بررسی وضعیت تغذیه ای دانش آموزان دبستانی استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۵
دکترآزیتا فشارکی نیا،
https://www.magiran.com/paper/604720
بررسی وضعیت تغذیه ای دانش آموزان دبستانی استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۵
آزیتا فشارکی نیا، غلامرضا شریف زاده، اصغر زربان
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، سال دوم شماره ۳ (پیاپی ۷، آذر ۱۳۸۷)، ص ۴۷
بررسی وضعیت تغذیه ای دانش آموزان دبستانی استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۵
نویسنده:
آزیتا فشارکی نیا ، غلامرضا شریف زاده ، اصغر زربان
پیام:
چکیده:
زمینه وهدف
کودکان به دلیل نیازهای ویژه غذایی جهت تامین رشد به طور قابل توجهی در معرض ابتلا به سوءتغذیه هستند. در حدود ۷۰% کودکان سوءتغذیه ای دنیا در آسیا زندگی می کنند و این منطقه بالاترین درصد کودکان سوءتغذیه ای را در دنیا دارد. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت تغذیه ای دانش آموزان دبستانی استان خراسان جنوبی و عوامل همراه آن انجام شد.
روش بررسی
در این مطالعه توصیفی قد و وزن ۱۳۰۳ دانش آموز ۱۲-۷ ساله که به روش نمونه گیری چند مرحله ای اتفاقی در سال ۱۳۸۵ از نقاط شهری و روستایی استان خراسان جنوبی انتخاب شده بودند اندازه گیری شد. وضعیت تغذیه ای کودکان براساس طبقه بندی های گومز (وزن برای سن) و مک لارن رید (وزن به قد برای سن) و واترلو (قد برای سن) ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون مربع کای با سطح معنی داری ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل شدند
یافته ها
۸/۶۹% کودکان کم وزن، ۹/۳۰% لاغر و ۶/۴۳% کوتاه قد بودند. بیشترین موارد کم وزنی،لاغری و کوتاه قدی از نوع خفیف و کمترین موارد از نوع شدید بود. با افزایش سن کودکان شیوع کم وزنی،لاغری و کوتاه قدی در حد معنی داری افزایش یافت. با کمتر بودن سطح سواد والدین و نیز در مادران خانه دار شیوع کم وزنی و کوتاه قدی در حد معنی داری بیشتر شد. شیوع کم وزنی در کودکان مناطق روستایی و شیوع کوتاهی قد با افزایش رتبه تولد در حد معنی داری بیشتر بود.
نتیجه گیری
با توجه به شیوع بسیار بالای سوءتغذیه در کودکان دبستانی استان خراسان جنوبی، اقداماتی مانند افزایش سطح سواد در منطقه، آموزش های تغذیه ای به خصوص در مادران خانه دار، تنظیم خانواده، افزایش سطح آگاهی های تغذیه ای دانش آموزان و توجه بیشتر به بهبود کیفیت تغذیه رایگان در مدارس توصیه می شود.
کلیدواژگان:
کم وزنی ، لاغری ، کوتاه قدی ، دانش آموزان ، وضعیت تغذیه ای
زبان:
فارسی
انتشار در:
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، سال دوم شماره ۳ (پیاپی ۷، آذر ۱۳۸۷)
صفحه:
۴۷
Investigation of Nutritional Status in Elementary School Students of South Khorasan Province:East of Iran
Author(s):
A. Fesharakinia , Gh R. Sharifzadeh , A. Zarban
Message:
Abstract:
Background and Objectives Children have greater nutritional needs than adults in order to maintain their growth. It has been determined that about 70% of all malnourished children in the world live in Asia. This study evaluates nutritional status of elementary students in south khorasan province and some effective factors on it. Methods The height and weight of 1303 elementary school students ages between 7 to 12 years old which were selected by multistage random sampling from urban and rural areas of the South Khorasan province were measured. Data for this study was collected for a period of six months from September 2006 to February 2007. Nutritional habits of these students and its relation to demographic factors were evaluated using Gomes (weight – for – age) Maclaren-ride (weight to height for age) and Waterlow (height – for – age) criteria. Results Based on the finding of this study 69.8% of the students were underweight 30.9% were wasted and 43.6% were stunted. The effects of malnutrition in this group were mild and severe cases of malnutrition effects were rare. The adverse effects of malnutrition were more widespread with the increase in the age of the students. These adverse effects were also more persistence with increased level of illiteracy among the parents of these students. The number of underweight students was significantly larger in the rural areas than in the urban areas. Heights of the students were directly correlated to the order of their birth. The higher the birth orders the higher the prevalence of being shorter Being stunted was more widespread among female students with less educated mothers. Conclusion In order to improve high prevalence of malnutrition in elementary school students of South Khorasan province we recommend improvement of the level of literacy nutritional education of mothers and students. We also suggest improvement of quality of students free meal in schools.
Language:
Persian
Published:
Qom University of Medical Sciences Journal, Volume:2 Issue: 3, 2008
Page:
47
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
Qom University of Medical Sciences Journal
ماهنامه پزشکی
ISSN: 1735-7799 eISSN: 1375 - 2008
صاحب امتیاز:
دانشگاه علوم پزشکی قم
مدیر مسئول:
دکتر ابوالفضل ایرانی خواه
سردبیر:
دکتر حسین ثقفی