***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

اخبار فشارکی ها در خبرگزاری اقتصاد آنلاین

جمعه, ۱۴ آبان ۱۴۰۰، ۰۶:۳۲ ق.ظ

طراحی سایت خبری اقتصاد آنلاین

خبر های  زیر حاوی مطالبی راجع به  فشارکی  ها می باشد :

 

https://www.eghtesadonline.com/newsstudios/archive/?query=%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C

 

 

 

https://www.eghtesadonline.com/newsstudios/archive/?query=%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C

 

************************

https://www.eghtesadonline.com/n/2jLu

چشم انداز بازار نفت پس از ناکامی اوپک پلاس

چشم انداز بازار نفت پس از ناکامی اوپک پلاس

نشست اوپک و متحدانش برای رسیدن به برنامه جدید افزایش تولید تا پایان سال از پنج‌شنبه به جمعه و بعد دوشنبه موکول شد؛ اما به تاخیر انداختن زمان تصمیم‌گیری، چاره کار نبود و متحدان دیرین اوپک یعنی امارات و عربستان نتوانستند با هم کنار بیایند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ حالا مشخص نیست جلسه لغو‌شده دوشنبه چه‌زمانی برگزار می‌شود و قیمت نفت خام آمریکا سوار بر موج نااطمینانی به اوج خود از نوامبر ۲۰۱۴ رسیده است. این در حالی است که برنت در بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ قرار دارد.

 

هر دو شاخص در معاملات بعدازظهر به سطوح پایین‌تری تنزل یافتند. امارات متحده عربی با افزودن ۴۰۰هزار بشکه روزانه در هر ماه از آگوست تا پایان سال مخالفتی ندارد؛ اما از یکسو تمدید پایان توافق از آوریل سال بعد به آخر این سال را برنمی‌تابد و از طرف دیگر خواستار بالا رفتن سطح پایه تولید خود از ۲/ ۳ به ۸/ ۳ میلیون بشکه در روز است.

این کشور می‌گوید با شرایط فعلی حدود یک‌سوم ظرفیت تولیدش خارج از مدار است که در مقایسه با دیگر هم قطارانش در اوپک‌پلاس سهم بالاتری به حساب می‌آید. بنابراین وزیر انرژی این کشور، سهیل المزروعی با ناعادلانه و نامتوازن خواندن این موضوع بر موضع خود پافشاری می‌کند.

 

 

عربستان هم در مقابل فعلا به خواسته امارات تن نداده اما وزیر نفت عراق، احسان عبدالجبار امیدوار است تا ۱۰ روز آینده جلسه بعدی این ائتلاف برگزار شود تا طرفین به یک مصالحه برسند. در این بین، پنج موسسه بین المللی شامل یوبی‌اس، آی‌ان‌جی، اف‌جی‌ای، آربی‌سی کپیتال مارکتس و ریستاد انرژی عموما بر این باورند که قیمت نفت تا وقتی که توافقی حاصل نشود افزایش خواهد یافت؛ چراکه بدون توافق، میزان عرضه از آگوست به بعد بدون تغییر باقی خواهد ماند.

دولت آمریکا هم در اقدامی که یادآور وساطت دونالد ترامپ در سال گذشته بود، اعلام کرده که با برخی طرف‌های درگیر تماس گرفته است و از آنها خواسته به یک مصالحه برای افزایش تولید نفت دست یابند. به گفته تحلیلگران، مناقشه ریاض و ابوظبی فراتر از اوپک‌پلاس است و اختلافات سیاسی و اقتصادی عمیق‌تری را نمایان ساخته است.

 

 

واکنش بازار نفت

پس از آنکه اوپک‌پلاس نتوانست بر سر افزایش تولید به توافق برسد، بهای نفت وست‌تگزاس اینترمدییت به بالاترین سطح از بیش از ۶ سال قبل رسید. فوری‌ترین نتیجه شکست مذاکرات این است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش نخواهند توانست از آگوست تولید خود را بیفزایند مگر اینکه مذاکرات احیا شود. این موضوع اقتصاد جهانی را از بشکه‌های اضافی که شدیدا نیازمندش است، محروم می‌کند. این در حالی است که ریکاوری تقاضا از دوره پاندمی کرونا سرعت گرفته است.

وست‌تگزاس اینترمدییت دیروز با رسیدن به قیمت ۹۸/ ۷۶دلار در هر بشکه به اوج خود از نوامبر ۲۰۱۴ رسید؛ اما پس از آن به زیر ۷۶دلار تنزل یافت. شاخص جهانی برنت هم که با گذر از مرز ۷۷دلار بر بشکه به بالاترین حد از سال ۲۰۱۸ رسیده بود، ساعت ۱۶:۴۰ به وقت تهران با ۲۱سنت کاهش روزانه تا ۹۵/ ۷۶ دلار پایین آمد.

وضعیت هنوز ناپایدار است و ممکن است مذاکرات مجددا فعال شود. با این حال، شکست گفت‌وگوها چهره این ائتلاف را برای مدیریت بازار مخدوش کرده است و احتمال پیش آمدن جنگ قیمتی مانند آنچه سال گذشته بین عربستان و روسیه شاهد بودیم، افزایش یافته است.

جهش قیمت نفت ریسک این را به دنبال دارد که درصورت اینکه سرمایه‌گذاران حساس به تورم به این باور برسند که بازار نفت پس از این اتفاقات رونق بیشتری خواهد گرفت، دیگر دارایی‌ها هم بالا روند. به گزارش بلومبرگ، به نتیجه نرسیدن مذاکرات اوپک‌پلاس به معنای عرضه محدودتر و فشار افزایشی بر قیمت دست‌کم در کوتاه‌مدت است که نگرانی‌های تورمی کلان را که بانک‌های مرکزی را به چالش کشیده است، افزایش خواهد داد.

نرخ اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری آمریکا پس از بازگشایی در روز سه‌شنبه ۲ واحد بالاتر رفت. ایلیا اسپیواک، رییس بخش آسیای دیلی اف اکس در این مورد گفته جهش تازه قیمت‌ها می‌تواند حس نیاز فوری فدرال رزرو به تغییر سیاست‌های پولی از انبساطی به انقباضی را چندبرابر کند که منجر به کاهش ارزش سهام، نفت و دیگر دارایی‌های وابسته به هیجانات خواهد شد.

بحران اوپک‌پلاس

دست‌نیافتن به یک توافق برای افزایش تولید توسط امارات و عربستان موجب فرو رفتن اوپک‌پلاس به یک بحران شد. اتفاقات پیش رو تعیین خواهد کرد که آیا شکست در مذاکرات که باعث شود برنت به سمت ۸۰دلاری شدن گام بردارد، می‌تواند به اندازه جنگ قیمتی سال گذشته تلخ و مخرب باشد یا خیر. ثبات اقتصاد جهانی هم با متاثر شدن از این موضوع از طریق تورم و همین‌طور توانایی کنترل بازار که به سختی به دست آمده، در گرو این توافق است.

از غول‌های بین‌المللی نفت تا دولت‌های نفتی در خاورمیانه همگی مشتاقانه چشم به روزهای آینده دوخته‌اند که ببینند دو طرف درگیر چه قیمت و حجمی را برای فروش نفت در ماه آگوست منتشر خواهند کرد. گفته می‌شود ترس از اینکه اوضاع بیش از این از کنترل خارج شود، واضح است. احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق گفت: «ما یک جنگ قیمتی نمی‌خواهیم. همچنین نمی‌خواهیم بهای نفت به سطوح بالاتر از حالا افزایش یابد.»

ترک جلسه

پس از روزها مذاکرات پرتنش، اوپک و دیگر کشورهای عضو اوپک‌پلاس جلسه دوشنبه را ترک کردند. آخرین باری که امارات و عربستان در مورد سیاست نفتی با هم درگیر شدند دسامبر سال ۲۰۲۰ بود که امارات متحده عربی ایده خروج از این سازمان را مطرح کرد. با این حال، در آن زمان اختلافات با یک آشتی به پایان رسید؛ اما این مرتبه اختلال در مذاکرات آنقدر شدید بود که این گروه حتی نتوانست برای تاریخ برگزاری جلسه بعدی به یک توافق برسد.

با مشخص شدن اینکه عرضه در ماه آگوست تغییری نخواهد کرد، قیمت نفت رو به افزایش رفت؛ اما در میان‌مدت، شکاف ایجادشده در این گروه می‌تواند اثری معکوس داشته باشد؛ چراکه کشورها برای استخراج بیشتر طلای سیاه رقابت خواهند کرد. هرچند احتمال این موضوع به گفته کارشناسان ضعیف است.

بیانیه نفتی دولت بایدن

پیش از برگزاری این نشست، هند به‌عنوان سومین واردکننده بزرگ نفت جهان درخواست کرده بود تولید به اندازه کافی افزایش یابد؛ چراکه نباید فشار تورمی را بالا برد. با این حال، حالا هیچ بشکه‌ای افزوده نخواهد شد؛ مگر اینکه پس از این دو طرف به یک مصالحه برسند.

چند ساعت پس از لغو نشست دوشنبه، دولت جو بایدن در آمریکا این گروه را تشویق به یک تصمیم دسته‌جمعی برای حل اختلافات کرد. در بیانیه کاخ سفید آمده است: «ایالات متحده از نزدیک مذاکرات اوپک‌پلاس و تاثیر آن بر بهبود اقتصاد جهانی از همه‌گیری کرونا را رصد می‌کند. ما طرف این گفت‌وگوها نیستیم؛ اما مقام‌های کاخ سفید در حال مذاکره با کشورهای مورد بحث هستند تا برای افزایش تولید پیشنهادی به مصالحه برسند.»

معاونان بایدن که نخواستند نامشان فاش شود، گفته‌اند: «بایدن خواهان آن است شهروندان آمریکایی به انرژی با هزینه معقول و پایدار دسترسی داشته باشند. با احیای اقتصاد آمریکا از رکود ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، مهم است که روند تامین انرژی حفظ شود که مستلزم شرایط باثبات بازار نفت است.»

پیش‌بینی موسسات از بازار پس از ناکامی اوپک‌پلاس

واگرایی نیروهای اصلی در ائتلاف اوپک‌پلاس بازار نفت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. حالا احتمال وقوع جنگ قیمتی نفت بالا رفته است که در صورت رخ دادن، بهای طلای سیاه سقوط خواهد کرد. اما شرایط بسیار متغیر است و در روزهای آینده احتمال احیای مذاکرات و رسیدن به توافقی که به نحوی نگرانی‌های امارات را در نظر بگیرد هم وجود دارد. به گزارش «ایسنا» به نقل از بلومبرگ، پنج موسسه بین المللی برآورد خود را از آینده بازار و تحولات اوپک‌پلاس ارائه دادند.

گروه یوبی‌اس: جیووانی استونوو، تحلیلگر کالا در گروه یوبی‌اس در این باره گفت: «با توجه به اینکه بازار در حال حاضر دچار کمبود عرضه بوده و رشد عرضه که کمتر از رشد تقاضا برای نفت است، ادامه محدودیت فعلی تولید اوپک‌پلاس احتمالا قیمت‌های نفت را بالاتر خواهد برد. در میان‌مدت، این شکاف تاثیر متضادی خواهد داشت و باعث پایین رفتن قیمت‌ها می‌شود؛ زیرا کشورها شروع به تولید بالاتر خواهند کرد و احتمال این اتفاق هم اندک است. این گروه همچنان می‌تواند با توجه به مذاکراتی که در میان کشورهای عضو در جریان است، به توافق برسد. هنوز معلوم نیست اگر مذاکرات برای رسیدن به توافق عرضه به نتیجه نرسد، آیا به نرخ پایبندی کمتر در ماه آینده منتهی خواهد شد. اعلام قیمت فروش رسمی آرامکوی سعودی برای آگوست در روزهای آینده ممکن است شفافیت بیشتری در این‌باره فراهم کند.»

موسسهING: وارن پاترسون، مدیر استراتژیک کالای موسسه ING در سنگاپور در مصاحبه‌ای گفت: «اگر این گروه تولیدش را در آگوست تغییر ندهد، برای قیمت‌های نفت مثبت خواهد بود؛ اما احتمال اینکه اعضا تولیدشان را ثابت نگه دارند خیلی بالا نیست. اعضای گروه اوپک‌پلاس احتمالا تولید بیشتر نفت را آغاز می‌کنند و احتمال فروپاشی توافق وجود خواهد داشت. پتانسیل جنگ قیمت مشابه سال گذشته وجود دارد اما همه کشورهای حاضر در گروه تلاش می‌کنند از آن اجتناب کنند. راهکار روشن، جدا کردن دو عنصر این توافق است یعنی توافق درباره افزایش تولید به میزان ۲میلیون بشکه در روز از آگوست تا دسامبر سال ۲۰۲۱ و سپس پرداختن به مساله تمدید مدت توافق محدودیت عرضه در زمانی دیگر.»

شرکت مشاوره انرژیFGE: فریدون فشارکی، رییس هیات‌مدیره شرکت مشاوره FGE در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: «اگر افزایش تولیدی در کار نباشد، احتمال صعود قیمت نفت به ۸۵ تا ۹۰ دلار در هر بشکه وجود دارد. با این حال احتمال دارد که نوعی سازش در یک تا سه هفته آینده حاصل شود؛ اما تا زمانی که چنین اتفاقی روی دهد، احتمالا قیمت‌ها افزایش پیدا خواهند کرد. بعید است امارات متحده عربی از اوپک خارج شود؛ اما این کشور خواهان استقلال بیشتری در تصمیمات سیاستی است. با قیمت‌هایی که در سطوح فعلی هستند احتمال اینکه تولید نفت شیل آمریکا در سال آینده افزایش بیشتری پیدا کند، وجود دارد.»

شرکت آربی‌سی کپیتال مارکتس: هلیما کرافت و کریستوفر لونی، تحلیلگران شرکت آربی‌سی کپیتال مارکتس در یادداشتی نوشتند: «اگرچه گفته می‌شود مذاکرات پشت پرده ادامه دارد، پرسش‌ها درباره تعهد امارات متحده عربی برای ماندن در اوپک احتمالا در روزهای آینده افزایش پیدا خواهد کرد. از زمان راه‌اندازی شاخص موربان در مارس، پرسش متمایزی درخصوص ادامه عضویت امارات متحده عربی در اوپک و تمایل این کشور برای متوقف نگه داشتن ظرفیت مازاد تولید پرهزینه‌اش وجود داشته است. به نظر می‌رسد اختلاف امارات متحده عربی و عربستان سعودی بیش از سیاست نفتی باشد و ظاهرا امارات متحده عربی به‌دنبال خارج کردن خود از زیر سایه عربستان و پیدا کردن راه خود در امور بین‌المللی است.»

ریستاد انرژی: لوئیس دیکسون، تحلیلگر بازارهای نفت شرکت ریستاد انرژی در یادداشتی نوشت: «عدم توافقی که تولید را پس از جولای بدون تغییر نگه دارد، نتیجه‌ای نیست که هیچ کدام از اعضای اوپک‌پلاس خواهان آن باشند. این امر ممکن است انتظارات برای توافقی را که مورد رضایت بیشتر امارات متحده عربی باشد، افزایش دهد. اگر اوپک‌پلاس با افزایش تولید به میزان بیش از ۵۰۰هزار بشکه در روز در موافقت کند، بازار ممکن است شاهد اصلاح فوری قیمت باشد. همه چشم‌ها به اخباری دوخته شده است که از مذاکرات غیررسمی پشت درهای بسته به بیرون درز پیدا خواهد کرد و قیمت نفت ممکن است در هر دو جهت افزایش یا کاهش، نوسانات چشم‌گیری پیدا کند.»

رقابت اقتصادی امارات و عربستان

تحلیلگران بر این عقیده هستند که اختلافات بین دو متحد منطقه خلیج‌فارس یعنی امارات و عربستان سعودی بر سر مسائل مختلف اقتصادی و سیاسی در حال افزایش است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، به گفته تحلیلگران مسائل منطقه، اختلاف نظر اخیر بین امارات متحده عربی و عربستان سعودی درمورد سیاست اوپک که در نوع خود بسیار نادر است، به رقابت اقتصادی در حال رشد بین این دو کشور عربی اشاره دارد.مخالفت امارات متحده عربی در اوایل این هفته یک نمایش نادر از سرپیچی ابوظبی بود؛ اگرچه محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات، همیشه متحد سرسخت محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بوده است.

امیرخان، اقتصاددان ارشد بانک ملی سعودی گفت: «بن‌بست فعلی اوپک حکایت از فشار گسترده‌تری از سوی (دولت) امارات متحده برای پیشبرد منافع اقتصادی و ملی خود در مقابل عربستان دارد.»

بر اساس این گزارش، اتحاد میان شاهزادگان جاه‌طلب و جوان این دو کشور باعث ایجاد یک سیاست خارجی جنگ‌طلبانه شده است که باعث شد آنها به یمن لشکرکشی کنند، تحریم قطر از سوی کشورهای عرب را رهبری کنند و با گروه‌های سیاسی اسلام‌گرا در خاورمیانه و دیگر مناطق مبارزه کنند.

اما در حالی که عربستان سعودی می‌خواهد اقتصاد خود را از نفت جدا کند، در حال رقابت با امارات متحده عربی در جذب سرمایه و استعدادهای خارجی است؛ هرچند اقتصاددانان می‌گویند بسیار طول خواهد کشید تا عربستان واقعا بتواند مرکز تجارت و گردشگری منطقه یعنی امارات را به چالش بکشد.

عبدالخالق عبدالله، تحلیلگر سیاسی اماراتی نیز در این‌باره گفته است: «این رقابت اقتصادی خزنده در روابط بین دو اقتصاد بزرگ عربی وجود دارد و این رقابت در حال تشدید شدن است.»

ریاض به شرکت‌های خارجی هشدار داده است که اگر تا سال ۲۰۲۴ مقرهای منطقه‌ای خود را در این کشور پادشاهی ایجاد نکنند، ممکن است قراردادهای خود را با دولت عربستان از دست بدهند.

در چالش دیگری برای وضعیت امارات به عنوان مرکز تجارت و گردشگری منطقه، عربستان این هفته قوانین واردات از کشورهای حاشیه خلیج فارس را اصلاح کرد تا کالاهای ساخته‌شده در مناطق آزاد را که یکی از عوامل اصلی رشد اقتصاد دبی است، حذف کنند.

************************

https://www.eghtesadonline.com/n/2jJH

 

کد خبر 542723

 

کارشناسان پیش بینی کردند؛

دورنمای قیمت نفت پس از شکست مذاکرات اوپک پلاس

دورنمای قیمت نفت پس از شکست مذاکرات اوپک پلاس

با شدت گرفتن جنگ میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از نهایی شدن توافق افزایش عرضه نفت جلوگیری کرد، اوپک پلاس به بحران عمیقی فرورفت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، آنچه در مرحله بعد اتفاق می‌افتد مشخص می کند که آیا شکست مذاکرات - که قیمت نفت برنت را به ۸۰ دلار در هر بشکه خواهد رساند - می‌تواند به یک مناقشه و در نهایت تکرار جنگ قیمت ویرانگر و تلخ سال گذشته منتهی شود یا خیر. آنچه در خطر است، ثبات احیای اقتصاد جهانی در بحبوحه رشد فشارهای تورمی و توانایی اتحاد اوپک پلاس برای حفظ کنترل روی بازار نفت است. از غول‌های نفتی بین‌المللی گرفته تا کشورهای نفتی خاورمیانه، بازار در روزهای آینده با اشتیاق به نظاره انتشار قیمت‌های فروش نفت عربستان سعودی و امارات و مذاکرات مربوط به حجم نفت مورد عرضه در اوت خواهد نشست. این نگرانی که رویدادهای بعدی ممکن است خارج از کنترل شوند آشکار است. احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق اظهار کرد: ما جنگ قیمت نمی‌خواهیم و نمی‌خواهیم قیمت‌های نفت به بیش از سطوح فعلی افزایش پیدا کند.

 

 

لغو مذاکرات رسمی وزیران اوپک پلاس

پس از چند روز مذاکرات فشرده، اوپک و متحدانش نشست روز دوشنبه را لغو کردند. اختلاف درباره نحوه محاسبه کاهش تولید، مانع از نهایی شدن توافق برای افزایش تولید شد و به سرعت به یک مجادله شخصی و علنی میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی تبدیل شد. آخرین باری که این دو کشور بر سر سیاست نفتی با یکدیگر درگیر شدند، دسامبر سال ۲۰۲۰ بود که امارات متحده عربی ایده خروج از عضویت اوپک را مطرح کرد. این اختلاف به سازش منتهی شد اما این بار شکست مذاکرات به حدی جدی بود که این گروه حتی نتوانست درباره تاریخ نشست بعدی توافق کند.

 

 

فوری ترین پیامد شکست این مذاکرات این است که افزایش تولید پیش‌بینی شده برای اوت، اتفاق نخواهد افتاد و بازار را در شرایطی که اقتصاد جهانی از همه گیری کووید ۱۹ احیا می‌شود، با کمبود عرضه نفت مواجه می‌کند. قیمت نفت در واکنش به این پیشامد در معاملات لندن برای نخستین بار در بیش از دو سال گذشته به بالای ۷۷ دلار در هر بشکه صعود کرد و سپس در معاملات صبح سه شنبه بازار آسیا به روند افزایشی خود ادامه داد.

فشار کشورهای مصرف کننده

مصرف کنندگان بزرگ به شکسته مذاکرات اوپک پلاس توجه نشان دادند و در عرض چند ساعت دولت آمریکا از این گروه خواست راه حلی برای رسیدن به توافق و افزایش تولید پیدا کند. سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد: آمریکا به دقت مذاکرات اوپک پلاس و تاثیر آن بر احیای اقتصادی را زیر نظر دارد. مقامات دولتی با پایتخت‌های مربوطه در تماس بوده تا از آنها بخواهند راهکاری پیدا کنند که اجازه دهد افزایش تولید پیشنهاد شده صورت بگیرد. در  این راستا آمریکایی‌ها ممکن است متحدانی در داخل گروه پیدا کنند.

اوپک پلاس پیش از این در حال احیای بخشی از محدودیت عرضه خود بود که سال گذشته در ابتدای ‌همه‌گیری به اجرا گذاشته بود. این گروه که متشکل از ۲۳ کشور است، از ماه مه تا ژوئیه حدود دو میلیون بشکه در روز به تولیدش اضافه می‌کند و سوالی که پیش روی وزیران در مذاکرات روز دوشنبه بود این بود که آیا باید به افزایش تولید در ماه‌های آینده ادامه داد.

روسیه موافق اصلی باز کردن شیرهای نفت بود. شرکت‌های روسی خواهان افزایش تولید هستند و همزمان، رشد قیمت‌های داخلی بنزین نیز در آستانه انتخابات پارلمانی سپتامبر به مسئله مهمی تبدیل شده است. شکست مسکو برای برای تضمین افزایش تولید موردنظر خود پسرفت کم سابقه برای الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و یکی از معماران اوپک پلاس است. وی پس از لغو دیدار روز دوشنبه اظهارنظری نکرد اما انگیزه بالایی برای ادامه مذاکرات پشت پرده به منظور یافتن راه حلی دارد.

عدم اتحاد در در داخل گروه اوپک پلاس شبح تکرار جنگ قیمت سال گذشته را که طی آن تولیدکنندگان به دلخواه خود نفت تولید کرده و باعث ریزش قیمت‌ها شده بودند را برانگیخته است. وضعیت هنوز مشخص نیست و احتمال احیای مذاکرات در روزهای آینده وجود دارد. اما تحلیلگران در این‌باره پیش‌بینی هایی کردند که بلومبرگ به بررسی آنها پرداخت:

گروه یو بی اس

جیووانی استونوو، تحلیلگر کالا در گروه یو بی اس در این باره گفت: با توجه به این که بازار در حال حاضر دچار کمبود عرضه بوده و رشد عرضه که کمتر از رشد تقاضا برای نفت است، ادامه محدودیت فعلی تولید اوپک پلاس احتمالا قیمت‌های نفت را بالاتر خواهد برد. در میان مدت، این شکاف تاثیر متضادی خواهد داشت و باعث پایین رفتن قیمت‌ها می‌شود زیرا کشورها شروع به تولید بالاتر خواهند کرد و احتمال این اتفاق هم اندک است. این گروه همچنان می تواند با توجه به مذاکراتی که در میان کشورهای عضو در جریان است، به توافق برسد. هنوز معلوم نیست اگر مذاکرات برای یابی به توافق عرضه به نتیجه نرسد، آیا به به نرخ پایبندی کمتر در ماه آینده منتهی خواهد شد. اعلام قیمت فروش رسمی آرامکوی سعودی برای اوت در روزهای آینده ممکن است شفافیت بیشتری در این باره فراهم کند.

 موسسه ING

وارن پاتریس پاترسون، مدیر استراتژیک کالای موسسه ING  در سنگاپور در مصاحبه ای گفت: اگر این گروه تولیدش را در اوت تغییر ندهد، برای قیمت‌های نفت مثبت خواهد بود اما احتمال اینکه اعضا تولیدشان را ثابت نگه دارند خیلی بالا نیست. اعضای گروه اوپک پلاس احتمالا تولید بیشتر نفت را آغاز می‌کنند و احتمال فروپاشی توافق وجود خواهد داشت. پتانسیل جنگ قیمت مشابه سال گذشته وجود دارد اما همه کشورهای حاضر در گروه تلاش می‌کنند از آن اجتناب کنند. راهکار روشن، جدا کردن دو عنصر این توافق است یعنی توافق درباره افزایش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز از اوت تا دسامبر سال ۲۰۲۱ و سپس پرداختن به مسئله تمدید مدت توافق محدودیت عرضه در زمان دیگری.

شرکت مشاوره انرژی FGE

فریدون فشارکی، رئیس هیئت مدیره شرکت مشاوره FGE در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: اگر افزایش تولیدی در کار نباشد، احتمال صعود قیمت نفت به ۸۵ تا ۹۰ دلار در هر بشکه وجود دارد. با این حال احتمال دارد که نوعی سازش در یک تا سه هفته آینده حاصل شود اما تا زمانی که چنین اتفاقی روی دهد، احتمالا قیمت‌ها افزایش پیدا خواهند کرد. بعید است امارات متحده عربی از اوپک خارج شود اما این کشور خواهان استقلال بیشتری در تصمیمات سیاستی است. با قیمت‌هایی که در سطوح فعلی هستند احتمال این که تولید نفت شیل آمریکا در سال آینده افزایش بیشتری پیدا کند، وجود دارد.

شرکت آر بی سی کپیتال مارکتس

هلیما کرافت و کریستوفر لونی، تحلیلگران شرکت آربی سی کپیتال مارکتس در یادداشتی نوشتند: اگرچه گفته می‌شود مذاکرات پشت پرده ادامه دارد، پرسش‌ها درباره تعهد امارات متحده عربی برای ماندن در اوپک احتمالا در روزهای آینده افزایش پیدا خواهد کرد. از زمان راه اندازی شاخص موربان در مارس، پرسش متمایزی در خصوص دوام عضویت امارات متحده عربی در اوپک و تمایل این کشور برای متوقف نگه داشتن ظرفیت مازاد تولید پرهزینه اش وجود داشته است. به نظر می رسد اختلاف امارات متحده عربی و عربستان سعودی بیش از سیاست نفتی باشد و ظاهرا امارات متحده عربی به‌دنبال خارج کردن خود از زیر سایه عربستان و پیدا کردن راه خود در امور بین المللی است.

ریستاد انرژی

لوئیس دیکسون، تحلیلگر بازارهای نفت شرکت ریستاد انرژی در یادداشتی نوشت: عدم توافقی که تولید را پس از ژوییه بدون تغییر نگه دارد، نتیجه ای نیست که هیچ کدام از اعضای اوپک پلاس خواهان آن باشند. این امر ممکن است انتظارات برای توافقی که مورد رضایت بیشتر امارات متحده عربی باشد را افزایش دهد. اگر اوپک پلاس با افزایش تولید به میزان بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز در موافقت کند، بازار ممکن است شاهد اصلاح فوری قیمت باشد. همه چشم‌ها به اخباری دوخته شده که از مذاکرات غیررسمی پشت درهای بسته به بیرون درز پیدا خواهد کرد و قیمت نفت ممکن است در هر دو جهت افزایش یا کاهش، نوسانات چشمگیری پیدا کند.

 

************************

https://www.eghtesadonline.com/n/2iGX

کد خبر 539201

 

در مجمع عمومی سالیانه فولاد هرمزگان مطرح شد؛

دستیابی فولاد هرمزگان به ۵۲۰۰میلیارد تومان سود خالص در سال۹۹ / فولاد هرمزگان ۴۵۰ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد

عطالله  معروفخانیعطالله معروفخانی

فولاد هرمزگان جنوب

فولاد هرمزگان جنوب

 

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد هرمزگان در سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ماه ۱۳۹۹ برگزار شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد هرمزگان در سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ماه۱۳۹۹ روز چهارشنبه دوم تیرماه،   به ریاست غلامرضا طاهری به نمایندگی از شرکت فولاد مبارکه اصفهان  ودر محل سالن اجتماعات هتل همای بندر عباس و با حضور عطالله مدیر معروفخانی مدیرعامل فولاد هرمزگان ، مرتضی شبانی به عنوان ناظر از شرکت فنی و مهندسی مبارکه،  فاطمه سادات هاشمی فشارکی به عنوان عضو ناظر از صندوق سرمایه گذارب اختصاصی بازارگردانی توسعه فولاد مبارکه، و شرکت بهراد مشار به عنوان بازرس و حسابرس قانونی و در حضور نماینده سازمان بورس برگزار شد.

 

 

عطا معروفخانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در این نشست ضمن تاکید بر عملکرد موفق این مجموعه عظیم فولادی در سال ۱۳۹۹ و کسب رکوردهای متعدد در حوزه های مختلف تولید و فروش، این موفقیت ها را ناشی از تلاش کارگران دلسوز و مدیران جوان این شرکت دانست.

وی در ادامه بر تداوم روند رشد تولید در سال جاری در این شرکت فولادی، ابراز امیدواری کرد.

 

 

در این جلسه مقرر شد ۴۵۰ ریال به ازای هر سهم در بین سهامداران تقسیم شود.

همچنین موسسه حسابرسی دش و همکاران به عنوان بازرس اصلی و حسابرس و موسسه حسابرسی رازدار به عنوان بازرس علی البدل برای سال مالی منتهی به۱۴۰۰/۱۲/۲۹انتخاب گردیدند،

در پایان روزنامه های دنیای اقتصاد و صمت نیز به عنوان روزنامه های رسمی شرکت معرفی شدند .

************************

https://www.eghtesadonline.com/n/2fL8

 

کد خبر 529374

 

اثرگذاری تحریم نفتی زیر سوال رفت؟

اثرگذاری تحریم نفتی زیر سوال رفت؟

ایران در طول یک سال گذشته به‌خصوص پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به طور پیوسته صادرات نفت خود را افزایش داده است؛ امری که همزمان با برگزاری مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای در وین برگ برنده ایالات متحده یعنی حفظ یا تشدید تحریم‌ها را تضعیف کرده چراکه بسیاری از کارشناسان معتقدند اثرگذاری محدودیت‌های گسترده برای فروش نفت ایران به نوعی زیر سوال رفته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ این موضوع آنجا برجسته‌تر می‌شود که اغلب نفت صادراتی ایران به طور مستقیم یا غیرمستقیم به خریداران چینی رسیده است یعنی کشوری که خود یکی از طرف‌های امضاکننده برجام بوده و آمریکایی‌ها چندین بار از آنها به این دلیل انتقاد کرده‌اند.

 

 

علاوه بر این، اروپا و شرکت‌های بزرگ این قاره نیز دل خوشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران ندارند چراکه آنها روی همکاری تجاری با ایران پس از برجام حساب کرده بودند. کارشناسان شرکت مشاوره انرژی FGE به نیویورک تایمز گفته‌اند ایران توانسته از ماه ژانویه تا مارس ۲۰۲۱، صادرات نفت و میعانات خود را به ۷/ ۱ میلیون بشکه در روز برساند، اگرچه این حجم از فروش خارجی در ماه گذشته (آوریل) اندکی کاهش یافته است.

خبرهای جسته و گریخته از احتمال پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای در روزهای اخیر بر بازار نفت فشار نزولی وارد آورده چراکه در صورت برداشته شدن تحریم‌ها، ایران می‌تواند در مدت چند ماه تولید و صادرات خود را به طرز قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد.

 

 

نیویورک تایمز در تحلیلی به قلم لارا جیکس به وضعیت تحریم‌های نفتی و رابطه آن با مذاکرات در جریان بین ایران و کشورهای ۱+۴ و همین‌طور آمریکا به طور غیرمستقیم پرداخته است. او در ابتدای گزارش خود نوشته همزمان با اینکه ایران و خریداران نفتش در حال آزمایش مجازات‌های احتمالی نقض تحریم‌ها هستند و مذاکرات وین پیش می‌رود، تاثیرگذاری تحریم‌های آمریکا زیر سوال می‌رود.

بر اساس داده‌ها و همین‌طور به گفته تحلیلگران، ایران در تمام یک سال گذشته در حال بالا بردن صادرات نفت بوده است. طبق این گزارش، داده‌ها نشان می‌دهند ایران صادرات را در زمستان یعنی پس از انتخابات ماه نوامبر آمریکا به شدت افزایش داده است.

 این مساله سوالاتی را در مورد اثربخشی تحریم‌های آمریکا ایجاد کرده است، چراکه این تحریم‌ها به طور یکجانبه و در دولت ترامپ اعمال شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد ایران و خریداران نفت ممکن است روی این سرمایه‌گذاری کرده باشند که هر مجازاتی به این دلیل ارزش ریسک کردن را دارد زیرا دولت بایدن در حال کار روی گزینه بازگشت به توافق هسته‌ای است که دونالد ترامپ در ماه مه سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود.

فریدون فشارکی، موسس و رئیس هیات‌مدیره FGE در این مورد می‌گوید: «از ماه دسامبر ایران به طور بسیار گسترده وارد بازار شد.» فشارکی ادامه داد: ایران این پیش‌فرض را داشته که در زمان مذاکرات، آمریکا از اعمال تحریم‌های بیشتر اجتناب می‌کند.

مقامات وزارت امور خارجه آمریکا اما هر گونه سبک کردن تحریم‌هایی را که در زمان ترامپ برای تضعیف اقتصاد ایران از طریق ممنوعیت صادرات نفت اعمال شد و هدف آن فشار بر ایران برای مذاکره در مورد یک توافق جدیدی که برنامه هسته‌ای و نظامی را محدود کند، انکار می‌کنند. بایدن پیش از این کمپین فشار حداکثری ترامپ را که بر تحریم متکی بود امری دانسته بود که متحدان کلیدی آمریکا در اروپا را گله‌مند کرده و به کشورهای متخاصمی مانند چین و روسیه دلایل بیشتری برای بی‌اعتمادی به ایالات متحده داده است.

میزان صادرات نفت ایران

بر اساس این گزارش، تحریم‌های آمریکا موجب ورود اقتصاد ایران به رکود شد و پاندمی کرونا حتی وضع را بدتر کرد. اما ایران با همین وضعیت هم صادرات نفت را متوقف نکرده است. با توجه به ماهیت فروش نفت ایران، صادرات این کشور به طور ماهانه بر اساس سطح تولید نفت و ظرفیت ذخیره‌سازی، داده‌های باربری بین‌المللی و میزان واردات کشورهای خارجی توسط تحلیلگران تخمین زده می‌شود.

رقم دقیق و درستی از صادرات ماهانه ایران در دست نیست و برآوردها تفاوت‌هایی با هم دارند. با این حال، کارشناسان عموما توافق دارند که فروش نفت ایران از اواخر تابستان سال گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است، یعنی پس از آنکه پاندمی کرونا موجب سقوط تقاضای جهانی شد و صادرات نفت ایران به گفته مقامات وزارت امور خارجه آمریکا به کف تاریخی خود رسید.

این موضوع همچنین نشان‌دهنده رشد اشتیاق خریداران بین‌المللی به قمار علیه تحریم‌های آمریکا پس از تاثیرگذاری شدید آن طی یک سال قبل بود. بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده توسط FGE، در ماه مه ۲۰۱۸ که ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، میزان صادرات نفت ایران ۴/ ۲ میلیون بشکه در روز به علاوه ۸۰۰ هزار بشکه میعانات بوده است. فشارکی می‌گوید تخمین‌های این نهاد در اختیار وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری آمریکا قرار می‌گیرد.

این گزارش عنوان می‌کند، شش ماه بعد یعنی وقتی تحریم‌ها علیه ایران اعمال شد، صادرات ایران به ۲/ ۱ میلیون بشکه شامل ۹۵۲ هزار بشکه نفت خام تنزل یافت. اما پایین‌ترین رقم صادرات ایران از نظر FGE ۶۰۶ هزار بشکه در روز طی فوریه سال ۲۰۲۰ بوده که ۱۳۷ هزار بشکه آن به نفت خام اختصاص داشته است. داده‌های این شرکت مشاوره‌ای نشان می‌دهد از ژانویه تا مارس سال جاری میلادی، صادرات نفت و میعانات ایران به ۷/ ۱ میلیون بشکه روزانه رسیده است.

فشارکی در این باره گفته اکثر صادرات نفت ایران به پالایشگاه‌های کوچک مستقل چینی روانه شده که می‌توان گفت با تخفیف فروخته شده‌اند. این امر باعث می‌شود خریداران این ریسک را متحمل شوند که با نقض تحریم‌ها با عواقب آن مواجه شوند.  یک تحلیل دیگر که توسط یگ گروه خصوصی علیه توافق هسته‌ای با ایران انجام شده هم نشان می‌دهد اکثریت نفت و میعانات ایران از اکتبر سال گذشته به چین فروخته شده است. این گروه تخمین زده صادرات نفت در ماه مارس به چین به ۹۹۳ هزار بشکه در روز رسیده باشد اما در ماه آوریل به ۴۴۸ هزار بشکه روزانه کاهش یافته است. این گروه معتقد است پس از چین به ترتیب سوریه، امارات و مالزی بیشترین خرید نفتی را از ایران دارند.

نارضایتی قدرت‌های جهانی از تحریم

یک سناتور دموکرات به نام کریستوفر مورفی در این باره اظهار کرد بخشی از صادرات ایران به چین یعنی کشوری که به منعقدشدن توافق هسته‌ای کمک کرد، روانه شده است و این موضوع را «یک تحول ناگهانی در سیاستگذاری» و نشان‌دهنده ضعف تحریم‌ها دانست. مورفی هفته قبل در نشست موسسه خاورمیانه گفت: «ترامپ تحریم‌ها را اعمال کرد و شرکای ما به جای پیروی از آنها، به طور موثری طرف ایران را گرفتند و حتی به این کشور برای دور زدن تحریم کمک کردند.» او ادامه داد: «کمپین فشار حداکثری ترامپ یک شکست تماشایی بود.»

یکی از مسوولان وزارت امور خارجه آمریکا گفت: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی در یک جلسه دو روزه در شهر آنکوریج آمریکا طی ماه مارس نارضایتی خود را بر سر واردات نفت به دیپلمات‌های چینی ابراز کرده‌اند. این مسوول که نخواست در حالی که مذاکرات با ایران در جریان است نامش فاش شود، گفت: ایالات متحده برای اعمال تحریم‌ها بدون کمک متحدانش با چالش مواجه شده و معامله‌گران هم برای آنکه در دریا ردیابی نشوند، «بازی موش و گربه» بازی می‌کنند.

قدرت‌های جهانی دیگر زمان خارج شدن ترامپ از برجام نسبت به اعمال تحریم‌ها علیه ایران اکراه داشتند. بر اساس این گزارش، قابل‌توجه‌ترین مثال پاییز سال گذشته رخ داد که دولت ترامپ اعلام کرد تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را باز می‌گرداند که شورای امنیت سازمان ملل از پذیرفتن آن اجتناب کرد.

آمریکا همچنین هشدار داده که ممکن است تحریم‌های ثانویه را علیه خریداران نفت ایران اعمال کند که آنها را از بازارهای آمریکایی محروم می‌کند و دادوستد با دلار آمریکا را برای آنان ممنوع. این موضوع باعث وحشت شرکت‌های بین‌المللی که نمی‌خواهند دسترسی به بانک‌های آمریکایی را از دست بدهند شد و برخی تحلیلگران آن را مایه آسیب خوردن روابط بین آمریکا و متحدان اروپایی‌اش که می‌خواستند پس از توافق هسته‌ای بازار اقتصادی جدید برای صنایع‌شان در ایران باز کنند، شد. کورین گلدشتاین، یک متخصص تحریم و مشاور ارشد شرکت حقوقی Covington & Burling در این باره گفت: «اگر آمریکا سعی کند از تحریم برای همه چیز استفاده کند و تلاش کند به بقیه دنیا بگوید چه کاری باید انجام دهند و چه نکنند، در نقطه‌ای (از زمان) دیگر کشورها می‌توانند جلوی آنها بایستند و بگویند: دیگر برایمان بس است.» او افزود: «بنابراین من فکر می‌کنم آمریکا با سوء‌استفاده از تحریم‌ها، خطر بی‌اثر کردنشان را متحمل می‌شود.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا در دو مورد ۱/ ۲ میلیون دلار و ۱/ ۴ میلیون دلار شرکت‌های خارجی ناقض تحریم‌ها را جریمه کرده است.

با این حال، الیوت ابرامز که روند تحریم‌ها را تا آخر دوره ریاست‌جمهوری ترامپ دنبال کرده می‌گوید جرائم منجر به بلوکه شدن ده‌ها میلیارد دلار دارایی‌های تهران شده که می‌توانست به گفته او برای حمایت از برنامه هسته‌ای یا نظامی هزینه شود.

او معتقد است که این یک پیروزی است و می‌توان بر حسب اینکه ایران چقدر برای برداشته شدن یا دور زدن تحریم‌ها تلاش می‌کند، آن را سنجید. ابرامز افزود: «هیچ نظام تحریمی تا به حال ۱۰۰ درصد موثر نبوده است زیرا همیشه راه‌هایی برای دور‌زدن آنها و شرکت‌هایی برای پذیرفتن ریسک وجود دارند.»

************************

Eghtesadonline.jpg

************************

 

 اقتصاد آنلاین پرمخاطب ترین رسانه اقتصادی در ایران

 

اقتصاد آنلاین دارای مجوز به شماره 74334 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 90 آغاز بکار کرده و هم اکنون پرمخاطب ترین پایگاه خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.


پایگاه خبری اقتصاد آنلاین

صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مریم کاظمی

شورای سیاستگذاری: علی مروی / صادق الحسینی / روح‌الله حمیدی / علی ملکی / مجید شاکری / سعید عباسیان / هاشم آردم

مدیر اجرایی: فرناز حبیبیان

سردبیر: سعید عباسیان

مدیر بازرگانی: سمانه برمخ‌شاد

معاون سردبیر : علی کریمی

دبیر تحریریه: اکرم شعبانی

 

آدرس دفتر: یوسف آباد. میدان سلماس. خیابان فتحی شقاقی غربی. پلاک 116. واحد 1

تلفن دفتر مرکزی: 13 و 88225612 - 86093628 - 86093786   فکس: 88023693

 

آیین نامه اخلاق حرفه‌ای اقتصاد آنلاین

1- روزنامه‌نگار ما به واقعیت‌های عینی توجه می‌کند و اخبار صحیح و دقیق و تفسیرهای منطقی و منصفانه را در اختیار خوانندگان می‌گذارد. روزنامه نگار ما به هیچ وجه جناحی عمل نمی کند و تنها خط قرمز او قانون و خطوط مشخص شده توسط مقام معظم رهبری است.
2- روزنامه‌نگاری یک خدمت اجتماعی است، نه یک فعالیت بازرگانی و روزنامه‌نگار همواره براساس وجدان اخلاق عمل می‌کند. در این راستا بخش خبر و بخش بازرگانی در اقتصاد آنلاین کاملا مجزا هستند.
3- روزنامه‌نگاران اقتصاد آنلاین اگر اخباری را از منبعی دیگر منتشر کنند، حتما منبع را ذکر می کنند.
4- سرقت ادبی، مخدوش ساختن متن‌ها و سندها و حذف اطلاعات اساسی رویدادها در اقتصاد آنلاین مطرود است.
5- روزنامه‌نگار ما از پذیرش هرگونه پاداش مادی برای پیش‌برد مقاصد خصوصی مغایر با مصالح عمومی، خودداری می‌کند.
6- اقتصاد آنلاین و روزنامه نگارانش از قبول هرگونه فشار و تهدید برای انتشار مطالب یا تغییر محتویات آنها، خودداری کرده و از خط‌مشی عمومی رسانه و اصول شرافت حرفه ای خویش تبعیت می‌کند.
7- روزنامه‌نگار ما با احترام به استقلال و حاکمیت ملی، نظم و امنیت عمومی و مصالح همگانی از اصول شرافت حرفه‌ای خویشتن تبعیت می‌کند.
8- روزنامه‌نگار ما به اصول دینی و معتقدات مذهبی، آداب و سنن قومی و ملی، اخلاق حسنه و عفت عمومی احترام می‌گذارد و از گرایش به تبعیض خصومت آمیز در این زمینه‌ها و همچنین تشویق و تحریک به جنگ تجاوزکارانه نسبت به کشورهای دیگر خودداری می‌کند.
9- روزنامه‌نگار ما برای پاسداشت ارزش‌های اسلامی و انسانی از جمله عدالت‌طلبی، آزادیخواهی، صلح و امنیت بشر، استقلال و پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ملت‌ها و فرهنگ‌ها، احترام خاص قائل است.
10- کوشش در راه همزیستی مسالمت‌آمیز ملت‌ها، مقابله با گسترش وسایل و ادوات کشتار جمعی، جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست و مبارزه علیه سلطه فرهنگی از رسالت‌های مهم روزنامه‌نگاری است.
11-احترام به حیثیت شخصی و حریم خصوصی افراد، خودداری از توهین، تهمت و افتراء نسبت به اشخاص و تلاش در حفظ سلامت و آرامش روانی جامعه از وظایف روزنامه‌نگاران ما محسوب می‌شود.
12- روزنامه‌نگار ما موظف است ضمن دفاع از آزادی خبر و تفسیر و انتقاد، اسرار حرفه‌ای خود را حفظ کند و از افشای اطلاعات و اخباری که به صورت محرمانه به‌دست می‌آورد به جز مواردی که با حکم دادگاه مشخص می‌شود، خودداری کند.
 

درباره اقتصاد آنلاین بیشتر بدانید:

 

  • اقتصاد آنلاین با رنک 18 الکسا در ایران، به عنوان پر بازدیدترین وب‌سایت خبری-تحلیلی اقتصادی در ایران شناخته می‌شود.

  • مخاطبان اقتصاد آنلاین صاحبان کسب و کار، مدیران، روسای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی هستند که می‌خواهند یک روز زودتر از اخبار مطلع شوند و در نتیجه به روزنامه‌ها اکتفا نمی‌کنند.

 اقتصاد آنلاین، به عنوان اولین سایت جامع خبری-تحلیلی اقتصاد ایران از سال 1390 آغاز به کار کرده است. هدف ما از راه اندازی "اقتصاد آنلاین" پاسخگویی به نیاز برآورده نشده مخاطبان در جهت دسترسی به منبع مطمئن اخبار و تحلیل های لحظه به لحظه اقتصادی ایران و جهان است. هم اکنون فعالان اقتصادی در ایران با چالش‌های فراوانی دست به گریبان هستند. یکی از این چالش‌ها نبود سیستم اطلاع رسانی مستقل و مطمئنی است که اخبار و تحلیل های اقتصادی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانه‌روز در اختیار آنان قرار دهد. همانطور که می‌دانیم، نبود چنین رسانه‌ای موجبات عدم تحرک بازار اطلاعات را فراهم آورده که از عوامل ناکارایی در سیستم اقتصادی است.

 

امید است با وجود این سایت و امکانات جانبی آن که به طور مستمر به مخاطبان عرضه و معرفی خواهند شد، بتوانیم سهمی در پویایی هرچه بیشتر سیستم اقتصادی در ایران داشته باشیم. البته در این مسیر توجه به سیاست های دولتی و در امان ماندن از گرداب سیاست گذاری‌های متزلزل و خلق‌الساعه برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ضروری است که ما سعی می کنیم با نقد و بررسی این سیاست گذاری‌ها و روشن کردن راه پیش رو در این مسیر در کنار شما باشیم. در همین راستا، اقتصاد آنلاین تلاش در جهت بهبود فضای سیاستگذاری عمومی و نقد و بررسی این حوزه را از وظایف اصلی خود به شمار می‌آورد.

 

اقتصاد آنلاین آماده شنیدن نظرات، انتقادات و پیشنهادات ارزنده شماست. همچنین برای معرفی محصولات و یا برند خود می‌توانید در اقتصاد آنلاین تبلیغ کنید. برای درج آگهی در پایگاه خبری اقتصادآنلاین با شماره ۸۶۰۹۳۷۸۶ تماس بگیرید یا به آدرس info@eghtesadonline.com ایمیل بزنید.

اقتصاد آنلاین؛ اولین رسانه خبری - تحلیلی اقتصاد ایران