***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

دکترسید جواد هاشمی فشارکی

 

isna header

 

  •  شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۹
  •   کد خبر: 98072014559
  •  خبرنگار : 50059

اربعین تداوم نهضت بیداری در جهان/ زوار اربعین الگوسازی را فراموش نکنند

اربعین

نویسنده کتاب «سرای اربعین» گفت: اربعین مظهر تداوم بیداری، جهانی شدن و کمک به آزادی قدس، روز محرومین و نجات از سیطره ظلم و ستم و روز تمرین آمادگی ظهور، تبلور دست خدا در نشان دادن عظمت نهضت حسینی است که می توان این موارد را از ابعاد نهضت اربعین دانست.

به گزارش ایسنا، سید جوادهاشمی فشارکی نویسنده کتاب «سرای اربعین» (راهنمای طرح و تجهیز موکب‌های مراسم اربعین حسینی) است. این کتاب بنا به درخواست کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین در سال ۱۳۹۵ منتشر شد که در آن به بررسی ویژگی‌های مختلف مواکب و مباحث مرتبط با آن در ایام اربعین اشاره شده است.

سید جوادهاشمی فشارکی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که چرا برای امام حسین (ع) مراسم اربعین گرفته می‌شود ولی برای سایر ائمه اطهار چنین نیست، اظهار کرد: همه ائمه نور واحد و در مسیر هدایت امت در حال حرکت هستند چرا که به‌عنوان یک سفیر الهی به چشمه هدایت متصل می‌شوند و همه به جز امام عصر (عج) در این راه به شهادت رسیدند اما جنس قیام و شهادت امام حسین (ع) متفاوت است.

وی افزود: قیام و حماسه امام حسین (ع) برای اصلاح دین امت از کجی و انحراف زمانه بود و شهادت ایشان در اوج مظلومیت اتفاق افتاد ازاین‌رو طبیعی است که بزرگداشت مراسم شهادت آن حضرت با دیگر ائمه متفاوت است و در زیارت‌نامه‌ها و توصیه‌های مختلف بر آن تأکید شده که یکی از آن‌ها زیارت اربعین است.

نویسنده کتاب «سرای اربعین» در بیان اهمیت اربعین و علل پرداختن بدان گفت: پیاده‌روی اربعین یک اثر فردی و وضعی و آثار اجتماعی بر پیاده رونده به‌عنوان توشه دنیا و آخرت دارد و از سوی دیگر بار مذهبی نیز دارد و سفارش بسیار بر آن شده و اجر و پاداش فراوانی برای زیارت و پیاده‌روی اربعین در نظر گرفته‌شده است.

 وی ادامه داد: علاوه بر آن یک بار سیاسی برای زنده نگه‌داشتن قیام حسینی به رخ کشیدن عظمت پیروان اهل‌بیت (ع) در تداوم راه این نهضت خونین دارد و از سوی دیگر بار رسالت تداوم بخشی نهضت حسینی را به همراه دارد که می‌توان از آن به نام تداوم بیداری، جهانی شدن و کمک به آزادی قدس، روز محرومین و نجات از سیطره ظلم و ستم و روز تمرین آمادگی ظهور، تبلور دست خدا در نشان دادن عظمت نهضت حسینی نام برد و آن را از ابعاد نهضت اربعین دانست.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: دشمنان می‌خواستند دین خدا را از بین ببردند و به مفهوم ظاهری در واقعه عاشورا پیروز صحنه شدند ولی در عمل نتیجه قیام عاشورا برعکس شد و ضمن احیای دین خدا، خط سرخ شهادت را تا به امروز تداوم داد و الگویی برای حیات امت اسلام از ظلم و ستم شده است.

اربعین؛ باشکوه‌ترین گردهمایی جهان 

وی ویژگی‌های اربعین حسینی را بسیار متنوع دانست و تصریح کرد: نخستین ویژگی این حرکت خودجوش مردمی بودن است که هیچ نهاد و سازمانی عهده‌دار آن نیست و خود مردم عاشقانه در این مسیر هم خدمات رایگان می‌دهند و هم به این صفوف می‌پیوندند و همین امر موجب تجلی بسیاری از مظاهر دینی و انسانی بین برادران ایمانی نسبت به یکدیگر شود که این اوج ایثار و ایمان و ازخودگذشتگی و عشق آن‌ها را به یکدیگر نشان می‌دهد.

نویسنده کتاب «سرای اربعین» بیان کرد: شستشو و جلای روح در مسیر نجف تا کربلا را می‌توان از دیگر ویژگی‌های این حادثه بسیار بی‌نظیر در جهان دانست که حتی از مناسک حج و یا گردهمایی‌های سایر ادیان نیز باشکوه‌تر برگزار می‌شود. همچنین گستره باشکوه، بی حادثه و بی مسئله بودن و امنیت بالای آن در کشور ستم دیده عراق از دیگر ویژگی‌های بارز این مراسم است.

وی تأکید کرد: اربعین چشمه جوشان شفابخش و جلابخش روح و جسم انسان‌ها در بازگشت به فطرت انسانی و اکسیر زنده کردن انسان‌های مرده متحرک است و یادآور کسانی است که می‌خواهند زینبی باشند و مفهوم «کل یوم عاشورا» را متجلی کرده و آن را تسری بخشند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر گسترده شدن نهضت اربعین حسینی در جهان عنوان کرد: حجم حاضران در این مراسم بسیار باشکوه است و حتی کسانی که بازمانده از این سفر هستند در برنامه‌هایی چون از «حرم تا حرم» در شهر و دیار خود شرکت می‌کنند که بسیار حائز اهمیت است و نشان از عظمت و گسترش این مراسم در جهان دارد.

نیازمند مجمع مواکب استانی، ملی و جهانی هستیم

وی برای اثرگذاری بیشتر اربعین پیشنهاد داد: سازمان‌ها و نهادهای دولتی که در تسهیل امور مشارکت دارند در این امر آن را وظیفه کاری ندانند بلکه وظیفه دینی خود دانسته و با نیت خالص کمک کنند که اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. نهادهای دولتی نقش تسهیل‌گری دارند و باید مردمی بودن مراسم اربعین باقی بماند و خدشه‌ای به آن وارد نشود.

فشارکی بیان کرد: اختصاص شناسنامه هویتی صرف برای موکب‌ها کفایت نمی‌کند بلکه باید به سمت موکب‌داری تخصصی و سازماندهی‌شده حرکت کنیم و ضمن آموزش لازم به آن‌ها بحث نظارتی را تقویت کنیم تا کیفیت خدمات ارائه‌شده بهتر و کاربردی‌تر شود. همچنین باید به سمت مجمع مواکب استانی، ملی و جهانی حرکت کنیم و بین آن‌ها هماهنگی‌ و تبادل تجارب و اطلاعات صورت بگیرد و هماهنگی برای استمرار خدمات‌دهی انجام شود.

این نویسنده با بیان اینکه باید از این مقطع زمانی اربعین به‌عنوان یک توشه و بار محتوایی که مصرف یک ساله افراد را تأمین می‌کند و جامعه از آن عطرآگین باشد نهایت بهره را برد، ادامه داد: کیفیت امکانات و خدمات به زوار باید در حد ضرورت باشد و از لوکس سازی و اسراف و زیاده‌روی و هرگونه بدعت اجتناب شود.

ریل دوخطه از مرز غرب و جنوب تا شهر نجف و کربلا برقرار شود

 وی برای سهولت امور خدمات زائرین بیان کرد: باید در حوزه زیرساختی ریل دوخطه از مرز غرب و جنوب تا شهر نجف و کربلا برقرار شود و تا مرزهای شمالی و شرقی کشور ادامه یابد که به این طریق علاوه بر زوار کشور خودمان زوار دیگر کشورها نیز از آن بهره‌مند شوند تا مسیری امن‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تری برای آن‌ها ایجاد شود.

فشارکی خاطرنشان کرد: همچنین توسعه بزرگ‌راه‌های منتهی به مرز ایران و عراق، ایجاد اقامتگاه‌های دومنظوره برای خدمات‌دهی در ایام اربعین و هم در طول سال، ایجاد مراکز خدماتی بین‌راهی و ایاب و ذهاب برای زوار، ایجاد قابلیت اسکان موقت در مساجد، مدارس و حسینیه‌هایی که در مسیر زوار است، ایجاد اتحادیه‌های چندملیتی برای بهره‌مندی زوار در ایام مذهبی مختلف از دیگر موارد پیشنهادی است.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: نظارت مستمر بر نوع خدمات‌دهی و برگزاری نشست‌های جمع‌بندی نقاط ضعف و قوت برنامه‌های مختلف در حین و بعد از مراسم اربعین جهت ارتقاء امور در سال آینده بسیار ضروری است.

آماده‌سازی بستر برای حضور زوار از همه جهان

وی توصیه خود به زوار اربعین را چنین عنوان کرد: رفتارمان به گونه‌ای باشد که الگوسازی کند تا امور مختلف چون تردد، اسکان عمومی، انضباط، نظافت و بهداشت داخل مواکب و امنیت در اوج خود باشد؛ زوار روحیه تعاون، همکاری، همدلی و برادری را موردتوجه قرار دهند و در امور مختلف صبوری پیشه کنند و برای مواجهه با بحران‌های احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند.

نویسنده کتاب «سرای اربعین» در پایان خاطرنشان کرد: با نگاه جهانی‌شدن نهضت اربعین و اتصال به مقوله ظهور باید فضا و بستر برای زائرین سایر کشورها باز و مهیا شود تا بتوانند از این فضا بهره حداکثری داشته باشند.

انتهای پیام

 

https://www.isna.ir/news/98072014559/%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4

 

 

 

 

 

 

 

درباره خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌ تنها خبرگزاری  نخستین خبرگزاری غیردولتی ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی محسوب می شود که امتیاز آن در تاریخ ۱۳۷۸/۴/۲ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار جهاددانشگاهی قرار گرفت.

خبرگزاری دانشجویان ایران با بهره‌گیری از سرمایه‌ی اندیشه، صداقت و با تکیه بر توان، خلاقیت، نوآوری جوانان دانشجو در ۱۳ آبان ۱۳۷۸ با اظهار لطف مقام معظم رهبری خطاب به ایسنا که فرمودند: "اخبار خوب، مفید و امیدبخش مخابره کنید."  با هدف اطلاع رسانی صحیح، بهنگام و همه جانبه به صورت آزمایشی و در ۱۶ آذر همان سال مصادف با روز دانشجو به صورت رسمی به عرصه اطلاع‌رسانی گام نهاد.

رسالت اصلی این رسانه خبری از بدو تاسیس تاکنون ایفای نقش دانشگاهیان در توسعه فضای رسانه‌ای کشور و ارتقای آگاهی‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و صنفی با نگاهی دانشگاهی و دانشجویی و شکل‌گیری حلقه واسط بین مسوولان، نخبگان و مردم بوده است.

 

 اهداف، سیاستها و اولویتهای خبرگزاری دانشجویان ایران


- نگاه تحلیلی و آسیب‌شناسانه به مسائل ایران و جهان

- بازتاب واقعی اخبار

- سرعت و دقت در انتشار اخبار

- پرهیز از افراط و تفریط

- توجه به مخاطب و ایجاد اعتماد پایدار بین رسانه و مخاطب

- صداقت و امانت‌داری در انتشار اخبار

- پرهیز از ایجاد تنش‌های آسیب‌زا در افکار عمومی

- تلاش در جهت ایجاد روحیه امیدواری واقع‌نگرانه در جامعه

- بازنمایی همه جانبه و بی‌طرفانه اندیشه‌ها و افکار در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

 

ساختار تشکیلاتی:

هیات مدیره:
مرجع تصمیم گیری در ایسنا هیات مدیره‌ای متشکل از رییس جهاددانشگاهی به عنوان رییس هیات مدیره، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، مدیرعامل خبرگزاری و دو نفر از اعضای جهاددانشگاهی به پیشنهاد رییس جهاددانشگاهی هستند.

مدیرعامل :
این خبرگزاری اکنون با مدیریت علی متقیان اداره می‌شود.

معاونت‌ها:
معاونت خبر، معاونت انفورماتیک و فنی، معاونت آموزشی و پژوهشی، معاونت پشتیبانی، معاونت اجرایی

ادارات خبر:
علمی و فناوری، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، بین‌الملل، فرهنگی هنری، ورزشی، عکس، استانها

https://www.isna.ir/news/95031711051/

 

 

https://khabarone.com/26980227

 

https://www.ghatreh.com/news/nn49047364/%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4-%D9%86%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF