جراحی درمان بیماران مبتلا به تشنج
دکتر سید سهراب هاشمی فشارکی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید سهراب هاشمی فشارکی درباره جزئیات اولین جراحی گذاشتن الکترودهای مغز برای پیدا کردن محل دقیق تشنج، گفت: یک دهه قبل جراحی درمان بیماران مبتلا به تشنج در ایران آغاز شد در آن زمان پزشک به صورت فردی به جراحیهایی که خطر آسیب به اندامهای حیاتی مانند گفتار، حرکت، تفکر و... را نداشت، میپرداختند.
وی با بیان اینکه این نوع جراحی با موفقیت انجام میشد، افزود: این جراحی تنها برای بیمارانی که کانون تشنج در آنها مشخص بود انجام میشد و سایر بیماران قابل درمان نبودند.
این نورولوژیست در ادامه با توجه به اینکه بسیاری از بیماران طی روز یا هفته به صورت مکرر دچار حملات صرع میشوند، یادآور شد: در بسیاری از کشورها برای این دسته از بیماران نیز روشهای جراحی با مشارکت تیمهای مختلف پزشکی انجام میشود اما متاسفانه در کشور ما به دلیل فقر سواد یا امکانات این جراحی امکانپذیر نبود.
وی افزود: اما خوشبختانه امروزه با افزایش آگاهی و سطح دانش پزشکان این امکان در کشور ما فراهم شد و ما شاهد انجام دو جراحی بزرگ گذاشتن الکترودهای مغز برای پیدا کردن محل دقیق تشنج در بیمارستان پارس خواهیم بود.
هاشمی فشارکی در ادامه تصریح کرد: برای انجام این جراحی دو بیمار کاندید شدند که یک نفر هر روز دچار حملات مکرر تشج و نفر دیگر در هفته دچار حملات میشود.
وی افزود: خوشبختانه به دلیل حضور دکتر امینا که سابقه انجام موفقیت آمیز این جراحی را در خارج کشور را داشته است این جراحیهای بزرگ بدون عارضه خواهد بود و انجام آن ریسک بالایی ندارد.
این عضو تیم جراحی اپی لپسی (صرع)، در پایان خاطرنشان کرد: این جراحی با حضور متخصصان اعصاب داخلی، جراح، متخصص بیهوشی، پرستار، روانپزشک و ... انجام خواهد شد.
در ادامه دکتر رضا ملا حسینی گفت:درمان جراحی صرع مقاوم به درمان ، درمانی تیمی است که لازم است جراح اعصاب ، نورولوژیست ، روانپزشک ، نورورادیولوژیست و پرستار در یک سیستم به درمان بیمار بپردازند.
جراح اعصاب در این تیم مسئول گذاشتن الکترودها در محل مناسب است و پس از عمل مانیتورینگ بیمار توسط پرستار و نورولوژیست انجام می شود .
وی افزود: بعد از مشخص شدن محل ایجاد تشنج در مغز ، جراح با برداشتن محل تشنج زا کمک زیادی به کنترل تشنج بیمار می کند.
https://snn.ir/fa/news/509469/خبر-خوش-برای-بیماران-مصروع-تحول-بزرگ-در-جراحی-تشنج
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید قاسمی در ارتباط با برگزاری بیست و چهارمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران اظهارداشت: این کنگره بزرگترین کنگره متخصصین مغز و اعصاب کشور است که 12 تا ۱۵ اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران برگزار و جدیدترین دستاوردهای حوزه نورولوژی در آن ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این کنگره برای ٢١ رشته امتیاز بازآموزی دارد، افزود: ۲۷ مهمان از آمریکا، اروپا و آسیا در این کنگره شرکت داشته و به تبادل اطلاعات با اساتید و صاحبنظران داخلی میپردازند.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران ادامه داد: ۷ کارگاه نیز در این کنگره برگزار شده و هزینه ثبت نام هم برای گروههای هدف متفاوت است البته ثبت نام نیز فقط در محل کنگره صورت می پذیرد.
قاسمی در ارتباط با جزئیات کارگاهها گفت: ۱۳ اردیبهشت کارگاه بوتولینوم توکسین توسط ألبرتو البانزه، از ایتالیاورک شاپ Nerve conduction study ، توسط امیر صبوری از امریکا، ورک شاپ سردرد و بلوک عصب، حسین انصاری از امریکا برگزاری میشود.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران خاطرنشان کرد: ۱۴ اردیبهشت، کارگاه بوتولینوم توکسین توسط درسلر ألمان و کارگاه نوروسونولوژی توسط دکتر بابک زمانی اجرا و ۱۵ اردیبهشت، سونوگرافی در بیماریهای نوروماسکولار توسط حمید عبادی و فرزاد فاتحی و کارگاه EEG توسط مجید غفارپور و سید سهراب هاشمی فشارکی و آیدین شریعت زاده برپا می شود.
بیست و چهارمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران12 تا ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی در هتل المپیک برگزار میشود.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت Www.iraneurologycongress.com مراجعه فرمایند.
https://snn.ir/fa/news/601671/ارائه-جدیدترین-دستاوردهای-حوزه-نورولوژی-گردهمایی-بزرگ-متخصصین-مغز-و-اعصاب
این درمانگر صرع گفت: در چهاردهمین کنگره بین المللی صرع سه کارگاه نوار مغزی، رادیولوژی صرع و نورو سایکوژی برگزار و جدیدترین مباحث در این حوزهها ارائه میشود.
وی با بیان اینکه صرع یکی از قدیمیترین بیماریها در ایران و جهان به شمار میرود، گفت: با تولید داروهای ضد صرع انقلاب بزرگی در زمینه کنترل بیماری صرع در دنیا به وجود آمد و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران مصروع از طریق دارو بیماریشان کنترل میشود.
هاشمی فشارکی با بیان اینکه تعداد کمی از بیماران هستند که پس از قطع دارو مشکل آنها باز نمیگردد، گفت: برخی از بیماران علیرغم مصرف دارو، حملههای صرعشان ادامه یافته و زندگی آنها به صورت فلج کننده ادامه دارد که تعداد قابل توجهی از این افراد قابل عمل جراحی هستند.
متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: ۴۰ درصد بیماران درمان آنها و کنترل بیماریشان از طریق دارو انجام نمیشود که میتوان از طریق جراحی به آنها کمک کرد بر همین اساس طی ۱۰ سال گذشته در ایران حدود ۴۰۰ مورد عمل جراحی در این زمینه انجام گرفته که نتایج بینظیری به همراه داشته و تشنج بیمار بسیار اندک شده است.
مسئول کمیته کارگاههای چهاردهمین کنگره صرع با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی یک درصد مردم دنیا مبتلا به بیماری صرع هستند، گفت: بر اساس تخمینها این رقم در ایران حدود ۸۰۰ هزار نفر بوده که ۳۰۰ هزار مورد آنها برای بهبودی نیاز به عمل جراحی دارند.
متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: بیماران مصروع در صورت عدم کنترل بیماریشان در ازدواج، تحصیل، فعالیتهای اجتماعی و ... دچار مشکل خواهند شد بنابراین توجه به درمان آنها مسئلهای بسیار حائز اهمیت است. چهاردهمین کنگره بین المللی صرع ۴ تا ۶ بهمن در سالن همایشهای بیمارستان میلاد اصفهان برگزار میشود. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت www.iranianiec.com مراجعه کنند.
https://snn.ir/fa/news/658474/حدود-۳۰۰-هزار-بیمار-مصروع-در-کشور-نیاز-به-عمل-جراحی-دارند۶۰-درصد-بیماران-مبتلا-به-صرع-بیماریشان-با-دارو-کنترل-میشود