***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

منتشر شده در خبرگزاری دفاع پرس

https://defapress.ir/fa/news/412241/مسجد-پایگاه-مقاومت-اسلامی

 

حماسه و جهاد >> دفاع مقدس

یادداشت/ سید جواد هاشمی فشارکی

«مسجد»؛ پایگاه مقاومت اسلامی

«مساجد» در اکثر موارد، محل شروع مبارزه با ظالمان بوده‌اند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تغییر رویکرد، کارکرد پشتیبانی از انقلاب و محور مقاومت را حفظ کرده و به‌همراه دیگر مکان‌های مذهبی و اسلامی مانند حسینیه‌ها و تکایا، در این زمینه نقشی محوری را ایفا کردند.

کد خبر: ۴۱۲۲۴۱

تاریخ انتشار: ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۰ - 24August 2020

«مسجد»؛ پایگاه مقاومت اسلامیگروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس ـ سید جواد هاشمی‌فشارکی؛ مسجد در صدر اسلام کارکرد‌های مختلف عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی داشته است. در متون تاریخی آمده است که پیامبر (ص) برای اتخاذ مواضع مناسب در جنگ «بدر»، در یکی از مساجد اطراف مدینه به نام مسجد «عرق‌الظبیه» با اصحاب به مشورت پرداخت. همچنین برای رفتن به جنگ «احد» در مسجد مدینه با مسلمانان به تبادل نظر همت گماشت. از سویی دیگر، خدمات پزشکی و درمانی مجروحان جنگ نیز در مسجد صورت می‌گرفت؛ به‌عنوان مثال مجروحان جنگ احد در مسجد معالجه شدند.

«مساجد» کانون انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است که با شعار‌های اسلامی و متکی بر مبانی دین مبین اسلام شکل گرفت، همچنین جرقه مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی در مساجد زده شده و به حوزه‌های دیگر شعله کشید.

«مساجد» در اکثر موارد، محل شروع مبارزه با ظالمان بوده‌اند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تغییر رویکرد، کارکرد پشتیبانی از انقلاب و محور مقاومت را حفظ کرده و به‌همراه دیگر مکان‌های مذهبی و اسلامی مانند حسینیه‌ها و تکایا، در این زمینه نقش محوری را ایفا کردند.

مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در کشور عزیز اسلامى ما، بلکه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضت‌ها و حرکت‌هاى اسلامى بزرگى شده است. مثلاً قیام مردم کشورهاى شمال آفریقا که مسلمان هستند، مانند الجزایر و دیگر کشورهایى که سال‌ها در زیر سلطه نظامى استعمار فرانسوی‌ها بودند ـ از مساجد شروع شد، که به پیروزى هم رسید و کشور‌ها استقلال پیدا کردند. انقلاب در این کشور‌ها هم، آن روزى رو به افول و شکست رفت و دوباره ملّت‌ها استقلال خودشان را از دست دادند که رابطة خود را با مساجد و با دین و ایمانِ مساجد قطع کردند. در حالی‌که، «(انقلاب اسلامی) عیار معنویّت و اخلاق را در فضای عمومی جامعه به‌گونه‌ای چشم‌گیر افزایش داد. رویکرد دینی و اخلاقی در جمهوری اسلامی، دل‌های مستعد و نورانی به‌ویژه جوانان را مجذوب کرد و فضا به سود دین و اخلاق دگرگون شد. مساجد و فضا‌های دینی رونقی بی‌سابقه گرفت. صف نوبت برای اعتکاف از هزاران جوان و استاد و دانشجو و زن و مرد و صف نوبت برای اردو‌های جهادی و جهادسازندگی و بسیج سازندگی از هزاران جوان داوطلب و فداکار آکنده شد. نماز و حج و روزه‌داری و پیاده‌روی زیارت و مراسم گوناگون دینی و انفاقات و صدقات واجب و مستحب در همه جا بویژه میان جوانان رونق یافت و تا امروز، روز به روز بیشتر و با کیفیت‌تر شده است.» (بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۲۲ بهمن ۱۳۹۷)

کارکردهاى مختلف مساجد در انقلاب اسلامى

به‌طور کلى مساجد در طول تاریخ ایران با سه نوع کارکرد در مراحل مختلف، نقش مهمى در تحولات کشور داشته است:

اول؛ کارکرد فرهنگى ـ فکرى ـ هنرى: این کارکرد به‌خوبى در معمارى و ادبیات ایران جلوه‌‏گر شده است.

دوم؛ کارکردهاى اجتماعى مسجد: این کارکرد به‌گونه‌‏اى است که می‌توان گفت اغلب جنبش‌هاى اجتماعى در مسجد سازمان یافته‌‏اند.

سوم؛ کارکردهاى سیاسى مسجد: این کارکرد گرچه در گذشته نیز کم و بیش وجود داشته است؛ ولى در دوران انقلاب و جنگ تحمیلى به اوج خود رسید و اعتراض سیاسى، مشارکت بسیج سیاسى و دیگر وجوه ‏رفتار سیاسى مردم مثل بحث‌ها و آموزش‏‌هاى سیاسى، تبادل نظر، مشورت و شورا، تعیین سرنوشت و...، کارکردهاى مسجد را در
نمودهاى فوق جلوه‌‏گر ساخت.

نقش مبارزاتی مسجد در انقلاب اسلامی

در دوران مبارزات انقلاب اسلامی

امام خمینی (ره) به نقش محورى مسجد تأکید داشتند؛ بنابراین مساجد در دوران نهضت مبارزاتی انقلاب اسلامی، نقش مرکز ثقل داشتند و به‌صورت خودجوش و مردمی به‌عنوان کانون انقلاب، سازماندهى انقلاب اسلامى را شکل دادند و به محلی برای روشنگری توسط خطبا و بیداری مردم شدند. بعد از فرار شاه و به‌هم ریختگی ادارت، مساجد محل مدیریت محلات و خدمات ضروری مردم شدند و هنگام فرمان امام خمینی (ره) در روز ۲۱ بهمن مبنی بر حضور در خیابان‌ها، مساجد محل پیشتبانی مبارزان شد و بعداز تسخیر پادگان‌ها و فروپاشی نظام ستم‌شاهی، مساجد محل جمع‌آوری سلاح‌های پراکنده، شدند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رسوب تجارب مبارزات در مساجد باقی ماند و رویکرد مسجد در مسأله و امنیت ظاهر شد و کم‌کم پایگاه‌های مقاومت در مساجد شکل گرفت و کانون برقراری امنیت محلات شد.

دوران دفاع مقدس

در دوران دفاع مقدس، نقش مساجد به اوج خود رسید و رزمندگان در مساجد، آمادگی­‌های لازم سیاسی و عقیدتی را پیدا کردند و پایگاه­‌های بسیج مساجد، شرایط مناسبی را برای تربیت نسل جوان در ابعاد مختلف فراهم نموده و محل ثبت نام و اعزام به جبهه‌ها شدند. همچنین جمع‌آوری کمک‌های مردمی و کسب خبر درباره پیروزی‌ها، مساجد را به جایگاه‌های سیاسی - نظامی ویژه‌ای مبدل ساخت. در شهر‌های نزدیک مناطق جبهه نیز مساجد محل خدمات‌رسانی به رزمندگان و حتی اسکان در شرایط اضطراری مبدل گشت.

حمایت از فلسطین و جبهه مقاومت

مساجد در مقاطع مختلف، محل جمع‌آوری کمک‌های مردمی و اعزام‌های محدود مدافعان حرم را برعهده داشته است.

در برابر فتنه‌های داخلی ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸

در شرایط فتنه‌های دشمنان داخلی، مساجد محل سازماندهی نیرو‌های مردمی برای کمک به نیرو‌های انتظامی و برقراری امنیت بودند.

در بحران‌های طبیعی

پس از وقوع سیل و زلزله در نقاط مختلف کشور، مساجد محل جمع‌آوری کمک‌های مردمی و اعزام تیم‌های کمک‌رسانی بوده است.

در مبارزه با ویروس کرونا

با بروز پدیده ویروس منحوس «کرونا» در جهان، مساجد محل اعزام تیم‌های رفع آلودگی از معابر و مراکز و همچنین تولیدات اقلام بهداشتی و توزیع رایگان آن و نیز کمک‌های مؤمنانه در ایام رمضان و عید غدیر به اقشار محروم بوده و هم‌اینک نیز مساجد در تدارک «کمک‌های مؤمنانه» در ایام محرم و صفر هستند.

تهدیدات دشمنان علیه مساجد

دشمنان اسلام، برای ضربه‌زدن به اسلام، برنامه‌های متنوعی را طرح‌ریزی و پیاده کرده‌اند و تمرکز اصلی آن نیز بر مساجد به‌عنوان کانون اسلام بوده است:

تهدیدات رژیم شاهنشاهی علیه مساجد

تیر سال ۱۳۱۴، از بزرگ‌ترین فجایع دوران حکومت رضا شاه پهلوی به‌شمار می‌آید. خیزش مردم در اعتراض به برداشتن اجباری حجاب و تجمع مردم در مسجد گوهرشاد مشهد، کشتار وحشیانه مردم بی‌گناه از بالای بام‌های مسجد گوهرشاد مردم و حرم را به مسلسل بستند و کشتند. همچنین مساجدی که پایگاه مبارزان بودند، مانند مسجد الجواد (ع) تهران و سخنرانی‌های تند علیه رژیم توسط شخصیت‌هایی همچون شهید «مطهری» در این مسجد، باعث شد که محمدرضا شاه شخصاً دستور بستن و تعطیلی آن را بدهد و در ماه‌های قبل از پیروزی انقلاب، برخی از روحانیت مبارز را ممنوع‌المنبر کرده بود. از سویی دیگر، تربیت آخوند درباری و به‌کارگیری آن‌ها در برخی مساجد نیز یکی از برنامه‌های رژیم ستم‌شاهی بود.

تهدیدات صدام

رژیم بعث صدام با حمله هوایی و موشکی به شهر‌های «دزفول» و «مسجدسلیمان» و... از جمله مساجد شهر، که نمونه بارز آن بخش‌هایی از مسجد جامع خرمشهر است.

تهدیدات منافقین

بمب‌گذاری توسط منافقین گروهک «فرقان» در ششم تیر سال ۱۳۶۰ در مسجد «ابوذر» تهران و مجروحیت آیت‌الله خامنه‌ای را به‌همراه داشت. همچنین بمب‌گذاری در حرم مطهر امام رضا (ع) که می‌توان در زمره مساجد به‌شمار آورد، در تاریخ ۳۰ خرداد سال ۱۳۷۳ مصادف با عاشورای حسینی نیز مردم شاهد یکی دیگر از جنایات گروهک تروریستی منافقین بودند که به خاک و خون کشیده شدن جمعی از زوار امام رضا (ع) انجامید.

فتنه‌گران

مسجد «لولاگر» در محله نواب حوالی خیابان آذربایجان تهران در فتنه ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ توسط اغتشاش‌گران آتش زده شد.

تهدیدات داعش

داعش و تکفیری‌ها بعد از اشغال مناطق مختلف، برای انجام عملیات‌های خود در برخی مساجد مستقر می‌شدند و بعد از فرار نیز بسیاری از مساجد شهر‌ها و روستا‌ها را تخریب می‌کردند. همچنین قرآن کریم، سجاده نماز یا هر وسیله مهم دیگری را در مسجد را بمب‌گذاری می‌کردند تا بدین‌صورت هرنوع تحرک نمازگزاران در مسجد منجر به انفجار و تلفات شود.

تهدیدات آمریکا و غرب

نظامیان اشغال‌گر آمریکایی و غربی در طول دوره اشغال عراق و افغانستان، تخریب مساجد و... را به بهانه مبارزه با تروریسم در دستور کار داشته‌اند.

صهیونیست‌ها

ایجاد محدودیت‌های زیاد برای مساجد و نمازگزاران فلسطینی و تخریب بخش‌هایی از قدس شریف و قتل عام نمازگزاران مساجد فلسطین اشغالی به‌خصوص در مسجد «الخلیل» توسط صهیونیست‌های اشغالگر صورت گرفته است.

تهدیدات در سایر کشور‌ها

در سایر کشور‌های اسلامی و ... نیز خبر‌های سختی از ترور و تخریب مساجد مسلمانان به‌صورت مکرر مشاهده می‌شود؛ مانند ترور نمازگزاران دو مسجد در «نیوزیلند».

تهی کردن مساجد از محتوا

بر اساس دیدگاه اسلام آمریکایی که کانون آن عربستان است؛ آبادانی و لوکس شدن مساجد و در عین حال بدون تحرک و بی‌تنفاوت در مسایل روز جامعه، در دستور کار قرار دارد که در عربستان، اردن و مصر مساجد زیادی در این راستا وجود دارند که بی‌خبر و بی‌تفاوت نسبت به مسائل جهان اسلام مانند جنایات رژیم صهیونیستی هستند.

سخن پایانی

تهدیدات دشمنان علیه دین مبین اسلام و نیز مساجد، استمرار داشته و حتی شدت نیز یافته است؛ بنابراین رسالت ما در گذر زمان، تقویت و ارتقاء محوریت پایگاه مساجد در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دفاعی و... است.

مساجد مهم‌ترین مراکزی هستند که می‌توانند در برابر تهدیدات دشمن، خصوصاً جنگ نرم دشمن نقش راهبردی و اثرگذار ایفا کنند؛ بنابراین ضرورت دارد که مراکز مسئول، به‌جای ایجاد پایگاه‌های موازی در سایر نقاط شهر، مساجد را تقویت کنند به‌گونه‌ای که متولی این مراکز مساجد باشند.

نقش مهم و سرنوشت‌ساز مسجد در جامعه اسلامی باید تقویت شود؛ چراکه دشمن از مسجد و مسجدی‌ها می‌ترسد و همان‌گونه که امام راحل فرمودند: «مساجد سنگر هستند، سنگر‌ها را پُر کنید»، نتیجه آن‌را در پیام آیت‌الله «نوری همدانی» به هفدهمین اجلاس سراسری روز جهانی «مسجد» می‌توان یافت: «اکثر شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم از بچه‌های مسجدی بودند». این جمله همچنین موید آن سخن شهید حاج قاسم سلیمانی است که فرموده است: «مدافعان حرم تربیت‌یافتگان مسجد هستند»؛ بنابراین به برکت مجاهدان مهاجر و خون شهدای مدافع حرم، آزادی عراق و سوریه از چنگال داعش و امنیت در مرز‌های جمهوری اسلامی به‌وجود آورده است و این مسیر نورانی مساجد در عطرافشانی به شهر و روستاها، نیاز ضروری جامعه آفت‌زده بوده و بایستی با قوت تداوم یابد.

انتهای پیام/ 113

برچسب ها: مسجد ، انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس ، مساجد ، داعش ، فتنه ، اسلام هراسی ، مقاومت ، مقاومت اسلامی ، سید جواد هاشمی فشارکی

 

 

https://defapress.ir/fa/news/412241/مسجد-پایگاه-مقاومت-اسلامی

 

 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

 

 

 

 

"به نظر من مساله دفاع مقدس و آنچه در این دوران بروز کرد، یک مساله عادی نیست؛ برای همه ملت‌ها این طور است؛ در مورد ملت ما به دلایل گوناگون بیشتر از دیگران است؛ لذا این را نمی‌شود جزو روال عادی زندگی ملت‌ها به حساب آورد. دوران دفاع مقدس برای ملت ما ظرفیت و موقعیتی بود که این ملت بتواند اعماق جوهره خودش را در ابعاد مختلف نشان دهد، و نشان داد.

خدا را سپاسگزاریم که یک نمونه‌ای از آنچه که در ماجرای بزرگ عاشورا دیده شد، نقل شد برای ما، در دوران ما به وجود آمد؛ مردان و زنان و جوانانی که به هدف اندیشیدند، از جان، از مال، از تعلقات زندگی چشم پوشیدند؛ این را ما در دوران دفاع مقدس به چشم دیدیم و امروز ادامه آن و برکات آن را داریم مشاهده می‌کنیم.

هشت سال دفاع مقدس ما، صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برهه زمانی نیست. گنجینه عظیمی است که تا مدت‌های طولانی، ملت ما می‌تواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایه گذاری کند.

فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای

 

 

 

 

 ****

 

شهادت هنر مردان خداست و شهیدان هنرمندانی بزرگ، در بازنمایی و ترسیم مفاهیم تعالی انسان خاکی‌اند. گام زدن در راه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جهادی است که انسان را به سرچشمه‌های حقیقت و لطف الهی رهنمون می‌سازد.

دفاع مقدس، گفتنی‌های بسیاری را در صحیفه دل و اندیشه پدیدآورندگان آن و مردم فهمیم جامعه به یادگار دارد که فرصت طرح و بیان آن‌ها در میان مخاطبان باید فراهم گردد. در دل فرماندهان و رزمندگان و خانواده‌های آنان حرف‌ها و ناگفتنی‌های بسیار زیادی وجود دارد و دفاع مقدس نور است که خبرگزاری دفاع مقدس می‌تواند این نورانیت و عطر را به جامعه انتقال دهد تا همه از آن بهره‌مند شوند. دفاع مقدس نقاط عمیق و دست نیافتنی زیادی دارد که باید آن را به جامعه منتقل کرد.

این 8 سال، سند افتخار و مظلومیت رزمندگان ما و سند ظلم و جنایت مدعیان امنیت، دموکراسی و رفاه در دنیاست و دائم باید این مطالب به لحاظ سیاسی، فرهنگی و از طریق هر ابزاری از جمله هنر، فیلم، سینما برای مردم بازگو شود تا ارزش‌های دفاع مقدس در میان مردم ترویج داده شود. عرصه دفاع مقدس در واقع جلوه‌گاه فرهنگ و اندیشه و سرچشمه جوشان فرهنگ زاینده و اصیل اسلامی را در افق دیدگان مجسم می‌سازد.

از دیگر سو، با عنایت به نقش و جایگاه «رسانه» به عنوان وسیله‌ای راهبردی در رشد معنوی انسان‌ها، به منظور ورود هر چه بیشتر موضوعی به نام دفاع مقدس درعرصه رسانه‌های کشور که بالتبع موجب ارتقاء آگاهی‌های مخاطبان نسبت به آن‌چه که در دوران 8 ساله نبرد حق علیه باطل اتفاق افتاد، خواهد شد و نیز برای رساندن پیام انقلاب اسلامی و ملت عزیز ایران به جهان، خبرگزاری دفاع مقدس توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تاسیس می‌شود.

«خبرگزاری دفاع مقدس» با عنوان انگلیسی Defapress.ir، موسسه‌ای است فرهنگی هنری که وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس می باشد.

 

اهداف

1- انتقال و ترویج فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های حاضر و آینده؛

2- پوشش کامل و جامع اخبار و دستاوردهای علمی و نظامی حوزه دفاعی – امنیتی در راستای دکترین نظامی نیروهای مسلح ج.ا.ا؛

3- حضور موثر در حوزه رسانه‌ای بین الملل برای مقابله با جنگ روانی و جنگ نرم دشمن؛

4- پیشبرد دیپلماسی عمومی ج.ا.ا و حمایت موثر از محور مقاومت اسلامی در منطقه و جهان؛

5- تبیین مواضع کشور در موضوع بیداری اسلامی و تقویت قدرت نرم جبهه فرهنگی رسانه‌ای و هنری انقلاب اسلامی؛

6- رعایت کامل امانت داری، اصل اطلاع رسانی صادقانه و تعامل سازنده با مخاطبان داخلی و خارجی برای گسترش فرهنگ ارزشمند دوران دفاع مقدس؛

7- الگوسازی از چهره‌های ماندگار دفاع مقدس با بهره گیری از فرهنگ، درس‌ها و عبرت‌های دفاع مقدس به ویژه فرهنگ عاشورایی؛

8- کوشش در ثبت و ضبط رسانه‌ای وقایع دوران پرشکوه، دفاع مقدس و مصون ساختن آن از تحریف، مبالغه گویی یا فراموش شدن وقایع در گذر زمان؛

مدیر مسئول: سید مجید هاشمی دانا

صاحب امتیاز: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

سیدجواد هاشمی حذفهاشمی فشارکی حذفسیدجواد هاشمی فشارکی حذفدکتر فشارکی حذفمعمار حذفشهر حذفمهندس فشارکی حذفدفاع غیر عامل حذفپدافند غیرعامل حذفمعماری اسلامی حذفدکترسیدجوادهاشمی فشارکی حذفشهید حذفدانشگاه حذفکتاب حذفپایان نامه حذفتحقیق حذفپژوهش حذفمدیریت بحران حذفدشمن حذفتهدید حذفمهندسی رزمی حذفدفاع مقدس حذفدفاعی حذفشهدا حذفسیاست حذفمدیریت حذفسکس حذفدکتر هاشمی فشارکی حذفمهندسی دفاعی حذفجهاد حذفرزم حذفرهبری حذفخمینی حذفخامنه ای حذففقه حذفدین حذفسیاسی حذفمسایل روز حذفمدیریت راهبردی حذفخبر روز حذفمدیریت شهری حذفچهل سالگی انقلاب حذفدستاوردهای انقلاب حذفآسیب پذیری حذفپایداری حذفجمهوری اسلامی حذفمقاومت حذفبرنامه ریزی حذفطراحی حذفامداد حذفنجات حذفسلامت حذفقیامت حذفمذهب حذفمهدی حذفمهدوی حذفروستای فشارک حذفاصفهان حذفاثنی عشری حذفجعفری فشارکی حذفمطلبی فشارکی حذفحسینی فشارکی حذففشارکی حذففشارکی ها حذفهاشمی فشارکی سیدجواد حذفجواد فشارکی حذفسیدجواد قشارکی حذفجوادهاشمی فشارکی حذفمحمدجوادفشارکی حذفسادات حذفمسجد حذفمساجد حذفحرم حذفصنعتی حذفسازه مقاوم حذفپناهگاه حذفجنگ حذفپیامبر اسلام حذففشارکی سیدجواد حذفهاشمی فشارکی جواد حذفجنگ نرم حذف40 حذفرزومه حذفسوابق حذفسکسی حذففشارک حذففشارکی جواد حذفپدافند حذفمذهبی حذفنظامی حذفسوریه حذفعراق حذفعربستان حذفیمن حذفقدس حذفمصلی حذففلسطین حذفامریکا حذفایالات متحده حذفاقای دکتر حذفاسلام حذفمسلمان حذفحج حذفعتبات حذفاربعین حذفXXX حذفISLAM حذفمعضلات حذفIslamic Architecture حذفIslamic city حذفPassive Defense حذفدفاع غیرنظامی حذفCivil defense حذفSex حذفReligion حذفReligious cities حذفشهرهای مذهبی حذفUniversity حذفMasters حذفP.H.D حذفشهرداری حذفشورای شهر حذففرهنگی حذفمهندسی حذفنظام مهندسی حذفساختمان حذففنی حذفنقشه حذفرساله حذفدکتری حذفکارشناسی ارشد حذفروستا حذفطرح هادی حذفطرح جامع حذفانقلاب اسلامی حذفدینی حذفقضایی حذفسرپناه حذفسیما حذفنما حذفCITY حذفدفاع حذف1357 حذفجواد هاشمی فشارکی حذفطراحی شهری حذفطراحی مفهومی حذفمقررات ملی حذفهوشمند حذفنوین حذفتهدیدات حذفابادی حذفFesharaki حذفHASHEMI حذفJAVAD حذفSEYED حذفjavadfesharaki حذفایران حذفGeopolitics حذفبقعه حذفهنر حذفتمدن حذفاقتصاد مقاومتی حذفبرجام حذفقوس حذفتهران حذفقم حذفمشهد حذفزینبیه حذفکاظمین حذفبقیع حذفسامرا حذفنجف حذفکربلا حذفمنا حذفعرفات حذفکوفه حذفاموزش عالی حذفسید جواد هاشمی حذفشهر ساز حذفجمکران حذفامام حذفمعصوم حذفع حذفعلیه السلام حذفزیرساخت حذفآمایش حذفامایش حذفبنا حذفزازله حذفبحران حذفبهسازی حذفمرمت حذفضعفها حذفراهبرد حذفراهکارها حذفسند حذفملی حذفپلان حذفسایت حذفپردیس حذفمصوب حذفنقشه کشی حذفموشن گرافی حذفگرافیک حذفسه بعدی حذفاسکیس حذفمپ حذفMAP حذفدیزاین حذفDesigning حذفMaterials حذفAssembled حذفIslamic urbanism حذفGraphic Design حذفInterior Architecture حذفPresent حذفComprehensive Joint Action Program حذفمحور مقاومت حذفاسلامی حذفمسلمین حذفراه حذفمشکن حذفخح حذفعمره حذفمعماری حذفشهرسازی حذفسلمانی فشارکی حذفمطلبی حذفحسینی حذفسادات فشارکی حذفسیدها حذفعربی حذفالعربی حذفشهادت حذفرزمنده حذفرزمندگان حذفمجاهد حذفاجتهاد حذفمحمد جواد حذفالسید جواد حذفحریم حذفناجا حذفودجا حذفآجا حذفواجا حذفستادکل حذفسازماندهی حذفلشکر حذفمحمد حذفرسول الله حذفامامت حذفمعاد حذفتوحید حذفتوریست حذفگردشگر حذفجاهای دیدنی حذفحکومت اسلامی حذفروحانی حذفحسن روحانی حذفدولت حذفتدبیر حذفامید حذف12 حذفظهور حذف14 حذفدستاوردها حذفشنبه حذفکلاس حذفارشد حذفروش تحقیق حذفالگو حذفاسلامی ایرانی حذفایرانی اسلامی حذفهویت حذفبرنامه حذفچشم انداز حذفعمومی حذفمقاله حذفمقالات حذفتاریخ حذفگزارش حذفتصویر حذفعکس حذفزمین حذفتوپوگرافی حذفماهواره حذفحفاظت حذفایمنی حذفامنیت حذفاموزش حذفU S A حذفحلب حذفموزه حذفگنجینه حذفجنگ تحمیلی حذفجنگ هشت ساله حذفبازسازی حذففرسوده حذفکانسپت حذفطرح مفهومی حذفکلان حذفایرانی حذفسایت پلان حذفطزح هادی حذفروسیه حذفAmiracan حذفIslam حذفmoslim حذفshia حذفU N حذفmimar حذفJavad حذفCrisis Management حذفIsrael حذفMap حذفPlan حذفMuslim architecture حذفmosque حذفChurch حذفConference حذفHoly Defense حذفWar حذفThreat حذفTarget حذفIslamic Republic of Iran حذفIslamic revolution of Iran حذفIslamic Iranian حذفarchitect حذفUrban حذفCity حذفمدینه حذفابنیه حذفBuilding حذفمنظر حذفLandscape Architecture حذفLandscape حذفArchitecture حذفHashemi fesharaki حذفfesharaki حذفfesharaky حذفe fesharaki حذفefesharaki حذفfesharakie حذفfeshark حذفVillage حذفMr. fesharaki حذفDoctor Hashemi fesharaki حذفPH.D حذفJawad Hashmi حذفJavad Hashmi حذفکتاب فشارکی حذفمقاله فشارکی حذفEsfahan حذفIran حذفLocation حذفLand use planning حذفplanning حذفUrban Design حذفIslamic Revolution حذفSyria حذفYemen حذفIraq حذفEight years حذفهندسه حذفقوس اسلامی حذفگنبد حذفمنار حذفنمای اسلامی حذفنمازخانه حذفحسینیه حذفامام زاده حذفپیامبر حذفمقبره حذفعاشورا حذفصاحب الزمان حذفانتظار حذفشیراز حذفری حذفمحرم حذفصفر حذفسفر حذفدیدنی حذفزیارت حذفگردشگری حذفتور حذفتوریسم حذفمسافرت حذفاثار باستانی حذفAntiquities حذفHistorical works حذفاثار تاریخی حذفحیاط مرکزی حذفسلسله مراتب حذفهشتی حذفورودی حذفزیرزمین حذفطبقه حذفمقررات حذفضوابط حذفمعیار حذفبخش نامه حذفابلاغیه حذفاصول حذفملاحظات حذفطح شماتیک حذفطرح حذفشماتیک حذفطرح واره حذفکلاسیک حذفمدرن حذفسیسنم حذفشبکه حذفجهان حذفخانه حذفمسکونی حذفمنزل حذفاداری حذفتجاری حذفمجتمع مسکونی حذفهاشمی فشارکی سید جواد حذففشارکی سید جواد حذفسید فشارکی حذفسید هاشمی حذفسادات هاشمی حذفشجره سادات حذفس ج هاشمی فشارکی حذفس ج ه فشارکی حذفف ش ا ر ک ی حذففشاری حذفافشاری حذففشارکی نیا حذففشارکی زاده حذفهاشمی جواد سید حذفهاشمی سید جواد حذففشارک روستا حذففشارک اصفهان حذفتایین حذفسجزی حذفکوهپایه حذفجبل حذفظفره حذفورتون حذفزفره حذفظفرقند حذفاردستان حذفهنر اسلامی حذفArt حذفMuslim architect حذفمعماری رومی حذفArchitecture of the Islamic World حذفسرگرمی حذفشاد حذفبازی حذفتفریح حذفرهبر حذفهنرستان حذفحرفه ای حذفپروانه حذفکارشناس حذفرییس جمهور حذفافشار حذففشکی حذفهاشمی حذففشار حذفهاشم فشارکی حذفfesharak حذفfesharake حذفFESHARAKI حذفHashemi حذفSEYED JAVAD حذفShahid حذفشهیدان حذفامامین حذفانقلاب حذفمسلم حذفثوره حذفالایران حذفمکه حذفالحج حذفمهندس حذفپزشکی حذفادبیات حذفحقوق حذفشیعه حذفقثه عمران حذففقه معماری حذففقه شهر حذفاموات حذفمرحوم حذفسابقه حذفقبر حذفقبرستان حذفوادی حذفمنطقه حذفمحله حذفمحلات حذفناحیه حذفبرش حذفقشارکی هاشمی حذفجوادسید حذفطباطبایی حذفعلوی حذفموسوی حذفآسیب حذفعید حذفعتبه حذفتبرع حذف1404 حذفمعماری منظر حذفمعماری داخلی حذف2030 حذف1340 حذف1398 حذف1399 حذف1400 حذف1420 حذف2050 حذفقرن حذفملک حذفکاربری حذففضا حذفزیرفضا حذفکارکرد حذفحنا حذفکاریوز حذفکاریز حذفامام زاده احمد حذففشارک کهنه حذفمارشنان حذفشده حذفمست حذفریجیری حذفچشمه حذفآرشینکت حذفعمران حذفسازه حذفتاسیسات حذفنقوش حذفبهشت حذفباستانی حذفتاریخی حذفپرسپکتیو حذفآرشیکد حذفاتوکد حذفاسکچ حذفپرزنته حذفپاور حذفورد حذفword حذفpdf حذفPDF حذفpower حذفpoint حذفالشهید حذفالشهدا حذفشهید فشارکی حذفشهید هاشمی فشارکی حذفمرحوم فشارکی حذفمرحوم هاشمی فشارکی حذفآیت الله فشارکی حذفحجه الاسلام فشارکی حذفسیدفشارکی حذفسیدهاشمی حذفسادات هاشمی فشارکی حذفمقالات فشارکی حذفکتب فشارکی حذفرساله فشارکی حذففقه عمران حذففقه شهرسازی حذفهویت اسلامی حذفهویت ایرانی حذفمعماری ایرانی حذفمعماری بومی حذفمعماری اسلامی ایرانی حذفالگوی اسلامی ایرانی حذفالگوی معماری اسلامی حذفمصداق حذفالگوی معماری حذفشیت حذفترکیب حذفراندو حذفمعماری جهان حذفقلعه حذفبرج حذفبارو حذفخندق حذفقلاع حذفحیاتی حذفحساس حذفمهم حذفقابل حفاظت حذفتونل حذفمترو حذفایستگاه حذفجان پناه حذفموج حذفترکش حذفسازه امن حذفکالبد حذفزیستگاه حذفمجتمع حذفمراکز حذفشهرک حذفشهری حذفروستایی حذفشرح درس حذفطرحریزی حذفطرحواره حذفطراح حذفمهندسان حذفساخنمان حذفرسمی حذفآینن نامه حذفالزامات حذفدکترین حذف