***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

رحلت عالم ربانی آیت اللَّه "ملامحمد باقر فشارکی" (1275 ش)

۵۰۷۸۸۷۰

نظر دادن

اشتراک گذاری

دانلود PDF

امروز در تاریخ؛

۰۰:۱۰-۱۲ دی ۱۳۹۳

۵۰۷۸۸۷۰

از ازدواج پیامبر اکرم با حضرت خدیجه (س) تا تصرف شهرهای تبریز و ارومیه در جنگ جهانی اول

تصرف شهرهای تبریز و ارومیه در جریان جنگ جهانی اول، افتتاح اولین فرستنده رادیو مشهد ، ازدواج پیامبر اکرم با حضرت خدیجه (س) ، نصب نخستین صندوق پستی ، امضای توافقنامه تشکیل کشور مستقل فلسطین و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 12 دی 1393 خورشیدی برابر با 10 ربیع الاول 1436 هجری و 2 ژانویه 2015 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:
 

رحلت عالم ربانی آیت اللَّه "ملامحمد باقر فشارکی" (1275 ش)
آیت‌اللَّه ملامحمدباقر فشارکی در حدود سال 1207 ش (1244 ق) در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از طی دروس حوزوی، به مدارج بالای علمی دست یافت و به وعظ و ارشاد و تدریس و تالیف همت گماشت. شهرت آیت‌اللَّه فشارکی به غیر ازمراتب علمی، از دو جنبه بوده است: اول به وسیله منبر و ارشاد مردم با بیانات جذاب و رسا که آداب زندگی و اخلاق را مطرح می‌کرد. دوم احیا و شب زنده‌داری شب‌های جمعه و خواندن دعای کمیل در مسجد مصلای تخت فولاد اصفهان به هنگام سحر می‌باشد به طوری که این سنت پس از سال‌ها از درگذشت او، توسط دیگران ادامه یافت. همچنین وی دارای محفل درسی پر رونقی بوده که شاگردان وی را بالغ بر یکصد نفر ذکر کرده‌اند. از این عالم ربانی کتب متعددی بر جای مانده که آدابُ الشریعه، ذخیرةُالمعاد و حاشیه بر شرح لمعه از آن جمله است. ملامحمدباقر فشارکی سرانجام در دوازدهم دی ماه 1275 ش برابر با بیست و ششم رجب 1314 ق در 68 سالگی بدرود حیات گفت و در اصفهان به خاک سپرده شد.

تصرف شهرهای تبریز و ارومیه توسط قوای عثمانی در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)
با آغاز جنگ جهانی اول و حمله آلمان به روسیه و دولت عثمان از آلمان و یورش نیروهای انگلیس و ژاپن به نیروهای آلمانی، جنگ، جنبه جهانی پیدا کرد. در این حال، دولت ایران اعلام بی‌طرفی کرد، ولی این اقدام ایران از طرف متخاصمین رعایت نگردید. تا این که سپاه امپراتوری عثمانی با کمک کردها، تجاوز به خاک ایران را آغاز کرد و شهرهای ارومیه و تبریز بی دفاع را به تصرف خود در آورد و به سمت شمال ایران پیشروی نمود. پس از تجاوز عثمانی، دولت روسیه نیز قوای خود را وارد ایران نمود و برای تصرف شهرهای آذربایجان، جنگ شدیدی بین قوای روسیه و سپاه عثمانی درگرفت. در این جنگ دهشتناک که عده زیادی از مردم آذربایجان کشته و زخمی شده و اموالشان به غارت رفت، سرانجام روس‌ها پیروز شدند و بر آذربایجان استیلا یافتند. روس‌ها تا مدت‌ها در آن منطقه ماندند تا این که پس از تغییر نظام حکومتی آنان، آنجا را ترک کردند.

رحلت فقیه اصولی آیت اللَّه "فیاض زنجانی" (1320 ش)
آیت‌اللَّه فیاض مدرس زنجانی در سال 1247 ش (1285 ق) در یکی از روستاهای اطراف زنجان به دنیا آمد. وی در ابتدا از محضر پدر مجتهدش آخوند ملامحمد استفاده برد. سپس در تهران در حلقه درس بزرگانی همچون میرزا ابوالحسن جلوه و میرزا محمدحسن آشتیانی، دروس حکمت، فقه، اصول، کلام، منطق و تفسیر را آموخت و در علوم عقلی و نقلی مهارت یافت. آیت‌اللَّه زنجانی چند سال نیز در عتبات از کرسی درس علامه شیخ هادی تهرانی و استادان دیگر بهره جست و خود فقیهی محقق و متبحّر گشت. ایشان از سال 1287 ش (1326 ق) تا پایان عمر به مدت بیش از سی سال در زنجان اقامت گزید و مرجع تقلید آن دیار شد. وی در طی این سال‌ها یکی از مروّجین و مدرسین بزرگ مکتب تشیع و از نظر اجتماعی، ملجأ و پناهگاه مردم عصر خویش به شمار می‌رفت. از این فقیه جلیل آثاری همچون ذخائرُ الاُمَّة و رسالاتی در خمس، زکات و ماهیت وجود به جای مانده است. آیت‌اللَّه فیاض زنجانی سرانجام در دوازدهم دی ماه 1320 ش برابر با چهاردهم ذی‌حجه 1360 ق بدرود حیات گفت و در زنجان به خاک سپرده شد.

افتتاح اولین فرستنده رادیو مشهد با قدرت یک کیلووات (1327 ش)
شهر مشهد تا سال 1327 فاقد رادیو محلی بوده و مردم اغلب صدای رادیو تهران یا ایران را که به سختی شنیده می‌شده است، می‌گرفته‌اند. در سال 1327 لشکر 12 خراسان با استفاده از فرستنده‌ای که در اختیار داشت، شبهای یکشنبه هر هفته یک ساعت برنامه رادیویی با نام «رادیو لشکر» پخش می‌کرد. اجرای همه قسمتها به صورت زنده بوده است. این برنامه در محدوده مشهد هم به زحمت و توأم با پارازیت شنیده می‌شد. در سال 1328 لشکر 12 خراسان موافقت کرد که فرستنده خود را در اختیار اداره انتشارات و تبلیغات بگذارد که آن زمان توسط استاندار وقت صدرالاشراف تشکیل و مسئولیت آن برعهده عبدالحسین آموزگار سردبیر روزنانه آفتاب شرق قرار گرفته بود. سرانجام در 12 دی ماه 1328، رادیو مشهد طی مراسمی کار خود را آغاز کرد و اتاقی در باشگاه افسران بعنوان اولین استودیوی پخش آماده شد، رأس ساعت 4 بعد از ظهر فرستنده 75 واتی لشکر که پرقدرت‌ترین فرستنده موجود در خراسان بود بکار انتشار امواج حامل صدا بر روی موج کوتاه ردیف 5/36 متر در فضای شهر پرداخت. این رادیو بعدها تعطیل شد و مجدداً در سال 1332 آغاز به کار کرد. در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال 1375 مصادف با عید سعید قربان «شبکه استانی صدای خراسان» راه‌اندازی شد.

آغاز عملیات متوسط محمد رسول اللَّه (1360 ش)
عملیات متوسط محمدرسول‌اللَّه (ص) در تاریخ دوازدهم دی ماه 1360 با رمز مقدس "لااله‌الااللَّه، محمد رسول اللَّه (ص)" با هدف انهدام نیروهای دشمن و نشان دادن قدرت نفوذی و تهاجمی ایران در منطقه غرب نوسود در کردستان صورت گرفت و تا سیزدهم دی ماه به طول انجامید. در این عملیات، نیروهای سپاه، ضمن عبور از مناطق کوهستانی و تله‌های انفجاری، به مصاف دشمن بعث رفتند. با عبور شجاعانه رزمندگان از مرزهای بین‌المللی، پایگاه‌های بعثیان و ضد انقلاب در این منطقه درهم کوبیده شده و مقر فرماندهی یکی از تیپ‌های دشمن منهدم گردید. رزمندگان اسلام، پس از پیشروی به داخل شهرهای عراق، ضربات سختی به پایگاه‌های دشمن وارد آوردند. در نهایت از آن جا که این عملیات به صورت انهدامی، پیش‌بینی شده بود، تثبیت موضع صورت نگرفت و رزمندگان پس از پایان ماموریت، پیروزمندانه به پایگاه‌های خود در داخل خاک وطن بازگشتند. نتایج این عملیات: تلفات نیروی انسانی دشمن: 100 نفر اسیر، 700 نفر کشته و زخمی. تجهیزات و امکانات: تانک: 4 دستگاه انهدامی، هلیکوپتر: 2 فروند انهدامی، هواپیمای میگ: 1 فروند انهدامی. این عملیات، آرامش دشمن را در غرب کشور بر هم زد و به رژیم بعث نشان داد که از این پس، نیروهای متجاوز عراق در هیچ منطقه از خاک ایران، از حملات نیروهای جمهوری اسلامی ایران، مصون نیستند.

درگذشت آیت‌الله مجتبی تهرانی از مراجع عظام تقلید (1391 ش)

وفات عبدالمطلب جدّ بزرگوار پیامبر گرامی اسلام (ص) (8 عام‌الفیل)
ابوحارث عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف، بزرگ قبیلهٔ قریش در زمان جاهلیت و از بزرگانِ عرب بود. وی مردی عظیمُ الشّان، رفیع منزِلَت، متَّصف به اوصاف پسندیده و مشهور به افعال حمیده بود. عبدالمطّلب جد پدری حضرت محمد (ص) و امام علی (ع) است. قوم قریش ریاست او را قبول داشته و به وجودش افتخار و مباهات می‌نمودند. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است.

ازدواج پیامبر اکرم با حضرت خدیجه (س) پانزده سال قبل از بعثت (25 عام‌الفیل)
پیامبر اکرم (ص) در 25 سالگی با مشورت و یاری عمویش ابوطالب (ع) با بانوی صاحب نام قریش، خدیجه بنت خُویلَد ازدواج نمود. خدیجهٔ کبری (س) در تمام 25 سال زندگی مشترک با پیامبر اکرم (ص) یار و غمخوار آن حضرت بود. او نخستین کسی بود که به دین اسلام ایمان آورد و با ایمان خویش مایهٔ آرامش خاطری برای نبی مکرم اسلام شد. آن بانوی مکرّمه، ثروت هنگفت خود را در راه رشد و تبلیغ دین اسلام به پیامبر واگذار کرد و نقش مهمی در پیشرفت این دین آسمانی ایفا نمود. ثمرهٔ شیرین ازدواج خدیجه با پیامبر اسلام دو پسر و چهار دختر به نام‌های قاسم، عبداللَّه، رقیه، زینب، ام‌کلثوم و حضرت فاطمهٔ زهرا (س) بود.

درگذشت "ابن قُولَوِیهْ" از بزرگان امامیه در حدیث و فقه (368 ق)
شیخ ابوالقاسم جعفر بن محمد بن جعفر بن موسی بن قُولَوِیه قمی معروف به ابن قولویه، از مشاهیر فقهای امامیه و بزرگان حدیث قرن چهارم هجری است که در کلمات علمای رجال، از او به عظمت یاد شده است. تاریخُ الشهورِ و الحَوادِث، الشَّهادات، کامِلُ الزّیارات و... از تالیفات او هستند. وی در کاظمین وفات یافت و در پایین پای حضرت امام جواد و در کنار شیخ مفید، مدفون گردید.

اشغال جزیرهٔ هرمز توسط نیروهای پرتغالی (913 ق)
در سال 912 ق یک ناوگان پرتغالی به فرماندهی دریاسالار آلفونس آلبوکرک به جزیرهٔ هرمز در خلیج فارس رسید. نمایندهٔ پادشاه پرتغال فوراً به اهمیت فوق‌العاده راهبردی و تجاری محل که مسلط بر مدخل ورودی خلیج فارس بود پی برد. زیرا از آن محل، ارتباطات پرتغالی‌ها با هند محافظت می‌شد. پرتغالی‌ها جزیره را تصرف کردند و حاکم هرمز، تابع پادشاه پرتغال گردید و با پرداخت خراج سالانه موافقت کرد. این امر به بروز برخورد با شاه اسماعیل اول صفوی انجامید. آلبوکرک مجبور شد در سال 913 ق از هرمز حرکت کند، اماکاملاً مصمم بود تا دراولین فرصتی که پیش آید آن را باز پس گیرد. آلبوکرک در سال 920 ق به هرمز بازگشت و معاهده‌ای با شاه اسماعیل منعقد کرد که پیروی حاکم هرمز را از پرتغال تصدیق می‌کرد.

نصب نخستین صندوق پستی به سبک امروزی در وین (1843 م)
- پُست، کهن‌ترین و گسترده‌ترین نوع ابزار ارتباطی بین مردم یک کشور با ساکنان دیگر سرزمین‌ها و مناطق جهان است و یکی از عمده‌ترین نهادهای اجتماعی بازمانده از ادوار گذشته محسوب می‌شود. از این رو برای برقراری ارتباط بدون نیاز به سفر، پست جایگاه ویژه‌ای یافته است. پست تاریخچه‌ای چند هزار ساله دارد، اما در دوم ژانویه 1843 م پست به صورت امروزی رایج شد و اولین صندوق پستی در وین پایتخت اتریش نصب گردید. قبل از این که سازمان مجهز و مخصوصی برای حمل و نقل نامه‌های پستی ایجاد شود، مرسولات پستی به وسیله اسب یا شتر و یا قایق‌های مخصوص جابه‌جا می‌شد، ولی بعدها شیوه‌های جدید به اجرا درآمد و به تدریج، پست، پیشرفت کرد تا این که به شکل امروزی رسید. در حال حاضر ارتباط پستی سازماندهی شده، فاصله‌ها را از بین برده، زمان را کاهش داده و در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به عنوان عاملی زیربنایی، پیشتاز حرکت عمومی است.

تولد "جیلبِرْتْ مورای" فیلسوف و شاعر انگلیسی (1866 م)
جیلبرت مورای، فیلسوف و محقق انگلیسی در دوم ژانویه 1866 م در سیدنی استرالیا به دنیا آمد. وی در 11 سالگی راهی انگلستان شد و پس از تکمیل تحصیلات خود، از سی سالگی به عنوان استاد ادبیات و فلسفه یونانی در دانشگاه آکسفورد به تدریس پرداخت. مورای هم‌زمان تعدادی از داستان‌ها و نمایش‌نامه‌های یونانی را به شعر انگلیسی ترجمه کرد و در باب فرهنگ دنیای قدیم درتطبیق با مشکلات دنیای جدید، رسالات و مقالات بسیار نگاشت. وی در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که دین یونانی، در اصل، صبغه و رنگ یکتاپرستی داشته و خدایان متعدد یونانی، جنبه‌ها و وجه‌های مختلف خدا هستند. مورای براین اعتقاد بود که در فرهنگ شرک‌آلود باستان، پایین‌ترین و بالاترین مرتبه فکر بشر را می‌توان دید. او هم‌چنین عقیده داشت که از یک سو خرافات وحشت‌زا و ابتدایی و از سوی دیگر تعالی فکری جهانیان نشأت گرفته از ادبیات یونان باستان است. مورای پس از جنگ جهانی اول نیز خودش را صرف مسئله جامعه ملل کرد. از مورای آثاری برجای مانده که تاریخ ادبیات یونان، سنت کلاسیک در شعر و آزمایش این نسل از آن جمله‌اند. جیلبرت مورای سرانجام در دوم مه 1957 م در 91 سالگی درگذشت.

تولد "هرمان هسه" نویسنده معروف آلمانی (1877 م)

تولد "پاتریس لومومبا" مبارز بزرگ افریقایی و بانی استقلال کنگو (1925 م)

امضای توافقنامه تشکیل کشور مستقل فلسطین (1977 م)
در دوم ژانویه سال 1977 م، به پیشنهاد انور سادات رئیس جمهور پیشین مصر، گروهی از رهبران سازشکار فلسطینی موافقتنامه‌ای با صهیونیست‌ها امضا کردند که بر اساس آن، کشور مستقل فلسطین در ساحل غربی رود اردن تشکیل می‌گردید. این تصمیم که به معنای نادیده گرفتن حقوق مسلَّم مردم مسلمان فلسطین و چشم‌پوشی از دیگر بخشهای سرزمین اسلامی فلسطین بود، به سبب مخالفت‌های گسترده مردمی و نیز فریب کاری اسرائیل برای به سازش کشاندن رهبران فلسطین عملی نشد.

تولد آیزاک آسیموف، نویسنده ودانشمند روس (1920 م)
درچنین روزی درسال 1920 میلادی آیزاک آسیموف نویسنده ودانشمند روس به دنیا آمد." روبوت یک " و " موسسه سه گانه " عناوین مهمترین آثاراویند. بسیاری ازکتاب های آسیموف، نویسنده تخیلی نویس آمریکایی روسی الاصل به بیشترزبانهای زنده دنیا ترجمه شده است. موضوع داستان های اودررابطه با کهکشانها وسیارات منظومه شمسی است. او نبوغ وتوانایی خاصی برای بیان پیچیده ترین مسایل علمی، درساده ترین شکل ممکن داشت. الهه انتقام، باشگاه معما، خارهای فولادی، اقمار مشتری، اقیانوس های ونوس،، حلقه های زحل، راز کیهان، قلوه سنگی در آسمان، خورشید عریان، بشقاب پرنده، ال لوبو سفر مرگ، خدایان هم، غارهای پولادی، سفر شگفت انگیز، سفر معجزه آسا، شبانگاه، سیاره محکوم به نابودی، جریان های فضا، گورهای فولادی، کودک زمان، آخرین بنیاد کهکشانی، مأموریت فراموش شده، آزمایش مرگ، نپتون، عطارد، ستاره های دنباله دار و شهاب ها، ماه زمین، سیزده برنامه اخترشناسی، اخترشناس باستان، مریخ و کوازارها، تب اخترها و سیاهچاله ها از دیگر آثار این نویسنده روس است.

نخستین عکس از ماه (1839 م)
در چنین روزی در سال 1839 میلادی نخستین عکس از ماه گرفته شد. لوییس داگر عکاس فرانسوی توانست این عکس را بگیرد.
 

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید

https://www.yjc.news/00LJFG

https://www.yjc.news/fa/amp/news/5078870