لزوم احیای تاریخچه خطه طلایی ایران برای نسل های آینده
محمدحسین فشارکی و… که عمر خود را در سایه همت و تلاشی خستگی ناپذیر، در راه کسب علم طی کردند نیز در تکیه ریزیها دفن شده اند و
۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۶
شهردار زرین شهر تاکید کرد:
لزوم احیای تاریخچه خطه طلایی ایران برای نسل های آینده
شهردار زرین شهر گفت: اگر بتوانیم تاریخچه غنی خطه طلایی ایران و همچنین مشاهیر، مفاخر و چهرهای ماندگار شهر در دوره های مختلف را احیا کنیم قطعا اقدام موثری انجام شده که ثمره آن برای نسل های آینده است.
به گزارش خبرنگار ایمنا، میثم محمدی در آئین نکوداشت "مقام آیتالله شیخ مرتضی ریزی" در تکیه ریزیها در تخت فولاد با بیان این که زرین شهر سرمایههای ارزشمندی را دارد که در ادوار مختلف تاریخی به عنوان ستونهای فرهنگ و تمدن این دیار بوده اند، اظهار کرد: تاریخ زرین شهر مشحون از نام بزرگانی چون آیتالله شیخ مرتضی ریزی است که نام ایشان نه تنها در خطه طلایی ایران بلکه برای ایرانیان و جهان اسلام نام آشنایی است.
وی افزود: آیتالله شیخ مرتضی ریزی در زهد، تقوا و مبارزه با استعمار شهره عام و خاص بودند و حضور چنین شخصیت وارستهای سبب شد نام زرین شهر در تاریخ علم، فقاهت، فرهنگ و ادب ایران به نامی پرفروغ مبدل شود.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: آیتالله شیخ مرتضی ریزی(ره) نه تنها در مسائل پیچیده فقهی، گرهگشای بسیاری از مباحث بود بلکه در دوران حیات پر برکت خود به مخالفت آشکار با سیاستهای استعماری پرداخت و در جریان امضای پیمان اقتصادی مهمی که توسط علما و بزرگان شهر اصفهان انجام شده بود و تاکید بر استفاده از کالاهای تولید داخلی داشتند نقش بسزایی را ایفا کردند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات این عالم وارسته احیای رسم شبهای جمعه و قرائت دعای کمیل در تخت فولاد بود.
محمدی اضافه کرد: با توجه به خدمات ارزندهای که توسط آیتالله شیخ مرتضی ریزی به جامعه شده بود پیکر ایشان به اصرار مردم اصفهان و ممانعت جهت دفن در زادگاهشان از زرین شهر تا اصفهان تشییع و در تخت فولاد به خاک سپرده شد.
وی عنوان کرد: مشاهیر نامدار، چهرههای ماندگار و بزرگ دیگری نیز چون شیخ ابوالفضل ریزی، ملا لطف الله شمس الواعظین ریزی، محمدحسین فشارکی و… که عمر خود را در سایه همت و تلاشی خستگی ناپذیر، در راه کسب علم طی کردند نیز در تکیه ریزیها دفن شده اند و اکثر دفن شدگان در این تکیه از اهالی "ریز قدیم" زرینشهر هستند.
شهردار زرین شهر معرفی مفاخر و مشاهیر خطه طلایی ایران را از دغدغههای اصلی شهرداری و شورای اسلامی زرین شهر در دوره پنجم دانست و خاطرنشان کرد: معرفی مشاهیر، مفاخر، علما و چهرههای ماندگار شهر به نسل جوان باعث میشود جوانان احساس کنند، وقتی در زادگاه و محل زندگیشان با این تاریخ کهن و هویت غنی، چنین افراد تأثیرگذاری زندگی میکردند به طور حتم آنها نیز میتوانند یکی از آن مشاهیر و دانشمندان باشند.
محمدی یادآور شد: اگر بتوانیم تاریخچه غنی خطه طلایی ایران و همچنین مشاهیر، مفاخر و چهرهای ماندگار شهر را در دورههای مختلف احیا کنیم قطعاً اقدام مؤثری انجام شده که ثمره آن برای نسلهای آینده است.
وی با بیان این که پیشینه تکیه ریزیها به دوره قاجار باز میگردد، تاکید کرد: ثبت جهانی تخت فولاد و تکیه ریزیها سبب شده است این مکان به کانون توجه مردم شهرستان لنجان و همچنین گردشگران مبدل شود از این رو تصمیم گرفته شد همزمان با هفته نکوداشت زرین شهر با حضور در این مجموعه سترگ به مقام شامخ آیتالله شیخ مرتضی ریزی و دیگر مشاهیر و مفاخر مدفون در تکیه ریزیها ادای احترام کرده و زمینه آشنایی هرچه بیشتر شهروندان زرین شهر خصوصاً نسل جوان را با این مفاخر هموار سازیم.
کد خبر 496692
https://www.imna.ir/news/496692/%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%AD%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D8%AE%D8%B7%D9%87-%D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B3%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87