آشنایی مقدماتی با پدافندغیر عامل - کتاب
یکی از منابع مورد استفاده واستناد :
- جلالی فراهانی، غلامرضا و هاشمی فشارکی، سیدجواد، (1389)، "پدافند غیرعامل در آینه قوانین و مقررات"، تهران، سازمان پدافند غیرعامل
https://chaharmahal.niopdc.ir/Content/media/image/2018/11/93563_orig.pdf
آﺷﻨﺎﯾﯽ ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﯽ ﺑﺎ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ. ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت ﺣﯿﺎﺗﯽ و ﺣﺴﺎس ﻧﻈﺎﻣﯽ. و ﻏﯿﺮﻧﻈـﺎﻣﯽ. و ﺗﻠﻔـﺎت اﻧﺴـﺎﻧﯽ
آشنایی با پدافند غیر عامل
پدافند در مفهوم کلی، دفع، خنثی کردن و یا کاهش تاثیرات اقدامات آفندی دشمن و ممانعت از دستیابی به اهداف خودی است.
پدافند به دو بخش تقسیم میشود 1- پدافند عامل 2- پدافند غیرعامل
پس از وقوع انقلاب صنعتی در قرن هجدهم در اروپا و توسعه بیشتر، (پژوهش و توسعه) پیشرفتهای شگرفی در همه سطوح فناوری پدید آمد. به طوری که دوران کنونی به ویژه دو دهه اخیر را (عصر انقلاب سوم فناوری) یا (دوران انقلاب در میکروالکترونیک) نامیدهاند، تحولات مذکور لزوما فناوری تسلیحاتی را به شدت تحت تاثیر قرار داد به طوری که همه ابعاد و سطوح این فناوری بسیار پیچیده شده و در خصوص طرحهای نظامی جنبه راهبردی یافته است. پیشرفت سریع علوم و فناوری نظامی در زمینه تولید انواع سلاحهای آفندی توسط کشورهای پیشرفته و توان همپائی سایر کشورها موجب گردیده است تا بحث پدافند به ویژه دفاع غیر عامل توسط کشورهای اخیرالذکر مورد توجه جدی قرار گیرد.
اقدامات دفاع غیر عامل شامل اصول اساسی و ملاحظاتی است که در اغلب کشورهایی جهان، این اصول و ملاحظات با کمی اختلاف پذیرفته شده اند ولی شیوه به کارگیری آنها ابتکاری، هنرمندانه و خردمندانه است نه اینکه کلیشهای باشد به همین دلیل وسعت هر اصل به خلاقیتهای فکری بشر و شرایط زمان و مکان بستگی دارد و بعضا حد و مرزی برای این اصول نمیتوان تعیین کرد و لذا در حد غیر قابل تصوری در نحوه بکارگیری اصول دفاع غیر عامل تنوع وجود دارد. در این مقاله سعی گردیده است پس از تبیین اصول و ملاحظات دفاع غیر عامل و موضوعات ذیربط، توصیههایی چند در خصوص اقدامات دفاع غیر عامل ارائه گردیده است.
دانلود:
https://chaharmahal.niopdc.ir/Content/media/image/2018/11/93563_orig.pdf