زندگینامه مشاهیر ایران و جهان (1-20) جلد 1 - کتاب
آیت الله العظمی آخوند فشارکی ....
زندگینامه مشاهیر ایران و جهان
مشخصات کتاب:
سرشناسه : مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، ۱۳90
عنوان و نام پدیدآور : زندگینامه مشاهیر ایران و جهان/ واحد تحقیقات مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان.
مشخصات نشر دیجیتالی: اصفهان: مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان - ۱۳90.
مشخصات ظاهری : [90۱۸] ص.: مصور.
یادداشت : عنوان روی جلد: زندگینامه مشاهیر ایران و جهان : دانشمندان - شاعران - نویسندگان....
یادداشت : کتابنامه: ص. [90۱۸].
عنوان روی جلد : زندگینامه مشاهیر ایران و جهان : دانشمندان - شاعران - نویسندگان....
موضوع : سرگذشتنامه -- مجموعه ها
رده بندی کنگره : CT۲۰۳ /ف۲۸ و۶۷ ۱۳۸۵
رده بندی دیویی : ۹۲۰/۰۲
عناوین اصلی کتاب شامل:
آمار؛ ارتباطات؛ اقتصاد؛ خادمان فرهنگی و خیرین؛ پیشگامان دانش کامپیوتر؛ جامعه مهندسین؛ حسابداری؛ ریاضیات و هندسه؛ زیست شناسی؛ شیمی؛ عالمان و دانشمندان؛ علوم صنعتی؛ علوم طبیعی؛ علوم غریبه؛ فیزیک؛ مترجمین قرآن؛ محدث؛ مدیریت؛ نجوم؛ نویسندگی؛ سیاست؛ قرآن؛ قهرمانان ورزشی؛ تدریس؛ حدیث؛ پزشکی؛ عرفان؛ تبلیغ؛ سران فرق و مذاهب؛ اصول فقه؛ شعر؛ اخلاق و عرفان نظری؛ واقفان؛ جامعه شناسی؛ جغرافیا، باستان شناسی؛ کشاورزی؛ رجال و تراجم؛ دانشمند؛ کلام، ادیان، مذاهب؛ روزنامه نگاری؛ شهدا و ایثارگران؛ الهیات و معارف اسلامی؛ قضاوت، حقوق، علوم سیاسی؛ روانشناسی ، علوم تربیتی؛ تاریخ؛ صنعتگران؛ فلسفه - منطق؛ ادبیات و کتاب؛ فقه؛ هنر؛ محقق
- آمار
- ارتباطات
- اقتصاد
- خادمان فرهنگی و خیرین
- پیشگامان دانش کامپیوتر
- جامعه مهندسین
- حسابداری
- ریاضیات و هندسه
- زیست شناسی
- شیمی
- عالمان و دانشمندان
- علوم صنعتی
- علوم طبیعی
- علوم غریبه
- فیزیک
- مترجمین قرآن
- محدث
- مدیریت
- نجوم
- نویسندگی
https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1009142001&Itemid=167&lang=fa
زندگینامه مشاهیر ایران و جهان (1-20) جلد 1
معظم له اولین گامهای تحصیلی را در مکتب خانه های قدیمی کرمان برداشت و پس از چندی به محضر درس استاد بهمنیار روی آورد،تحصیل در نزد استاد بهمنیار موقعیت بسیار مساعدی جهت شکوفایی استعدادهایش را به همراه داشت. آیت الله شیخ محمد باقر زند کرمانی شش کلاس ابتدایی را در مدرسه سعادت گذراند و سپس به مدرسه شهاب وارد شد. وی ازمرحوم آقا جواد کرمانی برادر استاد بهمنیار نیز به عنوان استادی مبرزیادمی کند و تبصره و شرایع و درس فقه را نزد ایشان فرا گرفت همچنین استحضار و تکمیل ادبیات عربی و مقامات حریری را هم نزد مرحوم حاج سید محمد باقر زنوزی فراگرفت.
پس ازگذراندن این دروس، معظم له، در مدرسه انگلیسیها ثبت نام نمود تا از این طریق علاوه بر فراگیری زبان انگلیسی، علوم و فنون جدیدی که در آنجا تدریس می شد را نیز فرا گیرد. در آنجا به علوم شیمی، فیزیک، طب ، جغرافیا نیز تا حدی آشنا شد و در این دوران با مسیحیان و پیروان ادیان دیگر در این مدرسه مباحثات مذهبی برپا می کرد[1].
آیت الله زندکرمانی پس از آن جهت تکمیل علوم حوزه ای به ا صفهان مهاجرت نمود و در اصفهان از محضر بزرگانی چون آیت الله العظمی آخوند فشارکی، آیت الله سید علی نجف آبادی و آیت الله حاج میر محمد صادق مدرس خاتون آبادی استفاده نمود. ارادت وی به مرحوم آیت الله فشارکی به حدی بود که جزء خواص ایشان قرارگرفت.
آیت الله زندکرمانی سفری نیز به عتبات عالیات داشت اما ضعف بنیه و گرمای آن منطقه باعث شد تا به دستور ایت الله سید ابوالحسن اصفهانی به قم مهاجرت نماید. با
2. سیّد محمّد تقی خراسانی
عالم فاضل و فقیه اخلاقی. در سال 1275ق در کاظمین متولّد شد و به همراه پدرش به اصفهان آمد. پس از تحصیل مقدمات در سال 1300ق به نجف اشرف رفت و نزد آیات عظام: میرزا حبیب اللّه رشتی، حاج میرزا حسین خلیلی و آخوند خراسانی به تحصیل پرداخته و در اخلا و سیر و سلوک از محضر منوّر آخوند ملّا حسینقلی همدانی بهره برد. وی در دو سال آخر عمر به سامرا رفت و در روز 17 ربیع الاول 1350ق وفات نمود و در وادی السلام در کنار پدرش مدفون گردید.(1)
3. سید یوسف خراسانی
از علمای اخیار و فضلای ابرار و مورد وثوق عموم طبقات مردم اصفهان.
وی در نجف اشرف متولّد شد و در اصفهان نزد آیات عظام: آقا سیّد محمّد باقر درچه ای، آخوند ملّا محمّد کاشی، سیّد ابوالقاسم دهکردی، ملّا محمّد حسین فشارکی، سیّد مهدی درچه ای و برادرش حاج سیّد مرتضی خراسانی تحصیل نموده و از مرحوم آخوند فشارکی و دیگران اجازه دریافت نمود.(2)
وی در 25 ربیع الاول سال 1379ق وفات یافته و در تکیه مجاور تکیه کازرونی مدفون گردید. آقای فضل اللّه اعتمادی "برنا" در وفاتش چنین سروده است:
ای سپهر کج مدار پر جفا
راستی هستی چه بی مهر و وفا...
بردی ازدریای علم ومعرفت
باز دُرّی کم نظیر و پر بها
سیدی ز اعقاب خیر المرسلین