ملاحظات پدافند غیرعامل در برنامه ریزی و مدیریت شهری در برابر تهدیدات تروریستی (مطالعه موردی شهر کرمانشاه) - مقاله
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی ...
ملاحظات پدافند غیرعامل در برنامه ریزی و مدیریت شهری در برابر تهدیدات تروریستی (مطالعه موردی شهر کرمانشاه)
https://www.civilica.com/Paper-PSHCONF09-PSHCONF09_
سال انتشار: ۱۳۹۹
محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست
کد COI مقاله: PSHCONF09_046
مشخصات نویسندگان مقاله ملاحظات پدافند غیرعامل در برنامه ریزی و مدیریت شهری در برابر تهدیدات تروریستی (مطالعه موردی شهر کرمانشاه)
محمد خیبری - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین (ع)
سید جواد هاشمی فشارکی - استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)
مهدی لگزیان - دانشجوی دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی
چکیده مقاله:
حملات تروریستی یکی از بزرگترین چالش های جهان در رقن 21 محسوب می شود. سالانه هزاران نفر در سرتا سر جهان بر اثر حملات تروریستی جان خود را از دست می دهند. در این میان کلان شهرها یکی از مهمترین فضاهایی هستند که اکثر حملات تروریستی در آن سازماندهی و انجام می شود، به طوری که می توان تروریسم را پدیده ای اساسا شهری دانست. کشور ایران و شهرهای بزرگ آن نیز به دلایل ویژگی های منطقه ای و وجود گروهک های تروریستی و معارض با نظام در خطر حملات تروریستی قرار دارند. در کلان شهر کرمانشاه زیرساخت های حیاتی، مکان های عمومی و مراکز قدرت سیاسی آن از مکان های بالقوه آسیب پذیر در مقابل حملات تروریستی محسوب می شوند. در این پژوهش ضمن بررسی کانون های جغرافیایی حملات تروریستی در کلان شهرهای جهان، هم ترین مکان های این نوع حملات و میزان آسیب پذیری کالبدی شهر کرمانشاه در برابر حملات تروریستی و همچنین ضعف های نظام برنامه ریزی و مدیریت شهری تجزیه و تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که استقرار کاربری های خطرساز از جمله صنایع نظامی، پادگان ها و کاربری های نظامی و اداری خاص مانند وزارتخانه ها درون بافت شهر و در مجاورت کاربری های مسکونی مهمترین ضعف از منظر برنامه ریزی شهری کرمانشاه می باشد و از لحاظ مدیریت شهری فقدان دستورالعمل ها و مقررات مرتبط با پدافند غیرعامل مهمترین ضعف می باشد. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی بوده و همچنین تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss انجام شده است.
کلیدواژهها:
تهدیدات تروریستی، برنامه ریزی شهری، مدیریت شهری، ملاحظات دفاع غیرعامل، شهر کرمانشاه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://www.civilica.com/Paper-PSHCONF09-PSHCONF09_046.html
کد COI مقاله: PSHCONF09_046
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
خیبری, محمد؛ سید جواد هاشمی فشارکی و مهدی لگزیان، ۱۳۹۹، ملاحظات پدافند غیرعامل در برنامه ریزی و مدیریت شهری در برابر تهدیدات تروریستی (مطالعه موردی شهر کرمانشاه)، نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست، شیروان، موسسه پژوهشی رهجویان پایا شهر اترک و مجله علمی تخصصی پایاشهر، https://www.civilica.com/Paper-PSHCONF09-PSHCONF09_046.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (خیبری, محمد؛ سید جواد هاشمی فشارکی و مهدی لگزیان، ۱۳۹۹)
برای بار دوم به بعد: (خیبری؛ هاشمی فشارکی و لگزیان، ۱۳۹۹)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۹۹ توسط موسسه پژوهشی رهجویان پایا شهر اترک و مجله علمی تخصصی پایاشهر و تحت حمایت سیویلیکا در شهر شیروان برگزار گردید. شما می توانید برای دریافت کلیه مقالات پذیرفته شده در این کنفرانس به صفحه مجموعه مقالات نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست مراجعه فرمایید.
حوزه های تحت پوشش: محیط زیست (عمومی) ، معماری و شهرسازی ، مهندسی عمران (عمومی)
برگزار کننده: موسسه پژوهشی رهجویان پایا شهر اترک و مجله علمی تخصصی پایاشهر
سایر برگزار کنندگان: تحت حمایت سیویلیکا
شهر برگزاری: شیروان
محورهای همایش:
محور های کنفرانس : مهندسی عمران: مهندسی عمران: آسیبپذیری و مقاومسازی سازهها- روشهای عددی در مهندسی عمران- فناوریهای نوین در مهندسی عمران- مدیریت ساخت مهندسی زلزله ...
نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست
Ninth National Conference on Urban Planning, Architecture, Civil Engineering and Environment
نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۹۹ توسط موسسه پژوهشی رهجویان پایا شهر اترک و مجله علمی تخصصی پایاشهر و تحت حمایت سیویلیکا در شهر شیروان برگزار گردید. شما می توانید برای دریافت کلیه مقالات پذیرفته شده در این کنفرانس به صفحه مجموعه مقالات نهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست مراجعه فرمایید.
محورهای همایش:
محور های کنفرانس : مهندسی عمران: مهندسی عمران: آسیبپذیری و مقاومسازی سازهها- روشهای عددی در مهندسی عمران- فناوریهای نوین در مهندسی عمران- مدیریت ساخت مهندسی زلزله ...
سایر دوره های این کنفرانس
اولین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری،عمران،محیط زیست (۱۳۹۵)
دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست (۱۳۹۶)
سومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست (۱۳۹۶)
چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست (۱۳۹۷)
پنجمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست (۱۳۹۷)
ششمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران،محیط زیست (۱۳۹۸)
هفتمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست (۱۳۹۸)
هشتمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست (۱۳۹۹)
دهمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست (۱۳۹۹)
https://www.symposia.ir/PSHCONF09
ارزیابی آسیب پذیری های کالبدی کلان شهرها در برابر تهدیدات تروریستی (مطالعه موردی: شهر کرمانشاه)
محمد خیبری[1]*، سید جواد هاشمی فشارکی2، مهدی لگزیان3
1-دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین(ع)، 2-استادیار دانشگاه جامع امام حسین(ع)، 3- دانشجوی دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی
چکیده
حملات تروریستی یکی از بزرگترین چالشهای جهان در قرن 21 محسوب میشود. سالانه هزاران نفر در سرتاسر جهان بر اثر حملات تروریستی جان خود را از دست میدهند. در این میان کلانشهرها یکی از مهمترین فضاهایی هستند که اکثر حملات تروریستی در آن سازماندهی و انجام میشود ، به طوری که میتوان تروریسم را پدیده ای اساساً شهری دانست. کشور ایران و شهرهای بزرگ آن نیز به دلیل ویژگیهای منطقهای و وجود گروهکهای تروریستی و معارض با نظام در خطر حملات تروریستی قرار دارند. در کلانشهر کرمانشاه زیر ساختهای حیاتی، مکانهای عمومی و مراکز قدرت سیاسی آن از مکان های بالقوه آسیب پذیر در مقابل حملات تروریستی محسوب می شوند. در این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده، ضمن بررسی کانونهای جغرافیایی حملات تروریستی در کلانشهرهای جهان، مهمترین مکانهای این نوع حملات و میزان آسیبپذیری مناطق شهر کرمانشاه در برابر حملات تروریستی تجزیه و تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که زیرساخت های پالایشگاه کرمانشاه، مخازن ذخیره آب و مخازن اصلی، مخازن و انبارهای مواد پتروشیمی و شیمیایی، صنایع آلوده کننده (آلاینده) محیط در کنار مناطق مسکونی و همچنین وجود بعضی واحدهای تولیدی شیمیایی بصورت کارگاه در سطح شهر و استقرار واحدهای تولیدی دارای خطر آلودگی در نزدیکی شهر به دلیل ویژگی های کالبدی- فضایی، تمرکز جمعیتی و ...؛ آسیب پذیرترین زیرساخت ها در مقابل حملات تروریستی هستند.
کلید واژه ها: تروریسم، حملات تروریستی، آسیب پذیری کالبدی، کلان شهرها، کلان شهر کرمانشاه
* Corresponding Author E-mail: …………………………………….. Advanced Defence Sci.& Tech.,