گفت و گوی برنا با پزشکی که اخلاق را در طبابت به مادیات ترجیح میدهد
متن گفت و گو با دکتر مهدی فشارکیزاده
گفت و گوی برنا با پزشکی که اخلاق را در طبابت به مادیات ترجیح میدهد
سلامت روانی جامعه در گرو اعتماد میان پزشک و بیمار/به بیماران، به دید خانواده خود نگاه میکنم
فشارکیزاده گفت: مدعی این نیستم که تمامی پزشکان جامعه ما سالم هستند همانطور که در دیگر شغل ها نیز همین گونه است بنده به نوبه خودم مسائل مالی را در مرتبه آخر قرارمی دهم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، حوزه سلامت همواره یکی از پر دغدغه ترین مسائل کشور بوده و اهمیت ویژه آن بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه دید برخی از پزشکان جامعه از نگاه رسالتگونه به طبابت به نگاه مادی تبدیل شده است و این را به خوبی میتوان از سطح اعتراضات و نگرانیهای مردمی لمس کرد.
البته در این بین هستند پزشکانی که یادشان نرفته است طبابت تجارت نیست. در همین خصوص یکی از مخاطبان برنا گزارشی ارسال کرده که بر اساس آن، پس از پاسخهای منفی برخی پزشکان برای عمل جراحی پدرش و عدم رسیدگی مناسب یکی از بیمارستانهای دولتی اصفهان به مدت سیزده روز و سرگردانی بدون حاصل، با جواب مثبت و بدون هزینه گزاف از این پزشک متعهد روبه رو میشود.
بر این اساس، گفت و گویی با پزشک مذکور ترتیب دادیم که خواندنش در راستای تقویت اخلاق محوری در طبابت برای پزشکان محترم و مسولین آن بیمارستان، خالی از لطف نیست.
قابل ذکر است که در صورت عدم ارسال جوابیه مناسب از سوی بیمارستان مذکور، برنا به صورت علنی به پیگیری این موضوع خواهد پرداخت.
آن چه در ادامه میآید بخشی از یادداشت ارسال کننده گزارش برای برنا است و در ادامه آن، گفت و گوی خبرنگار برنا با دکتر فشارکی زاده میآید:
...چند صباحی بود که رخسار پدر نشاط همیشگی را نداشت از اعماق وجود بیتاب پرسوجو بودم که عزیز دلم نکند کسالتی ، ناخوشی ای داری ، بگو که اگر خاری به پایت فرورفته آن را با آب دیده تر کنم وبیرون کشم ولی ... افسوس که پدر را حرمتی وغروری است ، از نژاد غرور مردان پارسی قدیم که اجازه دخالت را به خود نمی دانم که وارد حریم آن شوم ، این بود که بارها وبارها مادرم را واسطه کردم که از پدر سوال کند ... ولی ... ظاهرا پدرم ، همسر خود رانیز در این مورد محرم اسرار نمی دانست .....چند صباحی گذشت وبیماری پدر نمایان شد رنگ از رخسارمان پریده بود ته صدای همه مان لرزان ونگران بود..... آری پدرم به بیماری سرطان روده بزرگ مبتلا شده بود ...ترس ونگرانی سراپای وجوددمان را گرفت که آینده چه می شود ، با این وضع نگران کننده درمان ، عدم تعهد تعدادی از پزشکان وهزینه های زیاد درمان از بیمارستان گرفته تا زیر میزی و غیره ...... پدرم همچنان در گیر درمان و زندگی جاری ...
برآن شدیم تا وضعیت درمان در ایران را کمی پیگیری کنیم و ابتدا از شهر اصفهان شروع کردیم، شهری که هنوز ریشه مذهبی مردمانش نماد روشن این خطه از سرزمین بزرگ پارسی است هرچند که دست یابی به پزشکی حاذق که ریشه های اعتقادیش بر زرق برق دنیا فائق آمده باشد چندان کار راحتی نبود ..ولی خدا همیشه یار بندگان است واین بار نیز به روشنی آفتاب به یاریمان آمد در روند پیگیری به نوه حاج شیخ محمد تقی فشارکی زاده فرزند ملامحمد حسین فشارکی زاده که یکی از بزرگان دیانت در اصفهان و مدفون در امام زاده باقر این شهر است آشنا شدیم و این شخص کسی نبود جز دکتر مهدی فشارکی زاده فوق تخصص کولون ورکتوم از آمریکا.
متن گفت و گوی برنا با دکتر مهدی فشارکیزاده به شرح زیر است:
لطفا به طور خلاصه سوابق تحصیلی خود را بیان فرمایید
پس از اخذ مدرک دیپلم در سال 1356 از دبیرستان حکیم ثنائی اصفهان در همان سال وارد دانشگاه شیراز شدم وبه دلیل تعطیلی انقلاب فرهنگی(59-61) با تاخیر در سال 65 با معدل 76/3 از 4 فارق التحصیل شدم از سال 61 الی 67 در اکثر مناطق جنگی جنوب وغرب در خدمت سپاه بودم سپس در سال 68 شروع به دوره تخصصی جراحی عمومی نمودم ومدرک بورد تخصصی را از اخذ نمودم از سال 75 همکاری با بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان واز سال 78 همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد را آغاز نمودم ازسال 82 باگذراندن یک دوره تخصصی در کشور آلمان پایه گذار جراحی لاپاراسکوپی در بیمارستان شریعتی اصفهان بودم ودر سال 87 جهت گذراندن دوره فوق تخصصی کولون ورکتوم (روده بزرگ) وارد کلینیک کلیولند آمریکا شدم.
تخصص شما جراحی لاپارسکوپی است توضیحاتی در این خصوص بفرمایید.
در این نوع جراحی برخلاف جراحی باز و متداول با برشهای بسار کوچک 0.5 تا 1 سانتی متری انجام شده که علاوه بر کمترین آسیب رسانی باعث درمان سریع تر نیز می شود که اینجانب بنیان گزار این نوع جراحی در اصفهان وبیمارستان دکتر شریعتی بودم.
همانطور که در رزومه گفتید، دارای فوق تخصص کولون و رکتوم از آمریکا هستید. سرطان روده بر اساس تحقیقات انجام شده یکی از شایعترین بیماری ها خصوصا در ایران است. چه راههایی برای پیشگیری از آن توصیه میکنید؟
بهترین راه پیشگیری جهت جلوگیری از سرطان روده بزرگ تغذبه مناسب ، ورزش و پرهیز از استرس می باشد و بخصوص در خانواده های شایع نیازمند غربال گری از طریق آزمایش مدفوع وانجام کلونوسکوپی در سنین بالای 40 – 50 سال است.
چه تفاوتی بین بیماران ایرانی و آمریکایی دراین نوع از سرطان وجود دارد؟
نکته قابل اتکا این است که پذیرش بیماری توسط غربیها بیشتر است.
جدای از بحث تخصص شما، اولویت ما نگاه کلی تری به مسئله طبابت است. اینطور استنباط میشود که حلقه مفقوده جامعه پزشکی مطلبی است با عنوان رعایت حقوق بیمار، در این خصوص و نگاه به این مقوله در ایران توضیحاتی بفرمایید
من به سوگند نامه بقراط پایبندم وعلاوه بر آن خود را راه رو بوعلی سینا می دانم و در تمام دوران جراحی، زن و یا مرد زیر دست خود را مادر وپدر خود فرض می کنم.
به تمام دانشجویانم نیز این توصیه رادارم و بارها و بارها به آنها متذکر شده ام که اگر اعتماد بین پزشک و بیمار از بین رود و سلامت روانی جامعه نسبت به پزشکان خراب شود، درمان با مشکلات فراوان رو به رو می شود.
یکی از مشکلات اصلی بیماران هزینههای سنگین مالی است. برخورد پزشکان در مباحث مالی با بیماران را چطور میبینید؟
من مدعی این نیستم که تمامی پزشکان جامعه ما سالم هستند همانطور که در دیگر شغل ها نیز همین گونه است بنده به نوبه خودم مسائل مالی را در مرتبه آخر قرار می دهم.
تفاوت های پزشکی در تهران به عنوان پایتخت و اصفهان به عنوان محل خدمت شما به چه صورت است؟
از لحاظ سخت افزاری به جز بعضی بیماریهای خاص کمبودی احساس نمی شود کما اینکه مواردی بوده که بدلیل نبود بعضی دستگاههای خاص ( مانند دستگاه شتاب دهنده خطی در اشعه درمانی بیماران سرطانی که اولین بار در اصفهان راه اندازی شد) بیماران از تهران به اصفهان مراجعه می کردند ، تنها نکتۀ قابل اشاره هتلینگ بهتر در تهران و وسعت مراکز در مانی می باشد.
مطلب مهم دیگر نارضایتی مردم از بیمارستانهای دولتی با وجود امکانات فراوان است. در صورتی که این نارضایتی در بیمارستانهای خصوصی کمتر مشاهده میشود. علت این امر را در چه میبینید؟
در بیمارستانهای دولتی مسئول بیمارستان تعداد مریض یک پزشک را مشخص می کند وهمچنین شاید تعدادزیاد مراجعین وبادر نظر گرفتن جنبه آموزشی آن به دلیل وجود اینترن ها ودستیارها تا حدودی بیماران را نگران می کند ولی در بخش خصوصی این خود پزشک است که تعدادبیماران را مشخص کرده وشخصا خود متخصص، بیمار را ویزیت می کند.
حرف آخر
به امید سلامتی کامل بیماران
https://www.borna.news/بخش-اخبار-49/139060-سلامت-روانی-جامعه-در