***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

شالوده اجتهادی میرزای شیرازی مربوط به درک جلسات درس و بحث مرحوم فشارکی است که در علم و زهد جزو تراز اول مجتهدین زمان خودش بوده است؛

در برنامه «ضیافت» مطرح شد؛

«میرزا محمدتقی شیرازی» هرگز حاضر به مذاکره و سازش با انگلیسی‌ها نشد

حجت الاسلام صدیقی گفت: آیت الله میرزا محمدتقی شیرازی صاحب فتاوای ارزشمندی است که توانست خط مبارزه با استعمار انگلیس را در عراق به پیروزی برساند.

«میرزا محمدتقی شیرازی» هرگز حاضر به مذاکره و سازش با انگلیسی‌ها نشد

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، برنامه شب گذشته ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما به بررسی ابعاد زندگی علمی و مبارزات "آیت الله میرزا محمدتقی شیرازی" معروف به "میرزای دوم" با حضور حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی پرداخت. 

صدیقی، آیت الله میرزا محمدتقی شیرازی را جزو نوادر علمای شیعه خواند و اظهار داشت: ایشان در یک خانواده علمی، ادبی و معنوی رشد یافته است؛ پدرش مرحوم میرزا محب علی شیرازی انسانی عارف و عالم بود که از محبوبیت زیادی نزد مردم شهر خود برخوردار بوده است.

وی افزود: ایشان مقدمات را در نزد پدرش آموخت. سپس به همراه پدر عازم کربلا شد و دروس سطح را در نزد علمای کربلا فرا گرفت. میرزای شیرازی مرحله کارشناسی یا اجتهاد را در محضر اساتید بزرگی گذراند که باید گفت شخصیت علمی و معنوی وجهادی اش را مرهون شاگردی در مکتب این اساتید برجسته است.

صدیقی خاطرنشان کرد: از اساتید نامدار ایشان می توان به مرحوم فاضل اردکانی اشاره کرد که نفر اول در فقه شناخته می شده و نقل است که پیشنهاد مرجعیت را نمی پذیرید به دلیل اینکه به شدت شهرت گریز بوده است؛ اما شالوده اجتهادی میرزای شیرازی مربوط به درک جلسات درس و بحث مرحوم فشارکی است که در علم و زهد جزو تراز اول مجتهدین زمان خودش بوده است؛ سپس میرزا به اتفاق ایشان به سامرا می آید و به حلقه درس میرزای شیرازی اول متصل می شوند. 

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور بیان داشت: میرزا محمدتقی با نبوغ فوق العاده اش در درس مرحوم میرزای شیرازی گل می کند و خیلی زود به جرگه نام آوران و صاحب نظران علوم دینی وارد می شود و نظر مرحوم میرزای اول را جلب می کند. به طوری که در زمان حیات میرزای اول، برخی شاگران ایشان در جلسات درس میرزای دوم شرکت می کردند که این گرایش بعد از فوت میرزای بزرگ شدت گرفت.

وی با بیان اینکه میرزا محمدتقی شیرازی شاگردان برجسته ای نیز تربیت کرد که همگی از عظائم حوزه های علمیه و پرچمدار دفاع از اسلام و تشیع بودند، گفت: از میان آنها می توان به آیت الله شاه آبادی، استاد حضرت امام (ره)، مرحوم عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم، آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی و مرحوم بلاغی که در تفسیر، جزو نقاط عطف حوزه بوده است، اشاره کرد.

صدیقی در خصوص فتاوای مهم میرزای دوم در مبارزه با کفار اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی اول و شکست دولت عثمانی، علمای شیعه در حمایت از آن فتوا دادند و علیه متفقین متحد شدند و جبهه منسجمی در برابر انگلیس شکل داده شد.

این مدرس و مؤلف با اشاره به حضور میرزا محمدتقی شیرازی و فرزندش در جبهه جنگ با انگلیس، بیان داشت: ایشان با تمام قوا به مقابله با استعمار انگلیس پرداخت و حتی شاگردانش نیز در خط مقدم مبارزه با انگلیس به جبهه رفتند. از آیت الله بهجت نقل است که انگلیسی ها گفته بودند ما بزرگترین امپراطوری عصر را شکست دادیم با اینکه قدرت ما در این حد نبود؛ آقای بهجت اذعان می کند که دلیل این امر رشوه های انگلیسی ها به مسئولان حکومت عثمانی بوده است. 

وی افزود: میرزا محمدتقی شیرازی هم علیه روس ها و هم در مقابله با انگلیسی ها فتوا داد. در یکی از این فتاوا علاوه بر تاکید بر حرمت قبولی حکومت کفار توسط مسلمین، به صحنه آمدن و دفاع نظامی را بر مردم واجب اعلام کرد و گفت که مطالبه حقوق حقه بر همه مردم عراق واجب است؛ به شرط آنکه اموال و نفوس ضایع نشود و اگر چنانچه انگلیسی ها تمکین نکردند، به مبارزه مسلحانه اقدام کنید. 

صدیقی با بیان اینکه علاوه بر خود میرزای شیرازی، پسر او به همراه علمای دیگر در خط مبارزه با انگلیس حضور پیدا کردند و جان خود را در کف قرار دادند، اظهار داشت: مردم هم به تأسی از علمای خود به میدان آمدند و حاکم انگلیس را به قتل رساندند که موجب شد امنیت انگلیسی ها در عراق سلب شده، مجبور به عقب نشینی شوند. 

وی اضافه کرد: دولت انگلیس قصد داشت اجتماع محکم علما را متفرق کند و تعدادی از آنها را به ایران تبعید کرد که ایستادگی ها موجب شد تبعیدی های ایران نیز دوباره به عراق بازگردند؛ مرحوم میرزا تا آخرین روز حیات در سنگر مبارزه استقامت کرد و لحظه ای با کفار سازش نکرد؛ او حاضر به مذاکره نشد و به هیچ وجه پیغامهای آنها را مورد توجه قرار نداد. 

صدیقی با اشاره به اینکه عزت مسلمانها و استقلال کشور اسلامی در صدر برنامه های جهادی آیت الله میرزای شیرازی قرار داشت، گفت: او نه تنها فرزندش را در جبهه مبارزه با کفر از دست داد که خودش نیز در معرض قتل قرار گرفت. از مرحوم آیت الله بهجت نقل است که ایشان به واسطه، کشته شده و مرگ شهادت گونه داشته است. ظاهرا در دورانی که ایشان کسالت پیدا می کند، توسط یک عطار داروی سمی به ایشان خورانده شده که موجب شهادت ایشان می شود.

وی در پاسخ به سوال مجری که اگر مرحوم میرزای شیرازی امروز در قید حیات بود، چه توصیه ای به ما داشت، تأکید کرد: حفظ پرچم اسلام، اطاعت از رهبری و قوی شدن در مقابل دشمن قطعا مهمترین توصیه های میرزای دوم است.

گفتنی است، "ضیافت" عنوان برنامه ای است که در ماه مبارک رمضان هر شب با حضور اساتید و کارشناسان برجسته علوم دینی با اجرای سیدعلی قوامی، یک ساعت پیش از افطار از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می شود. 

انتهای پیام/۴۱۳۹/

 

 

 

https://www.ana.press/news/579583/%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%B2%D8%A7-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AA%D9%82%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%87%D8%B1%DA%AF%D8%B2-%D8%AD%D8%A7%D8%B6%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%B4-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D9%87%D8%A7

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۵/۳۱