***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

مسقف کردن صحن حرم حضرت زینب (س)/ طرح توسعه حرم

دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۰۲:۰۸ ق.ظ

 

 

 هاشمی فشارکی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری عتبات اعلام کرد

مسقف کردن صحن حرم حضرت زینب (س)/ طرح توسعه حرم/ بازسازی جداره های بیرونی

  ارسال

  پرینت

مسقف کردن صحن حرم حضرت زینب (س)/ طرح توسعه حرم/ بازسازی جداره های بیرونی

شناسه خبر : 6058 | تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۹:۰۰ | 30 بازدید |

معاون مهندسی ستاد بازسازی عتبات در سوریه، طرح های در دست اجرا یا برنامه ریزی شده برای بازسازی و توسعه حرم را تشریح کرد.

 

سید جواد هاشمی فشارکی، معاون مهندسی ستاد بازسازی عتبات در سوریه طی مصاحبه ای با خبرنگار خبرگزاری عتبات گفت: بحمد الله خون شهدای مدافع حرم به ثمر نشسته و حرم حضرت زینب (س) که روزگاری خطر  در ۴۰۰ متری آن بود و دشمنان به صورت مستقیم با سلاح آر پی جی و همینطور با خمپاره آن را مورد هدف قرار می دادند، ۴ سالی است که خطر از آن دور شده. فعالیت در شهرک زینبیه و حرم برقرار شده است.

هاشمی فشارکی عنوان کرد: سال ۹۳ و ۹۴ بحث بازسازی بخش هایی از حرم که در اثر جنگ آسیب دیده بودند مطرح شد و الان این آسیب ها با کمک های مردمی از ایران و همچنین ارسال گروه های تخصصی جهت مرمت و بازسازی برطرف شده. اما به دلیل محرومیت و کمبود امکانات در سوریه، وضعیت در شهرک زینبیه و پیرامون حرم مطهر به شکل نامساعدی درآمده است، به همین دلیل لازم است جداره های بیرونی حرم یک سیمای مناسبی پیدا کند و زیباسازی شود.

وی در ادامه درباره مسابقه انجام شده در بهمن ماه (که طی آن از هنرمندان دعوت شده بود طرح های خود را برای بازسازی جداره های حرم حضرت زینب (س) ارائه کنند) عنوان کرد: علی رغم اینکه برای مسابقه ، جایزه مادی در نظر گرفته نشده بود و همینطور محدودیت زمانی ( کمتر از یک ماه) برای ارائه طرح وجود داشت؛ استقبال خوبی از سمت جامعه هنرمندان و معماران صورت گرفت و در همین زمان کوتاه، ۳۰ اثر به دبیرخانه ارائه شد. این طرح ها توسط هیئت داوران – متشکل از اساتید دانشگاه ؛ با محوریت مرکز معماری اسلامی و با حضور مسئول عتبات عالیات در سوریه و معاون مهندسی عتبات در سوریه- مورد داوری قرار گرفت و ۳ طرح وارد مرحله داوری نهایی شد. در آخر یک طرح توسط هیئت داوران انتخاب شد. الان در حال صحبت و مذاکره هستیم که نقشه نهایی و اجرایی طرح منتخب تهیه شود و ان شاء الله به زودی، کار با کمک های مردمی شروع شود.

معاون مهندسی ستاد بازسازی عتبات در سوریه، در توضیح لزوم بازسازی جداره ها خاطر نشان کرد: منظور از جداره، همین دیوار های بیرونی می باشد که حدفاصل بین محدوده حرم و شهرک سیده زینب (س) است. این جداره همان سیمای بیرونی حرم است که افرادی که خارج از حرم در کوچه و خیابان های اطراف تردد می کنند، آن را مشاهده می نمایند. البته پشت جداره، گنبد و دو مناره حرم از هر چهار جهت برای بیننده خارج از حرم، قابل رویت می باشد. جداره های حرم چند وضعیت مختلف دارند. جداره ضلع شرقی حرم (عمدتا)  ازقدیم وجود داشته و بر اثر نوشته ها و تابلوهای مختلف، خیلی بدمنظر شده است. دیگری جداره جنوبی حرم است که فقط بلوک سیمانی است. جداره شمالی و غربی حرم، به دلیل مسائل امنیتی و احتمال حملات از سوی تکفیری ها در گذشته، از قطعات بتنی پیش ساخته تشکیل شده است.

وی در خصوص برنامه های بازسازی و توسعه حرم توضیح داد: بحمد الله با هماهنگی هایی که ستاد بازسازی عتبات با تولیت حرم حضرت زینب (س) انجام داده است، کار در دو بخش عمده در حال انجام و برنامه ریزی می باشد. بخش اول، رفع کمبود ها درداخل محدوده فعلی حرم می باشد مانند ساخت مهمانسرا، مضیف و آشپزخانه حرم حضرت زینب (س) که از دو سال پیش شروع شده و تا تیر ماه سال ۹۸ ان شاء الله مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و الان در مراحل نازک کاری ساخت آنها قرار داریم. ساخت تصفیه خانه آب شرب هم شروع شده و گود برداری انجام شده و مراحل اجرایی آن به زودی شروع میشود. کار های جزئی دیگری نیز در راستای رفع کمبود امکانات حرم مطهر در حال انجام است.

هاشمی فشارکی گفت: در ضمن همین بخش، مسقف کردن صحن حرم حضرت زینب (س) هم می باشد. بدلیل کوچک بودن محیط زیر بقعه مبارکه، این محیط جوابگوی زائرین نیست و نیاز به شبستان وجود دارد. به همین دلیل، این عملیات سنگین ساخت و ساز  در دستور کار قرار گرفته است. طرح این عملیات عمرانی تایید شده و در مرحله تکمیل قرار دارد تا نقشه های اجرایی ارائه شود و کار عمرانی آغاز شود.

او در پایان عنوان کرد: بخش دوم، طرح توسعه جامع و بلند مدت حرم است که در یک افق بلند مدت، وسعت حرم مطهر توسعه پیدا کند چراکه با افزایش امنیت، سال به سال جمعیت زائرین بالا خواهد رفت. در این طرح تسهیل تردد های زائرین و مجاورین در اطراف حرم، مورد نظر قرار گرفته است تا وضعیت بهتری برای زائرین و شهرک سیده زینب (س) پدید آید.

مردم ایران نیز می توانند برای مشارکت در بازسازی حرم، کمک های خود را به ستاد بازسازی عتبات عالیات ارسال کنند.
انتهای پیام

 

 

 

http://atabatnews.ir/%D9%85%D8%B3%D9%82%D9%81-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B5%D8%AD%D9%86-%D8%AD%D8%B1%D9%85-%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%B2%DB%8C%D9%86%D8%A8-%D8%B3-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87/1397/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۷/۱۶