***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

گزارش، اخبار، معرفی کتاب و ...

جمعه, ۲۷ مهر ۱۳۹۷، ۰۷:۵۳ ق.ظ

تالیف: دکتر محمد علی لسانی فشارکی

تفسیر روحانی

تالیف: دکتر محمد علی لسانی فشارکی

کتاب حاوی مقدمه و شامل بخشهای: قرآن شناسی مفسر - دیدگاههای مفسر در علوم قرآنی - مبانی روش شناختی مفسر و گلچین مباحث تفسیری می باشد.

ناشر: موسسه چاپ و نشر وج

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: مهر و آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 308

جلد: شومیز

قیمت: 6500ریال

 

مجله  حضور  بهار 1377 ، شماره 23 
گزارش، اخبار، معرفی کتاب و ...
 
 
295

دستخط امام و نامه مؤسسه

اشاره:

اخیرا از طرف موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی نامه ای خطاب به آقای عطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده که در آن توضیحات مهمی درباره دستخط حضرت امام درباره نهضت آزادی آمده است. اینک به لحاظ اهمیت موضوع نامه مزبور به نظر خوانندگان گرامی می رسد.

× × ×

برادر گرامی جناب آقای عطاءالله

مهاجرانی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و سخنگوی دولت

سلام علیکم

احتراما در شماره 116 هفته نامه ترجمان (30بهمن 1376) تحت عنوان گفتگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترجمه گفتگوی جنابعالی با نشریه الوسط شماره 315، فوریه 1998، در رابطه با فعالیت سیاسی نهضت آزادی ایران مطلبی را بدین شرح نقل نموده است "...پیش از این نیز بحث و تبادل نظرهایی درباره قانونی بودن این نهضت به عمل آمده است، زیرا دست نوشته ای از امام خمینی (ره) وجود دارد که در آن امام درباره نهضت آزادی هشدار داده و دستور جلوگیری از فعالیت سیاسی آن را صادر نموده است. بر این اساس وزارت کشور از ادامه فعالیتهای نهضت جلوگیری به عمل آورد که البته بعضی از رهبران نهضت با این اعتقاد که این دست نوشته ساختگی و جعلی است، به این موضوع اعتراض کردند. این مساله را باید موسسه نشر آثار امام خمینی (ره) مشخص نماید. زیرا این موسسه، تنها موسسه ای است که می تواند درباره آنچه از سوی امام مطرح شده یا به امام نسبت دهند، نظر دهد. این نکته را نیز یادآوری کنم که حضرت امام در وصیتنامه خود تاکید نموده است که تا وقتی به صورت قانونی ثابت نشده که سخنی را او گفته است یا نه، نباید آن را به وی نسبت داد."

گفتار فوق و لحن آن حاکی از آن است که ظاهرا جنابعالی از اینکه موسسه قبلا نظر رسمی خویش را درباره نامه مورد بحث اعلام و منتشر نموده است مطلع نبوده اید. از آنجا که موضوع نامه حضرت امام و تشکیلات مزبور در آینده نیز احتمالا مورد بحث و گفتگو خواهد بود اطلاع جنابعالی از سوابق امر را لازم دانسته که ذیلا تقدیم می دارد:

در پی انتشار بیانیه ای از سوی تشکیلات موسوم به نهضت آزادی در دیماه 1368 مبنی بر مخدوش و مجعول قلمداد کردن نامه حضرت امام خمینی درباره تشکیلات مزبور، این موسسه در تاریخ 19/4/69 طی نامه شماره 428 خطاب به دادستان تهران ضمن اعلام نظریه صریح خویش در مورد قطعی الصدور بودن نامه از سوی امام و به خط و امضای ایشان، خواستار برخورد قانونی و رسیدگی قوه قضاییه به اتهام "انتشار ادعای کذب جعلی معرفی کردن نامه امام شد". گردانندگان تشکیلات مذکور علی رغم آگاهی از اعلام نظر مرجع قانونی برای تشخیص صحت و سقم مطالب منسوب به حضرت امام ، مجددا ادعای جعل نامه را در جوابیه ای که در هفته نامه صبح شماره 26 (18/7/74) منتشر گردید تکرار نمودند. این موسسه در پاسخ به ادعای کذب مذکور، رسما و طی اطلاعیه ای قطعیت صدور نامه به خط و امضای حضرت امام را به آگاهی عموم رسانید. (اطلاعیه موسسه در هفته نامه صبح شماره 27 و متعاقب آن در نشریات دیگر منتشر گردید.) متن اطلاعیه موسسه به قرار زیر است:

سردبیر محترم و مدیرمسئول هفته نامه صبح

با سلام، از آنجا که در شماره 26 مورخ 18 مهر 1374 آن هفته نامه مطالبی تحت عنوان "نهضت آزادی، نامه امام (ره)، پروانه فعالیت و ... "منتشر گردیده است و در موارد متعددی از جوابیه تشکیلات غیرقانونی موسوم به "نهضت آزادی ایران" نامه مورخ 30/11/66 حضرت امام خمینی (رض) به وزیر کشور (وقت) را مخدوش معرفی نموده است بدین وسیله با توجه به وظیفه قانونی این موسسه و به استناد مواد قانون نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام خمینی - رضوان الله تعالی علیه - مصوب 14/8/68 مجلس شورای اسلامی - و مواد قانون الحاق موادی به قانون مذکور - مصوب 26/6/69 مجلس شورای اسلامی - مراتب ذیل رسما اعلام می گردد خواهشمند است طبق قانون مطبوعات در شماره بعد آن نشریه درج فرمایید:

1- نامه مورخ 30/11/66 خطاب به وزیر کشور (وقت) در مورد وضعیت، سوابق و عملکرد نهضت آزادی، و عدم صلاحیت آن در امور دولتی، قانونگذاری و قضایی، که تصویر آن در مجله پاسدار اسلام دیماه 1368 منتشر گردیده، نامه ای است قطعی الصدور از حضرت امام خمینی و به خط و امضای مبارک ایشان.

2- برخلاف تردیدهای القا شده در جوابیه فوق الاشاره نسخه خطی اصل این نامه در آرشیو موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) موجود می باشد.

3- قبلا نیز در پی انتشار بیانیه ای از سوی تشکیلات غیر قانونی مذکور (آذرماه 68) که در آن نامه حضرت امام مجعول معرفی شده بود این موسسه در تیرماه 69 رسما و کتبا اصالت و قطعیت صدور این نامه و موجود بدون اصل نسخه خطی آن را در موسسه به قوه قضاییه منعکس نموده است.

4- ادعا و اعلام مخدوش و مجعول بودن این نامه اقدامی است، در جهت زیر سوال بردن خط و امضای رهبر کبیر انقلاب اسلامی و آشکارا عملی است خلاف قانون که قوه قضاییه می بایست برخورد قانونی لازم و عاجل را به عمل آورد.

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

حمید انصاری

ضمنا همزمان با انتشار اطلاعیه فوق، این موسسه از کسانی که برخلاف موازین قانونی و قبل از استعلام نظر مراجع قانونی و حتی بعد از علم و آگاهی از نظریه مرجع قانونی ذیربط، ادعای کذب و خلاف قانون خود را در نسبت جعل دادن به نامه امام در قالب جوابیه به مطالب هفته نامه "صبح" تکرار و منتشر نموده اند به قوه قضاییه شکایت برد، (یادآور می شود آقای ابراهیم یزدی مسئولیت انتشار بیانیه را برعهده گرفت) دادگاه عمومی تهران - شعبه 31 به استناد ماده 5 بند 2 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب رسیدگی به پرونده را در صلاحیت دادگاه انقلاب اسلامی دانست. سرانجام پس از رسیدگی و طی مراحل قانونی، شعبه 12 دادگاه انقلاب اسلامی تهران در تاریخ 7/12/75 ختم دادرسی را اعلام و اقدام به صدور رای نمود. در رای صادره تصریح شده است که "با توجه به مجموع محتویات پرونده و گزارش نماینده موسسه حفظ آثار حضرت امام خمینی (ره) و ارائه اصل نامه حضرت امام (ره) به عنوان مدرک و دلیل و اظهارات متهم ابراهیم یزدی که همچنان بر تکذیب نامه مزبور اصرار و پافشاری دارند و با توجه به این که اصل انتساب نامه به حضرت امام خمینی با اعلام نظر کارشناسی موسسه مزبور - که قانونا دارای این حق می باشد - مسلم و محرز و جای هیچگونه شک و تردیدی وجود ندارد..."

به موجب رای صادره، مجرمیت متهم پرونده به استناد ماده 698 قانون مجازات اسلامی (و ماده 141 قانون تعزیرات) احراز گردیده و محکوم گردید. بنا به اعتراض و درخواست رسیدگی در محاکم تجدیدنظر ازسوی متهم، پرونده به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران احاله گردید که سرانجام در تاریخ 21/8/1376 دادگاه تجدیدنظر رای قطعی خویش را مبنی بر تایید دادنامه صادره، از سوی دادگاه قبلی و مجرمیت و محکومیت متهم صادر و با در نظر گرفتن جهات مخففه، متهم را به پرداخت جزای نقدی محکوم نمود که ظاهرا متهم پس از دریافت رای دادگاه و پایان مهلت تعیین شده، جریمه مقرر در حکم دادگاه را پرداخت نموده است. بنابراین چنانکه جنابعالی با عنایت ویژه به قانون، و وظایف قانونی موسسه در مصاحبه خویش صراحتا تاکید کرده اید که "این مساله را باید موسسه نشر آثار امام خمینی مشخص نماید زیرا این موسسه، تنها موسسه ای است که می تواند درباره آنچه از سوی امام مطرح شده یا به امام نسبت می دهند، نظر دهد" و چنانکه فوقا توضیح داده شد نه تنها این موسسه از سال 1369 طی چند مرحله مکاتبه، رسما قطعیت صدور نامه حضرت امام و موجود بودن نسخه اصل آن را به قوه قضاییه (و از آن طریق به گردانندگان تشکیلات موسوم به نهضت آزادی) ابلاغ نموده است بلکه طی اعلامیه رسمی نیز مراتب را به آگاهی عموم رسانده است و در رابطه با ادعای کذب و اتهام جعل نامه امام که گرداننگان تشکیلات مزبور آن را مطرح نموده اند نیز دادگاه صالحه نظام که مرجع قانونی برای رسیدگی به اینگونه ادعاها و دعاوی مربوط به آن می باشند پس از رسیدگی دقیق و طولانی مدت خویش و احراز طعیت خط و امضای نامه مورد بحث، ادعای جعل نامه را از مصادیق بازر نشر اکاذیب دانسته و به استناد مواد قانونی اقدام به صدور رای نهایی مبنی بر محکومیت متهم، و اجرای رای صادره نموده است.

قابل توجه آنکه علی رغم مراتب مذکور، اخیرا گرداننگان تشکیلات موسوم به نهضت آزادی بیانیه ای مفصل به تاریخ 20/11/76 منتشر نموده اند و در آن با کمال بی اعتنایی به اعلام نظر صریح مراجع قانونی در مورد نامه حضرت امام، مجددا اتهام و ادعای کذب جعلی بودن نامه را با تفصیل و با تمسک به ادله واهی و بی اساس تکرار نموده اند. بدیهی است که در این رابطه موسسه برخورد قانونی لازم را خواهد نمود. در عین حال از جنابعالی که از منظر مسئولیت در فرهنگ عمومی کشور و سخنگوی ولت بیش از هرکس بر آثار زیانبار و غیرقابل جبران اعمالی که سبب ایجاد تردید و سلب اعتماد افکار عمومی نسبت به اصالت دستخط رهبر کبیر انقلاب اسلامی (و به تبع آن، تردید در اصالت مواضعی که از طریق آثار امام خمینی منعکس گردیده است) واقف می باشید، انتظار دارد در برخورد با این قانونشکنی آشکار و در دفاع از مواریث گرانبهای شخصیتی که رهنمود و دستخط او مبنای انقلاب اسلامی و منشا تاسیس نظام اسلامی بوده و حرکت آینده نظام و انقلاب نیز بر محوراندیشه و عمل و رفتار او استوار خواهد بود، اقدام شایسته به عمل آید.

انتشار بیانیه اخیر تشکیلات فوق الاشاره حاوی تکرار ادعای کذب جعل نامه امام با هیچیک از موازین حقوقی و قانونی و عرفی توجیه پذیر نیست و آشکارا مصداق انتشار اکاذیب و اقدامی است خلاف قانون که با سوء استفاده از سعه صدر مسئولین صورت پذیرفته است. اینکه تشکیلات مذکور که بارها غیر قانونی بودن فعالیتهای آن از سوی مسئولین دولت اعلام شده است قانونا حق فعالیت و انتشار بیانیه دارد یا نه، خارج از حیطه وظایف این موسسه می باشد و موضوع سخن نیست. سخن بر این است که در حالی نامه امام در این بیانیه جعلی قلمداد شده است که قبلا کارشناس مصرح در وصیتنامه حضرت امام و تنها مرجعی که براساس حکم مورخ 17 شهریور 1367 حضرت امام (که در مطبوعات همان زمان انتشار عمومی یافته) مسئولیت اعلام نظر در مورد آثار امام را عهده دار می باشد و مرجع قانونی مصرح در قانون نحوه حفظ یاد و آثار حضرت امام خمینی (س) (مصوب 14/8/68) مجلس شورای اسلامی نظریه صریح خویش را در مورد اصالت خط و امضای نامه اعلام و ابلاغ نموده است و علاوه بر آن دادگاهای قانونی نظام نیز در سه مرحله با صراحت در آراء صادره خویش نظر دادگستری و قوه قضاییه در احراز قطعیت صدور نامه به خط و امضای امام و خدشه ناپذیری اصالت آن را به متهم - که از گردانندگان اصلی تشکیلات مزبور می باشد - تفهیم و ابلاغ نموده است.

با عنایت به مراتب و سوابق یاد شده، تصدیق می فرمایید که انتشار بیانیه اخیر تشکیلات موسوم به نهضت آزادی ایران جز دهنکجی به قانون و مراجع قانونی کشور توجیه دیگری نداشته و نشان دهنده این حقیقت است که تنظیم کنندگان این بیانیه خود را پایبند و ملتزم به رعایت قانون - که شعار دولت فرهیخته کنونی است - ندانسته و حرمت و ارزشی برای نظر مراجع قانونی کشور قائل نبوده و رای و نظر و تفسیر خویش را ملاک و قانون رفتارهای سیاسی خود می دانند هرچند که این رای و نظر در تضاد آشکار با قانون و مراجع قانونی کشور باشد.

اینک که حرمت شکنی قانون و نهادهای برآمده از آن، آن هم در مورد آثار شخصیتی که رکن انقلاب اسلامی است اینچنین آشکارا در قالب شبنامه و بیانیه به فراخوان عمومی گذارده شده است اگر از سوی متولیان امر با برخوردی قانونی و متناسب مواجه نشود جدای از آنکه حقوق اساسی مردمی که بارها نه تنها در عرصه های انتخابات و رای گیری بلکه حتی با نثار عزیزترین کسان خویش بر حقانیت و اصالت خط و راه امام گواهی داده اند، پایمال می شود بلکه زاویه انحراف و منفذی گشوده خواهد شد که در آینده جمع کردن ابعاد آن دشوار خواهد بود و هر گروه و فرد و جمعیتی که در انطباق مواضع و رفتارهایش با مواضع امام دچار مشکل بوده است خود را مجاز خواهد دید تا بدون استعلام از مراجع تعیین شده در قانون و حتی برخلاف نظر آنان بیانیه صادر کنند و موضع و حکم امام را جعلی و مخدوش معرفی نماید و یا آثار جعلی را به امام نسبت دهد و در چنین فضایی است که حقایق انقلاب اسلامی که می بایست راهنمای عمل مردم و مسئولین نظام برای همیشه باشد در هاله ای از ابهام و تردید و تناقض معرفی خواهد شد. تنها راه پیشگیری از پدید آمدن چنین فضایی پافشاری بر اجرای قانون و برخورد به موقع و جدی با قانون شکنان است.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

حمید انصاری

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)

از دفتر یادبود حرم مطهر امام خمینی

حضرت امام خمینی یکی از شخصیت های بزرگ جهان و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است. احترام به او احترام به کسی است که برای دفاع از اسلام و مسلمین مبارزه کرده است.

صفر مرادنیازف - رئیس جمهوری ترکمنستان

حصول این فرصت بی نظیر برای دیدار از حرم مطهر و ادای احترام براستی برای من امر باارزشی بود. من در این حرم به خاطر ثواب آن نماز خواندم. قادر متعال - الله - روح امام خمینی را غریق آرامش سازد.

محمد فی زور - دبیر وزارتخانه - بنگلادش

در تاریخ بشر اشخاصی بودند که عمرشان را به سعادت ملت خود و بشر اختصاص دادند. امام خمینی از جمله اشخاصی بودند که نه فقط به ملت خود بلکه به همه مسلمانان دنیا راه آزادی و استقلال را یاد دادند. مردم جمهوری آذربایجان پس از کسب استقلال همیشه یاد امام خمینی را گرامی داشته اند.

یاشار علی اف - معاون ریاست پارلمان جمهوری آذربایجان و رئیس کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان

امروز در مقبره امام خمینی حضور یافتم. اینجا مکان پرعظمتی است. این جایگاه برای آیندگان و مردم و معنویات یک اثر جاودانه است روحش شاد باد.

عزت رستم اف - معاون نخست وزیر آذربایجان

برای من و خانواده ام مایه شعف بسیار بود که در این مکان مقدس نسبت به این رهبر بزرگ ادای احترام کنیم. انقلاب او نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام جهان بویژه کشورهای اسلامی مفید واقع شد. دیدار از این مکان مقدس بزرگترین خاطره در سرتاسر زندگی من است. از الله قادر متعال خواهانم که اندیشه های ارزشمند این رهبر بزرگ را در سراسر جهان تحقق بخشد.

وزیر ارتباطات سریلانکا و عضو پارلمان

بسم الله الرحمن الرحیم. اللهم صل علی محمد و علی آل محمد و سلم.

امروز به زیارت مرقد روح الله آیت الله موسوی خمینی نور خداوند بر ضریح او، مشرف شدم و شاهد آن چیزی بودم که به عشق ملت به رهبر خود تعبیر می شود و از خداوند می خواهم رحمت خود را بر مرقد او ببارد و ما را از پاداش او محروم نسازد و بعد از او ما را دچار گمراهی نکند و صلی الله علی سیدنا محمد و آله و سلم.

سفیر اردن هاشمی - نوح علی سلمان

بسم الله الرحمن الرحیم. به نمایندگی از طرف هنرمندان عزیز کشور

تا نگردی آشنا زین پرده رمزی نشنوی گوش نامحرم نباشد جای پیغام سروش

جمشید مشایخی

دومین کنگره بین المللی امام خمینی (س) و احیاء تفکر دینی

برگزاری اولین کنگره بین المللی امام خمینی (س) و احیاء تفکر دینی در خرداد ماه 1376 فرصتی فراهم آورد تا صاحبنظران و ژرف اندیشان عرصه معرفت دینی آثار یک عمر جهاد عارفانه وی را در احیای اسلام ناب محمدی (ص) بازشناسی و احصاء نمایند. گسترده بحث و پهندشت رویش لاله های نگرش توحیدی فراتر از آن بود که مجال تدقیق و ژرف کاوی همه جانبه فراهم آید. اشتیاق و استقبال عظیم جستجوگران و پویندگان مسیر عزتمند آن امام همام که حقیقت وجودش، الگوی علمی و آینه تمام نمای جامعیت دین بود، ما را برآن داشت تا این پویش مقدس را تداوم بخشیده، ارباب معرفت را به تاملی مجدد فراخوانیم.

تجارب سال گذشته موید آن است که حقیقت احیای دین در دو عرصه قابل پژوهش است. یکی در حوزه مباحث نظری که به ارائه تصویر جامع و درک روشنتر از مفهوم دین و رسالت آن می انجامد و نوعی هستی شناسی و انسان شناسی منبعث از آن، پایه معرفت شناختی برای ترسیم وجوه مختلف حیات شاداب و موثر دین را تدارک می بیند. از این منظر هدف آن است تا اجزاء و مولفه های نظری منبعث از رویکرد حضرت امام (س) به "دین" که "احیاء" آن را موجب شده است، شناسایی و تحلیل گردد.

عرصه دوم، مباحثی است که از تحقق خارجی امر احیای دین سخن می گوید و آثار آن را در وجوه مختلف رفتار مردمان و جوامع گوناگون گزارش می کند. بدیهی است این عرصه، ابزار و روش پژوهشی خاص خود را می طلبد و نوعا باید از آمار و ارقام و ارائه شواهد و نشانه های تجربی برای اثبات مدعا استفاده گردد.

بی شک ابعاد احیاگری اندیشه های حضرت امام (س) و جوشش عظیمانسانی متاثر از آن که تجلی بارز آن را در انقلاب اسلامی ایران و پیامدهای جهانی آن شاهدیم، در هر دو عرصه فوق قابل ردیابی است و موضوعات دومین کنگره بین المللی امام خمینی (س) و احیاء تفکر دینی - که در خرداد ماه 1377 برگزار خواهد شد، بر این اساس به شرح زیر تفکیک شده است:

بخش اول: مباحث نظری

امام خمینی (س) و احیای اندیشه جامعیت دین و رسالت آن در عرصه های مختلف.

1- در عرصه علوم و معرفت دینی (معرفت شناسی دینی)

الف - باور به اصالت وحی و نیز ضرورت به کاربستن پیامهای وحیانی در همه زمینه ها.

ب - باور به سازگاری و همسویی معرفت وحیانی، فلسفی، عرفانی، کلامی، فقهی و...

ج - اعتقاد به سازگاری و همسویی علم و دین (نقش علم در طرح مسائل و رسالت دین در پاسخگویی به نیازها) .

2- در عرصه ابعاد وجودی حیات انسان (انسان شناسی)

الف - اعتقاد به سازگاری و همسویی بعد اخلاقی - معنوی با بعد مادی و نیازهای حیاتی انسان.

ب - باور به رسالت دین و معارف دینی در پاسخگویی توامان به نیازهای فردی و اجتماعی.

ج - اعتقاد به رسالت دین در هر دو جنبه تنظیم امور دنیا و تامین سعادت اخروی.

3- در عرصه بازآفرینی و پیرایش اصول اساسی ادیان توحیدی

الف - طرح تقابل اساسی اسلام اصیل در برابر چهره های تحریف شده از اسلام در قالب تقابل اسلام ناب با اسلام آمریکایی. (ویژگیها و مشخصات هر یک از این دو برداشت)

ب - اعتقاد به اصل اساسی عدالت اجتماعی و نفی استثمار به عنوان جهت گیری اساسی بعثت انبیاء.

ج - باور به حقوق و شان والای زن در حیات اجتماعی و نفی نگرش های سلطه طلبانه در روابط اجتماعی بین دو جنس.

4- در عرصه سیاست و اداره جامعه

الف - اعتقاد به لزوم تشکیل حکومت دینی.

ب - ضرورت رهبری امت توسط دین شناس واجد شرایط (ولی فقیه) .

ج - اعتقاد به اداره امور جامعه بر اساس مبانی منبعث از وحی و تعالیم دینی با تکیه بر اجتهاد ناظر به دگرگونی های زمانی و مکانی.

د - باور به حق مردم در تعیین سرنوشت اجتماعی خویش و نفی تقابل آن با حاکمیت الهی.

5- در عرصه حیات اجتماعی و سطوح مختلف گروهبندیهای انسانی

الف - اهتمام به وحدت درونی اقشار اجتماعی جامعه مسلمین.

ب - اعتقاد به ضرورت همبستگی مذاهب اسلامی.

ج - باور به تقریب پیروان ادیان توحیدی.

د - اعتقاد به وحدت مستضعفان و مظلومان در مقابل مستکبران عالم.

ه - اعتقاد به ضرورت همدلی و همسویی صاحبان اندیشه و معارف (وحدت حوزه و دانشگاه) .

6- در عرصه رسالت بین المللی اسلام

الف - تلاش برای ترسیم نظم بین الملل فارغ از سلطه استکباری.

ب - شناخت عوامل و موانع تحقق آینده عزتمند جهان اسلام.

ج - رسالت انقلاب اسلامی ایران در انقلاب جهانی اسلام. (اولویت یا تقدم هر یک از دیدگاههای سه گانه یا تعامل آنها: 1- تاکید بر تقویت و استحکام داخلی نظام اسلامی ایران و ارائه الگوی عملی موفق، 2- ارتباط با ملت ها و حرکت های آزادیبخش، 3- اتخاذ مشی تفاهم با دولتها و ارتقای همبستگی درونی کشورهای اسلامی در برابر دنیای استکبار) .

بخش دوم: امام خمینی (س) و احیای منش و رفتار و آثار دینی در جهان

1- در قلمرو فرهنگ عمومی و رفتار عامه مردم در هر یک از کشورها

الف - میزان افزایش رونق مساجد (مراکز مذهبی) و مراسم عبادی.

ب - میزان گسترش فرهنگ قرآنی و اعتلای جایگاه آن در جامعه.

ج - رونق بازار چاپ و نشر متون و منابع رسمی دین و نشریات مذهبی.

د - گسترش مظاهر دینی از قبیل ظاهر اسلامی مردان و زنان، گرایش دینی در نامگذاریها و...

و - جلوه های رشد مضامین دینی در آفرینش های هنری و میزان استقبال اجتماعی از این مضامین.

ه - میزان شیوع و رواج مفاهیم و واژگان زبان دینی در ادبیات و فرهنگ رایج سیاسی و مطبوعاتی.

ی - جلوه های بروز حمیت دینی و مقابله با دین ستیزی و مظاهر غیرشرعی و مفاسد اخلاقی.

2- در قلمرو مجامع علمی و محیطهای فرهنگی و مواضع صاحبان اندیشه

الف - میزان رونق و تشدید فعالیت های آموزشی - پژوهشی و نگرش های اصلاح گرایانه در حوزه معارف دینی.

ب - حدود رونق اندیشه دینی در مجامع دانشگاهی و گسترش توجه به دین در حیات علمی سایر رشته های تخصصی بویژه در حوزه علوم انسانی (تحول در مواضع صاحبنظران و رویکردهای تئوریک در موضوعات مرتبط با دین) .

ج - میزان استقبال از مضامین و موضوعات مرتبط با دین در فعالیت های پژوهشی بویژه در پایان نامه های دانشگاهی تحصیلات تکمیلی.

دومین همایش طریق جاوید

دومین همایش فرهنگی - هنری طریق جاوید (یادواره حضرت امام خمینی) از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) از روز اول لغایت پانزدهم اسفند ماه سال 1376 در دانشگاه تهران برگزار شد. این همایش که با هدف تحقیق و تفحص در آثار واندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود، در رشته های گوناگون فرهنگی، علمی و هنری فعالیت می کند. از بخشهای عمده همایش مقاله نویسی، شعر، قطعات ادبی، خوشنویسی، پایان نامه و پوستر را می توان نام برد.

سمینار یک روزه هنر که در سالن شهید آوینی دانشکده هنرهای زیبا برگزار شد از فعالیتهای عمده دومین همایش بود که حول محور سه عنوان "تاثیر انقلاب اسلامی واندیشه های حضرت امام بر هنر معاصر"، "هنر در آراء واندیشه های حضرت امام " و " جلوه های هنری امام خمینی" به بحث و بررسی پرداخت.

برابر اعلام آقای دکتر ابوالفضل فاتح دبیر دبیرخانه دائمی طریق جاوید و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران پس از فراخوان بعمل آمده 27 پایان نامه دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به دبیرخانه واصل و از میان آنها به ترتیب دانشگاههای تربیت مدرس، امام صادق (ع) و دانشگاه تهران عناوین اول تا سوم را کسب کردند. از میان این آثار 16 اثر برگزیده به صورت کتاب منتشر خواهد شد.

وی افزود: در بخش خوشنویسی 2300 اثر به دبیرخانه رسید که غالبا از بیانات حضرت امام یا اشعار معظم له بود و از میان این آثار 50 اثر مورد تایید داوران قرار گرفت. همچنین در قسمت شعر و قطعه ادبی 5 هزار اثر در سه رده دانش آموزی، دانشجویی و آزاد واصل شد که از این میان در هر رده سه اثر به عنوان آثار برتر شناخته شد و 300 قطعه شعر برگزیده نیز در قالب کتاب منتشر می شود. در بخش پوستر 1300 پوستر رسیده بود که 100 پوستر انتخاب و به نمایش گذاشته شد و 3 پوستر نیز برای اخذ جایزه معرفی گردید.

دکتر فاتح اضافه کرد: از میان مقالات رسیده 100 مقاله انتخاب شد. این بخش اختصاص به دانشجویان داشت و مقالات تحت عنوان "راهبردهای امام برای صیانت از استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت نظام" تهیه شده بود که آثار برگزیده در مراسم پایانی همایش معرفی شد.

لازم به ذکر است که داوری بخش شعر را شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده داشت و در مراسم پایانی تمامی برگزیدگان رشته های مختلف معرفی و از ایشان تقدیر به عمل آمد.

در مراسم پایانی حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی طی سخنانی با اشاره به ابعاد برجسته شخصیت حضرت امام خمینی گفت: "حضرت امام خمینی احیاگراندیشه و تفکر دینی است و اگر استقامت امام نبود دین در جامعه ما به شکل بسیار پیش پا افتاده حضور داشت. در عین حال امام با افراط و زیاده روی مخالف بود به طوری که افراط در دین را خروج از دین می دانستند."

"امروز به هرکس رجوع کنی، خودش را معتدل و از خودش جلوتر را افراطی و از خود عقب تر را تفریطی عنوان می کند."

"حضرت امام مخالف متحجرین بود چون آنان اموری را که جز دین نبوده وارد دین می کردند."

حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی با بیان خاطره ای از حضرت امام خمینی در مخالفت ایشا ن با جداسازی دختران و پسران در دانشگاهها افزود:

"امام اعتقاد داشت که این کارها واقعیت دینی ندارد و این امر از دو جهت مضر است. چون جوانان را از دین زده می کند و دیگر اینکه اگر ما به اسم دین مسایلی را وارد دین کنیم فردا نمی توان اموری را که به دروغ وارد دین شده است از دیگر حقایق دین تشخیص داد. در عین حال امام با هرگونه اموری که به اسلام و دین آسیب وارد می ساخت بشدت برخورد می کرد."

وی اضافه کرد: "وظیفه نسل امروز شناساندن اندیشه ها و آرای حضرت امام خمینی به نسل آینده و جوانان کشور است و مردم باید آستین همت را بالا بزنند و مسیر امام راحل را ادامه دهند. افکار و راه امام باید به وسیله هنر به نسلهای دیگر منتقل شود و هرکس که دل به این اندیشه دارد، باید جامعه را از این چشمه زلال سیراب کند."

معرفی کتاب

تفسیر قرآن کریم - جلد 1 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

شامل مقدمه: تفسیر سوره فاتحه در سه مبحث و اشاره به کلمه بسم الله

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 482

جلد : گالینگور

قیمت: 14000ریال

تفسیر قرآن کریم - جلد 2 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی - جلد 2

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 491

جلد: گالینگور

قیمت: 13500ریال

تفسیر قرآن کریم - جلد 3 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 576

جلد: گالینگور

قیمت: 15000ریال

تفسیر قرآن کریم - جلد 4 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 581

جلد: گالینگور

قیمت: 15000ریال

تفسیر قرآن کریم - جلد 5 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 600

جلد: گالینگور

قیمت: 15500ریال

جواهر الاصول - جلد 1 (به زبان عربی)

تالیف: سید محمد حسن المرتضوی اللنگرودی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: خرداد 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 376

جلد: گالینگور

قیمت: 7000ریال

الاجتهاد والتقلید (به زبان عربی)

تالیف: حضرت امام خمینی (س)

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: تابستان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 198

جلد: گالینگور

قیمت: 7000ریال

الواجبات فی الصلاة (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 251

جلد: گالینگور

قیمت: 8500 ریال

الخلل فی الصلاة (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 310

جلد: گالینگور

قیمت: 9500 ریال

تحریرالعروة الوثقی (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 172

جلد: گالینگور

قیمت: 9000 ریال

تحریرات فی الاصول - جلد 1 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 407

جلد: گالینگور

قیمت: 12500 ریال

تحریرات فی الاصول - جلد 2 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 360

جلد: گالینگور

قیمت: 11000 ریال

تحریرات فی الاصول - جلد 3 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 529

جلد: گالینگور

قیمت: 14000 ریال

تحریرات فی الاصول - جلد 4 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 420

جلد: گالینگور

قیمت: 12000 ریال

تحریرات فی الاصول - جلد 5 (به زبان عربی)

تالیف: سید مصطفی خمینی

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 526

جلد: گالینگور

قیمت: 14000 ریال

شهیدی دیگر از روحانیت

تالیف: کمیته علمی کنگره شهید مصطفی خمینی (س)

ناشر: موسسه چاپ و نشر عروج

نوبت چاپ: دوم

زمان چاپ: مهر و آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 320

جلد: شومیز

قیمت: 7000ریال

تفسیر روحانی

تالیف: دکتر محمد علی لسانی فشارکی

کتاب حاوی مقدمه و شامل بخشهای: قرآن شناسی مفسر - دیدگاههای مفسر در علوم قرآنی - مبانی روش شناختی مفسر و گلچین مباحث تفسیری می باشد.

ناشر: موسسه چاپ و نشر وج

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: مهر و آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 308

جلد: شومیز

قیمت: 6500ریال

یادها و یادمانها - جلد 1

تالیف: کمیته علمی کنگره سید مصطفی خمینی (س)

کتاب حاوی مجموعه مصاحبه ها و سخنرانیها از جمله حضرت امام ، والده شهید مصطفی خمینی، آیت الله شیخ جعفر سبحانی و.. . می باشد.

ناشر: موسسه چاپ و نشر عروج

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: مهر و آبان 76

تیراژ: 3000 نسخه

تعداد صفحات: 460

جلد: شومیز

قیمت: 10000ریال

یادها و یادمانها - جلد 2

تالیف: کمیته علمی کنگره سید مصطفی خمینی (س)

کتاب حاوی مصاحبه ها و سخنرانیهای حجج اسلام سید محمد خاتمی، شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و... می باشد.

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: مهر و آبان 76

تیراژ: 3000نسخه

تعداد صفحات: 473

جلد: شومیز

قیمت: 10000ریال

کوثر - جلد 1 (به زبان عربی)

ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

نوبت چاپ: اول

زمان چاپ: 1996میلادی

تعداد صفحات: 560

جلد: گالینگور

قیمت: 13000 ریال

حضور در حضور

سالگشت تولد "حضور" از جهتی شادی آور و از لحاظی سوگمندانه است، سبب سوگ، تقارن تولد آن با ارتحال امام عزیز است و سبب شادی اینکه حضور از برکت آن کوثر قرن حاضر اینک درختی تنومند و بارور شده است و از نسل خویش بیست و سه نهال بجای گذاشته و توانسته است در دنیای نشریات قد برافرازد. غیر از تحقیقات و پژوهشهای مختلف و فعالیتهای حوزه های گوناگون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) لازم بود فصلنامه ای داشته باشیم تا مقاله ها و پژوهش ها و اشعار و آثار و اخبار مهمی را که پیرامون عنوان کلی (امام و انقلاب اسلامی) باشند و نیز معرفی و خبر کنگره ها و بزرگداشتها و... را در آن جای دهیم. رابطی باشیم بین محققان واندیشمندان و شیفتگان و تشنگان کوثر امام (ره) . اگرچه حدیث عشق امام (ره) در دفتر نمی گنجید و تاکنون حساب مهر آن خورشید در هیچ محضری، شایسته بیان نشده است، اما از آن زعیم و مراد آنقدر برکت و حرکت،اندیشه و نظر، سخن و خبر، در دل عالم و عالم و خاطر زمینیان صاحبدل ثبت شده است که بازآفرینی و بازگویی آن نه در "حضور" که در هیچ محضری گنجایی ندارد. هر روز که از ارتحال آن بزرگمرد می گذرد به عظمت و شوکت ایشان افزوده می شود. هرچه در وادی خمینی شناسی پیش می رویم به دنیاها و زوایای ناشناخته ای از آن پیر می رسیم که حتی برای نزدیکان و اصحاب خاص و مهرورزان آن عزیز هم تازگی دارد. راستی در کدام مساله و مورد نیست که در دل، جای خمینی کبیر را خالی ندانیم؟ یادش را زنده نکنیم، یادش هماره زمزمه مستان بارگاه ربوبی است و کلامش همواره ورد زبان خنیاگران میخانه وحدت. هر روز که از دفتر عمر ورقی رنگ تحریر و گذر می گیرد، در ابر و باد رنگ پذیری آن دفتر معرفت و عرفان، حتی یک تصویر نمی توان یافت که خطوط روشن خمینی را در آن مشاهده نکرد.

در روزگار ما تنها با دستان امام بود که به روی باغ اسلام ناب محمدی دری گشاده شد.

با همه کارهایی که تاکنون برای معرفی افکار و آثار و نشراندیشه های بلند آن باغ معرفت و عرفان انجام شده است معترفیم که در شناخت واقعی آن انقلاب آفرین جز گامی چند برنداشته ایم. این قصور از دو جهت قابل تامل و تحلیل است.

الف: از آن جهت که توان مااندک است.

ب: از آن جهت که عظمت آن الهی مرد، بسادگی و بدین زودی ها در قالب سخن و تعریف و توصیف و تحلیل و تبیین در نمی آید.

از آنجا که با درخواستهای مکرر علاقمندان برای تهیه شماره های نایاب حضور روبرو شده ایم، تا قبل از تجدید چاپ شماره های کم یاب، همزمان با بزرگداشت نهمین سالگرد ارتحال امام بر آن شدیم که به معرفی نمایه وار عناوین و موضوعهای تمامی شماره های حضور (از 1 تا 22) بپردازیم. انشاءالله با مدد بخت کارساز و عنایت حضرت حق به تجدید چاپ شماره های پیشین خواهیم پرداخت.

دفتر حضور از چاپ و نشر مقاله ها و پژوهش هایی پیرامون امام و انقلاب (بشرطی که قبلا چاپ نشده باشد) پس از تایید هیات تحریریه استقبال می کند.

خرداد 1370- شماره 1

(یادمان دومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (س))

غزل منتشر نشده حضرت امام خمینی (س)

زندگی امام به روایت امام

نامه منتشر نشده حضرت امام به فرزند گرامیشان

امام، حوزه و سیاست/ حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

کارت پستالها

مصاحبه با آیت الله موسوی اردبیلی

مصاحبه با آیت الله یوسف صانعی

مصاحبه با آیت الله آذری قمی

امام، مصداق انسان کامل/ آیت الله فاضل لنکرانی

شعر...

از خرداد تا خرداد

سفری به تاریخ (گشت و گذاری در خمین، زادگاه رهبر آزادگان جهان)

امام خمینی (س) مبارزی آگاه از آغاز... / محمد دهقانی آرانی

امام خمینی (س) سیاستمداری بزرگ و بزرگ سیاستمدار / علیمحمد بشارتی

حکم امام و بن بست فرهنگی غرب/ امید مسعودی

امام و انقلاب اسلامی از نگاه جهان

تاریخ صدر اسلام در پیشدید امام (س) / دکتر صادق آئینه وند

کتابها و آثار علمی امام خمینی (ره) / استاد رضا استادی

عرفان در دایره فقه و فقه در جریان انقلاب و انقلاب اسلامی در گستره گیتی/ علامه محمد حسین فضل الله، مترجم: رضا ناظمیان

ابعاد علمی و جامعه ساز در عرفان امام (س) / حبیب الله قلیش لی

امام خمینی (س) در تاریخ/ کلیم صدیقی

دستاوردهای انقلاب اسلامی در جهان امروز/ احمد هوبر

پیدایش و بالندگی در مسیری روشن آشنائی با موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) / گزارش: منصور مسعودی

جنگ نفت، پیامدها و عبرتها/ حمید انصاری

مبارزه تاریخی امام (س) و پیروزی انقلاب اسلامی/ مسلم مدیا - چاپ لندن

هدف ادبیات و هنر / علی اصغر سعادتی

ای دریغا (گفت وشنودی با محمد علی شکوهی سازنده سرودای دریغا)

باغ آشنا (قصه) / ابوالفضل مروی

چشم انداز سینمای ایران/ جبار آذین

عروج نور (فیلمنامه) / فرهاد خادمی الکوهی

تئاتر دیروز/ همایون علی آبادی

و...

آبان 1370- شماره 2

(یادمان یوم الله سیزدهم آبان)

سه حادثه پر معنی/ حضرت آیة الله خامنه ای

نتوانم که حکایت کنم الا به حضور (سرمقاله)

سه دستخط منتشر نشده از حضرت امام

پرتوی از بیانات حضرت امام خمینی

دیدگاهها

نکات تازه/ حجة الاسلام والمسلمین موسوی خوئینی ها

سیزدهم آبان تجلی خشم مردم علیه آمریکا/ مصاحبه با حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

وضع حوزه ها در زمان تبعید حضرت امام/ حجة الاسلام والمسلمین توسلی

امام به فهم و شعور بالای مردم اعتقاد داشتند/ گفتگو با مهندس میرحسین موسوی

دلایل تبعید امام/ گفتگو با حبیب الله عسگر اولادی

پیش درآمدی بر تبعید آفتاب/ تدوین: سرویس سیاسی و اجتماعی حضور

تسخیر لانه جاسوسی و درهم شکستن هیمنه آمریکا/ مصاحبه با مهندس ابراهیم اصغرزاده

خزان قدرت و رسوایی بزرگ/ میزگرد حضور و دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

تازه ترین نکات از گروگانها و شکست آمریکا در طبس/ نشستی با آیت الله خلخالی

وقتی خورشید در تبعید بود/ گزارش مصور

انقلاب دوم/ علی محمد بشارتی

بحران در کاخ سفید/ امید مسعودی

دشمن شناسی امام/ علی محمد حاضری

ارزیابی و منشاء شطحیات از دیدگاه امام/ حجة الاسلام والمسلمین فاطمی نیا

جلوه وحدت در جام علم و عرفان (گذری و نظری بر کتاب چهل حدیث) / محمد جواد گوهری

حجاب سیاسی و بدحجابی سیاسی/ محبوبه امی

رهبران حرکت اسلامی معاصر... / دکتر راشد الغنوش

هنر ناب

شعر معاصر

چهار ساله بودم (قصه) / فریدون عموزاده خلیلی

در باغ خاطره ها

با نوشته های دفتر حرم

و...

بهمن 1370- شماره 3

(ویژه نامه چهاردهمین سالگشت انقلاب اسلامی)

حضور دوباره امام عشق (سرمقاله)

دو غزل از حضرت امام (س)

پیام امام خمینی (س) به ملت ایران

تجلیل رهبر معظم انقلاب از ایثارگران

گزارش

امام آمد

همگام با انقلاب/ دکتر علی مرزبان راد

از کوچه های خاکی یافت آباد تا... (گفتگو با مردم)

بزرگترین اشتباه شاه/ علی محمد بشارتی

پرواز انقلاب از منظر خبرنگار خارجی

میزگرد

شکستن مرزها

ادبیات

کار جدید پدربزرگ (قصه) / مصطفی شکیباخو

پشت ضریح انتظار/ عبدالجبار کاکایی

صد بحر آتشین/ زنده یاد استاد مهرداد اوستا

آئینه جمال/ جواد محدثی

شعر

هنر

تعبیر هنرمندانه فرهنگ شناسی امام (فصل چهارم از کتاب نگرشی نو بر هنر معاصر)

هنر هفتم در روند انقلاب اسلامی/ هدایت الله بصیر

در ظهور مبارک/ حکمت الله ملاصالحی

هنر در روند کمال جویی خود/ امید مسعودی

تئاتر سالهای انقلاب/ همایون علی آبادی

نقاش حماسه ها و تغزل/ گفتگو با ناصر پلنگی

مقالات

تحقق یک پیش بینی شگفت انگیز/ امید مسعودی

رشدی در آخر خط

آراء سیاسی امام خمینی (س) / استاد میشال نوفل - از لبنان

بعد معنوی انقلاب/ استاد کمال فضل الله - از لبنان

امام خمینی (س) و حکومت/ استاد محمد محمود

امام و تعلیم و تربیت/ دکتر غلامعلی حداد عادل

در جستجوی نقش اجتماعی و پایگاه زن مسلمان/ فاطمه صفری

مصاحبه با روزنامه نگار زامبیایی

خاطرات

ده روزی که تاریخ شد/ خاطرات حجة الاسلام والمسلمین امام جمارانی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی

شکوه استقبال/ حجة الاسلام والمسلمین ناطق نوری

جشن پیروزی در اسارت/ گفتگو با حجة الاسلام ابوترابی

انفجار نور/ خاطرات حاج محسن رفیق دوست

اولین دیدار/ رابین وودز ورث

خط نجات/ حمید انصاری

در باغ خاطره ها

در کوی الرسول نجف/ خاطرات دکتر صاحب حکیم - ترجمه: مهرداد آزاد

و...

خرداد 1371- شماره 4

(ویژه سومین سالگرد رحلت امام عاشقان)

در آیینه حضور

اخبار ایران و جهان

انقلاب فقهی امام/ حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

15 خرداد نقطه عطف انقلاب اسلامی

طلیعه انقلاب اسلامی در پانزده خرداد/ سید احمد حسینی ماهینی

لحظه های فراق در مطبوعات ایران/ مصاحبه مطبوعاتی با دست اندرکاران مطبوعات کشور

امام، انقلاب و ارتباطات/ پروفسور دکتر حمید مولانا

از میان نامه ها

شعر

شیوه های ادبی و هنری امام/ دکتر احمد احمدی

امام از بیماری تا رحلت/ مصاحبه با خواهر زهرا مصطفوی

در باغ خاطره ها

افغانستان را هم خدا آزاد کرد/ سرویس سیاسی

نگاهی دیگر به بحران جنگ خلیج فارس/ علی محمد بشارتی

شیوه های تبلیغی اسلام در کلام و عمل امام/ حجة الاسلام والمسلمین محمد عبایی خراسانی

اسم مستاثر در آثار امام خمینی (س) / دکتر محمد هادی موذن جامی

حکم امام و مصونیت قرآن مجید/ دکتر علی مرزبان راد

فلسفه در عصر امام خمینی (س) / علی اکبر ضیائی

یک فروغ رخ ساقی/ محمد جواد گوهری

اثری سودمند و منتشر نشده از حضرت امام خمینی (س) / محمد مهدی فقیهی خراسانی

حدیث لاضرر از دیدگاه امام راحل/ حجة الاسلام والمسلمین محمد هادی معرفت

ابعاد علمی در عرفان امام خمینی (س) / حبیب الله قلیش لی

تازه های انتشارات موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س)

با نوشته های دفتر حرم

با یاران امام در آنسوی مرزها/ مصاحبه مجله حضور با آقای شوقی عمر باسط رئیس جمعیت اسلامی کروواسی و اسلونی و آقای زاک زاکی رهبر حرکت اسلامی نیجریه

و...

بهمن 1371- شماره 5 و 6

(همزمان با پانزدهمین طلوع فجر انقلاب اسلامی)

مقالات

سخنی با خوانندگان (سرمقاله)

کوثر انقلاب اسلامی/ به قلم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

عرفان در ارتباط چهارگانه انسان/ استاد محمد تقی جعفری

امر به معروف و نهی از منکر

سیری در تقریرات درس فلسفه امام خمینی (س) / محمد رضا قاسمی

نقش زمان ومکان در فقه و اجتهاد/ دکتر علیرضا فیض

گفتگو

امام خمینی، احیاءکننده حیات دینی/ حجة الاسلام والمسلمین نور مفیدی

زایران ایرانی سفیران اندیشه های امام/ حجة الاسلام والمسلمین ری شهری

سیری در حدیث شناسی، فقه، فلسفه و عرفان امام خمینی (س) / گفتگو با استاد محمد حسن احمدی یزدی

عرفان امام، تجلی معنویت/ مصاحبه با دکتر شیخ الاسلامی

خورشید جهان افروز

محضر مردان خدا

گفتگو با فرزند شهید آیت الله بهشتی

یادمان

عمری در جهاد و روشنگری

دیدار با امام/ بیان خاطره از شمس آل احمد

از روزهای خون وخاک و طاغوت

هفدهم شهریور کتابی با کلمات جان آدمی/ پرویز خرسند

دیدگاهها

ایران را نباید به دست طوفان رها کرد/ از مجله نوول اوبسرواتور

دیدگاههای امام خمینی پیرامون وحدت کلمه و کلمه وحدت/ نعمت الله فاضلی

امام باوری و فروپاشی قدرت جهانی کمونیسم/ سینا واحد

صلح با اشغالگران.../ محمد تقی تقی پور

سفیران وحدت/ محمد علی خسروی

شیوه های تبلیغی امام خمینی/ حجة الاسلام و المسلمین محمد عبائی خراسانی

عدل انبیایی از دیدگاه اولیایی/ عبدالله ناصری طاهری

ادبیات و هنر

ویژه های عرفانی اشعار امام خمینی/ سخنرانی دکتر حاکمی در سمینار جمعیت زنان

ادبیات انقلاب اسلامی/ دکتر منوچهر اکبری

سلوک شاعران معاصر

هنر فلسطین در سالهای مبارزه/ گفتگو با عماد عبدالوهاب از هنرمندان معاصر فلسطینی

کتابشناسی حضرت امام خمینی (س)

اسم رمز (داستان کوتاه) / ابوالفضل مروی

سجاده پر مهر/ علی براتی

تئاتر غرب برای گفتن چه حرفی دارد/ در نشستی با محمد هاشمی

گزارش

نگاهی به اولین کنگره اندیشه های اقتصادی امام خمینی (س) / دکتر مسعود درخشان

مکتب واسطه اقتصادی.../ حجة الاسلام والمسلمین استاد محمد واعظزاده خراسانی

گزارش از سمینار سیره نظری و عملی امام خمینی (س) / علی صمدی

گفتگویی کوتاه با ابراهیم الدسوقی

درحاشیه سفر ماندلا

با دست نوشته های حرم

خرداد 1372- شماره 7

(یادمان بزرگداشت چهارمین سالگرد رحلت امام عارفان)

حدیث حضور (سرمقاله)

پیام حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی به امت امام

و اینک چهارمین سال عروج/ از زبان حجة الاسلام محمد علی انصاری

امام از دیدگاه شخصیتها

امام از دیدگاه رسانه های گروهی جهان

انعکاس اخبار مربوط به مراسم سوگواری حضرت امام خمینی (س) در رسانه های گروهی دنیا

گزیده مقالات و اشعار

برپایی سمینار

و...

پائیز 1373- شماره 8

دیدگاههای مقام معظم رهبری

یادداشت سردبیر

وصیتی اخلاقی از امام خمینی (س)

نقش ولایت در تاریخ اسلام و جهان (گفتاری در باب رابطه عرفان و تاریخ) / نعمت الله باوند

میزگرد

امام خمینی منادی حق و احیاگر تفکر دینی/ در نشستی با: استاد شیخ ابراهیم زاک زاکی، دکتر مخلص جده، قاسم مکی بغدادی

گفتگو با

انیس امین کاریچ (وزیر فرهنگ و هنر بوسنی هرزگوین)

دکتر سید حسن عارفی

مقالات

وحدت از دیدگاه امام خمینی/ متن سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی شهریور 1373- تهران

توبه از نظرگاه امام خمینی/ کار گروه تحقیقات موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام - دفتر قم

چهار انفجار در بستر تاریخ/ فیروز دولت آبادی

امام خمینی، فیلسوف بزرگ تربیتی/ سید کاظم اکرمی

خداوند از همه چیز بالاتر است/ والنتین پروسا کوف

اشغال لانه جاسوسی آمریکا، زمینه ها و پیامدها/ کار گروه تحقیقات

ادب و هنر

تاثیر امام خمینی در کشورهای عربی و بازتاب آن در شعر معاصر عرب / جلال مرامی

دیدگاههای دبیرکل اتحادیه نویسندگان عرب زبان

اشعار

معرفی و نقد کتاب

کوثر، تاریخ زنده انقلاب اسلامی

ترجمه و انتشار کتاب حکومت اسلامی در جمهوری قزاقستان

تازه های نشر

با موسسه

معرفی معاونت پژوهشی

فهرست پایان نامه های دانشگاهی درباره امام خمینی

فصل ضمیمه

یاد او، حدیث بیداری (نگاهی به زندگینامه آرمانی، علمی و سیاسی امام خمینی از تولد تا رحلت) / حمید انصاری

زمستان 1373- شماره 9

دیدگاههای مقام معظم رهبری

پاسخی منتشر نشده از امام خمینی به یک سئوال فلسفی

مرجعیت و رهبری "تفکیک یا وحدت؟ " نظرگاه امام خمینی کدام است؟ (سرمقاله)

ا... و "ابراهیم" برای همه قرنها معنی مضاعف شد/ س - صابر

میزگرد

حقوق زن در جوامع اسلامی/ در نشستی با استادان دانشگاه الزهرا: خدیجه سفیری، مرضیه موسوی و زهرا شجاعی

گفتگو

امام خمینی ستاره درخشان فرهنگ دینی/ (گفت و شنود "حضور" با استاد جمعه علی قلی اف، معاون وزیر فرهنگ قرقیزستان) / سهراب هادی

مقالات

انسان و تربیت در نظرگاه امام خمینی/ متن کامل سخنان حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در تاریخ 11/3/73 در مراسم افتتاحیه کنگره بررسی آثار واندیشه های تربیتی امام خمینی در دانشگاه تربیت معلم

انقلاب اسلامی واصالت/ رابرت دی. لی، ترجمه: مهرداد وحدتی دانشمند

ااندیشه های اقتصادی امام خمینی/ محسن آژینی

امام خمینی، احیاگراندیشه حکومت اسلامی / نجف لک زایی

ابعاد ناشناخته امام خمینی/ محمد جواد حجتی کرمانی

جهان و انقلاب معجزه آسای امام خمینی/ محمد ناصر حسن زاده

ادب و هنر

امام خمینی در شعر نیز چون اسلاف خود، ازلی است/ گفتگو با استاد حسین ابراهیم اف

طرح بررسی آثار جهانی اندیشه امام خمینی/ دفتر طرح و برنامه موسسه فرهنگی هنری عروج فیلم

خلوت فیضیه (فیلم نامه) / علیرضا زهادی

شمعدانی های کنار اروند (قصه کوتاه) / مصطفی جمشیدی

با موسسه

آشنایی با عملکرد حوزه امور بین الملل

جلال و حشمت بشارت در پیام های امام خمینی به رهبران دیگر ملل/ محمدعلی قانع زاده

نخستین بیانیه سیاسی امام خمینی

معرفی و نقد کتاب

گفتگوی حضور با موسی مالی نانگلی نویسنده اوگاندایی درباره آخرین اثرش/ ابوالفضل مروی

ترجمه فصل پنجم از کتاب "دیگر دروغها درباره ایران کافیست"

کتابشناسی

نقد و معرفی یک پایان نامه دانشگاهی

و...

اردیبهشت 1374- شماره 10

(ویژه نامه چهلمین روز رحلت یادگار امام)

نامه هایی منتشر نشده از امام

پیام تسلیت مقام معظم رهبری بمناسبت رحلت یادگار امام

پیام تسلیت آقای هاشمی، رئیس جمهور بمناسبت رحلت یادگار امام

دیدار اعضای بیت حضرت امام با رهبر انقلاب

دیدار اعضای بیت حضرت امام با رئیس جمهوری اسلامی ایران

سخنان حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی در مراسم تدفین یادگار امام

وصیت نامه یادگار امام

حاج احمد آقا یک عارف، یک زاهد و یک ذاکر واقعی بود/ سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین حاج محمد علی انصاری

فصل ویژه

احمد، مهاجر قبیله ایمان (زندگینامه یادگار امام خمینی) قسمت اول/ حمید انصاری

گفتگو

گفتگوی حضور با: آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله حاج شیخ یوسف صانعی، آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله امامی کاشانی، مهندس میر حسین موسوی، حجة الاسلام والمسلمین محتشمی، حجة الاسلام سید حسین خمینی، حجة الاسلام والمسلمین موسوی خوئینی، آیت الله طاهری خرم آبادی، حجة الاسلام والمسلمین رحیمیان

دیدگاهها

دیدگاهها و مواضع یادگار امام

امام هنر منهای جهت را قبول نداشتند/ سخنرانی یادگار امام در مراسم اختتامیه اولین مسابقه فرهنگی هنری در حریم یار

خاطرات

احمد، یاور مستضعفین و محرومین/ نامه ای از حاج احمد آقا خطاب به حجة الاسلام والمسلمین آشتیانی

حجة الاسلام والمسلمین کروبی: ضایعه فقدان یادگار امام بسیار تلخ است

ناگفته هایی از زبان آیت الله محمد رضا توسلی

حجة الاسلام و المسلمین سراج الدین موسوی و سالهای دوستیهای دور

خاطراتی از روزهای ورزش و نوجوانی در جمع ورزشکاران معاصر

ادب و هنر

خانه ای تنها در بیابان کوشک/ مهدی صدیقیان

مقدمه ای به قلم حجة الاسلام والمسلمین حاج احمد آقا بر کتاب خلوت خورشید

برای احمد/ سروده ای از امام عاشقان

و...

خرداد 1374- شماره 11

خیمه حسین کجا برپاست (سرمقاله)

دیدگاههای مقام معظم رهبری

گفتگو

رهبری امام خمینی و پیروزی انقلاب اسلامی/ طلال عتریسی

امام خمینی و ایران اسلامی/ استاد یعقوب یحیی

ایران اسلامی، تجربه امروز و تمدن ویژه آینده آن/ امیر بیک عثمانف

هدف صربها از بین بردن فرهنگ مسلمانهاست/ رشید برچیچ

مقالات

عرفان امام خمینی و جهان معاصر/ نعمت الله باوند

انقلاب اسلامی بیانگر عینی ارزشهای عاشورا/ گفتگوی حجة الاسلام والمسلمین دکتر خاتمی

نهضت عاشورا در نگاه تحلیلی/ دکتر سید جعفر شهیدی

پیامدها و دستاوردهای نهضت عاشورا/ سید محمد مهدی جعفری

موضع امام خمینی در حمایت از مظلومان/ جانی مامبوه

مقابله با شیوه های نفوذ غرب از دیدگاه امام خمینی/ مشاعی

عرفان در راه و سلوک امام خمینی اصالت و ریشه دارد/ دکترحسین عباس نصرالله

امام خمینی و شرایط اجتهاد لازم و کافی در دنیای کنونی/ سید محمدرضا حجازی

امام و بیداری امتهای اسلامی/ دکتر سید محمد باقر حجتی

فرهنگ و هنر

هنر دینی، مهمترین پشتوانه تمدن بشری/ استاد نصرالله ایسانوویچ

غرب و بحران اندیشه در آن/ استاد کارازاویچ

تمام قوس وجود/ دکتر سید علی قادری

طبیعت و سرشت انسان در تعلیم و تربیت/ دکتر امین فر

شعر معاصر - سروده های ویژه پانزدهم خرداد

معرفی کتاب مناهج الوصول

معرفی آثار موسسه

نگاهی به یک پایان نامه دانشگاهی

نگاهی به فعالیت دفتر نمایندگی موسسه در اصفهان

فصل ضمیمه

از خاک به افلاک

احمد، مهاجر قبیله ایمان

و...

تابستان 1374- شماره 12

دیدگاههای مقام معظم رهبری

فرازهایی از سخنان حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

سه اصل بنیادین انقلاب اسلامی (سرمقاله)

میزگرد

حکم تاریخی امام خمینی درباره سلمان رشدی، نظرها، واکنشها، پیامدها و ریشه ها/ در نشستی با آقایان: نعمت الله باوند، فیروز دولت آبادی، نجفقلی حبیبی، حمید انصاری

گفتگو

انقلاب اسلامی پرتوی از افکار عرفانی و فلسفی امام خمینی/ یحیی بونو

شخصیت و نقش امام خمینی در جهان معاصر / سید صدرالدین

مقالات

نگاهی به رمز و راز رهبری/ دکتر سید محمد صدر

فلسطین در چشم انداز امام خمینی/ سرویس سیاسی حضور

پاسخ موسسه به نوشته حسین مکی

تحلیلی تطبیقی از قیام امام حسین (ع) و قیام امام خمینی (س) / غلامحیدر ابراهیمبای

نقش مراکز آموزشی در ارتقاء فرهنگ عمومی از دیدگاه امام خمینی (ره) / دکتر قراملکی

نوسازی جامعه از دیدگاه امام خمینی / محمد حسن حسنی

اصول و شیوه های تحقیق در آثار واندیشه های امام خمینی/ عباس ایزدپناه

ااندیشه اجتماعی امام خمینی در آئینه آمار/ احمد رضایی

ادب و هنر

بررسی مضامین مشترک عرفانی اشعار امام خمینی و حافظ/ احمد فرشبافیان

گفتگو با استاد حسین رازی ادیب و شاعر از نخجوان

عصر اکنون...، سرنوشت "رمان" و سلمان رشدی/ س - صابر

مسافرخانه شیطان/ حسن خادم

اشعار

معرفی و نقد کتاب

دیدار با آیت الله خمینی

قصه آخرین دیدار

سیره نبوی از دیدگاه امام خمینی

دو دنیای اسلام

اسلام گرایی در مصر

سال 1374- شماره 13

پیروان امام و انتخابات مجلس (سرمقاله)

دیدگاههای مقام معظم رهبری

لطیفه ربانی (نامه منتشر نشده حضرت امام خمینی (س »

تزکیه و خودسازی، تداوم راه امام، حمایت از رهبری در کلام حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

درآمدی بر لزوم تاسیس پژوهشگاه امام شناسی و انقلاب اسلامی

گفتگو

امام خمینی نیرویی قدرتمند برای هدایت بشر امروز/ دکتر سلیمان کتانی

آموزش و انتشار افکار امام خمینی راه مقابله با تبلیغات غرب است/ دکتر مولانا آلونتو

امام خمینی، رازی آشکار/ دکتر تاج الدین عبدالرحیم

مقالات

قیام جاودانه/ محمد رضا حکیمی

قرآن و نقش زمان و مکان در اجتهاد/ حسین غفاری ساروی

پیوند ایرانی/ ون در مهدن

تاملی درباره مفهوم جامعه از دیدگاه امام خمینی/ سید جواد طاهایی

نهضت های بین المللی اسلامی و تاثیر آنها براندونزی/ محمد امین رئیس

امام خمینی درهم کوبنده تبعیض نژادی/ پیتر کازانکو

مسلمین و ارتباطات خبری، فرهنگی/ عبدالقادر اوزقان

تاملی در سیره علمی، اجتماعی امام خمینی/ حجت الاسلام حیدر احمدی (محزون)

ادب وهنر

تداوم کوثر/منظر سلطانی

شعر

سینمای ایران و بحران هویت/ علی اصغر سعادتی

نظرها و...

نظرها و دیدگاهها

در باغ خاطرات

معرفی و نقد کتاب

گزارش

اخبار جهان اسلام

و...

اسفند 1374- شماره 14

(ویژه سالگرد رحلت یادگار امام)

دیدگاههای مقام معظم رهبری

ما را دلی است کز تو بریدن نمی توان (سرمقاله)

نامه امام خمینی

نامه منتشر نشده یادگار امام

گزیده ای از دیدگاههای یادگار امام

بیانات حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در دیدار با اعضای شورای مرکزی و امدادگران کمیته امداد امام خمینی

گفتگو

حاج احمد آقا، هوشی سرشار در خدمت انقلاب/ مصاحبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت اولین سالگرد رحلت یادگار امام (س)

صداقت و هوشیاری احمد آقا بسیار کمک کرد که ما دچار خلا رهبری نشدیم/ مصاحبه با رئیس جمهور

احمد خود و زندگی اش را وقف آقا کرد/ مصاحبه با همسر گرامی حضرت امام خمینی (س)

او مردی بزرگ و وارسته بود/ مصاحبه با خانم فاطمه طباطبایی

حاج احمد آقا زهد عجیبی داشت; نسبت به امور دنیوی بی اعتنا بود/ مصاحبه با خانم فریده مصطفوی

شهامت زیاد، مدیریت بی نظیر، تواضع و فروتنی بی حد/ مصاحبه با آقای دکتر عبدالحسین طباطبایی

مقالات

احمد امام/ حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی

احمد، مهاجر قبیله ایمان (قسمت سوم) / حمید انصاری

ادب و هنر

اشعار/ طاهره صفارزاده، حمید سبزواری، محمود شاهرخی، جلال محمدی، محمود سنجری

به جای امام/ حمید سبزواری

احمد بود/ دکتر سید حسن عارفی

آرامتر گریه کن علی / حنانه ظاهری

قلب مردم (قصه) / ابوالفضل مروی

نگاهی به واحد فیلم موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س)

و...

کنگره

مصاحبه با آیت الله سید محمود هاشمی دبیر کل کنگره بررسی مبانی فقهی امام خمینی

نقش زمان و مکان در اجتهاد و ادله اعتبار آن/ سید مهدی موسوی کاشمری

دیدگاهها

الهام در وصیتنامه/ مصاحبه با آیت الله فاضل لنکرانی

متن وصیتنامه یادگار امام

مصاحبه با مدیران مسئول و سر دبیران نشریات/ آقایان: مسیح مهاجری، محمود دعائی، فریدون وردی نژاد، غفور گرشاسبی، محمد صفی زاده

در باغ خاطرات/ سید محمد موسوی بجنوردی

و...

بهار 1375- شماره 15

دیدگاههای رهبری

امام خمینی احیاگر فرهنگ عاشورا (سرمقاله)

رویای صادقه (نامه منتشر نشده یادگار امام)

گفتگو

امام خمینی هر انسانی را دگرگون می ساخت/ ماریادولدر

امام خمینی در استراتژی و تاکتیک استاد بود/ دکتر عابدی

مقالات

مروری بر کنگره بررسی مبانی فقهی امام خمینی و نقش زمان و مکان در اجتهاد/ محمد مهدی فقیهی

دیدگاهها درباره تاثیر عنصر زمان و مکان بر اجتهاد/ محمد علی رضایی

امام خمینی منادی حکومت مطلوب و سیاستمدار مطلوب/ فیروز دولت آبادی

فقه سنتی و پویا در نگرش امام خمینی (س) / حجة الاسلام والمسلمین سید علی اشکوری

مطالعه ای درباره نگرش امام (ره) بر قشربندی و طبقات اجتماعی/ سید جواد طاهایی

امام بر حق زمانه/ مولانا کوثر نیازی

ادب و هنر

از حافظ حافظان تا امام عارفان/ حجة الاسلام حیدر احمدی (محزون)

امام خمینی و هنر دینی (گفتگوی حضور با استاد سمیر صایغ و دکتر حاج محمد بوخاری) / ابوالفضل مروی

هنر اسلامی، شاهدی بر حقایق موجود در هستی/ استاد سمیر صایغ

من شعر امام را دوست دارم/ دکترحاج محمد بوخاری

اای عزیز مشرقی/ منظر سلطانی

قطعات و اشعار

دیدگاهها و خاطرات

منتخب پیامهای رهبران، روسای جمهور و... در سوگ ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

ارجعی الی ربک/ دکتر نوربالا

گزارش، خبر و نامه های رسیده

امام خمینی و پاسداران/ گزارشی از یک جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد

کتابهای امام در هندوستان/ گزارشی از نمایشگاه کتاب دهلی نو

یا حسین/ گزارش برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم از سوی نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران

کنگره عاشورا ادامه دارد

پاسداران وانگیزه های انسانی/ اسماعیل ثمنی

خبر و نامه های رسیده

و...

تابستان و پائیز 1375- شماره 16

دیدگاههای مقام معظم رهبری

دانشگاه و استقلال فرهنگی (سرمقاله)

کلمه شریفه (نامه منتشر نشده امام خمینی)

حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی

گفتگو

امام خمینی، بزرگترین منادی اتحاد مسلمین/ استاد محمد مقیم

مقالات

جلوه هایی از توجه به زمان و مکان در اجتهادات فقهی امام خمینی/ کاظم قاضی زاده

تاملی در باب فقه در آئینه جامعه شناسی/ دکتر محمد حاضری

تامل نظری در مفهوم انقلاب / علی رجبلو

امام و مطبوعات/ علی صمدی

امام خمینی، مرد سرنوشت/ ترجمه سید رضا میرموسایی

ادب و هنر

امام خمینی و هنر دینی (گفتگوی حضور با استاد شرف الدین، خانم پاتریشیا، پروفسور یونس جعفری و آقای بیلی چانسی) / ابوالفضل مروی

همبستگی دین و هنر در قلمرو تاریخ / اصغر فهیمی فر

مقایسه عرفان امام خمینی با حافظ و مولانا / فاطمه عاطفی فرد

قطعات و اشعار/ طاهره صفارزاده، محمدالامین از عراق، علیرضا قزوه، جواد محقق، مجید مرادی و آذر افزا

جریان شناسی ادبیات معاصر و سبک ادبیات انقلاب اسلامی / عباس ایزدپناه

و...

پاییز 1375- شماره 17

دیدگاههای مقام معظم رهبری

توجه به خدا، حاکمیت ارزشها و بسط معنویت هدف نهایی نهضت امام خمینی (س) (سرمقاله)

متن سخنرانی منتشر نشده امام خمینی در جمع دانش آموزان دختر کاشان در تاریخ 21/1/58

ارزشهای معنوی

گفتگو

فتوای امام باعث بیداری عظیمی شد/ دکتر غیاث الدین صدیقی

اهمیت محوری عرفان/ پروفسور محمد یوسف امین

مقالات

فصل خاطره ها

مصداق الطاف خفیه الهی / کاری از سرویس علوم حوزوی

مجتهد به تمام معنا/ گزیده ای از خاطرات آیت الله سید عباس خاتم یزدی

استاد علوم مختلف/ آیت الله محمد حسن قدیری

آثار علامه شهید حاج سید مصطفی خمینی

حاج آقا مصطفی سی چهل سال جلوتر از همدوره هایش بود / گزیده ای از خاطرات حجة الاسلام والمسلمین رازی زاده (علیپور)

پیامدهای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا/ عمادالدین باقی

تحلیل معرفت شناختی مبانی کلامی پژوهش در نهضت عاشورا/ محمد سعیدی مهر

نهضت عاشورا سرچشمه عرفان امام/ شایسته شریعتمداری

نگرشی بر روش تحقیق در مسلکهای عرفانی / عباس ایزدپناه

خداشناسی و خودشناسی/ سلمان البدور از دانشگاه اردن

حکومت برگزیده (بخشی از کتاب ولایت فقیه امام خمینی و انقلاب اسلامی) / سید افضل حیدر

مقایسه نظریه ولایت فقیه آیت الله خمینی و شرح ابن رشد بر جمهوری افلاطون/ نوشته ونسامارتین، ترجمه سیما حاج حریری

ادب و هنر

سایه بان دجله و زمزم، امام/ دکتر منوچهر اکبری

تجلی عرفان امام در اشعار امام/ حجة الاسلام حیدر احمدی

مثلث عشق در دایره ولایت/ منظر سلطانی

اشعار

خبر و نامه های رسیده

امام و سیاست خارجی/ گزارشی درباره یک پایان نامه

جشن دو میلاد

فصل ضمیمه (ویژه نامه رحلت آیت الله پسندیده)

در سوگ یار و برادر امام

اجابت پیام رهبر

زندگینامه آیت الله پسندیده به قلم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی

آئین برادری به روایت نامه ها/ حمید انصاری

مبارزات سیاسی آیت الله پسندیده به روایت اسناد ساواک/ علی اصغر سعادتی

خاطره ای از ملاقات با امام در زندان پادگان عشرت آباد

از نگاه یاران

مجالس و پیام ها

زمستان 1375- شماره 18

دیدگاههای مقام معظم رهبری

انتخابات، آزمون الهی و سراسری (سرمقاله)

گفتگو

ما باید همدیگر را بهتر بشناسیم / مصاحبه با رودی دوم

امام خمینی یک رهبر فرهمند بود/ مصاحبه با یود و اشتاین باخ

مقالات

مردم محوری یا جایگاه مردم دراندیشه امام/ دکتر منوچهر اکبری

دریچه ای بر مبحث اسلامی کردن دانشگاهها/ ستاد تنظیم آثار موضوعی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

جلوه هایی از سخنان امام درباره مقام عرفانی شهید/ محمد رحیم عیوضی

امام در پنج حوزه معرفت سیاسی/ دکتر سید علی قادری

تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر نظریات علوم اجتماعی/ سعید حجاریان

بحثی پیرامون کتاب التعادل و الترجیح/ سرویس علوم حوزوی

امام خمینی در پژوهشهای غربی/ عماد بزی

انقلاب ایران، چالشی بر اجتماعی جان فوران/ جان فوران دانشیار جامعه شناسی دانشگاه کالیفرنیا

عصاره تشیع علوی/ علی محمد قدسی

خلاصه ای ازاندیشه سیاسی امام خمینی درباره دین و دولت/ سعدالله زارعی

دیدگاههای دلیپ هیرو

ادب و هنر

حماسه خمینی (میزگرد)

علم و عرفان در اشعار امام خمینی / دکتر محمد رضا صرفی

عرفان، خاستگاه انقلاب اسلامی

گزارشی از مسابقه طریق جاوید

اشعار

خاطرات

اینها عزیزان من هستند/ خاطرات تیمسار بازرگان

چند خاطره کوتاه

رمز خلوص/ خاطرات دکتر فرهودی

گزارش، اخبار و نامه ها

اخبار، گزارش، نامه ها

برگزاری کنگره امام خمینی (س) و احیاء تفکر دینی/ مصاحبه با دکتر احمدی

قلعه یوجان رو به ویرانی است/ محمد جواد مرادی نیا

گزارش معرفی کتاب "ولایت فقیه، امام خمینی و انقلاب اسلامی" در پاکستان

تازه های نشر

معرفی کتاب (مربوط به یادگار امام)

بخش ضمیمه

یادگار امام از زبان خودش

پدر، این گونه بود/ مصاحبه حضور با حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی

زبان حال علی / منظر سلطانی

علی سخن می گوید/ مصاحبه با سید علی خمینی

دست پرورده امام/ سخنان حجة الاسلام والمسلمین صدوقی درباره یادگار امام

بوی خوش خمینی

خاطرات یاران امام از یادگار امام

و...

بهار 1376- شماره 19

(همزمان با گرامیداشت هشتمین سالگرد رحلت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران)

دیدگاههای مقام معظم رهبری

امام اخلاق (سرمقاله)

سخنان امام خمینی در سالگرد شهادت استاد مطهری

انقلاب امام خمینی در گام سوم به قلم حضرت حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی

گفتگو

امام خمینی برای من آن تجسمی است که در شعرم سروده ام/ آلوار و ماچوردوم کومینز از اسپانیا

جمهوری اسلامی ایران نشاندهنده اسلام حقیقی است/ مصاحبه با حاج تقی الدین حسن

مقالات

رئیس قلم و بیان/ سخنان حضرت آیت الله جعفر سبحانی درباره امام خمینی (س)

استراتژی امام، لبخند به مردم/ دکتر سید محمد صدر

تصویر روشن عدالت/ سید محمد میرسندسی

نظم و امنیت اجتماعی از منظر امام خمینی (س) / علی محمد حاضری

عاشورا در فقه/ سید ضیاء مرتضوی

انقلاب و ارتش/ دکتر سید هاشم آقاجری

ادب و هنر

ترجمه کتاب آداب الصلوة از زبان مترجم/ سالار منافی اناری

مقدمه ای بر زندگینامه امام خمینی (س) / دکتر سید علی قادری

نخستین حیدر بی ذوالفقار/ دکتر منوچهر اکبری

دین و سینما در قلمرو تاریخ/ علی اصغر سعادتی

شعر

امام و یاران شهید/ مجید زمانپور

خاطرات از زبان یاران

امام در نوفل لوشاتو

تا کجا ایستاده اند

تقاضای آب

گریه برای حضرت زهرا (س)

وقت نماز

گزارش، خبر و نامه ها

کتاب و دریا (گزارشی از آرامگاه سه بانوی خاندان امام خمینی در قم) / ابوالفضل مروی

انقلاب اسلامی فراسوی مرزها

امام خمینی و احیای تفکر دینی/ مصاحبه با دکتر حاضری

و...

تابستان 1376- شماره 20

دیدگاههای مقام معظم رهبری

جامعه مدنی و هویت دینی (سرمقاله)

گفتگو

معرفی اسلام با چهره واقعی اش مسئولیت سنگینی است/ مصاحبه با استاد دکتر عبدالعزیز ساشادینا

امام خمینی تجلی تمام ابعاد اسلام است/ مصاحبه با پروفسور حامدالگار

مقالات

انقلاب کلام/ حجة الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی

فقط یک اسلام حقیقی است/ مهندس میرحسین موسوی

دولت در فقه شیعی / استاد عمید زنجانی

تمدن و تفکر اسلامی دراندیشه عرفانی - سیاسی امام خمینی/ نعمت الله باوند

وحدت از دیدگاه دینی، عرفانی و سیاسی امام خمینی (قسمت اول) / حجة الاسلام محمد جواد حجتی کرمانی

تاملی درباره سیاست اسلامی و رهبری متعهد/ رسول جعفریان

امام خمینی و احیاء نماز جمعه/ پروفسور حامدالگار

امام و انقلاب مشروطیت ایران/ دکتر محسن بهشتی سرشت

تمدن اسلامی، سنت گرایی یا نوگرایی/ سید محمد طریقی

معرفی کتاب "الاستصحاب"/ حجة الاسلام علی اصغر تباری

ادب و هنر

دین و سینما در قلمرو تاریخ (قسمت دوم، سینمای ایران) / حجة الاسلام علی اصغر سعادتی

استاد عشق (قصه) / طوبی فروتن

شعر

و...

پائیز 1376- شماره 21

(ویژه نامه بیستمین سالگرد شهادت آیت الله حاج سید مصطفی خمینی (ره))

دیدگاههای مقام معظم رهبری

و والد و ما ولد، دینی که باید ادا می شد (سرمقاله)

چند نامه و پیام

گفتگو و خاطرات

مادر/ مصاحبه با والده مکرمه شهید آیت الله حاج سید مصطفی خمینی

برادرم مصطفی/ مصاحبه با مرحوم حاج سید احمد خمینی

شخصیت پنهان/ مصاحبه با آیت الله بجنوردی دبیر کنگره سالگرد بیستمین سال شهادت آیت الله حاج سید مصطفی خمینی

گفتگو: حضرت آیت الله بجنوردی، حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر محتشمی (قسمت اول)

نور دیده امام/ خاطرات حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر محتشمی

مجتهد به تمام معنا/ خاطرات حجت الاسلام والمسلمین سید عباس خاتم یزدی

استاد علوم مختلف/ خاطرات آیت الله محمد حسن قدیری

حاج آقا مصطفی سی چهل سال جلوتر از همدوره هایش بود/ خاطرات حجت الاسلام والمسلمین رازی زاده

مقالات

دیدگاههای شهید مصطفی خمینی درباره ولایت و حکومت اسلامی/ محمد صادق مزینانی

حمره پایداری (نگاهی به زندگی سیاسی شهید سید مصطفی خمینی و نقش او در روند پیروزی انقلاب اسلامی) / حسن عاشوری لنگرودی

آثار و بازتابهای شهادت حاج سید مصطفی خمینی/ سعید قزوینی

آفتاب فقاهت در منظر مراد زمان/ بیژن شهرامی

نقد اصولی از دیدگاه شهید مصطفی خمینی/ احمد مبلغی

جان پرورست قصه ارباب معرفت/ حیدر احمدی (محزون)

آراء فلسفی شهید آیت الله مصطفی خمینی/ اسدالله بیات

آثار علامه شهید/ کاری از بخش علوم حوزوی مجله حضور

معرفی کتاب "شهیدی دیگر از روحانیت"/ سید علی اکبر محتشمی

ادب و هنر

اای از تبار پاک پیامبر (سپیده کاشانی) و...

بخش ضمیمه

اسناد ساواک درباره "سید مصطفی خمینی"

و...

زمستان 1376- شماره 22

(همزمان با آغاز بیستمین سال پیروزی انقلاب اسلامی)

دیدگاههای مقام معظم رهبری

امام و نسل فردا - سخنان حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی

موجی که فرو نمی نشیند (سرمقاله)

گفتگو

مظهر یگانگی و وفاق/ مصاحبه با حجة الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی

اتحاد اسلام و مسیحیت برای رهایی قدس/ مصاحبه با اسقف کاپوچی

میزگرد پیام جاویدان با حضور چهار نفر از استادان کشور روسیه/ دکتر ولادیمیرایوانف، دکتر لوچسلاو موشکالو، دکتر سدیک دروژلفسکی و دکتر لئونید اسکیارف

وحدت اسلامی، نوید بخش بازگشت دوباره اسلام/ مصاحبه با استاد بعدرانی، امام جمعه دمشق.

مقالات

تمدن اسلامی دراندیشه سیاسی امام خمینی/ یونس شکرخواه

بنیانهای معرفتی احیای تفکر دینی و نگرش امام خمینی/ حجة الاسلام عباس ایزدپناه

جنبش انقلابی اسلامی و بنیادگرا/ دکتر سید هاشم آقاجری

عرفان متعهد/ محمد قدسی

آذرخشی در ظلمت/ دکتر نعمت الله ایزدی

نسیم عشق; مروری بر برخی ازاندیشه های اجتماعی امام خمینی/ دکتر محمد حسن مقدس جعفری

مطبوعات و دیدگاههای انتقادی امام خمینی/ امید مسعودی

امام خمینی، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی; تحلیل دو کتاب خارجی/ ترجمه و تحلیل از زهرا کریم بیگی

فرزند بزرگوار ملت خویش/ گل بهرام ژیبیسین از قزاقستان

ادب و هنر

اانگیزه های فارسی / مصاحبه با آقایان روکف (نویسنده) ولیاپین (شاعر) معروف روسیه

سیمای امام خمینی در شعر معاصر عرب/ عسگری محمدی سیف آباد

اشعار

بخش ضمیمه (ویژه بزرگداشت یاد شهید آیت الله حاج سید مصطفی خمینی و مرحوم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی)

گزارشی از کنگره آیت الله شهید حاج سید مصطفی خمینی

سخنان آیت الله صانعی

سخنان آیت الله سبحانی

تجلیل معیارها - سخنان رئیس جمهور

شخصیت پنهان/ ادامه گفتگوی حجة الاسلام والمسلمین محتشمی با حضرت آیت الله بجنوردی

تفسیر ناتمام; نقد ونظری بر تفسیر قرآن کریم/ رحیم دشتی

بیدارگری از بیدارگران اقالیم قبله/ دکتر منوچهر اکبری

الگوی نسل انقلاب/ سخنان آیت الله شفیعی

از ولایت غفلت نکنید/ سخنان امام جمعه جهرم

و...

× × ×

پیامدهای انقلاب اسلامی در جهان

بخشهایی از سخنان پرفسور هدی در مصاحبه با روزنامه کیهان

انقلاب اسلامی ایران در ذات خود هیچ نوع شباهتی با انقلابهای دیگری که در قرن حاضر به وقوع پیوسته، نداشته است، چرا که یک مشخصه انقلاب اسلامی، دینی بودن و رهبری آن توسط یک عالم دینی است که با مجاهدت کسانی که در این جهاد عملا سهم داشتند، به پیروزی رسیده است.

بنابراین، غریبها انقلاب را در ابتدا نشناختند، اگرچه تصور می کردند که انقلاب دارای یک ایدئولوژی است، اما فکر می کردند که این ایدئولوژی از نوع ایدئولوژیهای موجود در انقلابهای مارکسیستی است; از این رو، فورا به مقایسه با انقلابهای دیگر نظیر انقلاب کوبا و فرانسه پرداختند و وضعیت آن را با آن معیارها سنجیدند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشسته بودند و بر آن اساس، توالی انقلاب را تحلیل و نتیجه گیری می کردند و در این نتیجه گیری هم، از روش "استقراء" و هم، از روش "تحلیل" استفاده می کردند و بعد هم می گفتند که خوب، انقلاب اسلامی ایران که متولد شده است و باید رشد کند و در رشد او هم هیچ شکی نیست; اما در میانه راه حتما در مبارزه بین "کاپیتالیسم" و "کمونیسم" درگیر خواهد شد و بالاخره در دوران جوانی از بین می رود!

کیسینجر، مشاور امنیت ملی کارتر، در این مورد گفته بود که انقلاب اسلامی حتی اگر بعد از اینکه این امتحان را با پیروزی به پایان برساند، باید از هفت خوان آزمونهای دیگر نیز بگذرد!

نکته قابل توجه این است که آنها از انقلابهای دیگر شبیه سازی کرده بودند که در نتیجه همه آن تحلیل ها غلط از آب درآمد; بنابراین، انقلاب اسلامی با یک پشتوانه اعتقادی به دنیای معاصر وارد شد که چند مظهر عمده داشت:

اول: توانایی رهبری انقلاب بود، چرا که در غرب همیشه می گویند: امام خمینی (س)، رهبری "کاریزماتیک" (معنوی) بوده است; یعنی، تقدس گرایی و یا جنبه الهی داشتن شخصیت حضرت امام خمینی (س) ... به هر حال، رهبری انقلاب اسلامی ایران از یک منبع "تقدس "سرچشمه گرفته بود.

دوم: شکل گیری انقلاب اسلامی که به سرعت قشرهای مختلف مردم را وارد عرصه می کرد. باید گفت که انقلاب اسلامی،اندیشه تشیع را شناساند. پروفسور "هاینس هلمز"، محقق و شرق شناس غربی در کتاب "شیعه و اسلام تشیع" می نویسد: کسی در غرب تا 15 سال قبل کلمه "آیت الله "را نمی شناخت; حتی با کلمه "شیعه" هم آشنا نبودند و تنها با تولد انقلاب اسلامی یک مرتبه اصطلاحات اسلامی وارد واژه های سیاسی غرب شد، مخصوصا واژه هایی مانند "فتوا"، "آیت الله"، "انقلاب اسلامی"، "حجت الاسلام"، " حزب الله" و...

امروز مستشرقین تمام اتهاماتی که سالها به شیعه وارد می کردند را رد می کنند; چرا که آنها قبلا می گفتند که شیعه جنبه ایرانی دارد و زاییده تفکرات "زرتشتی" است، در حالی که امروز می گویند، اصالت شیعی یعنی عربی و عربی بودن شیعه را به امامان نسبت می دهند.

قبلا محققانی نظیر "کرامر" و "زونینگر" اتهاماتی را به شیعه وارد می کردند که شیعه مثلا در سالهای بعد از حادثه کربلا به وجود آمده، مختار آن را ساخته و... اما بعدا "هلمز مونتر گریوت" که بزرگترین مستشرق زمان معاصر ماست، نوشت: "تشیع با اسلام متولد شده و در دامن آن نیز رشد و نمو کرده است."

خوب، پیروزی انقلاب اسلامی ایران یک مرتبه دو کار انجام داد، اول اینکه: در جامعه خود ایران و در داخل اسلام انقلابی به وجود آورد; یعنی، اول انقلاب را در درون اسلام و تفکر شیعه به وجود آورد و بعد خود جامعه، نظام را تاسیس کرد و یک نظامی را پایه گذاری کرد که تمام ارزشهایش بر اساس ارزشهای قرآن است و به این دلیل، یکی از مستشرقین غربی می گوید: "کلام خمینی (س) قانون بود و قانون خمینی (س) قرآن بود."

در این مورد، یکی از مقامات کلیسا درباره حضرت امام (س) می نویسد: "امام خمینی (س) با تلفیق دکترین جدید سیاسی و قدیم اسلامی، دکترینی را که هنوز قادر به شناسایی آن نیستیم به وجود آورد، اما مطمئن هستم که جنبه های اجتماعی، انسانی و الهی انقلاب و مشروعیت نظام از امام خمینی (س) که شخصیت بزرگ اسلامی و مذهبی بود، گرفته شد."

بنابراین، نقش انقلاب اسلامی در سطح بین المللی چند بخش بود; اول: نشان دادن امکانات و روش اسلامی برای ایجاد یک انقلاب اسلامی، دوم: ایجاد یک نظام سیاسی بر مبنای تفکر دینی، سوم: احیای تفکر دینی در سطح جهانی، یعنی اگر تاریخی را برای احیای هویت دینی به عنوان شروع در نظر بگیریم، آن تاریخ 1979 میلادی (مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی) است که خیزش عظیمی را برای تفکرات دینی در تمام ادیان به وجود آورد; از این رو آخرین آمارها در مورد احیای تفکر دینی که در سال 1990 صورت گرفته است، نشان می دهد که تقریبا 70 درصد مردم اروپا احساس دینداری می کنند.

همچنین انقلاب اسلامی ایران، موجب احیای "تفکر سیاسی" نیز شده است. این تفکر جدید سیاسی باعث شد، ابرقدرتی مثل شوروی فروپاشد و جهان به سوی یک قطبی شدن پیش رود که خود این یک قطبی شدن هم به سرعت به سوی چند قطبی شدن پیش می رود، این در حالی است که یکی از اقطاب جهان معاصر، اسلام است.

از سوی دیگر، تاثیر دیگری که انقلاب اسلامی بر دنیای معاصر گذاشت، اثر "فرهنگی" بود. یعنی نیروی تفکر را در جامعه بشری تشویق کرد; از این رو بعد از انقلاب اسلامی شاهد شتاب در حرکتهای انقلابی در جهان هستیم; اینها حرکتهای انقلابی است که از تفکر امام خمینی (س) نشات گرفته است.

اسلامگرایی در ترکیه

افزایش چشمگیر گرایشات اسلامی در جامعه ترکیه و تجربه های گذشته و تظاهرات هزاران تن از دانشجویان در حمایت از دانشجویان محجبه در دانشگاه استانبول، حاکی از آن است که بدون توجه به خواسته های اسلامگرایان تنش زدائی در جامعه ترکیه ممکن نخواهد بود و وجود یک حزب تشکل یافته که از سوی اسلامگرایان حمایت شود در صحنه سیاسی ترکیه اجتناب ناپذیر است.

شکایت مذهبی

شورای روابط اسلامی آمریکا مستقر در واشنگتن، طی اطلاعیه ای اعلام نمود که سه شکایت تبعیضات مذهبی جداگانه در سه کارخانه تولیدی در ایالات تنسی حل و فصل شده است.

در نخستین مورد، کارکنان مسلمان شرکت تولیدی ویرپول (سازنده لوازم برقی خانگی) در شهر لاورن تنسی شکایت کرده بودند که به درخواست آنان مبنی بر ادای نمازهای یومیه در محل کار، جواب مساعد داده نشده است.

حتی یکی از کارکنان سابق که در اعتراض به مقررات خشک شرکت از شغلش استعفا داده بود، گزارش داد که او و سایر کارمندان مجبور بودند در ساعات تنفس بطور پنهانی نماز بگزارند تا با واکنشهای انضباطی روبرو نشوند.

"کر" در اطلاعیه خود افزود بعد از اینکه کارمندان شرکت یاد شده با این شورا تماس گرفتند، "کر" نامه ای به شرکت ویرپول ارسال نموده و از آن خواست تا "برای فراهم آوردن امکانات مذهبی رضایت بخش، بطوری که هم حقوق کارمند حفظ شده و هم با نیازهای عملی شرکت همخوانی داشته باشد، با کارمندان هماهنگی نماید".

در ادامه این اطلاعیه آمده است، رئیس کارگزینی شرکت ویرپول به "کر" اطلاع داد که مدیران شرکت مزبور برای دستیابی به یک راه حل مورد رضایت طرفین مشغول گفت و شنود با کارمندان مسلمان می باشند و امکان دارد که نتیجه آن به اختصاص دادن زمان و مکان معین برای انجام فرایض دینی بیانجامد!

در مورد دوم، کارمندان مسلمان "صنایع آمریکا" (که به روش درخواست مکاتبه ای فروش می کند) از رئیس خود شکایت کرده بودند که اجازه نداده است در ساعات کاری نماز بخوانند. لذا آنها نیز دست از کار کشیده اند.

بعد از تماس "کر" با مدیرکل شرکت فوق، توافق شد که ساعات تنفس کارمندان مسلمان بر اساس جدول ساعات شرعی آنها باشد تا بتوانند در آن ساعت نمازهای یومیه خود را بجا آورند.

"کر" در مورد سوم نیز اطلاع داد که مشکل مسلمانان در "کارخانه نوکت" اینترنشنال در شهر فرانکلین تسنی فیصله یافته است.

یکی از کارمندان مسلمان شکایت داشت که شرکت به درخواست وی برای ترک کار و حضور در اقامه نمازهای جمعه، جواب منفی داده است.

کارخانه نوکت سازنده تجهیزات چاپ و انتشارات می باشد که سالانه 350 میلیون دلار درآمد دارد.

در این اطلاعیه خاطرنشان گردیده که "کر" اخیرا یک "کتابچه راهنما برای فرایض مذهبی اسلامی" که برای جلوگیری از وقوع چنین رویدادهایی طرح شده، بچاپ رسانیده است.

وضعیت زنان در ایران

"کاترین اونیل" ناظر سازمان ملل در جلسه شورای امور جهانی لوس آنجلس اعلام کرد وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران روز به روز بهتر شده است و با بسیاری از معیارهای بین المللی تطابق دارد.

در سمپوزیوم "بررسی مسائل زنان در ایران" در مورخ 13/1/77 در لوس آنجلس برگزار شد ناظر سازمان ملل مشاهدات خود را از وضعیت زنان و کودکان در ایران بازگو نمود و بطور کلی ارزیابی مثبتی از ایران نسبت به کشورهای دیگر منطقه داشت.

خانم "کاترین اونیل" که از طرف کاخ سفید واشنگتن به عضویت بخش امور زنان در سازمان ملل متحد منصوب شده است گفت: سفر سال گذشته او به ایران که ماموریتی از سوی یونیسف بوده است تصور او از ایران را تغییر داده است.

اونیل اظهار داشت وقتی شنیدم که زنان ایران با رای دادن خود نقش تعیین کننده ای در انتخابات ریاست جمهوری داشته اند بسیار تعجب کردم. لذا عزم سفر به ایران نمودم و آنگاه از نزدیک دیدم که آنچه شنیده ام واقعیت دارد.

ناظر سازمان گفت در سفرش به تهران، شیراز و مناطق مختلف دریافته است که رعایت حجاب اگرچه برای زنان غربی مثل او یک کار پرزحمت بوده است اما مانع پیشرفت زنان ایرانی نبوده است. حتی به عقیده او حجاب باعث رفع خودنمایی ظاهری در میان زنان و اتحاد آنها جهت بهبود بخشیدن به وضعیت کلی زنان در ایران شده است.

خانم اونیل به حاضران نشست گذشته که اغلب آنها در سالهای انقلاب اسلامی و پس از آن به آمریکا مهاجرت کرده اند: "می دانم شما در روزگاری به دلیل سختیها ایران را ترک کرده اید ولی اکنون وقت ارتباط مجدد با ایران و موقع مذاکره و گفتگو است."

وی شواهد عینی را که از پیشرفت وضع زنان و کودکان در ایران فراهم کرده بود ارائه نمود. او گفت در مجلس ایران سیزده زن نماینده هستند و درصد باسوادی زنان از قبل انقلاب تاکنون دو برابر شده و به 80 درصد رسیده است.

انتصاب

با موافقت حضرت حجة الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی، سرپرستی و تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، طی احکام جداگانه ای که از طرف قائم مقام موسسه، آقای حمید انصاری از آذرماه سال 1376 تاکنون صادر شده است انتصابهای ذیل بعمل آمد:

حجة الاسلام والمسلمین آقای سیدقاسم محمدزاده موسوی به سمت سرپرست نمایندگی موسسه در استان اصفهان منصوب شدند و از زحمات آقای سیدعلی نکویی سرپرست قبلی که در تاسیس نمایندگی و نگارستان اصفهان زحمات فراوان متحمل شده اند سپاسگزاری و برای ایشان در مسئولیت جدید (استانداری استان قزوین) آرزوی موفقیت شده است.

حجة الاسلام والمسلمین دکتر محمد علی مقدم به سمت معاونت پژوهشی موسسه منصوب و از زحمات دکتر علی محمد حاضری معاونت سابق پژوهشی قدردانی و برای ایشان در سمت جدید در پژوهشکده امام شناسی و ستاد مجامع علمی و کنگره ها آرزوی موفقیت شده است.

آقای مهدی ارگانی به سمت رئیس ستاد حوزه هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و رئیس هیئت مدیره موسسه فرهنگی و هنری عروج منصوب شدند.

از طرف معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خیمنی (س)، آقای منصور محمدی به عنوان مسئول کتابخانه و بخش مقالات واحد آرشیو موسسه و آقای رضا فراستی به عنوان مسئول بخش نمایه سازی، طبقه بندی و سازماندهی مواد اطلاعاتی واحد آرشیو موسسه منصوب شدند.

سالگرد ارتحال

با همکاری نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و بنیاد شهید اصفهان مراسم سالگرد ارتحال جانسوز یادگار حضرت امام، مرحوم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در عصر روز پنج شنبه 21/12/76 با حضور خانواده محترم شهدا و اقشار مختلف مردم در خیمه حسینی گلستان شهدای اصفهان برگزار شد. در این مراسم حجة الاسلام والمسلمین کیان ارثی درباره زندگی مرحوم حاج سید احمد خمینی به ایراد سخنرانی پرداخت و همچنین مرثیه سرایی توسط مداحان اهل بیت بعمل آمد.

نمایندگی فعال

نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اصفهان با تلاش گسترده مسئولین امر به مرکز فرهنگی - علمی فعالی تبدیل گردیده که بخشی از اقدامات آن به شرح ذیل گزارش شده است:

برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ درباره اندیشه های تابناک حضرت امام خمینی با حضور شخصیتهای برجسته علمی فرهنگی

انجام مسابقات مقاله نویسی و کتابخوانی

برگزاری نمایشگاههای مختلف هنری مانند خوشنویسی

برگزاری نمایشگاههای غیرمتمرکز کتاب در کانونهای فرهنگی مساجد، پایگاهها و...

تجهیز و راه اندازی فروشگاه دائمی کتاب

تهیه، مونتاژ و نمایش فیلمهای ویدئوئی، مستند و سینمایی بر حسب مناسبتهای گوناگون

ایجاد مرکز کامپیوتری و تلفن گویا

اعزام کاروانهای فرهنگی و زیارتی به روستای خمین و مرقد مطهر حضرت امام

جمع آوری خاطرات شخصیتهای سیاسی - مذهبی درباره زندگی حضرت امام

همکاری با دانشگاهها و مجامع علمی

تهیه بوم و پلاکارد و تراکت و توزیع در سطح شهر

برگزاری شب شعر

اجرای تئاتر

و...

افتتاح نمایندگی

به منظور نشر آثار و افکار بلند معمار کبیر انقلاب اسلامی طی مراسمی با حضور دکتر خسرونشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) توسط مرکز فرهنگی هنری طلوع غدیر مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.

در این مراسم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از گسترش فرهنگ کتابخوانی اظهار امیدواری نمود مراکز فرهنگی خودجوش با تولیدات فرهنگی از استقلال مالی برخوردار باشند.

این نمایندگی که مشتمل بر عرضه کتابهای امام راحل، آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی و مرحوم حاج سیداحمد خمینی می باشد با بیش از 2500 عنوان به صورت نمایشگاه و فروشگاه دائمی فعالیت خواهد نمود.

همچنین طی مراسمی با حضور دکترنشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر مرکزی مرکز فرهنگی هنری طلوع غدیر جنوب افتتاح شد. این دفتر که در محل یکی از سنگرهای دوران دفاع مقدس راه اندازی شده است با برپایی زیارت عاشورا به مناسبت سالگرد شهدای والامقام گردان حمزه سیدالشهداء شهرستان اندیمشک در جهت گسترش فرهنگ دفاع مقدس آغاز به کار نموده است.

امام خمینی رهبر بزرگ قرن 20

آلماتی - خبرگزاری جمهوری اسلامی - 19/2/76: ترجمه روسی کتاب "امام خمینی رهبر بزرگ قرن 20" اثر خانم گل بهرام ژیبسین در قزاقستان به بازار کتاب عرضه شد. خانم ژیپسین این کتاب را به زبان قزاقی منتشر کرده بود ولی به درخواست روس زبانان مقیم قزاقستان آن را با برگردان روسی نیز به چاپ رساند.

کتاب مزبور مشتمل بر زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از نوجوانی تا رهبری انقلاب اسلامی است. نامه حضرت امام به میخائیل گورباچف آخرین رئیس جمهوری شوروی سابق همراه با عکسهایی ازحضرت امام و آثار و بناهای زیارتی و دیدنی ایران از بخشهای مهم این کتاب است.

چاپ اول روسی کتاب "امام خمینی رهبر بزرگ قرن 20" در دو هزار نسخه منتشر شده و روی جلد آن به تمثال رهبر کبیر انقلاب اسلامی در میان هاله ای از نور و پرندگان سفید مزین است.

از میان آثار امام خمینی قبلا کتاب حکومت اسلامی و بعضی از سروده های معظم له در قزاقستان منتشر شده است.

زیارت و بازدید

منزل مسکونی و زادگاه امام خمینی در خمین میعادگاه دائمی زایران داخلی و خارجی است. طی ماههای آبان، آذر و دی سال 1376 قریب به دو هزار و پانصد نفر از زائرین داخل و خارج کشور از این مکان شریف بازدید کرده اند.

یادواره آئینه آفتاب

مراسم سومین سال ارتحال حجت الاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی (ره) با عنوان "یادواره آیینه آفتاب" در 23/12/76 با پیام رئیس جمهور در گرگان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی رئیس جمهوری در بخشی از این پیام اظهار داشت: مرحوم حاج احمد آقا یار و مشاور امین امام بود و اگر بیش از این نیز سخنی نگوییم همین مقدار برای معرفی شخصیت عزیز او کافی است.

رئیس جمهوری افزود: ویژگیهای ممتاز و برجسته شخصیت ارجمند آن یار سفر کرده فراموش نشدنی است.

وی یادآور شد: او در حوزه مسائل سیاسی، اجتماعی صاحبنظری با فراست بود و سعه صدر، بردباری اجتماعی، روشن بینی، حمایت از آرمانهای متعالی و انقلابی، استقلال، عدالت و آزادی، پاسداری از ارزشهای معنوی و اصول بنیادی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، تلاش در جهت وصل و وفاق و تقریب گروهها، جناحها و جریانهای گوناگون فکری و سیاسی و بر اساس مبانی مشترک و مورد اتفاق و بسیاری دیگر از این سجایا، جلوه هایی از شخصیت آن برادر بزرگوار و عزیزمان بود.

سیدمحمد خاتمی در بخشی دیگر از این پیام افزود: او "حاج سید احمد خمینی" این سرمایه خداداد را در خدمت به بنده صالح خداوند و برگزیده شایسته ملت رشید ایران بکار گرفت تا اسباب جمعیت خاطر و آرامش درونی پدر بزرگوار خویش که مراد و رهبر او بود شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: حاج احمد آقا در ازای این فداکاری بزرگ و به شکرانه این گذشت بزرگوارانه توانست سنگ صبور امام و انقلاب و حلقه وصل مردم و نظام باشد.

وی افزود: نقش آن مرحوم در سالهای سخت و سنگین قبل از انقلاب و در سالهای سخت تر و سنگین تر پس از پیروزی انقلاب و اوجگیری دفاع مقدس و همچنین در سالهای پس از ارتحال حضرت امام دارای اهمیتی ویژه بود.

دکتر خاتمی خطاب به شرکت کنندگان در این یادواره تاکید کرد: شنیدن همه قولها ونظرها و رعایت امانت و بی طرفی در انتقال افکار و آراء گوناگون به محضرت امام نشان از تربیت روحی و ریاضت او در ساختن شخصیت پارسای او داشت.

خط اصیل

شیخ محمد بزبک خطیب مسجد امام علی (ع) در شهر بعلبک در شرق لبنان مسلمانان را به پایبندی به خط ولایت فقیه به عنوان خط اصیل امام خمینی فراخواند.

خبر - 8/9/1376

استقبال مسلمانان

ضمیمه: ضمن اشاره به اینکه سریلانکا تهیه فیلم از کتاب سلمان رشدی را در این کشور ممنوع کرد در فرازی بیان شده تصمیم دولت سریلانکا در مورد اجازه ندادن به (بی.بی.سی) برای تهیه فیلم "کودکان نیمه شب" نوشته سلمان رشدی با استقبال مسلمانان آن کشور روبرو شد.

اطلاعات - 12/9/1376

سماجت

سلمان رشدی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی "بیرمنگام پست" گفت: من اصلا هیچ تاسفی بابت نوشتن کتاب ندارم.

خراسان - 15/9/1376

تندیس نوری

به منظور گرامیداشت یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی، تندیس سه بعدی نور افشان امام خمینی (س) در محوطه ساختمان مرکزی شهرداری منطقه 5 نصب شد. این تندیس نوری در ابعاد 125 در 105 از جنس بتن ساخته شده و به گونه ای طراحی شده که شب هنگام با بهره گیری از نورپردازی، از هر سمت قابل دیدن است.

همشهری - 16/9/1376

خانه امام

سالانه بیش از 500 هزار نفر از خانه قدیمی امام (س) در خمین دیدن می کنند. این بنای کهن در زمان حیات امام (س) مکتب خانه علوم دینی و محلی امن برای مراجعه مردم و حل و فصل مشکلات آنان بوده است که از سال 72 تا فروردین ماه امسال با صرف 94 میلیون ریال به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی بازسازی شد.

این موسسه همچنین به منظور ایجاد مجتمع فرهنگی پیرامون خانه قدیمی رهبرکبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی با صرف 95 میلیون ریال 10 هزار متر مربع زمین و مکانهای تجاری و مسکونی اطراف آن را خریداری کرده است که در این اراضی موزه، زائرسرا، کتابخانه، سالن گردهمایی و مرکز فرهنگی احداث خواهد شد. و این بیت از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور جز آثار ملی به ثبت رسیده است.

ابرار - 22/9/1376

نور درونی

کتاب "نور درونی من" که آثاری از حضرت امام خمینی (س)، علامه طباطبایی و استاد شهید مرتضی مطهری را شامل می شود به وسیله سلیم گونسالو "الگورا" (از مسلمانان اسپانیا) برگردان شده و به وسیله مجمع اسلامی مادرید به چاپ رسیده است. سلیم در این مجموعه تفسیر سوره حمد حضرت امام (س) را برگردان کرده است. وی پیش از این نیز چهل حدیث امام خمینی را به زبان اسپانیایی برگردان و منتشر کرده است.

سلام - 27/9/1376

مقاومت

"محمد عبدالعزیز" یک عضو پاکستانی شورای شهر برنلی بوروگ انگلیس گفت: مردم و رهبران شجاع ایران با برپایی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (س) در برابر فشارهای سیاسی و اقتصادی امریکا مقاومت کردند.

جمهوری اسلامی - 29/9/1376

مردم ایران

یک کانال تلویزیون ترکیه در گزارشی از مرقد امام گفت: ایرانیان بعد از گذشت هشت سال از فوت امام خمینی (س) با آمدن به مرقد وی رهبر خود را تنها نمی گذارند. در این گزارش مراسم تشییع جنازه میلیونی امام راحل به نمایش درآمد و سپس خبرنگار گفت: در مراسم تشییع جنازه امام خمینی (س) بیش از 15 میلیون نفر شرکت کرده و اشک ریختند. خبرنگار در پایان گزارش خود عنوان کرد: هرچند که (امام) خمینی (س) فوت کرده است ولی برای مردم ایران او هنوز زنده است.

قدس - 29/9/1376

مردم امریکا

روزنامه فرانسوی فیگارو نوشت: آیت الله خامنه ای و قبل از او آیت الله خمینی (س) گفته بودند که هیچگونه خصومتی با مردم امریکا ندارند.

کیهان - 30/9/1376

تجلیل

خانم "سعاد الفاتج البوری" دبیرکل اتحادیه بین المللی زنان مسلمان طی سخنانی در صنعا از نقش ویژه تاریخی امام خمینی (س) در رهبری جهان اسلام، وحدت مسلمانان، عظمت و احیای اسلام و دفاع از حقوق زنان تجلیل کرد.

ایران - 30/9/1376

فتوای قطعی

رادیو امریکا گفت: ایران بار دیگر اعلام کرد درصدد اجرای فتوای قتل سلمان رشدی نویسنده انگلیسی برنخواهد آمد، اما آماده نیست در این خصوص تضمین کتبی بدهد. این رادیو افزود: پس از آنکه یک روزنامه بریتانیایی نوشت که ایران آماده است در مورد گذشتن از خون رشدی تضمین کتبی بدهد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در این خصوص واکنش نشان داد و گفت: روزنامه "ایندیپندنت" بیانات عطاء الله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران را تحریف کرده است و آنچه وی تکرار کرده این است که فتوایی که از طرف آیت الله فقید خمینی صادر شده است لغوشدنی نیست.

جمهوری اسلامی - 2/10/1376

احیا حق و عدالت

روزنامه "نزاویسیمایا گازتا" چاپ مسکو در تحلیلی از ایران نوشت امام خمینی (س) بنیانگذار این نهضت، کسی بود که نظریه عدم جدایی دین و سیاست را در جهان معاصر مطرح و به مرحله اجرا گذاشت. این منبع نوشت: امام خمینی (س) اسلام را به عنوان عنصر احیاء حق و عدالت و استقلال خواهی معرفی کرد و حکومت اسلامی را در ایران با اتکا بر اصول شریعت، ولایت فقیه و سیره نبوی و ائمه عینیت بخشید.

خبر - 6/10/1376

نظر امام

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن شرکت در مراسم گشایش ساختمان جدید کتابخانه و گنجینه ملک در مورد اهمیت و اصالت وقف، مطالبی را بیان کرد و گفت: کتابخانه و موزه فعلی ملک مرهون امام راحل است که با تعهد و تعبد نسبت به شرع، طبق وصیت مرحوم ملک آن را با همکاری آستان قدس به چنین مجموعه پرثمری رساند، و همچنین آیت الله واعظ طبسی گفت: ساخت مجموعه فرهنگی ملک با نظر مستقیم حضرت امام (س) بود و اگر نظر ایشان نبود این مجموعه ساخته نمی شد.

قدس - 8/10/1376

هدیه خداداد

خداداد عزیزی گفت: دو جام افتخار خود را به موزه آستان قدس رضوی و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی هدیه می کنم.

کار و کارگر - 9/10/1376

هماهنگ و متفق

ابوعصام پدر شهید علی منیف اشمر گفت: ملل مسلمان تا زمانی که استکبار جهانی مشغول به فساد و رواج بی نظمی در جهان اسلام است، نمی توانند راحت زندگی کنند لذا باید با هم هماهنگ و متفق و متحد باشند و با اجرای دستورات امام خمینی و امام خامنه ای به این هدف جامه عمل بپوشانند.

رسالت - 10/10/1376

نقطه تحول

"ایران، حکومت اسلامی، چیستی ها؟ " عنوان کتاب جدیدی است که توسط نویسنده و متفکر اسلامی عادل حسین دبیرکل حزب " عمل "به نگارش درآمده است. این کتاب به زبان عربی و توسط مرکز مطالعات عربی - اسلامی در قاهره منتشر شده است. عادل حسین در مقدمه کتاب خود تاکید می کند که قیام جمهوری اسلامی ایران در سال 1979 به رهبری امام خمینی (س) یک نقطه تحول تاریخی در طول نهضتهای اسلامی معاصر است این کتاب 172 صفحه است و دارای سه فصل می باشد.

قدس - 17/10/1376

اجرای فرمان امام

امام فرمودند: ما با مردم امریکا مشکلی نداریم و الان هم که آقای خاتمی با مردم امریکا صحبت می کند در واقع اجرای فرامین امام و صحبتهای امام است.

سلام - 21/10/1376

روز قدس

رمضان عبدالله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: هنگامی که امام خمینی (س) روزی را به عنوان "روز جهانی قدس" اختصاص دادند، در واقع تجسم مرکزیت قدس شریف در مساله فلسطین، محوری بودن فلسطین در شکوفایی و حرکت امت و بین المللی بودن مبارزه موجود در مورد قدس را نشان دادند. سیدحسن نصرالله گفت: ما در لبنان به راهی که امام راحل چند دهه پیش مطرح کردند ایمان داریم و بر پیمودن آن تاکید می کنیم. خالد فاهوم گفت: امام خمینی با اعلام روز جهانی قدس، جانی تازه به انتفاضه بخشید و نایف حواتمه گفت: پاسخ مثبت به دعوت امام خمینی (س) در روز جهانی قدس بیش از هر زمان دیگر ضرورت دارد. دکتر علی عقله عرسان گفت: حضرت امام (س) توانست روز قدس را در جای جای جهان اسلام به عنوان روز پیکار با دشمنان اسلام و روز همبستگی با ستمدیدگان و رنجدیدگان جهان تثبیت کند. و سر اسقف سلیم بسترس رهبر کلیسای کاتولیک شرق لبنان با تجلیل از دعوت امام خمینی برای برگزاری روز جهانی قدس خواستار فراگیر شدن این مراسم در سراسر جهان شد.

کیهان - 2/11/1376

نجات قدس

روزنامه البعث چاپ دمشق ضمن فراخواندن مردم لبنان به ویژه احزاب سیاسی و سازمانهای مردمی به مشارکت در این روز بزرگ که از سوی امام خمینی (س) به عنوان روز نجات قدس نامیده شده افزود: قدس به عنوان نخستین قبله مسلمین در معرض نابودی از سوی دشمنان امت اسلامی است.

آفرینش - 2/11/1376

آرمان اساسی

شیخ محمدمهدی شمس الدین رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان گفت: امام خمینی با اعلام روز جهانی قدس، موضوع قدس را به عنوان آرمان اساسی مسلمانان و اسلام مطرح کرد. وی از مسلمانان خواست با لبیک گویی به دعوت تاریخی امام عظیم الشان به وظیفه جهادی خود عمل کنند.

اطلاعات - 2/11/1376

شرکت در راهپیمایی

خانم فاطمه تبعه امریکا که مدت هشت سال است به دین مبین اسلام مشرف شده است در مورد راهپیمایی روز قدس گفت: من همه ساله در مراسم روز جهانی قدس که به ابتکار حضرت امام خمینی (س) برگزار می شود شرکت می کنم.

خبر - 4/11/1376

ندای ربانی

یک عضو شورای مرکزی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: اعلام روز جهانی قدس توسط امام خمینی (س) یک ندای ربانی و بسیار پرنتیجه برای جهان اسلام بود.

اطلاعات - 4/11/1376

نقش اساسی

علامه سیدمحمد حسین فضل الله در خطبه های نماز آخرین جمعه ماه مبارک رمضان مسلمانان را به لبیک گفتن به ندای امام خمینی (س) برای نجات قدس و رهایی سرزمین فسلطین دعوت کرد. وی افزود: همانگونه که قدس در حرکت پیامبران نقش اساسی داشته، در وجدان بیدار امام خمینی نیز از جایگاه خاصی برخوردار بوده است.

قدس - 4/11/1376

منفورترین

یک نشریه مصری نوشت: سلمان رشدی از منفورترین شخصیتها نزد مسلمانان مناطق مختلف جهان به شمارمی رود. هفته نامه الاهرام العربی نوشت: سلمان رشدی با اظهار تمایل خود برای بازگشت به موطن خود (هند) موجب بروز مشکل تازه ای شده است و یک مقام عالی رتبه وزارت امور خارجه هند گفت: بازگشت رشدی به هند یک مشکل سیاسی برای کشور بوجود خواهد آورد.

خبر - 4/11/1376

مرگ بر صهیونیزم

خبرگزاری رویتر: راهپیمایان با در دست داشتن پرچمها و تصاویر امام خمینی (س) رهبر فقید روحانی و جانشین وی آیت الله علی خامنه ای شعارهایی از قبیل "مرگ بر صهیونیسم، " "اسلام پیروز است" و "استکبار نابود است" سر دادند.

ایران - 5/11/1376

در کانادا و آمریکا

گروههای اسلامی مختلف در شهرهای واشنگتن، سیاتل، در بورن در امریکا و ترونتو و مونترال کانادا در پاسخ به دعوت امام خمینی که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس اعلام نمود لبیک گفته و در این تظاهرات منظم و با شکوه شرکت نمودند.

سلام - 5/11/1376

نظریه تاریخی امام

روزنامه "زود دویچه سایتونگ" در تفسیری پیرامون فضاحتهای اخلاقی بیل کلینتون نوشت: رسواییهای اخیر بیل کلینتون صحت و درستی تئوری تاریخی آیت الله خمینی درباره شیطان بزرگ را که پیش بینی کرده بود که سرانجام بر اثر لجام گسیختگی و انحطاط اخلاقی سقوط خواهد کرد، مورد تایید قرار داد و مفسر در خاتمه این تفسیر با توجه به زندگی زناشویی منزه امام خمینی اضافه کرده است: از (امام) خمینی نباید تنها رمز پیروز شدن را آموخت بلکه عشق ورزیدن واقعی (همسرداری) را نیز باید از وی یاد گرفت.

خبر - 11/11/1376

جامعه مدنی

در همایش تحقق جامعه مدنی در انقلاب اسلامی یکی از مقالاتی که قرائت شد "جامعه مدنی دراندیشه امام (س) " نوشته دکتر علی قادری بود.

رسالت - 12/11/1376

پرده برداری

تابلوی سرامیک یادمان ورود امام خمینی (س) به فرودگاه مهرآباد تهران در مقابل سالن پاویون دولت در آستانه نوزدهمین سال پیروزی انقلاب پرده برداری شد.

کیهان - 12/11/1376

وارث انبیاء

نظر گالیتا خاتیمو، استاد فلسفه در مورد امام (س) : امام خمینی رهبری بود که معنویت و درایت خود را از انبیا به ارث برده بود. همچنین رهبر فقید ایران کسی بود که ملت ایران را با سازماندهی و مدیریت نمونه به پیروزی رساند.

فرهنگ آفرینش - 14/11/1376

مثل امام

ژنرال اسلم بیگ در پاسخ به این سوال که چگونه نفوذ امریکا در پاکستان خاتمه می یابد گفت: اگر رهبری مانند امام خمینی در کشورمان داشته باشیم، می تواند ریشه این نفوذ را از بین ببرد.

آفرینش - 15/11/1376

افکار فناناپذیر

شیخ عفیف نابلسی رئیس هیات علمای جبل عامل لبنان گفت: انقلاب اسلامی تنها به مردم ایران تعلق ندارد بلکه برای همه ملتهای جهان سودمند بوده است بویژه اینکه این انقلاب از شریعت اسلامی و افکار فناناپذیر امام خمینی (س) نشات گرفته است.

قدس - 15/11/1376

جشن

"استرالین" تنها روزنامه سراسری استرالیا با عنوان ایران فجر بازگشت "آیت الله خمینی" را جشن می گیرد، همراه با دیگر رسانه های استرالیا از جشنهای پرشکوه دهه فجر و آغاز بیستمین سال پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد.

اخبار - 16/11/1376

رهنمودهای حیاتبخش

ضمیمه: علامه فضل الله به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: ارزشها و تمامی معیارهای انقلاب اسلامی که امام خمینی بنیانگذار آن بوده به جهان صادر شده است وی افزود: ابعاد فکری و سیاسی نهضت امام خمینی (س) و رهنمودهای حیاتبخش وی دراندیشه و عمل مسلمانان جهان جای دارد و شرایط سیاسی و تحولات بین المللی هیچ تاثیری در مسیر رو به گسترش انقلاب اسلامی نداشته است.

اطلاعات - 16/11/1376

حساب جدا

روزنامه کریستین ساینس مانیتور به نقل از "هارون یاشایی" تهیه کننده فیلم و سرپرست "جامعه مرکزی یهودیان" در ایران می نویسد: " (آیت الله) خمینی حساب ما را از اسرائیل و صهیونیسم جدا و ما را به عنوان ایرانی محسوب کرد."

فردا - 16/11/1376

امانت الهی

شیخ عبدالامیر قبلان مفتی جعفری و نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان با تجلیل از مقام والای امام خمینی (س) و شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، از انقلاب اسلامی به عنوان یک امانت الهی یاد کرد.

اطلاعات - 18/11/1376

وحدت

لوئیس فراخان رهبر مسلمانان امریکا از تلاش امام خمینی (س) در وحدت مسلمانان و از سیدمحمد خاتمی به خاطر برگزاری اجلاس اخیر سران کشورهای اسلامی تجلیل کرد.

قدس - 20/11/1376

عزت دوباره

"حسن گی" طلبه ای از کشور سنگال گفت: امام خمینی مظهر همه خوبیها بود، او نحوه با عزت زیستن را به مسلمانان آموخت و حجت الاسلام "محمد یعقوب" از کشور چین نیز گفت: امام خمینی و انقلاب اسلامی حق بزرگی بر مسلمانان جهان دارند و پیروزی در ایران به اسلام و مسلمانان عزت دوباره بخشید و "ظاهر یحیی" روحانی اندونزیایی گفت: مردم این کشور با الهام از انقلاب اسلامی و عمل به رهنمودهای امام خمینی (س) با رد فرهنگ منحط غرب به معارف دینی علاقه مند شده اند.

آفرینش - 21/11/1376

تعریف جدید

در مراسمی که ایرانیان مقیم نیویورک در نوزدهمین سالگرد پیروزی انقلاب ایران جشن گرفتند، ضمن گرامی داشتن یاد امام، " عبدالعزیز ساشا دینا" استاد بخش مطالعات اسلام شناسی دانشگاه ویرجینیای امریکا در این مراسم از امام خمینی (س) به عنوان احیاکننده ادیان الهی در جهان یاد کرد و افزود: با تعریف جدید امام خمینی از اسلام، مسلمانان جهان از چنان هویت قوی ای برخوردار شدند که تا پیش از آن هیچگاه چنین هویتی نداشتند.

فردا - 21/11/1376

تصویر و شعار

خبرگزاری رویتر درباره مراسم راهپیمایی بیست و دوم بهمن در تهران نوشت: تظاهرکنندگان که تصاویری از آیت الله (حضرت امام) خمینی (س) رهبر فقید انقلاب و حضرت آیت الله خامنه ای و تصاویری از آقای خاتمی داشتند، و شعارهای مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل سرمی دادند.

ابرار - 25/11/1376

ادامه راه

روزنامه اکیت: تحلیلگران غربی عقیده داشتند که انقلاب اسلامی ایران قدرت مقابله با تهاجمات امریکا را نخواهند داشت; ولی امام خمینی با ذکر این جمله تاریخی که (امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند) به راه خود ادامه داد.

ابرار - 25/11/1376

تامل

فریدالعطاس، جامعه شناس مسلمان اظهار داشت: حداقل فایده ای که فتوای امام در مورد سلمان رشدی داشته این بوده است که نویسندگان دیگری که می خواستند نسبت به دین و پیامبران الهی توهینی انجام دهند، مجبور به تامل در کار خویش شده اند.

فردا - 26/11/1376

مسابقه

سازمان تبلیغات اسلامی شمیرانات مسابقه کاریکاتور و مقاله نویسی درباره صدور حکم تاریخی امام (س) درباره نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی ترتیب داده است.

همشهری - 26/11/1376

اراده خداوند

شیخ بشیر الرز نماینده مفتی اعظم سوریه گفت: اراده خداوند متعال بر آن تعلق گرفته که انقلاب اسلامی در ایران شکل گیرد و به پیروزی برسد و این انقلاب شکوهمند که مایه عزت همه مسلمانان بود در ایران و به دست مبارک و توانای حضرت امام خمینی (س) پیروز شود.

ابرار - 26/11/1376

ایستادگی

خبرگزاری رویتر نوشت: روزنامه تندروی جمهوری اسلامی در یک تفسیر نوشت: ملت ایران و تمام ملتهای مسلمان، محکم در مقابله تهاجم فرهنگی غرب ایستاده اند و پیش از هر زمانی به فتوای تاریخی آیت الله خمینی درباره اعدام سلمان رشدی مرتد اعتقاد دارند. این خبرگزاری افزود: روزنامه جمهوری اسلامی یک ویژه نامه 16 صفحه ای چاپ کرد که شامل اصل فتوای امضا شده و مهر شده توسط آیت الله خمینی بود.

جمهوری اسلامی - 27/11/1376

خیال باطل

رادیو امریکا ضمن اینکه خواستار لغو حکم قتل سلمان رشدی شد، فتوای سلمان رشدی را مغایر اعلامیه جهانی حقوق بشر و آزادی بیان قلمداد کرد و افزود: دستور قتل رشدی باید آنقدر محکوم بشود تا دولت ایران آن را لغو بکند. از سوی دیگر رادیو فرانسه گفت: ایران به خاطر نیاز به اروپا باید فتوای قتل رشدی را لغو کند. رادیو بی. بی.سی گفت: 9 سال پس از گذشت صدور این فتوا هنوز رشدی بخش زیادی از زندگی خود را در مخفیگاه سپری می کند و تحت مراقبت پلیس است و امید چندانی هم به تغییر این وضعیت وجود ندارد. و در پایان به دیدار رشدی با "تونی بلر" نخست وزیر انگلیس اشاره شده است و شبکه خبری "سی ان ان" نیز با اعلام این خبر افزود: این دیدار پیام روشنی برای ایران دارد و بیانگر آن است که انگلیس همچنان از رشدی پشتیبانی کرده و خواهان لغو آشکار حکم قتل رشدی از سوی ایران است.

جمهوری اسلامی - 27/11/1376

انسانی دانا

"خانم والریا پروخوا" مترجم قرآن کریم به زبان روسی ضمن بیان مطالبی در مورد امام، درباره شخصیت امام خمینی (س) می گوید: سازماندهی و آگاه کردن جمعیت چند ده میلیونی ایران برای ایجاد انقلابی بزرگ نیاز به انسانی بسیار توانا و دانا داشت و آن امام خمینی بود که مردم را به سوی انقلاب اسلامی رهبری و ایمان مذهبی را که مردم خواهان بازگشت به آن بودند در ایران احیا کرد.

رسالت - 27/11/1376

ساده زیستی

"عثمان کایاار" نویسنده اهل ترکیه در خاطرات خود به کرات به ساده زیستی مردم ایران و مجذوب بودن آنان به ادامه راه امام خمینی (س) اشاره کرده است و می افزاید: هنگامی که خانه ساده و بی تکلف امام خمینی (س) را زیارت کردم و آن را با یکی از کاخهای حکومت سابق مقایسه کردم، فهمیدم که چنان قصری باید ساخته و پرداخته چه نوع سلطنتی باشد.

فرهنگ آفرینش - 28/11/1376

عمق خصومت

انعکاس مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در نهمین سالگرد صدور حکم اعدام سلمان رشدی توسط حضرت امام خمینی در رسانه های غربی همچنان ادامه دارد. مارتین پولن، عضو کمیته حمایت از سلمان رشدی در مصاحبه ای با رادیو فرانسه گفته است: دفاع از رشدی اینک از هر زمان دیگری واجب تر است. رادیو امریکا نیز گفته است دستور قتل سلمان رشدی باید آنقدر محکوم شود تا دولت ایران آن را لغو کند. اصرار غربیها بر حمایت از رشدی مرتد، عمق خصومت آنها نسبت به اسلام را آشکار می کند.

جمهوری اسلامی - 28/11/1376

علاقه شگرف

مارک اسمیرنف مدیر مرکز تحقیقات مذهب و جامعه در منطقه شوروی سابق می گوید: در سالهای اخیر در میان اندیشه پردازان کلیسای ارتدکس روسیه علاقه بسیار شگرف و گسترده ای به افکار واندیشه های امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران مشاهده می شود. وی در گفتگوی کوتاهی با هفته نامه "مسکوسکی نووستی" چاپ مسکو تاکید کرد: به اعتقاد منادیان کلیسای ارتدکس روسیه، امام خمینی کسی است که فتوای قتل سلمان رشدی را به دلیل اهانت به آرمانها و اعتقادات میلیونها نفر مسلمان جهان و دفاع از اصول دقیق اسلام صادر کرد.

سلام - 30/11/1376

هجرت

در نمایشگاه "هجرت" هفت هجرت بزرگ تاریخ در قالب نقاشی و تصویر به نمایش درآمده است. در این نمایشگاه به هجرتهای، حضرت نوح (س)، حضرت ابراهیم (ع)، حضرت محمد (ص)، حضرت علی (ع)، و حضرت امام حسین (ع)، حضرت امام رضا (ع) و امام خمینی اشاره شده است. در نمایشگاه هجرت سعی شده است با استفاده از هنر قصه گویی، اطلاعات لازم در خصوص این هفت هجرت بزرگ تاریخ به کودکان ارائه شود.

قدس - 9/12/1376

فرش نفیس

آقای جواد هاشم زاده هنرمند قالیباف کاشانی، فرش نفیسی را که مزین به تصویر حضرت امام (س) می باشد و 60/2 متر طول، 50/1 متر عرض و 120 هزار گره دارد، تصمیم دارد به مرقد مطهر امام هدیه نماید. در این فرش دو تصویر از حضرت امام (س) در میان شاخه های گل بافته شده و در پایین تصویر 27 پیام به مناسبت 27 سال رهبری امام از سال 41 تا رحلت آن حضرت قرار گرفته است.

جمهوری اسلامی - 11/12/1376

چاپ نامه

ضمیمه: نامه حضرت امام خمینی (س) به میخائیل گورباچف، برای سومین بار در مطبوعات جمهوری قزاقستان به چاپ رسید. به نقل از رایزنی فرهنگی کشورمان در آلماتی، این نامه در هفته نامه "قزاق ایلی" که از نشریات معتبر قزاقستان است درج شده است.

اطلاعات - 14/12/1376

درختکاری

همزمان با روز درختکاری، کاشت درخت زیتون در سطح 20 هکتار از اراضی حاشیه مرقد مطهر حضرت امام خمینی (س) با حضور حاج سید حسن خمینی آغاز شد.

ابرار - 17/12/1376

تصویر امام

بانک مرکزی جمهوری اسلامی در طی تغییراتی که در اسکناسهای 100 و 200 ریالی اعمال کرده، در این تغییرات "واتر مارک" (نقش موجود در خمیره کاغذ) اسکناسهای فوق الذکر از آرم جمهوری اسلامی ایران به تصویر حضرت امام خمینی (س) تغییر یافت.

همشهری - 25/12/1376

راه حل مشکلات

فاروق احمدخان لغاری، رئیس جمهوری سابق پاکستان از وضعیت اقتصادی - اجتماعی کشورش ابراز نگرانی کرد و راه حل مشکلات آن را ظهور رهبری مانند امام خمنیی عنوان کرد.

خبر - 9/1/1377

پیشقدم

بولس منجد هاشم، سر اسقف مارونی های شرق لبنان در مراسم افتتاح مراکز پرورش کودکان استثنایی بعلبک گفت: امام خمینی - رحمت الله علیه - تنها پیشتاز مبارزات سیاسی نبوده بلکه در پیدایش نهادهای اجتماعی، اخلاقی و دینی نیز پیشقدم بوده است.

کیهان - 11/1/1377

تهدید

یوری بویدا، یکی از تحلیلگران روسیه مدعی شد که به جهت نوشتن مطالبی درباره سلمان رشدی مورد تهدید قرار گرفته است وی گفت: مطالبی که درباره رشدی نوشته است به هیچ وجه ارزشهای اسلامی را زیر سوال نمی برد و نباید به بهای آن جانش مورد تهدید قرار گیرد.

کار و کارگر - 15/1/1377

قدرت بزرگ

یک تبعه انگلیس گفت: مسلمانان انگلستان امام خمینی (س) را رهبر مقتدر برای جهان اسلام می دانند که امریکا را شکست داد و انقلاب اسلامی را به عنوان قدرت بزرگ در جهان مطرح کرده است.

ابرار - 17/1/1377

اعتراض

سخنگوی نهضت جعفری پاکستان با انتشار بیانیه ای نسبت به انتشار غلط متن یک فتوای منسوب به امام خمینی اعتراض کرد. این فتوا در شماره روز دوشنبه "نوای وقت" به چاپ رسیده بود و در آن گفته شده است: امام خمینی خواستار برگزاری نماز شیعیان با دست بسته شده است.

جمهوری اسلامی - 20/1/1377

آرمان وحدت اسلامی

نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه بین المللی امام خمینی در نظر دارد سومین همایش بررسی اندیشه های امام خمینی (س) را با عنوان آرمان وحدت ملل اسلامی دراندیشه های امام خمینی و نقش سازنده کنفرانس اسلامی در تحقق آن را در 12 و 13 خرداد ماه برگزار نماید.

جمهوری اسلامی - 22/1/1377

راه درست

دو تن از زائران خانه خدا طی مصاحبه ای در مورد مناسک حج و جمهوری اسلامی اظهار داشتند:

- بگین بالچینی از ترکیه: ... امام خمینی (س) این شخصیت عظیم، راه انبیا را که راه درستی بود به مسلمانان معرفی کرد و به نظر من این راه و روش ادامه پیدا خواهد کرد.

- محمد عبدالعظیم از سریلانکا: امام خمینی بنای هفته وحدت را 12 تا 17 ربیع الاول نهاد و آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز قدس مطرح کرد و به این موضوع اعتقاد داشت که باید ظلمهایی را که به مسلمین می شود در مناسبتهای مختلف مطرح و راه حل آن را پیشنهاد کرد.

رسالت - 22/1/1377

مدل قرآنی

رهبر کوبا در دیدار با دکتر فرهادی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: پس از فروپاشی شوروی سابق به صحت توصیه های آیت الله خمینی به گورباچف پی بردم و معتقدم مدل قرآنی رهبر فقید ایران باید به جای مدلهای غربی در دستور کار برنامه های جهانی قرار بگیرد.

جمهوری اسلامی - 29/1/1377

اخباری از واحد توزیع

برابر اعلام واحد توزیع موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) :

پرفروشترین کتابهای سال 1376 موسسه به ترتیب عبارتند از 1- چهل حدیث 2- دیوان اشعار حضرت امام 3- حدیث بیداری.

48 عنوان از آثار موسسه تجدید چاپ شد که بیشترین تیراژ مربوط است به 1- محرم راز با 50 هزار نسخه 2- باده عشق با 50 هزار نسخه 3- سبوی عشق با 50 هزار نسخه 4- دیوان امام با 40 هزار نسخه 5- چهل حدیث با 40 هزار نسخه.

نوارهای سخنرانی حضرت امام با کیفیت مناسب به طور کامل در یک آلبوم به ترتیب جدول زمانی از آغاز نهضت تا آخرین سخنان ایشان در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

امسال با هماهنگی ادارات ارشاد شهرستانهای کشور نمایشگاههای کتاب برگزار می شود. تاریخ برگزاری نمایشگاهها از 10 تا 17 خرداد ماه سالجاری خواهد بود. محصولات موسسه با تخفیف در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

بروشور معرفی آثار موسسه به زبان فارسی و انگلیسی با اطلاعاتی از هر کتاب در 190 صفحه منتشر خواهد شد و در نمایشگاههای بین المللی کتاب به صورت رایگان توزیع می شود.

با شروع سال جدید در اقدامی مناسب سازمان منطقه آزاد کیش با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) برای آشنایی مسافران 3000 نسخه از کتاب حدیث بیداری (زندگینامه حضرت امام خمینی) را به چاپ رساند.

https://hawzah.net/fa/Magazine/View/130/4348/28698/گزارش،-اخبار،-معرفی-کتاب-و-/?SearchText=فشارکی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۷/۲۷