اخبار سید جواد هاشمی فشارکی در خبرگزاری دانشجو
فشارکی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو:
جزئیات برگزاری «همایش شهرسازی، معماری و مدیریت شهری اسلامی ایرانی» اعلام شد
سید جواد هاشمی فشارکی عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر... بیشتر می شود فشارکی افزود یکی از جنبه های مهم... است فشارکی در ادامه بیان داشت از آنجا که متخصصان... سید جواد هاشمی فشارکی علاوه بر تالیف کتب و مقالات...
کد خبر: ۶۶۴۷۳۸ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
قربانی کردن حاجیان در عید قربان از زبان شاهد عینی؛
کشتهشدگان و مصدومین را با هم داخل کانتینرهای سردخانهای میانداختند!
فشارکی که در فاجعه دو روز پیش منا حضور داشت...
کد خبر: ۴۴۴۸۰۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
سهم آخوندی در خانه دار شدن مردم؛ تقریبا هیچ!
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو سید جواد هاشمی فشارکی...
کد خبر: ۷۱۹۶۶۸ تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۸/۰۲
**********
کد خبر: ۶۶۴۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶
فشارکی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو:
جزئیات برگزاری «همایش شهرسازی، معماری و مدیریت شهری اسلامی ایرانی» اعلام شد
دبیر علمی نخستین همایش ملی شهرسازی گفت: نخستین همایش ملی شهرسازی، معماری و مدیریت شهری اسلامی ایرانی (آموزش و نظام آموزش شهرسازی و معماری در ایران) سوم و چهارم اردیبهشت ۹۷ برگزار میشود.
سید جواد هاشمی فشارکی، عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر علمی نخستین همایش ملی شهرسازی، معماری و مدیریت شهری اسلامی ایرانی (آموزش و نظام آموزش شهرسازی و معماری در ایران) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص فلسفه و اهمیت موضوع بیان داشت: شهر و روستا و بناهای آن ساخته می شوند و در طول دوران توسعه می یابند و اغلب فعالیت های انسان در درون آن شکل می گیرد و به عبارت دیگر این ظروف مکانی انسان، به عنوان قالب فضایی بر رفتار انسان ها تاثیر می گذارند و هر چه کیفیت ان بهتر باشد، تاثیرگذاری آن بیشتر می شود.
فشارکی افزود: یکی از جنبه های مهم تاثیرگذار بر کیفیت و هویت شکل گیری معماری بناها و فضاهای شهری، رعایت مسائل اسلامی در برنامه ریزی و طراحی شهر و ساختمان هاست؛ بنابراین شهرسازی اسلامی، معماری اسلامی، مدیریت شهر اسلامی ایرانی از اهمیت والایی برخوردار است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این موضوع دارای ابعاد مختلف و گسترده ای است، در حوزه های آموزش و نظام آموزش شهرسازی و معماری در ایران، حوزه قوانین و مقررات موضوعه، حوزه نظام فنی عمرانی کشور و در حوزه نظام اجرایی ادارات و سازمان ها و در سایر حوزه های مرتبط، حوزه های گسترده و اثرگذاری هستند که لازم است توسط صاحب نظران مربوطه مورد کند و کاش قرار گرفته و در جهت رفع ضعف های موجود و ارتقای آن چاره اندیشی شود؛ لذا یک سلسله همایش های متوالی پیش بینی شده است.
فشارکی در ادامه بیان داشت: از آنجا که متخصصان برنامه ریز و طراح و مدیران شهری برخواسته از نظام آموزش عالی هستند؛ بنابراین مباحث آموزشی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. ما در مقطع دکتری رشته های معماری، معماری منظر، مدیریت پروژه و ساخت، مرمت، شهرسازی، برنامهریزی شهری و منطقه ای، طراحیشهری را داریم. در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های معماری منظر، معماری داخلی، معماری، فناوری معماری، معماری و انرژی، مدیریت پروژه و ساخت، مرمت و احیای ابنیه و بافت های تاریخی، حفاظت و مرمت میراث شهری، مطالعات معماری ایران، مدیریت شهری، برنامهریزی منطقهای، طراحی شهری، برنامهریزی شهری، معماری پایدار، معماری وانرژی پایدار، مسکن، طراحی صنعتی، بازسازی پس از سانحه وجود دارند و در مقطع کارشناسی مهندسی معماری و مهندسی شهرسازی همچنین معماری اسلامی تدریس می شود و همه ساله تعداد زیادی فارغ التحصیل این رشته ها وارد حرفه تخصصی و یا مدیریت فنی و اداری و غیره می شوند که نقش بسیار اساسی در فرایند برنامه ریزی، طراحی و اجرا و مدیریت امور شهری و توسعه روستایی داشته و خواهند داشت.
وی افزود: با توجه به مصوبات قانونی در حوزه های مذکور بدین سبب نخستین همایش ملی شهرسازی، معماری و مدیریت شهری اسلامی ایرانی در حوزه آموزش و نظام آموزش شهرسازی و معماری در ایران تعیین گردیده است که با همکاری مشترک سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور، مدیریت مرکز معماری و شهرسازی اسلامی ژرفا با حمایت علمی و معنوی قطب علمی معماری اسلامی، دانشگاه¬ علم و صنعت ایران، دانشگاه¬ بین المللی امام خمینی (ره)، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه خوارزمی، بنیاد معماری انقلاب اسلامی و ... انشاالله در روزهای 3 و 4 اردیبهشت ماه سال 1397 برگزار خواهد شد.
وی اهداف همایش را به شرح زیر معرفی کرد:
• شناخت وضعیت موجود (نقاط قوت و ضعف) آموزش و نظام آموزشی کشور در حوزه های معماری ، شهرسازی ، روستا و مدیریت شهری با رویکرد اسلامی
• ارتقا و تقویت محتوای آموزشی و نظام آموزشی حوزه¬های مذکور
• تعامل و هم¬فکری در حوزه روشها و محتوای آموزشی رشته های مرتبط با رویکرد اسلامی ایرانی
• شناسایی و معرفی آثار برتر حوزه¬های ¬مذکور
• شناسایی و تقدیر از تلاشگران حوزه¬های ¬مذکور
دبیر علمی همایش محورهای همایش را در سه بخش بصورت موضوعات بنیادی، کاربردی و تقدیر از برگزیدگان این حوزه به شرح زیر معرفی کرد و گفت: محور اول، محور عمومی (شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی) است که شامل
تبیین نسبت اسلام با فرآیند های خلق آثار معماری و شهرسازی
تبیین ابعاد هویت اسلامی ایرانی در معماری و شهرسازی امروز و آینده
شاخص ها و معیارهای معماری و شهرسازی اسلامی
نحوه و فرآیند تحقق معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی در زمان حال و آینده
ارزیابی و نقد رویکردهای حاکم در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی
ارزیابی و نقد مبانی، روش ها و شیوه ها در معماری و شهرسازی معاصر غرب
ارزیابی و نقد معماری و شهرسازی معاصر ایران و ارائه راه حل های اصلاحی
وی از محور دوم به عنوان محور ویژه نام برده و تحت عنوان آموزش و نظام آموزش شهرسازی و معماری بیان داشت که شامل موارد زیر است:
آسیب شناسی بنیادی نظام آموزش معماری و شهرسازی در ایران
آسیب شناسی شیوه جذب دانشجویان معماری و شهرسازی
نحوه پیگیری رویکرد اسلامی ایرانی در گرایشهای تخصصی (معماری پایدار، مسکن، فناوری و رشته مهندسی معماری اسلامی)
ارزیابی و نقد روش ها و شیوه های آموزش و تدریس در معماری و شهرسازی
ارزیابی و نقد منابع موجود در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی
ارزیابی و نقد سرفصل های مصوب وزارت علوم در رشته های معماری و شهرسازی
کیفیت مهارت آموزی فارغ التحصیلان معماری و شهرسازی و نسبت آن با بازار کار
و سایر موارد مرتبط
ایشان محور سوم را ، تقدیر از برگزیدگان و فعالان این عرصه بیان کردند که شامل موارد زیر می باشد:
تقدیر ازطراحان و خالقان مصادیق برتر معماری اسلامی ایرانی 4 دهه اخیر
تقدیر از اساتید فعال و برتر
تقدیر از کتب و نشریات برتر
تقدیر از پایان نامه های دانشجویی برتر
تقدیر از تدوین کنندگان جزوه های درسی برتر
تقدیر از شرکت های مشاور برتر
دبیر علمی همایش حضور فعال و شرکت اساتید و دانشجویان در کلیه مقاطع تحصیلی ، پژوهشگران و علاقه مندان رشته های شهرسازی و برنامه ریزی شهری، طراحی شهری، معماری، مدیریت را عنوان کرده و از آنان جهت برگزاری هر چه پربارتر این همایش صمیمانه دعوت کرد. این همایش در روزهای 3 و 4 اردیبهشت ماه سال 1397 برگزار خواهد شد.
لازم به یادآوری است، سید جواد هاشمی فشارکی، علاوه بر تالیف کتب و مقالات مختلف، دبیر علمی همایش های زیر بوده است:
• دبیر علمی دومین همایش معماری پایدار و توسعه شهری – قم – اسفند 1393
• دبیر نمایشگاه ماشین آلات، تجهیزات ودستاوردهای نوین مهندسی - تهران - مهرماه 1395
• دبیر علمی اولین همایش ملی توسعه پایدار - وزارت کشور –23و24 مهر 1395
• دبیر علمی همایش ملی مبانی طراحی موزه های دفاع مقدس –8 اسفند 1395
• دبیر علمی دومین همایش ملی پیشرفت پایدار - وزارت کشور –24و25 مهر 1396
**********
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۰۵ مهر ۱۳۹۴
قربانی کردن حاجیان در عید قربان از زبان شاهد عینی؛
کشتهشدگان و مصدومین را با هم داخل کانتینرهای سردخانهای میانداختند!
یکی از اساتید دانشگاه امام حسین(ع) که در روز فاجعه منا در صحنه حضور داشت، گفت: ورود شاهزاده عربستان با ماشین به داخل شلوغی جمعیت سبب مسدود شدن خیابان ۲۰۴ و افزایش تراکم جمعیت شد که در نتیجه این خیابان به قربانگاه حاجیان تبدیل شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمدجواد هاشمی فشارکی، که در فاجعه دو روز پیش منا حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار سازمان بسیج جامعه پزشکی، بر اساس مشاهدات عینی خود به بررسی واقعیات رخ داده پرداخت و گفت: علت اولیه این فاجعه تصمیم شاهزاده عربستان برای انجام رمی و ورود با خودروی شخصیاش در زمان شلوغی و ازدحام جمعیت بود که منجر به مسدود شدن درب انتهای خیابان 204 منتهی به جمره شد و جمعیت در این خیابان متراکم شدند.
هاشمی در ادامه گفت: در همان لحظه یک درب نردهای مسدود را که عرض بسیار کمی داشت باز کردند و همین امر سبب خروج پرفشار جمعیت و افتادن روی زمین میشد و افتادن یک نفر سبب افتادن مابقی جمعیت روی آنان میشد.
وی ادامه داد: در خیابان 204 افراد بیشتر از دو ساعت در زیر آفتاب به صورت فشرده ایستاده بودند و پیوسته بر تعداد و فشار جمعیت اضافه میشد که همین موضوع باعث غش کردن افراد شده بود.
در صحنه حادثه هیچ امدادی صورت نمیگرفت
هاشمی درباره شیوه امدادرسانی به مجروحین فاجعه منا تصریح کرد: در چهار ساعت اولیه بحران امدادرسانی در حد نقل و انتقال با آمبولانس بود و در صحنه هیچ احیایی انجام نمیشد و پلیس بین مصدوم و فوتی تفاوتی قایل نمیشد و هدفش احاطه بر محیط بود.
کشتهشدگان و مصدومین را با هم داخل کانتینرهای سردخانهای میانداختند!
این استاد دانشگاه امام حسین(ع) با توجه به خبرهای دریافتی از دیگر همکارانش که در صحنه حضور داشتند، به آماده بودن کانتینرهای سردخانهای چند طبقهای اشاره کرد که هم کشتهشدگان و هم مصدومین را داخل آن میانداختند!
وی ادامه داد: همچنین ماموران با مصدومان برخوردی خشن داشتند و همه را میت تلقی کرده و از روی آنها با پوتین عبور میکردند.
هاشمی با اشاره به نیروهای امدادی گفت: نیروهای امدادی اغلب کم سن و سال بودند و عملکرد کندی داشتند و فعالیتهای امدادی لازم را انجام نمیدادند.
**********
سهم آخوندی در خانه دار شدن مردم؛ تقریبا هیچ!
در دوره مدیریت عباس آخوندی بر وزارت راه و شهرسازی، برنامه طرح جامع مسکن را دردستورکار قرارگرفت؛ طرحی که در دولت قبل با مسکن مهر در نقاط مختلف کشور ظاهر شد ودر دولت یازده و دوازده مسکن اجتماعی نام گرفت و البته هیچ زمان هم اجرایی نشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید جواد هاشمی فشارکی نوشت: مسکن بهعنوان نیاز ضروری خانواده ها یکی از موضوعات اساسی و مهم درکل کشور است که همواره در صدر دغدغه های مردم قرار دارد. بهدلیل گستردگی حوزه مسکن و اینکه بخش قابل توجهی از اوقات انسان در خانه سپری می شود کیفیت کالبدی و بصری تاثیر بسزایی در سبک زندگی انسان دارد و این موضوع را می توان یکی از کلیدی ترین مسائل کشور دانست.
در حال حاضر مسئولیت اصلی تنسیق امور مسکن، ساختمان ها و شهر بهعهده وزارت راه وشهرسازی است. در دوره مدیریت عباس آخوندی بر وزارت راه و شهرسازی، برنامه طرح جامع مسکن را دردستورکار قرارگرفت؛ طرحی که در دولت قبل با مسکن مهر در نقاط مختلف کشور ظاهر شد ودر دولت یازده و دوازده مسکن اجتماعی نام گرفت و البته هیچ زمان هم اجرایی نشد.
طرح جامع مسکن چیست؟
طرح جامع مسکن شامل دوبخش است. بخش اول طرح جامع به هدف گذاری و چهره نمایی وضعیت موجود بخش مسکن پرداخته و در افق 12 ساله، کاهش شاخص دسترسی به مسکن به عنوان یک هدف اساسی مورد توجه قرار داده است. این شاخص، مدت زمان انتظار یک خانوار متوسط در کشور را برای صاحبخانه شدن نشان می دهد.
**********
خبرگزاری دانشجو (Student News Network) در سال ۱۳۸۲ و با عنوان شبکه خبر دانشجو فعالیت حرفهای خود را شروع نموده است. این رسانه در سال ۱۳۹۲ با اخذ مجوز خبرگزاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را ادامه داده است. در حال حاضر خبرگزاری دانشجو در تمامی استانهای کشور دفتر نمایندگی و خبرنگار فعال دارد و در تمامی دانشگاههای کشور نیز رابطین خبری به صورت شهروندخبرنگار و افتخاری با این رسانه همکاری مینمایند.
رویکردها
این رسانه دو رویکرد اساسی را دنبال مینماید:
الف) پرداختن به مسائل دانشگاه و دانشجویان و تشکلها و اتحادیههای دانشجویی
ب) پرداختن به مسائل اساسی کشور در عرصههای سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی از نگاه دانشجویان
وابستگی رسانه
این رسانه وابسته به هیچ حزب، گروه و فردی نمیباشد و همواره منطق خود را دنبال کردن آرمانهای انقلاب اسلامی و مسائل اساسی نظام از مسئولین و دستگاهها میداند.
اخلاق حرفهای
اخلاقمداری و رعایت امانت در تولید اخبار از اولویتهای این رسانه میباشد.
گردانندگان رسانه
این رسانه عمدتا توسط جوانان و فعالین دانشجویی با سطوح تحصیلات کارشناسی تا دکتری اداره میشود که مرتبط با بدنه دانشگاه (اساتید، دانشجویان و ...) میباشند. عنصر جسارت و شجاعت دانشجویی در پرداختن به مسائل از ویژگیهای خبرنگاران این رسانه میباشد.
تعامل با مخاطبان
خبرگزاری دانشجو مخاطبان را سرمایه خود میداند و همواره از ظرفیت آنها بهره برده است. راه ارتباطی این رسانه با مخاطبان خود به صورت حضوری در دفاتر استانی، دریافت اخبار ارسالی آنها از طریق سایت، تماس تلفنی، دریافت نظرات در مورد اخبار، همین صفحه و نیز در صفحات یا نرمافزارهای شبکههای اجتماعی موجود میباشد.