر حاج آقا مقدس خواجویی ، سید فضل الله جوادی و شیخ داوود مصاحبی کسب فیض کردند و رسائل و کتابت را در محضر آیت الله شریعت درچه ای طی کردند.
از سال 1346 در روستاهای چهارمحال بختیاری و حومه اصفهان بعنوان مروج دین به بیان احکام الهی و ارشاد مردم پرداختند.
وی از سال 1348 بعنوان امام جماعت مساجد رکنی واقع واقع در خیابان نشاط اصفهان ، مسجد رضوی واقع در سه راه ملک و مسجد امامزاده اسحاق واقع در خیابان پروین منصوب شد. همزمان بمنظور روشنگری مردم اصفهان به پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) همت گماشت و رساله ی حضرت امام خمینی(ره) را برای مقلدین تهیه و تدوین مینمود.
با آغاز نهضت امام خمینی(ره) و حضور پرشور مردم در خیابان ها و اعتراض های علنی مردم نسبت به ظلم و جنایت خاندان پهلوی ، وی نیز بهمراه جمع زیادی از علمای اصفهان در راهپیمایی ها و تظاهرات شرکت کردند. در اوج انقلاب اسلامی و در سال 1357 بمنظور تهییج جوانان و سایر اقشار جامعه بر فراز منبر به روشنگری پرداخت.
باپیروزی انقلاب اسلامی به دستور آیت الله خادمی به تررویج دین و بیان احکام الهی پرداختت . زمان زیادی از پیروزی انقلاب نگذشته بود که جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی آغاز شد او به حکم وظیفه به هدایت و روشنگری نسل اول انقلاب و اهمیت حضور در جبهه های نبرد همت گماشت و باسخنرانی های و حضور در جلسات شهدای جنگ تحمیلی جوانان را به حضور در جبهه وایستادگی در مقابل دشمن تشویق و ترغیب می کرد . در همین زمان احساس کرد که حضورش در جبهه های نبرد لازم و ضروری است لذا به جبهه جنوب اعزام و باعث دلگرمی رزمندگان اسلام شد .
در سال 1361 به عضویت هیات امنای مسجد در حال تاسیس روح الله واقع در خیابان تالار درآمد تا با حضور ایشان و معتمدین محل ساخت و ساز مسجد شروع شود . آقای کیانی و حاج میرزا حسین جعفری جبلی به همراه حاج احمد آذرانی خیر و واگذاری زمین به منظور جاری کردن صیغه وقف به محضر آیت الله خادمی رسیدند، پس از جاری شدن صیغه وقف ساخت و ساز مسجد روح الله آغازشد .
آیت الله خادمی به منظور نظارت بر فعالیت مسجد روح الله ، حجت السلام کیانی را بعنوان ناظر و وکیل خود انتخاب نمود تا پایان کار برحسن انجام کار و فعالیت مسجد نظارت داشته باشد .
ازسال 1378 با موافقت ولی فقیه حضرت آیت الله خامنه ای و با حکم حجت السلام والمسلمین سید رضا تقوی به امامت جمعه شهر پیربکران منصوب شدند ایشان همچنین در سالهای تصدی امامت جمعه با وعظ و خطابه به ترویج علوم دینی کمر همت بست و بسیاری از اوقات وی به حل و فصل امور مردم پیربکران سپری شد .
همزمان در مدرسه علمیه امام صادق (ع)خوراسگان به تدریس علوم دینی از جمله فقه ، حدیث ، اخلاق ، منطق ، فلسفه و سایر علوم دینی همت گماشت و بیش از 600 نفر از طلاب علوم دینی از محضر او کسب فیض کردند ومیکنند .
حجت السلام ولمسلمین حاج شیخ مرتضی کیانی با همکاری افراد خیر و نیک اندیش ، ساخت واحداث چندین مسجد و حسنیه را درکارنامه خود دارد که از جمله می توان به مسجد امام حسن عسگری اسفنداران ، حسنیه و بنیاد خیریه حضرت ابوالفضل (ع) روستای فیض آباد جرقویه ، مجتمع فرهنگی حضرت ابوالفضل (ع) پل تمدن اصفهان به منظور استفاده هیئت مذهبی و اسفنداران مقیم اصفهان اشاره کرد . و تاسیس انجمن خیریه حضرت ابوالفضل(ع) شهر پیربکران .
حجت السلام کیانی در این سالها از اعضای فعال انجمن های خیریه و صندوق های قرض الحسنه بود که می توان به انجمن خیریه ی حضرت ابوالفضل (ع) خیابان تالاز ، انجمن خیریه علمدار کربلا خیابان معراج ، صندوق قرض الحسنه روح الله در خیابان تالار ، صندوق قرض الحسنه حضرت ابو الفضل (ع) خیابان معراج ، صندوق قرض الحسنه امام حسن عسگری روستای اسفنداران جرقویه اشاره کرد .
تاسیس حوزه علمیه خواهران فلاورجان و دارالقرآن پیربکران ، تاسیس و تکمیل حسنیه شهداء محل برگزاری نماز جمعه ، تاسیس کتابخانه روح الله ، تاسیس هیات امام صادق (ع) و عضویت در جامعه ائمه جماعات استان اصفهان و تشکیل قرارگاه فرهنگی و تشکیل ستاد احیاء امر به معروف بخش پیربکران و عضویت در هیئت امناء مدرسه علمیع الزهراء خواهران خوراسگان از دیگر فعالیت های ایشان می باشد.
حجت الاسلام شیخ مرتضی کیانی از سوی 15 نفر از مراجع معظم شیعه بصورت حسبیه ( وکالت) مجاز به دریافت خمس ، زکات سهم امام و مطلقه نذورات و مطالم عباد و سایر امور شرعیه است .
حجت السلام کیانی با استقرار پایگاه بسیج روح الله در مسجد بعنوان روحانی ناظر در کانون فرهنگی روح الله بعنوان عضور رسمی فعالیت می کند .پیگیری مداوم جهت ساخت و ساز 8 واحد خانه عالم در روستاهاو تکمیل حسینیه شهداء و احداث مسجد امیرالمومنین پیربکران
http://esfahan.ejna.ir/en/imamjomeh;jsessionid=B4F66DE4698ABB36119A1B3624761E67?p_p_id=imamatjomeh_WAR_imamatjomehportlet_INSTANCE_OVvwKTb2tzFp&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=3&_imamatjomeh_WAR_imamatjomehportlet_INSTANCE_OVvwKTb2tzFp_mvcPath=%2Fadmin%2Fimamatjomeh_page%2Fimamatjomeh_aboutme.jsp&_imamatjomeh_WAR_imamatjomehportlet_INSTANCE_OVvwKTb2tzFp_imamatjomehId=492912&_imamatjomeh_WAR_imamatjomehportlet_INSTANCE_OVvwKTb2tzFp_redirectURL=%2Fen%2Fimamjomeh%3FimamjomehId%3D492912%26sc%3D13957%26khotbehId%3D263270