***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

مراسم درگذشت آیت الله شیخ رحمت الله فشارکی

شنبه, ۸ شهریور ۱۳۹۹، ۰۷:۰۷ ق.ظ

 

https://hawzahnews.com/x4Qbd

 کد خبر: 331740

۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶

یکی از اساتید رهبری درگذشت

آیت‌الله فشاری
 

آیت الله رحمت الله فشارکی از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) و از اساتید آیت الله العظمی خامنه ای چهارشنبه بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله فشارکی در سال 1304 در کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، تهران، قم و مشهد به تحصیل و تدریس علوم حوزوی پرداخت.

آن مرحوم موسس حوزه علمیه سمیرم اصفهان بود و مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله العظمی  بروجردی بود ه است.

مراسم تشییع پیکر آیت الله فشارکی جمعه 23 خرداد ساعت 9 صبح از مسجد امام حسن عسکری (ع) تا حرم حضرت معصومه (س) و مراسم بزرگداشت آن جمعه شب در مسجد امیرالمومنین(ع) دورشهر برگزار می شود.

 

https://www.hawzahnews.com/photo/331814/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%B4%DB%8C%DB%8C%D8%B9-%D9%BE%DB%8C%DA%A9%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C

 

برچسب‌ها

 

 

https://hawzahnews.com/x4Qd7

 کد خبر: 331833

۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴

تشییع فشارکی
 

پیکر پاک عالم وارسته مرحوم آیت‌الله رحمت‌الله فشارکی، از اساتید مقام معظم رهبری، با حضور شخصیت های حوزوی و اقشار مختلف مردم، در قم تشییع شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت‌الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی، از شاگردان آیت الله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) که صبح امروز همزمان با میلاد پرخیر و برکت امام زمان‌(عج) از مسجد امام حسن عسگری(ع) تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه، خبرگان رهبری، حجج اسلام والمسلمین فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه استان قم، ملک‌دار ،معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه‌های علمیه، ملکا، مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم، اساتید و فضلای حوزه و عموم ارادتمندان سلسله جلیله روحانیت حضور داشتند.

پیکر این عالم وارسته پس تشییع و اقامه نماز میت توسط آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی، در مقبره شهید آیت‌الله مفتح در صحن امام رضا‌(ع) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در دل خاک آرام گرفت.

مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله فشارکی نیز امشب(جمعه شب)، در مسجد امیرالمومنین(ع) خیابان دور شهر قم برگزار می شود.

خاطرنشان می شود، آیت الله رحمت الله فشارکی از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) و از اساتید آیت الله العظمی خامنه ای و حوزه علمیه قم، چهارشنبه، 21 خرداد ماه، بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

ایشان در سال 1304 در کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، تهران، قم و مشهد به تحصیل و تدریس علوم حوزوی پرداخت.

آن مرحوم همچنین موسس حوزه علمیه شهرستان سمیرم بود و مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(ره) نیز بوده است.

 

 

https://hawzahnews.com/x4Qf8

کد خبر: 331883

۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۲

تسلیت رهبر معظم انقلاب به بیت آیت‌الله فشارکی

آیت‌الله فشارکی رهبری
 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت آیت‌‌الله فشارکی را تسلیت گفتند.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:

 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

درگذشت عالم پارسا مرحوم حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ رحمت الله فشارکی رحمة الله علیه را که اینجانب بخشی از ادبیات عرب را در حوزه‌ی علمیه مشهد مقدس از ایشان استفاده کرده‌ام، به خانواده محترم و عموم شاگردان و علاقمندان به ایشان تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات آن مرحوم را از خداوند متعال مسألت مینمایم.

سیّد علی خامنه‌ای

24/ خرداد/ 1393

 

https://hawzahnews.com/x4Qdp

کد خبر: 331846

۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴

مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله فشارکی برگزارشد

آیت‌الله فشارکی
 

مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله رحمت الله فشارکی از علمای حوزه، شب گذشته با حضور علما و فضلا و مردم مومن قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، این مراسم که در مسجد امیرالمومنین(ع) قم برگزار شد، آیت الله العظمی سبحانی، آیت الله ، قرهی، غروی و نمایندگان بیوت مراجع عظام جوادی آملی، ، نوری همدانی، شبیری زنجانی و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اساتید حوزه  حضور داشتند.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رحمانی از فضلای حوزه با ذکر این مطلب که مرحوم آیت الله فشارکی از دلدادگان واقعی امام زمان(عج) بودند، گفت: ایشان در همه حال یاد امام زمان(عج) را از خاطر دور نمی‎کردند و همه حال به فکر انجام وظایف خود بود.

وی تصریح کرد: مرحوم فشارکی خود را سرباز می پنداشت و در طلبگی و حتی رسیدن به جایگاه اجتهاد و تدریس در حوزه هیچگاه خود را بیش از یک سرباز نمی دید و وظیفه مداری را به هر چیز دیگر ترجیح می داد.

خاطرنشان می شود؛آیت الله فشارکی  از اساتید مبرز حوزه علمیه قم و از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی  بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) و آیت الله سلطانی طباطبایی بود.

ایشان  موسس حوزه علمیه سمیرم اصفهان ،و در تدریس ادبیات عرب از اساتید مبرز و به نام حوزه به شمار می آمد.

آیت الله فشارکی از اساتید حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مدرسه نواب مشهد نیز  بوده است.

حضرت آیت الله علوی گرگانی و آیات سیداحمد خاتمی، حسینی بوشهری، ری شهری، دری نجف آبادی محسنی گرکانی و بسیاری دیگر از بزرگان حوزه علمیه از شاگردان این عالم فرزانه بودند.

 

https://hawzahnews.com/x4Qkg

کد خبر: 332085

۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۷

آیت‌الله فشارکی
 

مراسم بزرگداشت هفتمین روز درگذشت آیت‌الله فشارکی پنج‌شنبه شب با حضور نمایندگان دفاتر مراجع تقلید، علما، طلاب و اقشار مختلف مردم در مسجد امام حسن عسکری(ع) قم برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری در این مراسم اظهار داشت: بر اساس روایت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله، علمای دین، پیامبر و شهید نیستند، اما در روز قیامت انبیا و شهدا به حال آنها غبطه می‌خورند.

وی با بیان این که اگر مردم به سخن علما گوش داده و به آن عمل کنند، در پیشگاه خداوند محبوب خواهند شد، تصریح نمود: عالمان دین بندگان خدا را دعوت به دین می‌کنند و اگر مردم به حرف آنها گوش دهند محبوب خدا می‌شوند. هیچ گروهی چنین ویژگی‌ای ندارند.

استاد و پژوهشگر حوزه در ادامه به ویژگی های علمی و اخلاقی آیت‌الله فشارکی اشاره کرد و گفت: این روحانی فقید مصداق بارز عالم دینی بود؛ ایشان عالمی عامل و مهذب بود و نسبت به شاگردان و اطرافیان، بسیار دلسوزانه رفتار می کرد.

وی با اشاره به تلمذ آیت‌الله فشارکی در محضر حضرت آیت‌الله بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) گفت: شرکت در درس اساتید برجسته، وی را از اساتید بزرگ فقهی و ادبی قرار داده بود که ایشان نیز در این عرصه صاحب نظر بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری بر ضرورت توجه طلاب به ادبیات عرب تأکید کرد و ابراز داشت: ادبیات عرب بسیار مهم و حائز اهمیت است، آیت الله فشارکی در کنار دیگر علوم، در عرصه ادبیات عرب صاحب نظر بود و این مسئله نشان از اهمیت این علم در حوزه دارد.

استاد و پژوهشگر حوزه به نقش آیت الله فشارکی در عرصه های حساس نظام اشاره کرد و گفت: مرحوم آیت‌الله فشارکی بر حسب تکلیف، در برهه هایی درس و بحث حوزه را تعطیل و در جبهه‌های جنگ حضور پیدا می‌کرد و به رزمندگان قوت قلب می داد.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله فشارکی به مسأله تبلیغ دین اهتمام ویژه‌ای داشت؛ مسئله ای که همیشه از اهداف اصلی طلاب و حوزه می باشد. اگر این مسئله در حوزه کمی کمرنگ شود، باید بدانیم که راه را اشتباه رفته ایم.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری به نقش مرحوم آیت‌الله فشارکی در ترویج ادبیات عرب در حوزه اشاره کرد و ادامه داد: آیت‌الله فشارکی مصداق «اطلبوا العلم من المهد الى اللحد» بود که سفرهای هفتگی ایشان به اصفهان برای یاد گرفتن علم هیأت گواه این ادعاست.

انتهای پیام// 15/ 313

https://hawzahnews.com/x4RCF

 کد خبر: 335191

۲۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹

مراسم چهلم آیت الله فشارکی برگزارشد

آیت الله فشارکی
 

مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله رحمت الله فشارکی با حضورطلاب، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد رفعت قم برگزار شد.

به گزارش خبر گزاری حوزه، حجت الاسلام  زین العابدین بیگدلی  در این مراسم  با بیان این که  ماه مبارک رمضان شهر الله است گفت: ماه مبارک رمضان تنها ماه در سال است که خداوند پذیرای مومنین است، بنابراین لازم است قدر این نعمت را دانست و از آن بهر ه برد.

وی افزود : ماه مبارک رمضان به سه دهه رحمت، برکت ومغفرت تقسیم شده است و اگر از این فرصت بهره نبریم گرفتار خواهیم شد و آن وقت است که با ازدست دادن آن جز حسرت و افسوس برای انسان چیزی باقی نخواهد ماند . 

حجت الاسلام بیگدلی ابراز داشت : این ایام بهترین ماه برای تمرین عبادت و بندگی ، تقوا و صبر در برابر مشکلات و سختیها  است تا در ماه های بعد از این اندوخته برای بهتر زیستن و به تکامل رسیدن نهایت استفاده راببریم.

وی در ادامه به ابعاد  اخلاقی، اجتماعی و... شخصیتی آیت الله فشارکی پرداخت وگفت:  آن مرحوم در مدتی که در دنیا بود توانست از عمر خود نهایت بهره را ببرد و سر آمد علمای زمان خود در عرصه ای علمی و به خصوص ادیب در ادبیات عرب باشد و از این طریق خدمات شایسته ای با تربیت شاگردانی به حوزه های علمیه و جامعه کند .

سخنران این مراسم افزود: مرحوم آیت الله رحمت الله فشارکی مقید به تحصیل و فراگیری علوم دینی بود و حتی در اواخر عمر شریفشان دست از تدریس و تعلیم شاگردان برنمی داشتند و به تعلیم و تحصیل علوم دینی افتخار می ورزیدند .      

حجت الاسلام بیگدلی با بیان این که آن مرحوم در تدریس و کسب علوم دینی حریص بودند خاطر نشان کرد : انسانهای مومن ، متعهد وخدمتگذار چون آن مرحوم لحظه ای از خدمت غافل نبودند و معتقد بودند انسان باید دراین گونه کارها حریص باشد.

 

 

 

https://hawzahnews.com/x4Zvr

 

 کد خبر: 351693

۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۵

  • چاپ

با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید برگزار شد؛

مراسم اولین سالگرد درگذشت آیت الله شیخ رحمت الله فشارکی

حجت الاسلام نظری منفرد

 

حوزه/ مراسم نخستین سالگرد درگذشت آیت الله شیخ رحمت الله فشارکی با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید، اساتید و فضلای حوزه و اقشار مردم عصر امروز در مسجد امیرالمؤمنین(ع) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد عصر امروز در مراسم اولین سالگرد درگذشت آیت الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی در مسجد امیرالمؤمنین(ع) قم، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که بشر با آن مواجه بوده و تا امروز حل نشده بیماری فراموش کاری در زمان پیماری یا همان آلزایمر است که نشانه عدم یکنواختی انسان بوده و زنگ خطری برای اوست که عمر گذران است و پیری و کهولت در پیش خواهد بود.

وی ادامه داد: این روند انسان را متنبه کرده و متوجه خواهد شد که در این دنیا ماندگار نیست و باید رفت.

این خطیب حوزوی با اشاره به آیه کل نفس ذائقه الموت، ابراز داشت: حتی انیباء نیز در این جهان نمانده و از دنیا خواهند رفت؛ چراکه اساس این جهان چنین است.

این استاد حوزه افزود: ماندگاری از سوی خدای متعال برای هیچ کسی قرار داده نشده و همه باید راه رفتن را بپیمایند.

این کارشناس حوزوی برگشت به دنیا را غیرممکن دانست و گفت: هیچ راهی برای جبران مجدد و برگشت به دنیا وجود نخواهد داشت؛ چراکه تا فرصت باقی است باید به نحوی زندگی را به پایان ببریم که پشیمانی به سراغ ما نیاید.

حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد خاطرنشان ساخت: امروز این اختیار در ما وجود دارد که زندگی توأم با خیر، برکت، بندگی، شایستگی و .... برای خود رقم بزنیم.پ

وی تصریح کرد: باور به مرگ، معاد، نیاز به توشه و ... از مباحثی است که انسان را نسبت به آخرت بی تفاوت نخواهد گذاشت.

این خطیب حوزوی تأکید کرد: باید بیاندیشیم و تفکر کنیم؛ چراکه مرگ پندار نیست؛ بلکه واقعیت و حقیقتی است که در زندگی همه ما ساری و جاری خواهد شد.

این استاد حوزه در بخش دیگر از سخنان خود به ابعاد شخصیتی آیت الله فشارکی پرداخت و گفت: این عالم بزرگوار عمر خود را در تدریس گذراند و از پایه شروع و به سطوح عالی رساند.

حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد اظهار داشت: ایشان علم و دانش خود را به ویژگی های اخلاقی و خصوصیات روحی متصل کرد و علم برایش حجاب نشد.

وی با اشاره به ساده زیستی این عالم بزرگوار، ابراز داشت: این بزرگواران، شخصیت هایی هستند که باید برای ما الگو شده و فقدان و خلأ این انسان های خوب در عرصه های علمی و اخلاقی برای حوزه علمیه ضایعه است.

https://hawzahnews.com/x4QnP

کد خبر: 332210

۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸

تقدیر بیت آیت الله فشارکی(ره) از مردم و مسئولین

آیت‌الله فشارکی
 

بیت مرحوم آیت الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی(ره)، از ابراز همدردی شخصیت های برجسته نظام، علما، مسئولین و مردم قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، بیت مرحوم آیت الله فشارکی(ره)، در اطلاعیه ای، از ابراز همدری مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، علما، شخصیت های برجسته نظام، مسئولین کشوری و لشگری، اساتید حوزه و دانشگاه و عموم مردم مومن و متدین و ارادتمند روحانیت قدردانی کرد.

در بخشی از این اطلاعیه، با اشاره به ویژگی های بارز مرحوم آیت الله فشارکی(ره)، آمده است: از همه کسانی که در مراسم تشییع، تدفین و مجالس بزرگداشت (قم، تهران، اصفهان) این عالم وارسته شرکت کرده و یا با پیام‌‌های تسلی‌بخش خویش، بازماندگان ایشان را مورد دلجویی قرار داده‌اند، تقدیر و تشکر می گردد.

 

https://hawzahnews.com/x4QfJ

کد خبر: 331911

۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶

دیریت حوزه های علمیه خواهران:

آیت الله فشارکی به تربیت شاگردان مکتب امام صادق(ع) اهتمام داشت

آیت‌الله فشارکی
 

مرحوم با برکت خویش را صرف نشر معارف اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و تعلیم و تربیت طلاب و شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در پیامی با تسلیت ارتحال عالم زاهد مرحوم آیت‌الله حاج شیخ رحمت‌الله فشارکی، با اشاره به ویژگی های بارز این استاد فقید، خاطرنشان کرد: زهد، تقوا‌، تواضع و فروتنی‌، ساده زیستی و بی‌ آلایشی‌، اخلاق نیک‌، اهتمام ویژه به تدریس علوم پایه حوزه در عین تدریس سطوح عالی‌، حمایت از نظام مقدس اسلامی و حضرت امام خمینی(‌ره) و مقام معظم رهبری از خصوصیات بارز آن مرحوم به شمار می‌رفت.

این نهاد حوزوی همچنین تصریح کرد: ایشان عمر با برکت خود را صرف نشر معارف اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و تعلیم و تربیت طلاب و شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام کرد.

 

https://hawzahnews.com/x4QcG

کد خبر: 331811

۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲

دیر حوزه علمیه استان قم:

زندگی آیت الله فشارکی وقف حوزه بود

آیت‌الله فشارکی + فرخ فال
 

وقتی اعطایی مراجع عظام و بزرگان حوزه را تقدیم ایشان می کردیم، با این که هدیه ای از کسی قبول نمی کرد، اما به احترام مراجع و بزرگان آن را می پذیرفت و سپس باز می گرداند و می گفتند " آن را خرج حوزه کنید".

حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با تسلیت درگذشت مرحوم آیت الله فشارکی، به ویژگی های بارز علمی و اخلاقی این عالم فقید اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان از شخصیت های برجسته حوزه و از شاگردان مرحوم ادیب نیشابوری بود و بسیاری از اساتید فعلی سطح علی حوزه از شاگردان ایشان هستند.

وی با بیان این که آیت الله فشارکی ید طولایی در علم معانی و بیان داشت، افزود: ایشان اهتمام ویژه به علوم پایه حوزه داشت و علاوه بر این که در سطوح عالی صاحب کرسی تدریس پر رونقی بود، تلاش می کرد در علوم پایه، طلاب را توانمند تربیت کند، بنابر این سال ها کتاب مطول را تدریس کرد.

شاگرد آیت الله فشارکی با اشاره به سجایای اخلاقی و خضوع و خشوع استاد خود و تاثیر ایشان در شاگردان، خاطرنشان کرد: رفتار و منش آن مرحوم در شاگردانش بسیار تاثیرگذار بود، به طوری که بسیاری از شاگردان ایشان در بعد اخلاقی و تربیتی در جایگاه رفیعی قراردارند.

مدیر حوزه علمیه استان قم اضافه کرد: اگر شاگردی مسئله علمی و یا هرسئوال دیگری را مطرح می کرد، ایشان با تواضع خاص سوال می شنید و سپس به آن جواب می داد.

وی با اشاره به این که مناعت طبع آیت الله  فشارکی زبان زد بزرگان حوزه بود، بیان داشت: درسال هایی که اجلاسیه اساتید برگزارمی شود، وقتی اعطایی از سوی مراجع و بزرگان را تقدیم ایشان می کردیم، با این که هدیه ای از کسی قبول نمی کرد؛ اما به حرمت مراجع وبزرگان حوزه آن را می پذیرفت و سپس باز می گرداند و می گفتند "خرج حوزه کنید".

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان این که این عالم وارسته، شاگردان مبرزی تحویل حوزه داد، گفت: ارتحال ایشان خلاء بزرگی برای حوزه علمیه است و شاگردانش باید این خلاء را تا حدودی برطرف کنند.

مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه همچنین با اشاره به حمایت آیت الله فشارکی از انقلاب و نظام اسلامی، ابراز داشت: ایشان همواره حامی جدی انقلاب،امام(ره)، نظام و رهبر معظم انقلاب بود و با بینش بسیار وسیع، شاگردان را نسبت به مسائل نظام و ارزش های آن آگاه می کرد.

مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان ارتحال آیت الله فشارکی را به بیت ایشان، شاگردان و طلاب و روحانیون تسلیت گفت.

 

https://hawzahnews.com/x4Qd6

کد خبر: 331832

۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲

ضو خبرگان رهبری:

آیت الله فشارکی در اطاعت از ولی فقیه لحظه ای تردید نکرد

حجت‌الاسلام واعظ
 

عضو خبرگان رهبری با اشاره به ولایت پذیری مرحوم آیت الله فشارکی، گفت: ایشان در اطاعت از ولی ‌فقیه لحظه‌ای تردید نکرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظ‌ موسوی در حاشیه مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت‌الله رحمت‌الله فشارکی، به خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: این عالم فقید از شخصیات برجسته علمی حوزه و در عرصه‌های مختلف علمی صاحب نظر بود و بسیاری از علما و فضلا در محضر ایشان تلمذ کردند.

وی، حسن خلق را از ویژگی‌های اخلاقی آیت‌الله فشارکی معرفی کرد و ادامه داد: این عالم وارسته در کلاس درس برای شاگردان احترام و ادب خاصی قائل بود و همین مسئله ایشان را شخصیت ممتازی در حوزه مشهور ساخته بود.

عضو خبرگان رهبری افزود: مرحوم آیت‌الله فشارکی در مسایل مختلف علمی و اجتماعی از شخصیت‌های مسئولیت‌پذیر و حساس بود و هیچ‌گاه از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی کرد.

وی به حضور آیت‌الله فشارکی در جبهه های جنگ تحمیلی و روحیه دادن به رزمندگان اشاره کرد و گفت: ایشان در دورزان دفاع مقدس بارها در جمع رزمندگان حضور یافت و در موقعیت‌های حساس، درس و بحث را تعطیل و به جبهه اعزام می‌شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظ موسوی خاطرنشان کرد: ایشان حضور در جبهه را به عنوان وظیفه‌ای اجتماعی و دینی به همگان و شاگردان توصیه می‌کرد و در اطاعت از ولایت‌فقیه هم در زمان امام‌ره و هم در زمان مقام معظم رهبری، لحظه‌ای تردید نکرد.

عضو خبرگان رهبری یادآور شد: با این‌که مقام معظم رهبری در مقطعی، مباحثی در محضر آیت‌الله فشارکی آموخته بود، ولی این عالم فقید هیچ‌گاه به خود و اطرافیان اجازه نمی‌داد که این مسئله مطرح شود و همواره با احترام و ولایت‌پذیری محض نسبت به رهبری برخورد می کرد.

 

https://hawzahnews.com/x4Qck

کد خبر: 331794

۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲

دیر حوزه های علمیه:

آیت الله فشارکی عمر خود را در نشر معارف اهل‌بیت‌(ع) سپری کرد

آیت‌‌الله بوشهری _ حکم انتصاب
 

مدیر حوزه های علمیه، در پیامی با تسلیت ارتحال مرحوم آیت الله فشارکی، تصریح کرد: این عالم وارسته عمر پر برکت خویش را در نشر معارف اهل‌بیت‌(ع)، خدمت به حوزه‌های علمیه و تدریس و تعلیم سپری کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، در پیامی با تسلیت ارتحال عالم جلیل القدر مرحوم آیت الله آیت‌الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی(‌ره‌)، از شاگردان آیت الله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) و از اساتید رهب ر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: ایشان عمر پر برکت خویش را در نشر معارف اهل‌بیت‌(ع)، خدمت به حوزه‌های علمیه و تدریس و تعلیم شاگردان سپری کرد.

متن پیام مدیر حوزه های علمیه در پی می آید.

بسم الله الرحمن الرحیم

إذا ماتَ العالِمُ الفقیه ثُلِمَ فِی الإِسلامِ ثُلمَةٌ لا یَسُدُّها شَیءٌ

خبر ارتحال عالم جلیل‌القدر حضرت آیت‌الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی(‌ره‌) موجب تاثر و تأسف گردید. این عالم وارسته عمر پربرکت خویش را در راه نشر معارف اهل‌بیت‌(ع)، خدمت به حوزه‌های علمیه و تدریس و تعلیم سپری نمود.

مدیریت‌های حوزه‌های علمیه ضمن عرض تسلیت رحلت این عالم فقید به محضر مقدس حضرت بقیةالله الاعظم‌(عج)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید و بیت معظم ایشان، علو درجات را برای آن عالم ربانی و صبر و اجر جزیل برای بازماندگان، از درگاه خداوند متعال خواستار است.

سید هاشم حسینی‌بوشهری

مدیر حوزه‌های علمیه

 

https://hawzahnews.com/x4QbG

کد خبر: 331762

۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵

گفت‌وگوی خواندنی با مرحوم آیت الله فشارکی

یک معدن طلا و شن نزد رهبر معظم انقلاب یکی است

آیت‌الله فشارکی
 

زمان جنگ جهانی دوم بود. دایی بنده کتاب سراج‌الشیعه را از نجف آورده بود. کتاب را از او گرفته و خواندم؛ حال معنوی خاصی در من ایجاد کرده بود. از طرفی هم در کلاس‌های قرآن مساجد شرکت می‌کردم.

خبر گزاری حوزه در پی اطلاع از رحلت استاد حوزه علمیه قم مرحوم آیت الله فشارکی پس از بررسی آرشیو مطالب سامانه خبری حوزهای علمیه، گفت گوی خواندنی هفته نامه افق حوزه با این استاد پیشکسوت و نمونه حوزه را ازآرشیواین هفته نامه خبری بدون هیچ تصرفی تقدیم می کند

اشاره

محله ارک قم در انتهای کوچه‌ای دربی از چوب و خانه‌ای گلین و بقایایی انبوه و به‌جا مانده از خانه‌های طرح حرم تا حرم.

به درنگی پس از پایان ترنم زنگی که در دور دست می‌نوازد، روحانی مسنی با محاسنی شنگرف از خضاب، عمامه‌ای کوچک و ساده‌پیچ و قبا و عبائی نیم‌دار، بر آستان ظاهر می‌شود.

درب را که می‌گشاید، پنجره‌ای تبسم و گشاده‌رویی به سویت وزیدن می‌گیرد و فکر می‌کنی این انسان پرندگون نیلی‌پوش، ابری است عبا بر دوش که در میان حیاط مشجر روان است.

می‌اندیشی شاید این سیبویه است که از لابه‌لای قرون و اعصار برآمده و اینک در این عصر، حوزه درسی شاگردانش را می‌گرداند یا تفتازانی زمان است که قلم بر صفحه کاغذ می‌راند و خراش بر دل زمان می‌افکند و از بدیع و بیان گفتند و راز شگرف ساختمان جمله‌ها را می‌گشاید. به آرامی زمان، به تانّی و باوقار راه می‌رود.

به پله‌ها که می‌رسد، می‌ایستد و آمرانه می‌نگرد تا داخل اتاقش شوی که مالامال از کتاب است و ردپای اندیش‌مندانی که درون آن خفته‌اند. نفس اساتید بزرگی که چون ستونی برافراشته خیمه دانش را استوار داشتند و سپس در صفحات غبار گرفته تاریخ رخ پوشاندند، از عطف مندرس کتاب‌ها، آسترها و بدرقه‌های فرسوده به مشامت می‌خورد. یاد آن رادمردان عمامه به سری می‌افتی که شهیدان خونین جگر عرصه علم و دانش شدند، اما نه ادعائی نه حتی نظری کوتاه در آئینه به خود؛ زاهدانه دنیا را فرو گذاشتند و با همه جلال و هیمینه خود، دار آخرت را به قدوم خویش زینت بخشیدند.

رضوان‌الله علیهم اجمعین

استاد، آیت الله فشارکی آشنای دیرین حوزویان است، باهم پای سخنان دل‌نشین ایشان می‌نشینیم.

افق حوزه: به عنوان اولین سؤال بفرمایید چگونه وارد حوزه شدید؟ از کجا شروع کردید و درس‌ها به چه نحوی آغاز شد؟

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم. زمان جنگ جهانی دوم بود. دایی بنده کتاب سراج‌الشیعه را از نجف آورده بود. کتاب را از او گرفته و خواندم؛ حال معنوی خاصی در من ایجاد کرده بود. از طرفی هم در کلاس‌های قرآن مساجد شرکت می‌کردم. این عوامل، و تشویق اقوام دست به دست هم داد تا سویدای آمدن به حوزه در من ایجاد شود.

افق حوزه: درس‌های دوره مقدماتی را کجا خواندید؟

- مقدمات را تا انموذج در تهران خواندم و بعد، یکی از علما مرا به آیةالله حاج‌شیخ مرتضی حائری معرفی کردند و به قم آمدم، چهار ماهی با حاج‌آقا مصطفی خمینی قدس‌سره هم مباحثه بودم، سه‌سال در قم ماندم و فهمیدم که در حوزه خراسان بهتر درس می‌گویند، گرچه اصفهان هم ادبیاتش مشهور بود ولی با استخاره به خراسان رفتم و در مدرسه نواب درس ادیب نیشابوری را پسندیدم.

افق حوزه: دروس حوزه از ابتدا تا اتمام کفایه در زمان شما چند سال طول می‌کشید؟

- بنده در مدت ده سال، دروس حوزوی را تا کفایه به اتمام رساندم؛ ادبیات را نزد ادیب نیشابوری؛ شرح لمعه را نزد میرزا احمد نهنگ که یزدی بود خواندم. رسائل و مکاسب را هم حاج‌آقا هاشم قزوینی برای ما گفتند.

افق حوزه: آیا برای شما اتفاق افتاده که کتابی را برای یادگیری بهتر، دو بار بخوانید؟

- بله، من کتاب مطول را هشت‌بار و شمسیه را پنج‌بار مباحثه کردم.

افق حوزه: در شبانه‌روز، غیر از استراحت شبانه، آیا برای جبران فشار فکری، در طول روز هم استراحت می‌کنید؟

- من به خواب روزانه اعتقاد دارم چون خواب روزانه از فشار مغزی انسان می‌کاهد و اگر کسی که اهل مطالعه است، یک ساعت در روز بخوابد، شب به راحتی می‌تواند مطالعه کند! اما بنده با توجه به اشتغالات زیادی که داشتم. شاید در طول پنجاه سال گذشته سه‌ماه را روزانه نخوابیده باشم، وقتی به قم آمدم توانایی داشتم و از فرصت‌ها استفاده می‌کردم.

افق حوزه: در دوران تحصیل شما چه شیوه تحصیلی بین طلاب متداول بود؟

تمام درس‌ها را پیش مطالعه می‌کردیم، مطالب آن را در پیش مطالعه می‌فهمیدیم و جاهایی که فهم مطلب سخت بود با دقت در جلسه درس گوش می‌کردیم، شب که می‌شد، حتما درس را مطالعه و سپس مباحثه می‌کردیم.

افق حوزه: وضعیت طلاب در زمان تحصیل شما چگونه بود و الآن چگونه است؟

- اکنون که امکانات مناسبی برای تحصیل طلاب فراهم است باید از آن بهره‌مند شوند. طلاب باید به نسبت امکانات کیفی‌ای که در اختیار آن‌هاست، بسیار حساس باشند و احساس مسئولیت نمایند. الآن اگر بخواهید حساب کنید، هر قاشق غذایی که انسان تناول می‌کند، صد تومان است، حالا امکانات دیگرش را همه که لحاظ نکنیم و قابل قیاس با گذشته نیست، همین غذا را فقط حساب کنید شما ببینید چقدر هزینه برمی‌دارد و انصافا طلبه باید وجدان دینی و علمی داشته باشد و تلاش کند تا پاسخ‌گوی این همه نعمت که در سر سفره امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف فراهم است باشد و خودش را مدیون احسان آقا بداند.

علمای سلف ما واقعاً به خودشان سخت می‌گرفتند و بسیار زاهدانه زندگی می‌کردند، ولی با این حال از علمیت ]فعالیت خود[، تلاش، سعی و کوشش ]در راه اعتلای علمی[ هرگز کم نگذاشتند.

افق حوزه: چند سال است که تدریس می‌فرمایید؟

- شصت سال است که در حوزه علمیه مشغول درس هستم. از این مدت، 58 سال تدریس کرده‌آم؛ یعنی از همان آغاز، به تدریس کتبی که می‌خواندم، می‌پرداختم. من کسی را بهتر از رهبر انقلاب ]مقام معظم رهبری[ ندیدم. یک دنیا طلا و شن پیش ایشان یکی است. فقط برای خدا درس می‌خواند. این نعمت خدا است که چنین شخصی رهبر جامعه باشد.

افق حوزه: چه توصیه‌ای به اساتید جوان حوزه دارید؟

- توصیه بنده به اساتید جوان این است که درس را یا نباید گفت، یا درست گفت. من اگر برای دهمین‌بار می‌خواهم یک درس را بگویم، باید مطالعه کنم. شیوه بیان هم خیلی مهم است که درس بادقت بیان گردد.

افق حوزه: آشنایی با مسائل اجتماعی روز و جامع‌الاطراف بودن را چقدر لازم می‌دانید؟

- روحانیت که همواره بیدار بوده است، الآن هم باید خیلی بیدار باشد، خواص طلاب با هم ماهی یک جلسه مشورت داشته باشند. عالم باید آشنا به مسائل روز باشد؛ تا فتنه‌های دشمنان را برملا سازد. یکی از شاگردان بنده که الآن در پاریس تبلیغ دین اسلام می‌کند به من گفت: حاج‌آقا شما در دوران تدریس می‌گفتید که از اهل علم، از اتم تا کهکشان را سؤال می‌کنند. امروز من در پاریس می‌بینم که یک اهل علم با انبوه سؤالات مختلف مواجه است. بنابراین انسان باید ریشه را درست کند و از طرفی هم زی طلبگی را مراعات نماید.

افق حوزه: در پایان اگر نصیحت یا موعظه‌ای به طلاب جوان دارید، بفرمایید.

- حوزویان جوان باید خدا را شکر کنند که توفیق حضور در مکتب امام صادق علیه‌السلام را دارند، سراسر حوزه مانند اسرار نظامی بلکه بالاتر است سعی کنند در حفظ اسرار حوزه بکوشند و قدر خودشان را بدانند که در حوزه علوم اهل بیت علیهم‌السلام وارد شده‌اند و مروج و مبلغ مکتب آن بزرگواران هستند، بله خیلی باید قدر خودشان را بدانند.

افق حوزه: از این که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید تشکر می‌کنم.

از محضر استاد بیرون می‌آیم، دوباره کوچه ارک و دوباره فیضیه. به آخرین کلام استاد می‌اندیشم: «بله، خیلی باید قدر خودشان را بدانند.»