عنوان: تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی
جمعه, ۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴ ق.ظ
نویسنده(گان):
نیلوفر محمدی فشارکی،
نشریه آفات و بیماریهای گیاهی ، سال هشتاد و ششم، شماره 1
|
چکیده: نماتدهای ریشه گرهی به عنوان انگل اجباری گیاهان دارای پراکنش وسیع در جهان هستند. اعضای این جنس به بیش از 3500 گونه ی مختلف از گیاهان آوندی حمله می کنند. گونه های Streptomyces از جمله باکتری های گرم مثبتی هستند که خاصیت نماتدکشی آن ها در چندین مورد به اثبات رسیده است. در این تحقیق تاثیر بسترهای غذایی جامد (دانه ارزن و دانه گندم) بر توان اسپوردهی Streptomyces carpaticus UTS49، میزان کلونیزاسیون ریزوسفر گیاهچه گوجه فرنگی و توانایی کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica بررسی شد. نتایج نشان داد جدایه S. carpaticus UTS49 قادر به کنترل نماتد ریشه گرهی در شرایط آزمایشگاه بود و بررسی برای امکان انبوه سازی آن با مواد ارزان قیمت انجام شد. در این بررسی بهترین بستر غذایی Streptomyces، دانه گندم تعیین شد که این بستر علاوه بر افزایش قدرت کنترلی آنتاگونیست علیه نماتد (71% مرگ و میر لارو سن دوم و 22/33% کاهش تفریخ تخم)، باعث افزایش رشد گیاه و قدرت کلونیزاسیون ریشه گوجه فرنگی توسط باکتری نیز شد. همچنین دانه گندم-استرپتومایسس بر رشد هوایی و ریشه دهی گیاه گوجه فرنگی اثر مثبت داشت. |
کلیدواژگان: اسپور دهی؛ انبوه سازی؛ آنتاگونیست؛ دانه گندم؛ کلونیزاسیون |
http://www.magiran.com/view.asp?Type=pdf&ID=1856073
۹۷/۰۸/۰۴