مراسم روز مهندس در وزارت راه وشهرسازی
دکتر سید جوادهاشمی فشارکی
شنبه 4 اسفند 1397
تالار اجتماعات وزارت راه وشهر سازی
سخنرانی اقایان مهندس ایلخان و سردار غلامی و مهندس اسلامی و....
تکمیل مسکن مهر در دو سال آتی
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که از ظرفیت نیروهای بسیجی در احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور طی سال های ۹۸ و ۹۹ بهره گرفته میشود، گفت: فرصت مغتنمی است تا ۵۰۰ هزار نفر عضو فعال جامعه مهندسی را در صنعت ساخت و ساز وارد کنیم.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز مهندس که به همت پایگاه مقاومت بسیج وزارت راه و شهرسازی در سالن الغدیر وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، ضمن تبریک روز مهندس و یادآوری شهدای انقلاب سلامی و دفاع مقدس و سنگرسازانی که در راه شرف، عزت و دین این آب و خاک جان خود را تقدیم به جمهوری اسلامی ایران کردند، گفت: در شرایط جنگ اقتصادی که هم اکنون در آن به سر میبریم نیازمند اتحاد و همبستگی بیشتر برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در شرایط کنونی نیازمند آن هستیم تا با تلاش و کار جهادی در این مسیر گام برداریم تا نشان دهیم نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از گذشته توان مقاومت و پایداری دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مهمترین هدف دشمن در شرایط کنونی ناتوان جلوه دادن ایران اسلامی است، خاطرنشان کرد: رفتار دشمن و جبهه استکبار با گذشته قابل مقایسه نیست. امروزه استکبار جهانی در تمامی شریانهای فعالیتی حضور پیدا کرده و در هر مسیری بازدارندگی ایجاد کرده تا نارضایتی عمومی ایجاد کند.
اسلامی افزود: مهمترین خروجی تحریم این است که شرایط عادی، شفاف و استاندارد را به جریان فرعی عدم کارآیی انتقال دهد و از طریق این مسیر فرعی مقبولیت نظام را زیر سوال ببرد، زیرا تمام تلاش استکبار برای نشان دادن عدم مشروعیت نظام به جایی نرسید و مردم با حضور خود در صحنه نشان دادند که به هیچ طریق نمیتوان مشروعیت نظام را زیرسوال برد.
وی ادامه داد: استکبار سیستم مبادلات تجاری و اقتصادی را آلوده کرده و عملا در تلاش است تا با القای این فکر که هر که هم اکنون بر سر کار است دزد بوده، این تفکر سراسر غلط را القا کند و در تلاش است تا با تخریب اذهان عمومی به این هدف سراسر اشتباه خود جامه عمل بپوشاند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بنابراین مراقبت و اقدام جامع باید این باشد که در این مسیر فرعی اشتباهات گذشته تکرار نشود و تلاش کنیم تا قدرت فرمان و حرکت را در جامعه ایجاد کنیم.
وی یکی از ویژگیهای نظام جمهوری اسلامی ایران و مسئولان را قدرت فرمان و حرکت عنوان کرد و گفت: هم اکنون ارزاق عمومی و کالاهای اساسی با دلار ۴۲۰۰ تومان تومان وارد کشور شده است اما به دلیل آنکه توزیع ضابطهمند نبوده شاهد بیاعتمادی در جامعه هستیم. در این راستا نیاز است تا بسیج با ظرفیتهایی که دارد از این مهم پاسداری و مراقبت کند تا اعتماد عمومی در بین جامعه ایجاد و سپس تقویت شود.
اسلامی نقش بسیج را در ایجاد اعتماد عمومی و تقویت آن در ساخت و ساز و سازندگی کشور برشمرد و در ادامه به نقش بسیج مهندسان در سازندگی اشاره کرد. وی گفت: یکی از کارکردها و ماموریتهای سازمان بسیج مستضعفان محرومیتزدایی از جامعه است و در این راستا بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری ایجاد تحرک جدی در بازآفرینی شهری و ریشه کن کردن حاشیه نشینی در دستور کار جدی وزارتخانه قرار داد که انتظار داریم در این مهم بسیج نقش پررنگتری نسبت به گذشته ایفا کند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: هم اکنون چهار نفر از معاونان وزارتخانه در سیستان و بلوچستان که یکی از استانهای پایلوت ما برای مهار حاشیهنشینی و عملیاتی کردن طرح بازآفرینی شهری است حضور دارند. علاوه بر سیستان و بلوچستان، خوزستان نیز از دیگر استانهایی است که مهار حاشیهنشینی و بحث بازآفرینی شهری را در آنها در دستور کار قرار دادهایم و این مهم را در نامه ای به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ابلاغ کردهایم تا اقدام لازم صورت بگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بسیج می تواند در این دو استان وارد شود و ما در وزارتخانه راه و شهرسازی از این مهم استقبال و حمایت میکنیم.
اسلامی اقدامات مهم در دو استان خوزستان و سیستان و بلوچستان را شامل اقدامات فرهنگی، ساماندهی محلات، تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی عنوان کرد و گفت: امیدواریم با این اقدامات بتوانیم از طریق توانمندسازی تاثیرگذاری فرهنگی بر بافتهای اجتماعی ایجاد کنیم.
اسلامی همچنین اعلام کرد: در شرایط تحریم و رکود سهمی که برای برون رفت از تحریم در دستور کار داریم احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و تکمیل باقی مانده مسکن مهر است و با این اقدامات در جهت تحرک دادن به بخش مسکن هستیم.
وی ضمن دعوت از سرمایهگذاران، انبوهسازان و مشارکتکنندگان در طرحهای دولتی احداث مسکن، توضیح داد: با رونق دادن به احداث واحدهای مسکونی در صدد هستیم تا هم صنعت ساختمانسازی را فعال کنیم و هم جامعه مهندسی و مهندسان را با تمهیداتی که معاونت مسکن و ساختمان در دستور کار قرار خواهد داد فعال کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: فرصت مغتنمی است تا ۵۰۰ هزار نفر عضو فعال جامعه مهندسی را در صنعت ساخت و ساز وارد کنیم و از این طریق تلاش میکنیم تا فرصتهای لازم برای رشد ساخت و ساز، بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد شود و دوره جدیدی از ساخت و ساز در کشور رقم بخورد.
جامعه مهندسی با ساخت ۴۰۰ هزار مسکن وارد صنعت ساخت و ساز میشود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج مهندسین عمران و معماری ، محمد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز مهندس و روز قشر بسیج مهندسین عمران و معماری با اشاره به اینکه نیازمند آن هستیم تا با تلاش و کار جهادی نشان دهیم نظام جمهوری اسلامی بیش از گذشته توان مقاومت و پایداری دارد، اظهارداشت: مهمترین هدف دشمن ناتوان جلوه دادن ایران است، چرا که رفتار دشمن با گذشته قابل مقایسه نیست.
اسلامی با بیان اینکه مهمترین خروجی تحریم این است که شرایط عادی، شفاف و استاندارد به جریان عدم کارایی انتقال یابد، گفت: تمام تلاش استکبار برای نشان دادن عدم مشروعیت نظام به جایی نخواهد رسید، چرا که به هیچ وجه نمیتوانند مشروعیت نظام را زیر سوال ببرند.
وزیر راه و شهرسازی نقش بسیج در ایجاد اعتماد عمومی و سازندگی کشور را بسیار پر اهمیت خواند و گفت: مأموریتهای سازمان بسیج محرومیتزدایی از جامعه است و در این راستا براساس تأکیدات مقام معظم رهبری ایجاد تحرک جدی در باز آفرینی شهری و ریشه کن کردن حاشیهنشینی در دستور جدی وزارتخانه است.
به گفته وی در حال حاضر ۴ نفر از معاونان وزارت راه و شهرسازی در سیستان و بلوچستان هستند که یکی از استانهای پایلوت ما برای مهار حاشیه نشینی و عملیاتی کردن طرح بازآفرینی شهری حضور دارند.
وی با بیان اینکه بسیج میتواند در استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان وارد شود و ما از آن استقبال و حمایت میکنیم، گفت: در شرایط رکود و تحریم سهمی که برای برون رفت از تحریم در دستور کار داریم احداث ۴ هزار واحد مسکونی در سالهای ۹۸ و ۹۹ و اتمام باقیمانده مسکن مهر است.
وی ادامه داد: این برنامه فرصت مغتنمی است تا ۵۰۰ هزار مهندس فعال در کشور در صنعت ساخت و ساز وارد و فعال شوند.
انتهای پیام/
http://omranbasij.ir/story/1980/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%DB%B4%DB%B0%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF
گام دوم انقلاب با کمک بسیج موفقتر خواهد بود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج مهندسین عمران و معماری مهندس ایلخان در مراسم روز مهندس و روز قشر بسیج مهندسین عمران و معماری ، که در ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد با اشاره به پشتسر گذاشتن ۴۰ سالگی انقلاب گفت: آنچه باعث وحدت و انسجام مردم شده است، مبانی دینی و احسان است. پس اگر روند فعالیتهای کشور را بعد از انقلاب مرور کنیم، شاید فراز و نشیبهایی داشته باشیم، اما فرایند روند انقلاب و آنچه محصول نظام جمهوری اسلامی است، همواره به سمت پیشرفت بوده است.
وی با اشاره به اینکه اگر در جایی مشکلی پیدا کردیم، به دلیل فاصله گرفتن از ارزشها و معیارهای انقلاب بوده است، اضافه کرد: یکی از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی بسیج است و بسیج یکی از نهادهایی است که به برکت انقلاب ایجاد شد.
رئیس سازمان بسیج مهندسان عمران و معماری با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در مورد گام دوم انقلاب گفت: با شناخت بهتر بسیج میتوانیم در گام دوم انقلاب بهتر حرکت کنیم و با اشاره به ظرفیتهای کشور از سوی مقام معظم رهبری این موضوع بیشتر نمود پیدا میکند که نیروی انسانی مستعد و سرمایه انسانی یک رکن اساسی در تمام فعالیتها است.
ایلخان با بیان اینکه بسیج از بطن مردم است و اگر میخواهیم از مردم به صورت سازمان یافته استفاده کنیم، بسیج یک نمونه مناسب برای این کار است، اظهار داشت: در بسیج مهندسان فعالیتهای زیادی توسط اعضا انجام میشود، اما باید اذعان شود که علاوه بر فعالیتهای عمومی فعالیتهای تخصصی نیز انجام میشود.
به گفته وی، این فعالیتها در قالب هفت محور سازماندهی شده است که این هفت محور عبارتند از: معماری و شهرسازی، مسکن، حملونقل، مدیریت شهری، آب، محیط زیست و نظامهای صنفی و تخصصی است.
رئیس سازمان بسیج مهندسان عمران و معماری تأکید کرد: بسیج مهندسان به حل مشکلات حاشیهنشینی و بازآفرینی شهری توجه ویژهای داشته است، چرا که معتقد است ظرفیتهای مناسبی برای این موضوع وجود دارد که میتواند ما را در گام دوم انقلاب به سمت تمدنسازی و منزلگاه برساند. پس باید از این ظرفیتها کمک بگیریم، چرا که با تفکر بسیجی میتوان از این ظرفیتها استفاده لازم را انجام داد.
انتهای پیام/ب
آمادگی استفاده از ۵۰۰ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی را داریم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج مهندسین عمران و معماری ، مازیار حسینی امروز در مراسم گرامیداشت روز مهندس و روز قشر بسیج مهندسین عمران و معماری در وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه تاریخ ۵ هزار ساله مهندسی کشور در کتابی در دانشکده فنی دانشگاه تهران منتشر شده است و این از جمله آثاری است که هماکنون در دسترس قرار دارد و تعجب تمام دنیا را برانگیخته است.
وی با اشاره به احداث مسجد شیخ لطفالله و میدان نقش جهان اصفهان، گفت: این دو معماری منحصربهفرد نشان از توان بالای مهندسان ایرانی دارد. بنابراین این آثار نشان میدهد که کشور و ایران میراثدار چه معماری و مهندسی منحصربهفردی است، به طوری که ما شاهد هستیم این میراث در سالهای بعد و در دوران قاجار به یک دانشی بدل شد که وامدار مهندسی غرب شد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: پلسازی، سد سازی و احداث واحدهای مسکونی بعد از انقلاب اسلامی توسط مهندسان ایرانی از دستاوردهای مهم انقلاب است، در حالی که قبل از انقلاب احداث این ابنیهها توسط خارجیها انجام میشد.
حسینی خاطرنشان کرد: تحریم کنندگان به دنبال آن هستند که نشان دهند تفکر دینی و مدیریت ولایی قابل اعتماد نیست، پس ما باید در این شرایط به آنها ثابت کنیم که این طور نیست.
به گفته وی باید یک دل و همراه و همافزا باشیم، چرا که این یکدلی موجب موفقیت در پیشرفت کشور خواهد شد، پس باید از توان و ظرفیتهای ۵۰۰ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی کشور استفاده لازم را ببریم.
انتهای پیام/
پنجم ماه اسفند، روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی “خواجه نصرالدین طوسی ”
خواجه نصیرالدین طوسی که بود؟
ابوجعفر محمدبن محمد مشهور به خواجه نصیرالدین در 5 اسفند سال 597 ق در طوس به دنیا آمد. ابتدا علوم عقلی و نقلی و حکمت مشاء و سپس ریاضیات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبیات را آموخت ودر علوم روز به استادی تمام رسید.
خواجه نصیرالدین چند سال پس از حمله سپاه چنگیزخان مغول، به قلعه اسماعیلیه پناه برد ودر انجا نیز از تالیف و نگارش باز نایستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعیلیان، وی به خدمت هولاکوخان فرمانروای وقت مغول ضمیمه و با استفاده از نفوذ خود، از کشتار مردم و دانشمندان و تخریب آثار فرهنگی و علمی و تاراج شهرها و روستاها جلوگیری نمود.
پس از فتح بغداد و سقوط عباسیان، خواجه نصیر ماموریت یافت تا رصدخانه مراغه را ترتیب دهد. او جماعتی از ریاضیدانان بزرگ را گردآورد و کار احداث رصدخانه را درسال 657 ق آغاز کرد.