ساخت داخل با کمک دانشبنیانها
آقای محمود محمدی فشارکی
ساخت داخل با کمک دانشبنیانها
محمود محمدی فشارکی صنایع معدنی
هرچند گاهی مشاهده میکنیم که وارداتی در این حوزه انجام میگیرد. اما در زمینه واردات برخی تجهیزات و قطعات باید شرایط را در نظر گرفت.
چراکه زمانی که کشور در شرایط عادی بهسر میبرد واردات یک قطعه ممکن است که صرفه اقتصادی داشته باشد اما لزوما ساختن آن بهصرفه نباشد.
البته در برخی مواقع نرخ دلار نیز میتواند در زمینه واردات قطعات تاثیرگذار قلمداد شود.
به همین دلیل است که ساخت برخی قطعات در این روزها که در تحریم هستیم، تا پیش از این، واردات آن از لحاظ اقتصادی بهصرفه بود اما هماکنون ساخت آن در داخل میتواند بهصرفه باشد. از همینرو این روزها بومیسازی قطعات در صنعت فولاد بسیار رایج شده و بسیاری از شرکتهای بزرگ به سمت بومیسازی پیش رفتهاند.
البته با توجه به این موضوع که سابقه صنعت فولاد ایران به حدود ۵۰ سال میرسد، طبیعی است که باید به سمت بومیسازی کامل این صنعت پیش رفت و به عنوان یک کشور پیشرو در این زمینه مطرح بود.
در زمینه بومیسازی موضوع مهمی که در صنعت فولاد به آن باید توجه داشت در حقیقت پیوند این صنعت با دانش است که از طریق ارتباط صنعت فولاد با دانشگاه میسر خواهد شد.
بنابراین ضروری به نظر میرسد که دانشگاهها باید دانش خود را در خدمت ایجاد فناوری در این صنعت به کار
گیرند.
البته در زمینه ایجاد دانش و فناوری در صنعت فولاد استارتآپها نیز میتوانند یکی از پیشرانها قلمداد شوند.
با توجه به موضوعهایی چون راهاندازی شرکتهای دانشبنیان و ارتباط بین صنعت و دانشگاه که در حال شکلگیری است و همچنین بینیاز کردن کشور از واردات، به نظر میرسد بومیسازی در صنعت فولاد به معنای ساخت فناوری و تجهیزات طی سالهای آینده شکل بگیرد.
محمود محمدی فشارکی-مدیر برنامهریزی کنترل تولید فولاد مبارکه
https://www.smtnews.ir/mine/mineral-industries/39702-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7.html