***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

 او همچنین در درس آیات عظام سیدمحمد طباطبایى فشارکی و سیداسماعیل صدر حضور یافت و در نجف به حلقه‏ ی درس ملاحسینقلی همدانی پیوست.

https://www.imna.ir/news/28532/

 

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۵

26 جمادی‌الاولی 1355؛ رحلت میرزای نائینی؛ محقق کبیر و فقیه شهیر

26 جمادی‌الاولی 1355؛ رحلت میرزای نائینی؛ محقق کبیر و فقیه شهیر

خبرگزاری ایمنا: آیت‏الله العظمی میرزامحمدحسین نائینی در چنین روزی از سال 1355 هجری قمری دار فانی را وداع گفت. ایشان با حضور خود، نهضت مردمی مشروطه را تأیید کرد و کتاب "تنبیه الامه" را در بحران انقلاب مشروطه به زبان فارسی نوشت که درباره‏ی انواع استبداد و حکومت‏های خودکامه‏ی شاهان مستبد و همچنین وظایف علما و فقها در قبال دین و اوضاع ایران در دوران قاجاریه است.

● مورخان؛ سالروز درگذشت ابوالفضل احمد بن ابی طاهر طیفور بغدادی معروف به ابن طیفور؛ ادیب و کاتب عرب و ایرانی‌الاصل (280 هجری قمری)، تگودار احمد؛ ایلخان مسلمان مغول (683 هجری قمری)، میرزامحمدحسین نائینی؛ مرجع و زعیم حوزه‏ی علمیه و مجاهد دوران مشروطه (1355 هجری قمری) و آیت‏الله سیدرضا صدر؛ عالم و فقیه معاصر (1415 هجری قمری) را در تاریخ بیست و ششم جمادی‌الاولی ذکر نموده‌اند.

● 26 جمادی‌الاولی 280 هجری:
درگذشت ابن طیفور شاعر و نویسنده‏ی ایرانی‌الاصل در چنین روزی از سال 280 هجری قمری رخ داد.
ابوالفضل احمد بن ابی طاهر طیفور بغدادی معروف به ابن طیفور؛ ادیب و کاتب عرب و ایرانی‌الاصل و اهل خراسان، در سال 204 ق هم‌زمان با ورود مأمون عباسی به بغداد متولد شد و بعد از گذراندن دوره‌ی مکتب، در بازار کتاب‌فروشان بغداد به کتابت مشغول شد.
ابن طیفور در بازار کتاب‌فروشان با بسیاری از مشاهیر علم و ادب آشنا شد و از محضر آن‌ها دانش آموخت. از آن‌جا که ابن طیفور، اهل ذوق و فهم بود، در سایه‏ی دانش گسترده و طبع لطیف خود، شعر نیز می‏سرود و از این جهت، شهرت بسیار یافت.
ابن طیفور در آثار منظومش میراث کهن ادبی را گرد آورد و آن را با دیدگاه انتقادی خود آراسته است. ابن طیفور بدون استفاده از هرگونه صفت ادبی و بسیار ساده و روان می‏نوشت و از الفاظ غریب به‏کار نمی‏برد. همچنین در اشعارش وزن‏ها سبک و کوتاهند و مضامین کهن به‏ندرت دیده می‏شود.
ابن طیفور اشعاری واقع‏گرایانه و مطابق احوال عامه سروده و در هر دو مقوله‏ی نویسندگی و شاعری آثاری ارزشمند ـ نزدیک به 50 کتاب ـ از خود به‏جای گذاشته است. ابن‏ طیفور سرانجام در 26 جمادی‏الاولی سال 280 هجری قمری در سن 76 سالگی در بغداد وفات یافت و در مقبره‏ی باب‏الشام آن شهر مدفون گشت.
برخی از آثار ابن طیفور عبارتند از:
المنثور والمنظوم - المؤلفین - اخبار بشار بن برد و اختبار شعره - اخبار مروان و آل مروان - الجواهر - الهدایا - السرقات - القاب‌الشعرا - المعروفین من‌الانبیاء - فضل‌العرب علی‌العجم - مرثیة هرمز بن کسری بن انوشروان - المصلح والوزیرالمعین - تاریخ بغداد.

● 26 جمادی‌الاولی 683 هجری:
قتل تگودار احمد ایلخان مسلمان مغول در چنین روزی از سال 683 هجری قمری رخ داد.
تگودار پس از به سلطنت رسیدن در سال 681 ق، بر اثر معاشرت با مسلمانان به دین اسلام درآمد و خود را سلطان احمد خواند. تگودار چون متدین به دین اسلام بود، با پادشاه مصر صلح کرد، اما ارغون و دیگر شاهزادگان مغول، این امر را بهانه ساخته، توطئه‏ای علیه تگودار به راه انداختند و سر به طغیان برداشتند.
این توطئه با شکست ارغون پایان یافت ولی چون تگودار هنوز از ارغون بیم داشت وی را به خدمت خواست و نوازش کرده و به حکومت خراسان بازگردانید. ارغون از پای ننشست و به کمک امرای مغول، در شبی که سلطان مست بود به اردوی او ریختند و قصد جان او کردند.
در این ماجرا تگودار احمد از مهلکه جان سالم به در برد و به آذربایجان گریخت. او در حین فرار دستگیر شد و به امر ارغون‏خان در 26 جمادی‏الاولی سال 683 هجری قمری، ستون فقرات او را شکسته و بدین‏ترتیب او را به قتل رساندند، زیرا طبق رسوم مغول، شاهزادگان را می‏بایست بدون این‏که خونشان ریخته شود اعدام نمایند.

● 26 جمادی‌الاولی 1355 هجری:
رحلت محقق کبیر و فقیه شهیر آیت‏الله العظمی میرزامحمدحسین نائینی مرجع و زعیم حوزه‏ی علمیه و مجاهد دوران مشروطه در چنین روزی از سال 1355 هجری قمری رخ داد.
آیت‏الله میرزامحمدحسین نائینی در سال 1277 ق در شهر نائین به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایى حوزوی خود را در زادگاه خویش گذراند و در هفده سالگی به شهر اصفهان هجرت کرد و سپس در سال 1303 ق به عراق رفت.
میرزای نائینی در آغاز ورود به عتبات، پس از زیارت بارگاه ملکوتی امام علی (ع) راهی سامرا شد و در محضر درس مرجع کبیر و فقیه جلیل، میرزامحمدحسن شیرازی حاضر گردید. او همچنین در درس آیات عظام سیدمحمد طباطبایى فشارکی و سیداسماعیل صدر حضور یافت و در نجف به حلقه‏ی درس ملاحسینقلی همدانی پیوست.
پس از مدتی، میرزای نائینی در کنار تدریس، در جلسه‏ی علمی آخوند خراسانی حاضر شد و از محرمان اسرار وی گردید. میرزا با مقام والای علمی، سیاسی و معنوی خود، شاگردان فاضل و آگاهی را به عالم اسلام عرضه کرد که از آن جمله حضرات آیات: سیدمحسن طباطبایى حکیم، سیدجمال‏الدین گلپایگانی، سیدمحمدحجت کوه‏کمره‏ای، سیدمحمدهادی میلانی، شیخ محمدتقی آملی، سیدابوالقاسم خویى، علامه‏ی طباطبایى، میرزاهاشم آملی و ده‏ها تن دیگر، از پرورش‏یافتگان درس مکتب این عالم برجسته می‏باشند.
ایشان همچنین با حضور خود، نهضت مردمی مشروطه در ایران را تأیید کرد. آیت‏الله نائینی کتاب "تنبیه الامه" را در بحران انقلاب مشروطه در سال 1327 ق به زبان فارسی نوشت که از سوی آیت‏الله مازندرانی و آیت‏الله آخوند خراسانی مورد تأیید قرار گرفت. این کتاب درباره‏ی انواع استبداد و حکومت‏های خودکامه‏ی شاهان مستبد و همچنین وظایف علما و فقها در قبال دین و اوضاع ایران در دوران قاجاریه نگاشته شده است.
سرانجام آیت‏الله میرزامحمدحسین نائینی پس از عمری تلاش و خدمت، در 26 جمادی الاولی سال 1355 هجری قمری در سن 78 سالگی به جوار رحمت ایزدی پیوست و پس از تشییعی باشکوه و اقامه‏ی نماز توسط آیت‏الله سیدابوالحسن اصفهانی در کنار حرم مطهر حضرت علی (ع) به خاک سپرده شد.

● 26 جمادی‌الاولی 1415 هجری:
رحلت آیت‏الله سیدرضا صدر در چنین روزی از سال 1415 هجری قمری رخ داد.
آیت‏الله سیدرضا صدر در سال 1339 هجری قمری در بیت علم و تقوا و مرجعیت در مشهد مقدس به دنیا آمد. پدر ایشان، آیت‏الله العظمی سیدصدرالدین صدر، از علما و مراجع بزرگ زمان بود و پس از رحلت حاج شیخ‏عبدالکریم حائری یزدی، اداره‏ی حوزه‏ی علمیه‏ی قم را به‏همراه دو تن از مراجع عصر بر عهده گرفت.
ایشان همچنین برادر بزرگ امام موسی صدر، مرجع و رهبر بزرگ لبنان است. سیدرضا مقدمات و سطح را در مشهد فراگرفت و در 25 سالگی به‏همراه پدر بزرگوارش به حوزه‏ی قم عزیمت کرد. آیت‏الله صدر در قم از محضر آیات عظام سیدشهاب‏الدین مرعشی نجفی، سیدمحمد محقق داماد، سیدحسن صدر، سیدمحمدحجت کوه‏کمره‏ای، سیدحسین بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) استفاده برد و از چهل سالگی به تدریس دروس خارج پرداخت.
این عالم بزرگوار بر علوم معقول و منقول مانند تفسیر، حدیث، فقه، اصول، کلام، تاریخ، ادبیات عرب و عجم، حکمت، فلسفه، اخلاق و عرفان مسلط بود و با زبان‏های فرانسه و انگلیسی نیز آشنایی داشت.
قدرت ضبط و حافظه‏اش شگرف و از ویژگی‏هایش، زهد، تعبد، تهجد، تواضع، صراحت لهجه، قلم زیبا و جذاب بود. همچنین "اجتهاد و تقلید"، "تفسیر سوره‏ی حجرات"، "قرآن‏شناسی"، "بانوی کربلا" و ده‏ها کتاب دیگر از آثار ارزشمند آن عالم ربانی می‏باشد.
آیت‏الله سیدرضا صدر سرانجام در 26 جمادی‏الاولی سال 1415 هجری قمری در سن 73 سالگی در تهران بدرود حیات گفت و پس از تشییعی باشکوه، در صحن مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
 

کد خبر 28532

 

 

 

https://www.imna.ir/news/28532/26-%D8%AC%D9%85%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C-1355-%D8%B1%D8%AD%D9%84%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%B2%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%82%D9%82-%D9%83%D8%A8%D9%8A%D8%B1-%D9%88-%D9%81%D9%82%D9%8A%D9%87-%D8%B4%D9%87%D9%8A%D8%B1