***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

وی سپس به حوزه علمیه قم رفت و در درس‌های خارج فقه و اصول مراجع قم شرکت کرد و در آن حوزه از محضر آیات  فشارکی، .... بهره برد. 

استاندار سمنان عالم مجاهد آیت‌الله اختری(ره) را از یاوران صدیق امام خمینی(ره) و ارادتمندان رهبر معظم انقلاب برشمرد.

آیت‌‌الله اختری، شخصیتی ماندگار از خطه استان سمنان

به گزارش ایکنا از سمنان، به نقل از روابط عمومی استانداری سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان، شب گذشته، ۱۰ آبان در پیام ارتحال آیت‌الله عباسعلی اختری، ضایعه فقدان این عالم مجاهد را تسلیت گفت و با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) «مَوتُ العالِمِ مُصیبَةٌ لاتُجبَرُ و ثُلمَةٌ لاتُسَد؛ مرگ عالم مصیبتی جبران ناپذیر و رخنه‌ای بسته ناشدنی است» گفت: ضایعه رحلت عالم مجاهد و فرزانه حضرت آیت الله حاج شیخ عباسعلی اختری(ره) که از یاوران صدیق حضرت امام خمینی(ره) و ارادتمندان رهبر معظم انقلاب بود و سالهای عمر شریف و با برکت خویش را در راه نشر و گسترش فرهنگ و علوم اسلامی و نیز خدمت به آحاد مردم شریف ایران اسلامی صرف نمود، موجب تألم و ثأثر گردید.

وی ادامه داد: آحاد مردم انقلابی ایران اسلامی و به ویژه مردم شریف استان سمنان یاد و خاطره این مجاهد نستوه و انقلابی و صبر و استقامت ایشان در طی دوران دستگیری و شکنجه توسط عمال ساواک را هیچگاه از خاطر نبرده و خاطره شیرین سخنرانی‌های افشاگرانه و مبارزات این عالم گرانقدر را در ذهن خود به یادگار خواهند گذاشت.‌

هاشمی با بیان اینکه نمایندگی ولی فقیه در استان سمنان، نمایندگی مردم تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و همچنین‌ نمایندگی مردم در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی ، عضویت در شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور، امامت جمعه سمنان و شهر ری، تلاش مشفقانه در کرسی استادی دانشگاه و همچنین تالیف و چاپ ده‌ها کتاب و مقاله در حوزه گسترش فرهنگ اسلامی و مذهب شیعه، گوشه‌ای از تلاش ارزشمند این عالم وارسته و به خدا پیوسته است که بی‌شک اجر و مزد این تلاش صادقانه در نزد خدای رحمان محفوظ و ماندگار خواهد ماند.

استاندار سمنان متذکر شد: اینجانب با اهدای سلام و صلوات به روح بلند این عالم وارسته، فقدان این روحانی مبارز و نستوه را به محضر حضرت ولی عصر(عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی ، ملت شریف ایران اسلامی و به ویژه مردم مومن و انقلابی استان سمنان، روحانیت معزز، حوزه‌های علمیه، بیت شریف آن بزرگوار و سایر بازماندگان تسلیت و تعزیت عرض نموده ، از درگاه خداوند رحیم، رفعت مقام و مغفرت الهی برای ایشان و صبر و اجر برای بازماندگان خواستارم.

یادآور می‌شود حجت‌الاسلام اختری، شخصیتی ماندگار از استان سمنان و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری ۹ آبان به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در ۸۳ سالگی دارفانی را وداع گفت.

وی در سال ۱۳۱۸ شمسی در سمنان و در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را تا اخذ دیپلم در زادگاه خود ادامه داد و تحصیلات حوزوی را هم در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد و ۲۰ سال در آن حوزه به تحصیل و تدریس پرداخت. وی سپس به حوزه علمیه قم رفت و در درس‌های خارج فقه و اصول مراجع قم شرکت کرد و در آن حوزه از محضر آیات غضنفری، سبزواری، فشارکی، مؤمن قمی و محمدعلی گرامی بهره برد. سپس دوباره به مشهد بازگشت و در درس خارج فقه و اصول آیات عظام، میلانی، وحید و فلسفی حاضر شد.

وی پس از مدتی به تهران رفت و از مدرسه دارالفنون مدرک مدرسی دریافت کرد و با آغاز نهضت حضرت امام در خرداد ۱۳۴۲ به این نهضت پیوست و در جریان اعزام روحانیون به خدمت سربازی، همراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دستگیر و به خدمت سربازی اعزام شد. در سال ۱۳۵۴، با ایراد سخنرانی‌های افشاگرانه در تهران، به مبارزات خود ادامه داد و به خاطر این سخنرانی‌ها، دستگیر و تحت شکنجه و آزار و اذیت ساواک قرار گرفت. پس از آزادی از زندان مبارزات خود را ادامه داد تا اینکه مجدداً در رمضان ۱۳۵۷ دستگیر شد و به زندان افتاد، ولی در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، و در اثر شتاب گرفتن انقلاب، از زندان آزاد شد.

وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا به سمت ریاست کمیته انقلاب اسلامی شیروان منصوب شد. سپس در سال ۱۳۵۹ عهده‌دار مدرسه عالی کانون اسلامی اراک شد و با حرکت‌های انحرافی که در آنجا ایجاد شده بود به مبارزه پرداخت. او در ۱۳۶۰، طی حکمی از سوی حضرت امام(ره)، به امامت جمعه شهرستان سمنان منصوب شد.

به دنبال شهادت عبدالمجید دیالمه نماینده مشهد در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، با اصرار شهید بزرگوار حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد، داوطلب نمایندگی مجلس شد و توانست با آرای قابل توجهی به مجلس شورای اسلامی راه یابد. در مجلس، در کمیسیون اقتصادی و دارایی فعالیت کرد و مدتی هم نایب رئیس کمیسیون فوق بود.

آیت‌الله اختری پس از پایان کار مجلس اول، به قضاوت در یکی از شعب دیوان عالی کشور پرداخت. سپس از طرف امام(ره) به عنوان نماینده ایشان در استان سمنان و امام جمعه سمنان منصوب شد. او همزمان با فعالیت‌های سیاسی به تدریس در دانشگاه‌های شهید بهشتی و نیز دانشگاه تهران و دیگر فعالیت‌های علمی ـ آموزشی پرداخت.

وی در ۱۳۷۹ به عضویت شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور درآمد. در ۱۳۸۰ از امامت جمعه سمنان استعفا کرد و به امامت جمعه شهر ری منصوب شد.

آیت‌الله اختری همچنین در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، داوطلب نمایندگی از حوزه انتخابیه تهران بزرگ بود که توانست به مجلس شورای اسلامی راه یابد. وی در انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری(دوره پنجم) که در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد به عضویت خبرگان رهبری در آمد. سمت‌های دیگر وی، نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های سمنان و نمایندگی ولی‌فقیه و بنیاد مسکن بود.

از آثار آیت‌الله اختری می‌توان به مواردی چون آشنایی با قرآن، امام و احیای ارزش‌های انقلاب اسلامی، تولی و تبری، درخشش علی در قرآن، نقش انتظار در سیر تاریخ، نظری به آیین جهاد در قرآن، جوان بر سر دوراهی، مدیریت فرهنگ کار، سیمای کارگزاران از دیدگاه اسلام اشاره کرد.

مراسم تشییع و وداع با پیکر آن مرحوم امروز، چهارشنبه، ١١ آبان، ساعت ٩ صبح ابتدا مقابل مسجد جامع واقع در خیابان جمهوری اسلامی که سال‌ها امام جماعت این مسجد  بودند برگزار و سپس پیکر به شهرری منتقل و از میدان اصلی شهر به سمت حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تشییع و در جوار این مرقد منور به خاک سپرده خواهد شد.

انتهای پیام

کد خبر: ۴۰۹۶۳۴۰

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹

صفحه اصلی » شعب استانی » سمنان » اجتماعی

 

https://semnan.iqna.ir/fa/news/4096340/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DB%8C%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B5%D8%AF%DB%8C%D9%82-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF

در گفت‌وگو با ایسنا بررسی شد:

" اختری" و ۸ دهه روشنگری در سپهر سیاست و فرهنگ

" اختری" و ۸ دهه روشنگری در سپهر سیاست و فرهنگ

ایسنا/سمنان مسوول دفتر نماینده ولی فقیه در استان در دوره آیت‌الله اختری از ایشان به عنوان یکی از برجسته‌ترین روحانیون و مبارزین انقلاب در سمنان و کشور نام برد و گفت: ایشان در دوران امام و مقام معظم رهبری و در دو دوره نمایندگی ولی فقیه در استان سمنان را عهده‌دار بوده است.

محمدحسن پیرچه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آیت‌الله شیخ عباسعلی اختری خط نگهدار ولایت در استان سمنان و امام نخستین نمازجمعه سمنان بوده است.

وی با بیان اینکه ایشان در دو دوره نمایندگی ولی فقیه در استان و امامت جمعه سمنان را برعهده داشته ادامه داد: بار نخست در دوره امام راحل و بعد از انقلاب ایشان به نمایندگی از امام اولین نمازجمعه سمنان را برگزار و تا حدود سال ۶۳ در همین جایگاه حضور داشت بعدها حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد حسن اختری برادر دیگر ایشان به عنوان دومین امام جمعه سمنان منصوب و تا سال ۶۵ در این جایگاه ماند تا اینکه مجددا ایشان از سوی امام راحل برای دومین بار به عنوان نماینده ولی فقیه در استان منصوب و تا سال ۱۳۸۰ در این جایگاه ماند.

مسوول پیشین دفتر ائمه جمعه سمنان تصریح کرد: آیت‌الله اختری بیشترین دوره نمایندگی ولی فقیه در استان را داشته و بعد از ایشان آیت الله شاهچراغی طولانی ترین دوره نمایندگی را برعهده داشته است.

پیرچه از اختری به عنوان موسس مصلی سمنان نام برد و گفت: ایشان در ابتدای انقلاب برای مدتی مسوولیت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان را برعهده داشت، همچنین نمایندگی مردم مشهد و تهران در مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، رئیس یکی از شعبات دیوان عالی کشور، عضویت در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و... از دیگر خدمات این روحانی برجسته است.

مسوول دفتر نماینده ولی فقیه در استان در دوره آیت‌الله اختری با اشاره به اینکه بیشترین خدمات آیت الله اختری در حوزه فرهنگی بوده ادامه داد: ایشان با تدریس در حوزه و دانشگاه و نگارش ده‌ها کتاب و صدها مقاله خدمات ماندگاری را داشته است.

آیت الله اختری و ۸ دهه ایستادگی و مبارزه

وی با اشاره به خدمات این روحانی انقلابی گفت: آیت الله اختری پدر شهید بوده و در دوران پیش از انقلاب نیز از مبارزین با رژیم ستمشاهی بود و چند ماهی نیز در سال های منتهی به انقلاب در زندان بوده است.

مسوول پیشین دفتر ائمه جمعه سمنان از برخورد با جریانات انحرافی به عنوان یکی از ویژگی های آیت الله اختری نام برد و افزود: ایشان در ماجرای قائم مقامی آیت الله منتظری اولین کسی بود که مواضع خود را خیلی شفاف اعلام و از دیدگاه امام حمایت کرد.

وی مبارزه با فساد را دیگر ویژگی ممتاز این روحانی برشمرد و گفت: ایشان هم در مبارزه با فساد مالی و هم فساد اداری و اخلاقی پیشتاز بودند.

وی با اشاره به مبارزه ایشان با فساد اداری و اخلاقی گفت: در یکی از این مواضع انقلابی ، ایشان مواضع جدی در حوزه مسوولان قضایی و برخی فسادها در این بخش گرفتند که منجر به این شد امام هیئتی که دربرگیرنده آیت الله رئیسی و یونسی و...بود را برای بررسی اعزام کنند و همان نیز به تغییرات جدی در قوه قضاییه در آن دوره ها انجامید.

مسوول دفتر نماینده ولی فقیه در استان در دوره آیت‌الله اختری از حساست این مبارز انقلابی به گروهک ها پرداخت و افزود: ایشان در برابر گروهک ها و در حمایت از جایگاه ولی فقیه همواره مواضع تند و جدی داشتند.

پیرچه با بیان اینکه ایشان همواره بر حفظ خط امام و رهبری تاکید می کرد اضافه کرد: به همین دلیل بود که برخی جریانات سیاسی نیز همواره در مقابل ایشان موضع داشتند. در حقیقت در آن دوره‌ها، ایشان خط‌نگهدار ولایت در استان بودند.

به گزارش ایسنا آیت الله شیخ عباسعلی اختری که شب گذشته بعد از بیش از هشت دهه عمر پربرکت، جان به جان آفرین تسلیم کرد، متولد سال ۱۳۱۸ و از روحانیون برجسته استان سمنان بودند.
وی تحصیلات خود را تا دیپلم در سرخه و سمنان گذراند و بعدها به حوزه علمیه رفت.در حوزه از محضر آیات غضنفری، سبزواری، فشارکی، مؤمن‌قمی و محمدعلی گرامی و در درس خارج فقه و اصول از آیات عظام میلانی، وحید و فلسفی بهره ها برد.با آغاز نهضت حضرت امام در خرداد ۱۳۴۲ به نهضت امام پیوست و در جریان اعزام روحانیان به خدمت سربازی، همراه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی دستگیر و به خدمت سربازی اعزام شد.اختری در سال ۱۳۵۴، با ایراد سخنرانی‌های افشاگرانه در تهران، به مبارزات خود ادامه داد و به خاطر این سخنرانی‌ها، دستگیر و تحت شکنجه و آزار و اذیت ساواک قرار گرفت.

آیت الله اختری و ۸ دهه ایستادگی و مبارزه

این روحانی حامی امام، پس از آزادی از زندان مبارزات خود را ادامه داد تا اینکه مجدداً در رمضان ۱۳۵۷ دستگیر شد و به زندان افتاد؛ ولی در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و در اثر شتاب گرفتن انقلاب از زندان آزاد شد.

وی که پیشتر نماینده دوره‌های اول و هفتم مجلس شورای اسلامی، نمایندگی مردم تهران در خبرگان رهبری و همچنین سالیان زیادی بین سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۰ نماینده ولی فقیه و امام جمعه سمنان بودند، امامت جمعه نخستین نمازجمعه مرکز استان را برعهده داشته است.

وی در طول زندگی مبارزاتی و سیاسی خویش در دوران قبل از انقلاب بارها تحت تعقیب عوامل رژیم ستم شاهی قرار گرفته  و در سال‌های ۴۲،۵۴ و۵۶ دستگیر و در مواردی روانه زندان شدند.

اولین امام جمعه سمنان ، صاحب بیش از ۵۰ اثر تالیفی و صدها مقاله، بوده و سال ها در حوزه و دانشگاه به تدریس پرداخت..

آیت الله شیخ عباسعلی اختری مجددا در سال ۶۵ به امامت جمعه سمنان منصوب می شوند که این مسوولیت را تا سال ۱۳۸۰ که آیت الله شاهچراغی جایگزین وی شد، ادامه می دهند.
آیت الله اختری و ۸ دهه ایستادگی و مبارزه

انتهای پیام

  •  سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۳
  •  دسته‌بندی: سمنان
  •  کد خبر: 1401081006835
  •  منبع : نمایندگی سمنان

https://www.isna.ir/news/1401081006835/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%DB%B8-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%BE%D9%87%D8%B1-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF