دستاوردهای40 ساله انقلاب اسلامی درخصوص«بسیج و جوانان»
بیست و هشتمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه
سردار افشار: نیروهای داوطلب بسیج معادلات قدرت نظامی جهان را در دفاع مقدس برهم زدند/ سردار سپهر: اداره یک انقلاب توسط جوانان، منحصر به انقلاب اسلامی است/ آزادی: ۵۰ هزار پایگاه بسیج برای مقابله با جنگ نرم دشمن فعال است/ رئیسزاده: بسیج یک عضو بیبدیل در عرصه مدیریت بحران است/ معاف: امروز در ایران از همه سلایق و تفکری طرفدار بسیج هستند/ عباسی:دورنمای کار بسیج، خدمت رسانی و نصرت به تمام مستضعفان جهان است/ عالی: بیش از یکمیلیون بسیجی در کشور برای خدماترسانی آماده هستند/ بالایی:حمایت بسیج از ایده ها و طرح های علمی دانشگاهیان بدون توجه به نگاههای سیاسی
بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش فرهنگ سدید، بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» و باهدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در امامزاده علی اکبر(ع) برگزار شد.
در این نشست افرادی چون سردار علیرضا افشار رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار عبدالرضا آزادی مشاور فرهنگی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، محمد رئیسزاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور، علیرضا معاف مسئول تحلیل و بررسی سازمان بسیج اساتید کشور، فرشاد عالی مسئول فرهنگی سازمان بسیج سازندگی، حمید بالایی جانشین سازمان بسیج دانشجویی، علی عباسی اصل کارشناس امور بین الملل بسیج و جمع دیگری از اساتید و نخبگان حضور داشتند.
نیروهای داوطلب بسیج معادلات قدرت نظامی جهان را در دفاع مقدس برهم زدند/ الگوگیری نیروهای مقاومت منطقه از بسیج عامل پیروزی های اخیر/ بهره گیری حزب الله از بسیج، چهارمین ارتش برتر جهان را به زانو درآورد
سردار علیرضا افشار فرمانده اسبق بسیج مستضعفین و رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ابتدای این نشست اظهارداشت: امام خمینی(ره) دارای یک راهبرد و محور اساسی برای پیشبرد و حفظ انقلاب اسلامی مبنی بر مشارکت نهادینه مردم در عرصه های مختلف کشور بود؛ این راهبرد، انقلاب اسلامی را در حوادث و رویدادهای مختلف کشور موفق و پیروز کرد.
وی اضافه کرد: این تفکر امام (ره) به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بر میگردد، به طوری که ایشان در زمان حضور در نجف اشرف دو مرتبه از عنوان بسیج استفاده کردند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این تفکر را در عرصه هایی همچون جهاد سازندگی و... به کار گرفتند.
افشار با اشاره به اینکه مهمترین دلیل عدم موفقیت نهضت مشروطه و ملی شدن صنعت نفت، عدم توجه رهبران این جنبشها به نقش و توان مردم بود، تصریح کرد: امام خمینی(ره) از فرصت و نعمت مردم برای مباحث امنیت ملی کشور بهره می برد به طوری که ایشان فرمان تشکیل لشکر 20 میلیونی را قبل از آغاز جنگ تحمیلی صادر کردند و با شروع دفاع مقدس نیز از بسیج به عنوان پایهای برای بهره گیری از ظرفیت و توان مردم در این عرصه استفاده کردند.
فرمانده اسبق بسیج مستضعفین با بیان اینکه آمریکا با مشاهده وضع نابسامان داخلی کشور ایران، صدام را به حمله تشویق کرد، افزود: ابتدای انقلاب سپاه و بسیج شکل کاملی نگرفته بود و ارتش نیز به جهت دگرگونی های صورت گرفته، توان لازم جهت دفاع از کشور را نداشت لذا آمریکا صدام را تشویق کرد تا به ایران حمله کند تا با توقف کشور، فضا را برای حاضر شدن مسئولان پای میز مذاکره فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه ابتدای جنگ تحمیلی، شاهد حضور نیروهای مردمی در روستاها و مناطق مرزی کشور جهت دفاع بودیم، گفت: به صدام القا شده بود که اولین استقبال از نیروهای عراقی در خوزستان صوت خواهد گرفت اما در زمان حمله، شرایط به عکس رخ داد و عشایر عرب و مردم این منطقه از کشور دفاع کرده و به مقاومت پرداختند و پیشروی های دشمن در خاک ایران را کند کردند.
افشار ادامه داد: ابتدای جنگ تحمیلی به دلیل غافل گیری کشور، دشمن پیشروی هایی در داخل مرزهای ایران داشت اما مردم بدون هیچ ابزار و امکاناتی در برابر این پیشروی های مقاومت کردند که بسیاری از صحنه های آن مقاومت و ایستادگی هنوز هم گمنام است.
رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: حجت الاسلام حیدری در ایلام، بسیجیان شهر ملکشاهی در بخش میمک، مقاومت مردمی در گیلان غرب، فدائیان اسلام همچون شهید هاشمی در آبادان و شهید جهان آرا در خرمشهر را میتوان از سردمداران نیروهای مردمی در دفاع از مرزها و شهرهای کشور در برابر نیروهای متجاوز نام برد.
وی گفت: بهره گیری از نیروهای مردمی در ابتدای دفاع مقدس با عملیات ثامن الائمه در منطقه دارخوین آغاز شد و به پیروزی هایی رسید و این همراهی، عملیات هایی همچون فتح المبین و بیت المقدس را نیز رقم زد.
افشار با بیان اینکه برای آشنایی با نقش بسیج در دوران دفاع مقدس باید توازن قدرت در آن زمان را بررسی کرد، گفت: براساس نظریات علمی سلاح های پیشرفته و جمعیت تحت پرچم از عوامل قدرت در نبردهای نظامی محسوب می شوند که در زمان دوران دفاع مقدس شاهد به کارگیری این تجهیزات بودیم، عراق پیشرفته ترین سلاح ها را در اختیار داشت و از حمایت ابرقدرت ها برخوردار بود، بهطوری که در این نبرد دو ابرقدرت آمریکا و شوروی در کنار عراق بودند اما نیروهای مردمی ایران معادلات قدرت دنیا را برهم زدند.
رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: به زعم بسیاری از کارشناسان، جنگ جهانی سوم با حمله به ایران شکل گرفت و عراق با بهره گیری از اطلاعات سرویس های جاسوسی آمریکا و همچنین اطلاعات واصله از منافقین در داخل، سعی در نفوذ به ایران داشت اما نیروهای داوطلب و عاشق شهادت ایرانی این معادلات را دگرگون کردند که در این عرصه بسیج دارای نقش اول بود.
وی اضافه کرد: دشمن جوخه مرگ آماده می کرد تا نیروهای فراری از جنگ را دار بزند اما در مقابل رزمندگان ایرانی دست در شناسنامه ها می بردند تا امکان حضور در جبهه را پیدا کنند.
افشار ادامه داد: یکی دیگر از جنبه های اثرگذاری بسیج در دوران دفاع مقدس، جمع آوری کمک های مردمی در سراسر کشور بود که با وجود مشکلات عدیده اقتصادی، پشتیبانی جنگ را انجام داد.
رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه در عرصه فرهنگی نیز بسیج با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در یادواره های شهدا و تشییع پیکر شهدا تاثیرگذار است، گفت: امروز انتقال فرهنگ بسیج به دیگر کشورها در دستور کار است به طوری که مقاومت امروز در لبنان، عراق و سوریه الگو گرفته از بسیج ایران است.
وی گفت: بعد از اعلام آتش بس در لبنان، هیئتی از طرف سید حسن نصرالله به ایران آمد و پس از بازدید بسیج، مشابه آن را در تشکیلات حزب الله ایجاد کرد که ثمره آن با پیروزی در جنگ 33 روزه در برابر چهارمین لشکر قدرتمند جهان مشاهده شد.
افشار در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه قدرت موشکی ایران دارای قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان کشور است اما روحیه شهادت طلبی و آمادگی مردم و انسجام آنان نقش بازدارنده تری برای دشمنان دارد که مانع از هر فکر خامی از سوی آنان برای کشور می شود.
سال 57 انقلاب اسلامی توسط جوانان به پیروزی رسید/ اداره یک انقلاب توسط جوانان منحصر به انقلاب اسلامی است/ اکثر فرماندهان دوران جنگ جوانان زیر 24 سال بودند/ بسیج خار چشم دشمنان است/عمل به شعار نه به آمریکای امروز جهان توسط جوانان ایران اسلامی شکل گرفته است
در ادامه سردار محمد حسین سپهر جانشین سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی اظهار کرد: همواره در طول تاریخ، جوانان در حکومتهای توحیدی نقش کلیدی را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: بسیاری از انبیاء در سنین جوانی و در هنگام ورود به سن تکلیف دینی به پیامبری دست یافتند و تحول هایی را در جامعه خود به وجود آوردند که منشأ ساخت تمدنهای توحیدی شد؛ انصار و پیروان ادیان الهی نیز در سنین جوانی به پیامبران زمان خود لبیک گفتند و به نقش آفرینی پرداختند.
سپهر با اشاره به اینکه در طول تاریخ، جوانان موتور متحرک جامعهبه سمت تعالی بودند گفت: رژیم پهلوی از رشد و بالندگی جوانان در هراس بود از این رو تلاش می کرد، جوانان را به سمت فساد و فحشا سوق دهد و جوانان دانشگاهی را از نعمت معنویت محروم سازد.
وی افزود: امام خمینی (ره) در شروع انقلاب اسلامی و برای از بین بردن رژیم پهلوی، کار را با نوجوانان شروع کرد و طی دوران مبارزه جوانان مقابل رژیم تا دندان مسلح ایستادند و در سال 57 انقلاب اسلامی توسط جوانان به پیروزی رسید.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: انقلاب اسلامی نسبت به دیگر انقلابها یک تمایز جدی داشت؛ آن هم اداره انقلاب اسلامی توسط جوانان بود که این موضوع منحصر به انقلاب اسلامی است.
سپهر با اشاره به حوادث پس از انقلاب و نقش آفرینی جوانان در مدیریت حوادث گفت: پس از انقلاب اسلامی دشمنان به دنبال سرنگونی نظام بودند اما جوانان با حضور موثر در کمیته، بسیج و کانون های فرهنگی آرمانهای امام و انقلاب را حفظ کردند و در مقابل بحرانهایی که دشمن توسط ضد انقلاب رقم می زد، جوانان انقلابی مانع از تاثیر گذاری دشمن از این طریق شدند.
وی بابیان اینکه تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطف انقلاب اسلامی بود گفت: جوانان ایران برای اولین بار در تاریخ جهان به مرکز جاسوسی استکبار یورش بردند و آن را تسخیر کردند؛ در حقیقت عمل به شعار نه به آمریکا که امروز جهانی شده است توسط جوانان ایران اسلامی روی داده است.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: در بحث مدیریت بحران های کشور همچون بحران هایی که دشمن در بین اقوام و عشیره ها به وجود می آورد، جوانان با حضور به موقع و موثر در صحنه، نظام و مردم منطقه را یاری می کنند.
این کارشناس امور فرهنگی و نظامی با اشاره به تحمیل جنگ از سوی کشورهای استکباری به ایران پس از انقلاب و دفاع جوانان از کشور گفت: دفاع مقدس نقطه عطفی در تاریخ جهان بود که در آن شاهد جنگ تمام عیار دنیای استکبار علیه تفکر توحیدی بودیم؛ کشورهای شرق و غرب با بهره گیری از بالاترین تجهیزات نظامی و بهترین نیروهای آموزش دیده به ایران اسلامی حمله کردند؛ در برآوردهای خود نیز به این نتیجه رسیده بودند که با توجه به شرایط نظامی، اقتصادی و اجتماعی ابتدای انقلاب، نظام تسلیم خواهد شد.
وی ادامه داد: جوانان با ایمان، انقلابی و مذهبی دست از جان شسته به پیام امام خمینی(ره) لبیک گفتند و با ایستادگی، صبر، مقاومت و ایثار با جان و مال خود به جنگ با دشمن رفتند، در دوران دفاع مقدس جوانان همواره بن بست ها را می شکستند و گرهها را باز میکردند و دیدیم که دشمن مغلوب ارادههای جوانان انقلابی شد.
سپهر با اشاره به نقش جوانان در دفاع مقدس گفت: اکثر فرماندهان دوران جنگ، جوانان زیر 24 سال بودند و 80 درصد شهدا، جانبازان و ایثارگران نیز جوانان زیر 27 سال بودند.
وی ادامه داد: در حال حاضر الگوی بسیج و مدیریت جوانان ما در جنگ، جهانی شده است و حزب الله، حشدالشعبی و دیگر گروه های مقاومت از بسیج انقلاب اسلامی الگو گرفتهاند.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه بهره گیری از جوانان گفت: جهاد سازندگی از دستاوردهایی است که پس از انقلاب اسلامی به وجود آمد و توسط جوانان مدیریت میشد، در واقع جوانان در جهاد سازندگی، چهره عقب مانده کشور در زمان پهلوی را عوض کردند و کشور را در مسیر توسعه قرار دادند.
وی اضافه کرد: کشوری که قبل از انقلاب اسلامی سهم ناچیزی در تولید علم جهان داشت و حدود 0.001 علم را تامین می کرد به برکت انقلاب اسلامی و با اراده جوانان ایران اسلامی امروز شانزدهمین تولید کننده علم جهان است.
سپهر با اشاره به رشد و باندگی صنایع نظامی پس از انقلاب گفت: پیشرفت صنایع نظامی که بخشی از تجارب آن در زمان دفاع مقدس به دست آمد و هنوز متخصصین دنیا به آن نرسیده است؛ مرهون تلاش های جوانان انقلابی است.
وی تشریح کرد: برای حفظ و نگهداری انقلاب اسلامی نیاز است تا جوانان در عرصه های فراملی حاضر شوند و اندیشه انقلاب اسلامی را به دیگر کشورها انتقال دهند همچون حضور جوانان کشور به عنوان مستشار نظامی در سوریه و عراق و مقابله با تفکر جریان تکفیری که برکت های زیادی برای انقلاب داشته است.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: اطاعت پذیری جوانان کشور از امامین انقلاب موجب شد که ایران اسلامی ارادههای خود را به کشور های عربی و غربی غالب کنند.
وی با اشاره به تشکیل بسیج با فرمان امام خمینی (ره) گفت: بسیج مستضعفین شجره طیبهای است که با نگاه امام خمینی شکل گرفت و توسط جوانان سازمان و ارتقاع یافت.
سپهر در پایان اظهارات خود با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیج خار چشم دشمنان شده است، گفت: اکنون دشمن حمله به دو هدف ولایت و بسیج را در برنامه خود دارد؛ روابط محبت آمیز رهبری با بسیج موجب شده است که رهبری از این سازمان توقع های ویژه ای داشته باشد. بسیج ارتشی مومن و انقلابی است که با ایمان و اراده وارد جامعه شده است و عملکرد بسیج موجب شده رهبری به تحقق موضوعات مدنظر خود امیدوارتر شود.
ترویج روحیه و فرهنگ بسیجی راهبرد کشور برای مقابله با تهاجم فرهنگی/ فرهنگ و روحیه بسیجی محصول 8 سال دفاع مقدس است/ حلقه های صالحین ، بزرگترین شبکه تربیتی دنیا/ 22 سازمان اقشاری بسیج در عرصه جهاد تبیین فعال هستند/ فعالیت 50 هزار پایگاه برای مقابله با جنگ نرم دشمن
سردار عبدالرضا آزادی، مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین نیز در بخش دیگر این نشست طی سخنانی اظهارداشت: پس از شکست دشمن در جنگ تحمیلی، استکبار با هدف تسخیر کشور به دنبال جنگ نرم و تهاجم فرهنگی رفت تا بتواند باورها و ادراک جوانان را مجذوب خود کند.
وی ادامه داد: آنان که نتوانستند در جنگ سخت کشور را شکست داده و به تسخیر خود در بیاورند، تلاش دارند با جنگ فرهنگی، افکار جوانان را در اختیار بگیرند و برای این امر تمام امپراطوری رسانهای خود را به کار گرفته اند که با صرف میلیاردها دلار پول و فعال شدن هالیوودها به دنبال پیش بردن نقشه های شوم خود هستند.
آزادی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با بهره گیری از تفکر و فرهنگ بسیج در پی مقابله با این تهاجم است، گفت: فرهنگ و روحیه بسیجی محصول 8 سال دفاع مقدس است که امام خمینی(ره) در آخرین پیام خود به بسیج فرمودند؛ اگر نوای بسیج در یک کشور طنین انداز شود، چشم جهان خواران از آن کشور دور خواهد شد.
مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین گفت: انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری با تکیه بر سرمایه بسیج و فرهنگ و تفکر این سازمان در برابر تهاجم های گوناگون دشمن مقابله می کنند.
وی ادامه داد: بسیج امروز در بستر مساجد فعال است و جوانان و نسل دوم و سوم انقلاب در 50 هزار پایگاه بسیج مساجد در برابر تهاجم فرهنگی دشمن در حال مبارزه هستند که این حضور برادران و خواهران جوان بسیجی در مساجد علاوه بر رونق دهی به فعالیت های مسجد، موجب ایجاد و تشکیل حلقه های صالحین به عنوان بزرگترین شبکه تربیتی دنیا شده است.
آزادی گفت: برگزاری حلقه های صالحین با محوریت مسجد و روحانی فرصتی برای خودسازی و جهاد اکبر است که در راستای حفظ هویت دینی و انقلابی جوانان و همچنین انتقال فرهنگ بسیج به نسل های دیگر انجام می شود.
مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: امروز 3 هزار مهد قرآنی در بستر مساجد با الهام از تربیت دینی برای نونهالان توسط خواهران بسیجی برپا شده است تا نونهالان با تفکر بسیجی آشنا شوند و سدی در برابر تفکر استعماری و لیبرالی ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه یادواره ها و کنگره های شهدا با هدف حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط بسیج در مساجد برگزار می شود، تصریح کرد: سالانه بیش از 10 هزار یادواره شهدا و 2 تا 3 کنگره شهدا استانی با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور برگزار می شود زیرا لحظه به لحظه زندگی شهدا برای مردم کشور درس است که می تواند آنان را در برابر تهاجم فرهنگی مصون بدارد.
آزادی با اشاره به برگزاری اردوهای تعالی بخش راهیان نور در یک دهه اخیر تصریح کرد: با نقش آفرینی اقشار بسیج سالانه حدود 6 میلیون نفر از جوانان و نوجوانان کشور در تمامی ایام سال با حضور در منطق عملیاتی از یادمان های دفاع مقدس بازدید می کنند تا با فرهنگ و سبک زندگی شهدا آشنا شوند که در این راستا 10 هزار راوی و 30 هزار خادم در خدمت این حرکت عظیم فرهنگی هستند.
مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری امروز راهیان نور تبدیل به فناوری برای کشف گنج بزرگ دفاع مقدس شده است و جوانان با حضور در این مناطق با معارف و حماسه های بزرگ دفاع مقدس آشنا می شوند.
وی گفت: برای تقابل با تهاجم فرهنگی استفاده از ابزار هنر ضروری است که در این راستا بنیاد فرهنگی روایت فتح و مرکز آفرینش های هنری بسیج ایجاد شده است که بار سنگین فیلم سازی، مستند سازی و همچنین تدوین و تالیف کتب دفاع مقدس را برعهده دارند. این نهادها در یک دهه گذشته بیش از 10 فیلم سینمایی و 100 مستند را تولید کردهاند که شهید آوینی بنیان گذار این مستندسازیها بوده است.
آزادی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم، هنرهای تجسمی یا تئاتر مقاومت در سطح بین الملل تصریح کرد: این جشنواره ها هر دو سال یک بار در عرصه بین المللی برگزار میشود و از آثار تولید شده در حوزه جبهه و جنگ تقدیر می شود.
مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه گفتمان سازی و روشنگری جزء برنامه های سازمان بسیج است، گفت: جهاد تبیین که اخیرا از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یک جهاد کبیر مورد تاکید قرار گرفت، در دستور کار بسیج و نخبگان آن است و در این راستا هر 22 سازمان اقشاری بسیج به موضوع گفتمان سازی و روشنگری در عرصه های مختلف کشور براساس منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری مشغول هستند.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی عرصهای مهم برای ترویج فرهنگ است، افزود: امروز قرارگاه فضای مجازی بسیج، صدها کانال و سایت خودجوش مردمی را مورد حمایت قرار داده است به طوری که نیروهای انقلابی در این عرصه ها دارای حرف و جایگاه هستند.
آزادی تصریح کرد: فضای مجازی میدان نبرد است و باید در این فضا حضور داشت و به آگاهی بخشی و بصیرت افزایی مردم پرداخت.
مشاور فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه حفظ و تداوم روحیه مقاومت و شهادت طلبی از دیگر دستاوردهای فرهنگی بسیج است، گفت: در عرصه دفاع از حرم اهل بیت(ع) شاهد تشکیل صفوف عظیم داوطلبان برای حضور در این جبهه بودیم که یادآور حضور نیروهای مردمی در دوران دفاع مقدس بود.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با این دلدادگی جوانان ایرانی برای دفاع از حریم آل الله، جهان شاهد بودکه علیرغم تمام تهاجم فرهنگی به جوانان کشور، هنوز این نسل همانند جوانان دوران دفاع مقدس برای پاسداشت و حفظ ارزش های انقلاب اسلامی آماده هستند.
پروژه 15ساله بسیج جامعه پزشکی در علمی سازی مدیریت بحران/ بسیج در عرصه امدادرسانی در زمان حادثه یک عضو بی بدیل است/ بسیج مانع از ملی شدن بحران می شود
در ادامه بیست و هشتمین نشست شنبه های انقلاب، محمد رئیسزاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه ایران جزو 10 کشور حادثه خیز دنیا است، گفت: در حال حاضر کشور در معرض حوادث ناگواری قرار دارد و وجود بحران های طبیعی و دست ساز بشر نیز کاملا ملموس است که برای این منظور آمادگی و پاسخگویی بسیار ضروری است.
وی با اشاره به عملکرد رژیم پهلوی در مقابله با بحران گفت: سابقه کشور در مقابله با بحران بسیار بد است به نحوی که تا 30 سال گذشته هیچ کار و اقدام عملی برای پیشگیری از بروز بحران وجود نداشت و عمده فعالیت ها در زمان بحران انجام می شد.
رئیسزاده با بیان اینکه دنیا بیش از 80 سال است که برموضوع کنترل حوادث کار می کند، گفت: قبل از انقلاب اسلامی، ایران هیچ گونه فعالیت علمی در حوزه مدیریت بحران انجام نداد در حالی که در دنیا بیشتر فعالیت ها بر اساس پیشگیری از بحران انجام می شود.
وی ادامه داد: در 30 سال اخیر اقدامات خوبی در حوزه مدیریت بحران انجام شده و مدیریت بحران بسیار علمی شده است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به اینکه بسیج در زمینه پاسخگویی به بحران سابقه خوبی دارد، گفت: در حال حاضر بسیج در زمینه علمی کردن مدیریت بحران وارد شده است و دستاوردهای بسیار خوبی داشته است.
این کارشناس حوزه مدیریت بحران تشریح کرد: ویژگی هایی چون؛ گستردگی بسیج و فعالیت50 هزار پایگاه بسیج مساجد، بومی بودن بسیج و لزوم شناخت منطقه در پاسخگویی بحران، پیشتازی بسیج در جمع آوری کمک های اولیه، کنش های صمیمانه و روابط عاطفی بسیج با مردم، پایداری بسیجیان در منطقه تا زمان رفع بحران، توانمندی هم افزایی و هم راستاکردن ارگان ها، استمرار سیاست های بسیج، نقش سازمان بسیج در امدادرسانی و پاسخگویی به بحران را به نقش بی بدیلی تبدیل کرده است.
رئیسزاده با اشاره به نقش بسیج در علمی کردن مدیریت بحران گفت: هیچ ارگانی به اندازه بسیج در علمی کردن مدیریت بحران نقش نداشته است به طوری که سازمان بسیج جامعه پزشکی از سال 1382به مدت 15 سال بر این موضوع کار کرده و سلامت و پیشگیری بیماری ها در هنگام بحران را پیگیری کرده است.
وی تشریح کرد: کنگره های علمی بسیج در حوزه مدیریت بحران از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است که با مدیریت جوانان بسیجی روی داده و ارتباط بین نخبگان دانشگاهی و حوزه عمل را فراهم کرده است که نمونه موفق این کنگره ها، کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به حادثه اخیر زلزله کرمانشاه گفت: پس از زلزله کرمانشاه،بسیج جامعه پزشکی در پیشگیری از بیماری ها و امداد رسانی و درمان بسیار موفق عمل کرد به طوری که نیروهای منطقه توانستند در این حوزه مدیریت بحران کنند و اجازه ندهند بحران ملی شود.
وی تصریح کرد: انسجام در زمان بحران امر بسیار مهمی است که متاسفانه در حال حاضر در این حوزه ضعف وجود دارد که بسیج در این حوزه نیز وارد شده است.
رئیسزاده در پایان اظهارات خود گفت: بسیج در عرصه امداد رسانی در زمان حادثه یک عضو بی بدیل است و در حوزه علمی کردن بحران و برخورد با بلایای طبیعی نیز نقش بزرگی ایفا کرده است.
بسیج حزب نیست بلکه یک تشکیلات مردمی است/ پایگاههای بسیج مانند یک گراف است که شبیه آن در هیچ کجای دنیا پیدا نمیشود/ نهضت انقلاب اسلامی با بسیج استمرار پیداکرده است/ امروز در ایران از همه سلایق و تفکری طرفدار بسیج هستند/ بسیج و بسیجیان ثابت کردهاند که در کشور هیچ بنبستی وجود ندارد
در بخش دیگر این نشست علیرضا معاف مسئول تحلیل و بررسی بسیج اساتید کشور با بیان اینکه امروز راهپیمایی اربعین حسینی نشأت گرفته از تشکیلات بسیج است، اظهار داشت: بسیج یک ساختار و سیستم مردمی است و هر نهضت و ساختاری که بخواهد استمرار پیدا کند باید در عقاید خود محکم بایستد که امروز بسیج نیز پای عقاید خود استوار ایستاده است.
وی ادامه داد: در ایجاد هر نهضتی، عواملی در استمرار بخشی آن تاثیرگذار است مثلاً در بعثت پیامبر اعظم(ص)، مسجد نقش مهمی در استمرار اسلام داشته است و یا در نهضت عاشورا، هیئتها استمرار دهنده این نهضت بودهاند و درنهایت نهضت انقلاب اسلامی با بسیج پابرجا شده و استمرار پیداکرده است.
معاف تأکید کرد: بسیج درعینحال که یک تشکیلات عمومی و مردمی است یک تشکیلات تخصصی هم محسوب می شود به نحوی که از تمام اقشار جامعه در آن حضور موثر دارند.
معاون تحلیل و بررسی بسیج اساتید کشور با بیان اینکه در حال حاضر 6 لایه تئوری، ایدئولوژی، استراتژی، تاکتیک، تکنیک و عملیات در کشور وجود دارد، ادامه داد: یکی از خصوصیات بسیج این است که در هر 6 لایه فعال است و نقش به سزایی را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با نخبگان از نامه اساتید بسیجی در باب مسائل اقتصادی، تشکر کردند گفت: بسیج و بسیجیان ثابت کردهاند که در کشور هیچ بنبستی وجود ندارد و میتوان مشکلات را با درایت حل کرد.
معاف افزود: بسیج هیچگاه از روی عواطف تصمیم نگرفته و نخواهد گرفت بلکه بر اساس عقل تصمیم گرفته و عمل میکند لذا بسیج از حیث الگوسازی یک سازمان نمونه و قابل الگوبرداری است.
معاون تحلیل و بررسی بسیج اساتید کشور تصریح کرد: امروز در ایران از همه سلایق و تفکری طرفدار بسیج هستند چون بسیج توانسته است در تمام عرصه ها به کشور کمک کند.
وی تأکید کرد: بسیج هیچگاه یک حزب نبوده و نخواهد بود بلکه یک تشکیلات مردمی است و اگر به یک حزب تبدیل شود قطعاً به مشکل خواهد خورد.
معاف با بیان اینکه تشکیلات بسیج مانند یک شبکه مویرگی در بدن عمل میکند گفت: بسیج یکی از بزرگترین، فراگیرترین، شاملترین، پرنفوذترین و سریعترین تشکیلات در کشور است.
معاون تحلیل و بررسی بسیج اساتید کشور ادامه داد: بسیج فرزند خلف انقلاب اسلامی است و همیشه در تمام عرصهها پا به کار بوده و به اصل و آرمانهای انقلاب اسلامی وفادار مانده و به 3 اصل جمهوری اسلامی (استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی) پایبند بوده است.
وی با اشاره به انقلابهایی که قبل از انقلاب اسلامی در سراسر جهان اتفاق افتاده است، بیان داشت: هیچ انقلابی نتوانسته است به اصل، آرمان و شعارهای اولیه در طول عمر خود پایبند باشد ولی انقلاب اسلامی در عمر 40 ساله خود به تمام آرمانهای خود پایبند بوده است.
معاف در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: بسیج مصداق مردمسالاری دینی است و در تمام اقصی نقاط کشور یک پایگاه مردمی دارد؛ تمام پایگاههای بسیج مانند یک گراف است که چنین گرافی در هیچ کجای دنیا پیدا نمیشود.
آمادگی بیش از یکمیلیون بسیجی برای خدماترسانی در کشور/ بسیج مجری 130 هزار پروژه محرومیتزدایی در کشور است/ کویرزدایی در شهرهای اصفهان، خوزستان و سیستان و بلوچستان توسط بسیج سازندگی/ ایجاد 100 هزار فرصت شغلی در پی اقدامات بسیج سازندگی در کشور/ همکاری و همراهی بسیج سازندگی با تمام دولتها فارغ از نگاه های سیاسی
فرشاد عالی مدیر فرهنگی سازمان بسیج سازندگی کشور در ادامه بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب اظهار داشت: جهاد سازندگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بهمنظور خدماترسانی و محرومیتزدایی در کشور تأسیس شد اما متأسفانه این سازمان در سال 79 و در دولت های هفتم و هشتم بابی خردی بعضی افراد منحل شد اما باتدبیر رهبر انقلاب بسیج سازندگی در همان سال تشکیل شد.
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی حضور میلیونی جوانان متخصص در بسیج سازندگی برای کمک به محرومین و مستضعفین کشور است.
عالی افزود: سالانه بیش از یکمیلیون نفر بسیجی برای خدماترسانی در کشور آماده هستند و در حال حاضر حدود 10 هزار گروه خودجوش و مردمی در امر خدماترسانی فعالیت می کنند.
مدیر فرهنگی سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به الگوگیری کشورهای اسلامی از تفکر سازندگی، بسیج گفت: شهید همدانی همواره تأکید داشتند که تفکر سازندگی در بین جوانان سوریه نفوذ کرده است و از بسیج سازندگی ایران و انقلاب الگوبرداری کردهاند.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از جنگهای دشمنان انقلاب در حیطه اغتشاشات شهری و اقتصادی است که با عنایت پروردگار، جوانان بسیجی در مقابل این اقدامات پیشقدم هستند و آرایش جنگی گرفتهاند.
عالی ادامه داد: امروز از تمام اقشار کشور در بسیج سازندگی اعضایی وجود دارد که بهصورت داوطلبانه در امر کمکرسانی، حضوری فعال داشته و خود را وقف محرومین و مستضعفین میکنند.
مدیر فرهنگی سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به برگزاری رزمایش اخیر سازمان بسیج مستضعفین با نام سپاهیان محمد رسولالله (ص) بیان داشت: بخش عمده بودجه این رزمایش توسط مردم تأمین شد و بهنوعی در این زمینه شاهد کمک مردم به مردم بودیم.
وی افزود: حتی در گروههای جهادی شاهد حضور خانوادهها و زوجهای جوان هستیم که زندگی مشترک خود را در کنار محرومین آغاز می کنند.
عالی تأکید کرد: یکی از نکات مهم بسیج سازندگی همکاری و همراهی با تمام دولتها است، به طوری که تا کنون بسیج سازندگی هیچگاه به این مورد حزبی نگاه نکرده است.
مدیر فرهنگی سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه بسیج سازندگی در تمام عرصهها حضور فعالی دارد ادامه داد: بسیج سازندگی در مدت کوتاهی توانست تمام دام و طیور کشور را واکسینه کند و یا حتی توانست در مسئله کویرزدایی در شهرهای اصفهان، خوزستان و سیستان و بلوچستان موفق ظاهر شود.
عالی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: حدود 130 هزار پروژه محرومیتزدایی در طی سالهای اخیر توسط بسیج سازندگی صورت گرفته است و این سازمان با برنامهریزی توانسته اردوهای جهادی را هدفمند سازد و صدها هزار نفر را شاغل کند.
دورنمای کار بسیج، خدمت رسانی و نصرت به تمام مستضعفان جهان است/ اهداف نرم افزاری و مغزافزاری بسیج/ آماده ایجاد بازاراسلامی در جهان هستیم/ ایران توان تامین امنیت غذایی کشورهای جهان اسلام را دارد
در ادامه این نشست علی عباسی اصل کارشناس امور بین الملل بسیج طی سخنان اظهار داشت: دنیا از ابتدای خلقت تاکنون با دو مفهوم مستکبر و مستضعف روبرو بوده است و این دو واژه در تمام ادیان و مذاهب مختلف مطرح بوده است.
وی با اشاره به اینکه بسیج به عنوان مولود انقلاب اسلامی محسوب می شود، افزود: امامین انقلاب اسلامی هیچگاه به بسیج نگاه داخلی نداشتند و همواره یک مفهوم جهانی برای ساخت گفتمانهای بین المللی را در نظر داشتند و دورنمای کار بسیج را خدمت رسانی و نصرت به تمام مستضعفان جهان قلمداد میکردند لذا امروز خدمت رسانی و کمک بسیج به رنگین پوستان و دیگر مردم جهان نیز در دیدگاههای مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.
عباسی با اشاره به آیه «وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ؛ ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!» گفت: قطعا زمین برای مستضعفان خواهد بود و ارسال این پیام به جهانیان از همان سالهای ابتدایی اسلام با ارسال نامه هایی از سوی پیامبر(ص) به رهبران کشورها آغاز شد که نشان می دهد نهضت اسلام فراملی و فرادینی است.
کارشناس امور بین الملل بسیج اضافه کرد: برهمین اساس فعالیت و خدمات بسیج در عرصه بین المللی ناظر بر جنگ سخت نیست و اهدافی نرم افزار و حتی مغزافزاری دارد، به طور مثال در عرصه هنر، انقلاب اسلامی با ساخت فیلم هایی همچون مریم مقدس و ملک سلیمان توسط کارگردانان بسیجی به دنبال تقدس بخشی بر نهاد خانواده بوده است.
وی ادامه داد: عدم مبارزه یک جوان ایرانی در میدان ورزش با ورزشکار رژیم صهیونیستی حاصل از فرهنگ بسیج است.
عباسی با اشاره به ظرفیت های بین المللی بسیج گفت: امروز در عرصه ترویج فرهنگ قرآنی، کشور آماده آموزش به کل دنیاست و در عرصه اقتصاد نیز آماده ایجاد بازار اسلامی در جهان هستیم به طوری که توان تامین غذای جهان اسلام را داریم و در این زمینه دانشمندان حوزه کشاورزی کشور در حال فعالیت و پیشرفت هستند.
کارشناس امور بین الملل بسیج اضافه کرد: در حوزه فرهنگ آماده ارائه نسخه ارزشی آموزش کودکان هستیم هرچند که امروز کودکان حدود 300 نقطه جهان به روش جمهوری اسلامی، آموزش می بینند.
وی ادامه داد: ایران اسلامی یک قطب علمی در جهان محسوب می شود به طوری که امروز بیش از هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای ایران در حال تحصیل هستند.
عباسی با اشاره به اینکه فرمول سازندگی ایران امروز در کشورهای عراق و سوریه در حال اجراست، گفت: امروز مهمانانی از 5 قاره جهان با مذاهب و ادیان مختلف در قالب اردوهای راهیان نور برای شناخت فرهنگ ایثار و شهادت در یادمان های شهدا حضور پیدا می کنند و این دستاوردی برای انقلاب اسلامی محسوب می شود.
حمایت بسیج از ایده ها و طرح های علمی دانشگاهیان بدون توجه به نگاههای سیاسی/ 18 دانشگاه ایران جزء دانشگاههای برتر جهان هستند/ ایران بیست و یکمین کشور جهان در زمینه تولید مقالات پراستناد در جهان/ سهم 8/1 ایران در تولید علم جهان/ 30 هزار ظرفیت اشتغال بر اثر فعالیت های دانش بنیان در کشور ایجاد شده است/ فروش 7 هزار میلیارد تومان شرکت های دانش بنیان در سال 2016
در پایان بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب حمید بالایی جانشین سازمان بسیج دانشجویی در سخنانی گفت: براساس گزارش های بین المللی سازمان های رصدکننده، کشور ایران به برکت انقلاب اسلامی در عرصه های علمی دارای سطح عالی است و حرکت علمی ایران همچنان با شتاب فزاینده در حال پیشروی است.
وی ادامه داد: براساس آخرین گزارش مجموعه لایدن در سال 2016 پیرامون پیشرفت های علمی ایران، امروز 18 دانشگاه ایران در زمره دانشگاههای برتر جهان قرار دارند و براساس گزارش تایمز، 13 دانشگاه ایران جزء دانشگاههای برتر جهان هستند.
بالایی گفت: براساس گزارش سامانههای ISI و اسکوپوس، ایران دارای رتبه 16 علمی جهان است که این رتبه براساس چاپ مقالات و دستاوردهای علمی یک کشور ارائه می شود.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی افزود: ایران دارای رتبه 21 در زمینه تولید مقالات پراستناد در جهان است به این معنا که مقالات تولید شده در ایران قابلیت استناد و رجوع توسط دانشمندان دیگر کشورها را دارد که این افتخار بزرگی برای کشور محسوب می شود.
وی گفت: 375 مقاله علمی ایران در میان 1درصد مقالات برتر علمی جهان است که این موضوع نشان دهنده سهم تولید علمی ایران در جهان است.
بالایی افزود: مقام معظم رهبری در دیداری با نخبگان فرمودند که این کشور دارای تقریبا یک درصد جمعیت جهان است لذا باید در عرصه تولید علم نیز یک درصد تولید علم جهان را دار باشد که به برکت انقلاب اسلامی امروز سهم تولید علم ایران در جهان 8/1 است و این جهش مرهون تلاش علمی و همت جهادی جوانان کشور است.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی گفت: یکی از مهمترین شاخص های ارزیابی جایگاه علمی یک کشور، برخورداری از دیپلماسی علمی به معنای تعامل علمی با سایر دانشمندان جهان است که براساس گزارش سال 2016، 22 درصد ظرفیت تولید علمی کشور در تعامل دانشمندان ایرانی با سایر دانشمندان جهان تولید شده است.
وی با اشاره به آثار تولید علم بر اقتصاد، اشتغال و تولید ثروت تصریح کرد: 30 هزار ظرفیت اشتغال بر اثر فعالیت های دانش بنیان ایجاد شده است و 4556 واحد فناور در قالب پارک های علم و فناوری ساماندهی شده اند که میزان صادرات این مجموعه های دانش بنیان در سال 2016، 510 میلیون دلار بوده است که نشان از توان بالای این واحدها دارد.
بالایی ادامه داد: 2640 ایده علمی در کشور تبدیل به محصول شده است و در مجموع در سال 2016 فروش شرکت های دانش بنیان،7 هزار میلیارد تومان بوده است.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه یکی از موفقیت های علمی کشور ایجاد دفاتر انتقال فناوری به دیگر کشورهاست، گفت: در دانشگاههای امیرکبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان دفاتر انتقال فناوری به دیگر کشورها ایجاد شده است که در حال تولید و تبادل دانش هستند.
وی اضافه کرد: ایران اسلامی در 154 حوزه رشته مختلف به عنوان قطب علمی شناخته می شود به این معنا که قابلیت ارجاعات علمی را دارد همچنین بیش از 10 هزار نشریه در حوزه های علمی و تخصصی نیز در کشور در حال فعالیت و ارائه دستاوردهای علمی هستند.
بالایی با بیان اینکه سازمانهای اقشار بسیج ، دانشورها را در کشور ساماندهی کرده است، افزود: امروز در سازمان بسیج اقشار تخصصی مانند اساتید، دانشجویان، پزشکان، حقوقدانان و ... سازماندهی و منسجم شده است که در عرصه های علمی کشور تاثیرگذار هست.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: امروز به مدد معاونت علمی و سازمان بسیج علمی حمایت ها و هدایت های فراگیری از مجموعه های خودجوش و مردمی فعال در رشته های علمی صورت می گیرد و تقریبا در تمام عرصه ها این فعالیت ها گسترش دارد و مبتنی بر نقشه راه در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: سازمان علمی بسیج احضاء دقیقی از نیازهای نهادها و دستگاههای کشور داشته است که با اشتراک گذاری آن نیازها به اقشار دانشور بسیجی، پاسخ های دقیقی به آنان ارائه می کند.
بالایی گفت: سازمان بسیج، مرکز تحقیقات و پژوهش ها سامانه اولویت ها به نشانی (olaviatha.ir) را راه اندازی کرده است که تاکنون 18 هزار اولویت پژوهشی در آن به ثبت رسیده است تا مورد حمایت و اجرا قرار گیرد.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه یکی از موفقیت های سازمان بسیج دانشجویی و اساتید برخورداری از یک برنامه و راهبرد مشخص در زمینه توانمندسازی و تربیت دانشگاهیان، اندیشمندان و نخبگان ارزشی و نقش آفرین برای کشور است، تصریح کرد: این سازمان با اتخاذ راهبردهایی به عنوان یک کانون نقش آفرین و مهم در دانشگاهها فعال است و برنامه هایی همچون دوره 1435 را برای مهارت افزایی دانشگاهیان اجرایی می کند.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: سازمان بسیج دانشجویی نگاه سیاسی به دانشگاهیان کشور ندارد بلکه با روکردی حداکثری به دنبال جذب و فعالیت در محیط دانشگاه است و از طرح ها و ایده های تمامی دانشگاهیان حمایت می کند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/759/سردار-افشار-نیروهای-داوطلب-بسیج-معادلات-قدرت-نظامی-جهان-را-در-دفاع-مقدس-برهم-زدند-سردار-سپهر-اداره-یک-انقلاب-توسط-جوانان-منحصر-به-انقلاب-اسلامی-است-آزادی-۵۰-هزار-پایگاه-بسیج-برای-مقابله-با-جنگ-نرم-دشمن-فعال-است-رئیسزاده-بسیج-یک-عضو-بیبدیل-در-عرصه-مدیریت-بحران-است-معاف-امروز-در-ایران-از-همه-سلایق-و-تفکری-طرفدار-بسیج-هستند-عباسیدورنمای-کار-بسیج-خدمت-رسانی-و-نصرت-به-تمام-مستضعفان-جهان-است-عالی-بیش-از-یکمیلیون-بسیجی-در-کشور-برای-خدماترسانی-آماده-هستند-بالاییحمایت-بسیج-از-ایده-ها-و-طرح-های-علمی-دانشگاهیان-بدون-توجه-به-نگاههای-سیاسی
بسیج مائده الهی و معجزه امام خمینی است/ شبکهسازی بیش از ۲۴۰ هزار نفر از متخصصین برای رفع نیازهای فناوری کشور/ به کارگیری شیوههای رزم بسیج در فلسطین، ارتش صهیونیستی را با طعم شکست آشنا کرد/ نقش بسیج در تامین امنیت داخلی و ملی/ امروز جشنوارههای هنری بسیج در مقابل هنر استعماری غرب قد برافراشته است
علی فلاحی دبیر کمیته بسیج و جوانان جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی که با موضوع معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه « بسیج و جوانان » برگزار شد، طی اظهاراتی اهم دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه را بررسی کرد.
به گزارش فرهنگ سدید، علی فلاحی دبیر کمیته بسیج و جوانان جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی که با موضوع معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه « بسیج و جوانان » در شبستان امامزاده علیاکبر(ع) چیذر برگزار شد، طی اظهاراتی اهم دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه را بررسی کرد.
فلاحی، دستاوردهای چهلساله انقلاب اسلامی در حوزه «بسیج و جوانان» را در 9 بخش زیر دستهبندی و اعلام کرد.
الف) میدانداری جوانان در پیشبرد انقلاب اسلامی (از پاسداری کمیتههای انقلاب تا مدافعان حرم)
ب)بسیج مائده الهی و معجزه امام خمینی
پ)نقش بسیج در امنیت داخلی
ت)نقش بسیج در دفاع مقدس و امنیت ملی
ث)نقش بسیج در مقابله با تهاجم فرهنگی
ج) نقش بسیج در سازندگی و محرومیتزدایی
چ) نقش بسیج در حوادث و بحرانهای طبیعی
ح)نقش بسیج در پیشرفتهای علمی
خ)نقش بین المللی بسیج
وی در ادامه به میدانداری جوانان در پیشبرد انقلاب اسلامی (از پاسداری کمیتههای انقلاب تا مدافعان حرم) اشاره و مهمترین دستاوردهای این بخش را به شرح زیر اعلام کرد:
1) جوانان نقشآفرین اصلی بزرگترین تحول تاریخی جهان در قرون اخیر بودند. پیروزی انقلاب اسلامی با میدانداری تظاهرات، تجمعات و تحرکات انقلابی جوانان حاصل شد.
۲)غلبه بر نیروهای تا بن دندان مسلح شاهنشاهی و فتح و تصرف مراکز حساس و مهم کشور و اداره آن تا استقرار اوضاع کشور کار جوانان انقلابی مسلمان بود.
۳)انقلاب اسلامی به جوانانی که پیش از آن هیچ نقشی در اداره کشور نداشتند هویت و اعتبار بخشید و با اعتماد به جوانان بالاترین مناصب اداره کشور را به آنها واگذار کرد.
۴) این جوانان ارزشمند مسجدی بودند که با تشکیل کمیتههای انقلاب اسلامی در تمامی مساجد شهرها و روستاهای سراسر کشور از آغازین روز پیروزی خلأ وجود دستگاههای امنیتی -انتظامی را پر کردند و امنیت کشور را در دوران بحرانی پس از انقلاب تضمین کردند.
۵) هجرت عظیم جوانان انقلابی و ولایتمدار به مناطق بحرانی مرزی و جهاد فداکارانه آنها بود که غائلههای تجزیهطلبان آمریکایی و انگلیسی را در کردستان، خوزستان، بلوچستان، آذربایجان، ترکمنصحرا شکست داد و تمامیت ایران را حفظ کرد.
۶)تمامی نهادهای برخاسته از انقلاب اسلامی که منشأ تحولات عظیمی در کشور شدند به دست جوانان تأسیس و اداره شد.
۷)تضمین استمرار انقلاب اسلامی مدیون فتح جوانانه قرارگاه طراحی و هدایت براندازی و توطئه علیه انقلاب اسلامی یعنی لانه جاسوسی امریکا است.
۸)شروع انقلاب فرهنگی با پاکسازی دانشگاهها از اتاق جنگ گروههای وابسته به شرق و غرب ب توسط جوانان محقق شد.
۹)مدیریت کشور بعد از انقلاب به دست جوانان سپرده شد بهگونهای که میانگین سنی کابینه دولت اول ۴۲ سال بود.
۱۰) میدان دفاع مقدس را جوانان انقلابی اداره کردند، متوسط کل سن فرماندهانی که ژنرالهای بعثی با ۳۰ سال سابقه نظامی را با انبوه نیروهایشان به اسارت میگرفتند کمتر از ۲۴ سال بود.
۱۱) تحولات گسترده و معجزهآسای وضعیت زندگی مردم روستاهای کشور در دهه اول انقلاب، مرهون ایثار و فداکاریهای جوانان ایثارگری است که جهاد سازندگی را بنیان نهادند.
۱۲) جهش خیرهکننده علمی ایران زیر سختترین تحریمهای علمی و فنی به دست دانشمندان جوانی چون کاظمی آشتیانی، احمدی روشن، تهرانی مقدم و ... شکل گرفت.
۱۳)این جوانان نسل سوم انقلاباند که با بنای مدافعان حرم طومار جریان تکفیری مولود نامشروع مثلث شوم، غربی، عبری، عربی را درهم پیچیدند و فتوحات بزرگ اسلام در غرب آسیا را رقم زدند.
۱۴)آنگاهکه ملت ایران بدون دارا بودن هیچ دستگاه امنیتی با به راه افتادن کلکسیونی از گروههای تروریستی مورد یورش تمامی سازمانهای جاسوسی شرق و غرب واقع شد؛ این جوانان دانشجو بودند که با راهاندازی اطلاعات سپاه با اعجاز الهی تمام شبکه تروریستی را ریشهکن کردند.
۱۵)گفتگوهای مکرر و مفصل مستقیم و بیرودربایستی جوانان با رهبری انقلاب بیانگر جایگاه رفیع جوان در اندیشه و عمل رهبری از سویی و ارتقاء سطح فهم و درک نسل جوان کشور در تراز مباحثه با رهبر از سوی دیگر است.
دبیر کمیته بسیج و جوانان، بابیان این که بسیج مائده الهی و معجزه امام خمینی است محورهای این بخش را به شرح زیر عنوان کرد:
۱)بسیج معجزه امام و دستاورد بینظیر انقلاب اسلامی است.
۲)بیشترین تهاجم دشمنان بشریت بعد از ولایت متوجه بسیج است و این واقعیت دلیل روشنی بر کارآمدی و تأثیرات سرنوشتساز بسیج در تداوم ۴۰ ساله انقلاب اسلامی است.
۳)بسیج مجموعهای منحصربهفرد و بزرگترین تشکل مردمی در جهان است.
۴)هوشمندی ولایت در طراحی همهجانبه بسیج امکان بهرهگیری از تمام ظرفیتهای مردمی برای نیل به آرمانها و اهداف متعالی را فراهم ساخته و راه مانور دشمنان را از همه جهات مسدود کرده، بهطوریکه از هر راهی برای نابودی انقلاب مردم وارد میشوند بسیج را در مقابل خود مییابند.
۵)روابط محبتآمیز عاطفی و عشق و علاقه قلبی متقابل میان رهبری و جوانان و نوجوانان که در بسیج به اوج خود میرسد، آنهم در سختترین شرایط کشور پدیدهای منحصربهفرد در جهان است.
۶) بسیج محل تجمع تمامی اقوام و طوایف، تلاقی همبستگی همه نحلهها و مذاهب، ائتلاف همه اقشار و اصناف، رابطه نخبگان و عوام، همکاری همه سطوح و لایههای اجتماعی و در حقیقت ستون خیمه وحدت ملی و برادری اسلامی بوده و هست.
۷)تولد بسیج تفرقه را به وحدت، ذلت پذیری را به عزت، ترس را به شجاعت و حقارت را به عظمت یک ملت تبدیل کرد.
۸)حضور مردم درصحنه لازمه تداوم انقلاب و پیشرفت کشور و بسیج مستضعفین تضمینکننده تداوم حضور مردم درصحنه است.
۹)در نظام اسلامی مردم و دولت دو مجموعه جدا از هم تعریفنشدهاند و بسیج امتداد مردمی همه نهادها و دستگاههای کشور است.
۱۰) بسیج نماد مردمسالاری دینی و فرصتی برای ایده پردازی، نقشآفرینی و مطالبه گری تمام اقشار و آحاد جامعه در جهت رشد و اعتلا کشور است.
فلاحی در ادامه این نشست، با اشاره به نقش بسیج در امنیت داخلی، دستاوردهای انقلاب در این حوزه را به شرح زیر برشمرد:
1)شبکه اطلاعاتی مردمی ۳۶ میلیونی اصلیترین عامل شکست کودتاها، عملیاتهای تروریستی و عملیاتهای براندازی در سالهای اول انقلاب اسلامی بود.
۲)هزاران شهید بسیجی در مقابله با قاچاق مواد مخدر، شرارت در مرزهای مختلف کشور، بزرگترین سند نقشآفرینی بسیج در خدمت به امنیت مردم است.
۳)وجود ۵۰ هزار پایگاه بسیج در شهرها و روستاهای کشور، مهمترین مؤلفه در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی است و دشمنان را از دستاندازی به کشور مأیوس و امنیت کشور را در برابر تهدیدات داخلی و خارجی تضمین نموده است.
۴)بسیج فراگیرترین چتر امنیتی و سپر دفاع از مردم در تمامی شهرها و روستاها، از عمق محلهها تا حریم مرزها در برابر تمامی تهدیدات است.
۵)تشکل میلیونی بسیجیان، ساختار امنیت پایه مردمی بینظیری را ایجاد نموده است که حاصل آن تبدیل ایران به امنترین کشور در مرکز ناامنترین منطقه جهان است.
6)از اصلیترین مؤلفههای پیروزی بر تجزیهطلبان در کردستان، بسیجیان جوان تحت عنوان پیشمرگان مسلمان کرد بودند. هزاران بسیجی کرد شهید، سند این نقشآفرینی مثالزدنی است.
7)بسیج عشایر سیستانی و بلوچ از ارکان مهار شرارتهای هدایتشده از آنسوی مرزها و برقراری امنیت پایدار در شرق کشوراست.
۷)نتیجه نقشآفرینی امنیتی بسیج مساجد و محلات این است که گزاره مشترک اکثر گردشگران خارجی در هنگام ترک ایران اظهار تعجب از شدت امنیت شبانه محلات، خیابانها و اماکن تفریحی ایران است.
۸)شبکه عظیم مردمی بسیج اصلیترین پشتوانه نیروی انتظامی کشور؛ در کشف قاچاق کالا و مواد مخدر و انبار کالاهای احتکار شده است.
۹)نقشآفرینی مردمی بسیجیان در صیانت از تأسیسات نفتی، جنگلها و منابع طبیعی و... در مبارزه با عناصر سودجو ضمن حفظ منابع هزینههای امنیتی این بخشها را به حداقل رسانده است.
۱۰)حضور مردمی و پیشگیرانه بسیج در تمام زوایای حیات اجتماعی اغلب اقدامات تروریستی، خرابکارانه و کودتاهای دشمنان را عقیم کرده است.
۱۱)در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی، اطلاعات بسیج مستحکمترین پل ارتباطی مردم با دولت و بزرگترین شبکه کسب اطلاع از جامعه و انعکاس صادقانه و بدون سانسور نارساییها، خطاها و گلایههای مردم به مسئولان بالای کشور بوده است.
۱۲)حضور و خدمترسانی بسیج به مناطقی که مورد غفلت دستگاهها واقعشده از عوامل اصلی پیشگیری بدبینی و جدا شدن مردم محروم از حکومت بوده است.
۱۳)نیروهای منحصربهفرد در جهان که با درک مفهوم شهادت بجای اینکه مانند پلیس سایر کشورها از مقابله با عوامل انتحاری بگریزند برای جلوگیری از آسیب به دیگران آنها را در بغل گرفته و با عملیات شهادتطلبانه خود را فدای سلامت و امنیت مردم کردهاند بسیجیان هستند (شهیدان گلدوی،مرتضی آسوده ،حامد بزی و کیخا نمونههای آن هستند)
۱۴)تکیه به نیروهای مردمی بسیج در برقراری امنیت کشور پربازدهترین، پایدارترین، مؤثرترین و کمهزینهترین شکل امنیت را رقمزده است.
دبیر کمیته بسیج و جوانان به نقش بسیج در دفاع مقدس و امنیت ملی نیز پرداخت و اهم دستاوردهای انقلاب اسلامی در این بخش را به شرح زیر بیان کرد:
۱)تجاوز ارتش بعث در بخش اعظم مرزهای کشور توسط بسیجیان سلحشور مرزنشین و جوانان بسیجی مهاجر متوقف شد فرماندهی مردمی در جبهه همچون حجتالاسلام حیدری در ایلام، قهرمانیهای بسیجیان ملکشاهی و خزل و سایر ایلات در میمک و گنجانچم، مقاومت مردم از زن و مرد در مقابل لشکر زرهی دشمن درگیلانغرب، غیور مردی فدائیان اسلام به فرماندهی شهید سید مجتبی هاشمی در آبادان شهیدان محمد جهانآرا در خرمشهر و غیور اصلی در اهواز و... نمادهای این حقیقت است.
۲)نفوذ و شبیخونهای بسیجیان در خطوط دفاعی پس از توقف دشمن نقطهضعف و شکستپذیری دشمن را به نیروهای مسلح یادآوری کرد و الهامبخش اصلی شیوههای رزم در شب یعنی تاکتیک اصلی تمام عملیات پیروزمند بزرگ دفاع مقدس شد.
۳)عملیات پیروزمند بزرگ دفاع مقدس از زمانی آغاز شد که نیروهای مسلح بسیجیان را بهطور گسترده وارد سازمان رزم خود کردند. هیچ عملیات بزرگ زمینی دفاع مقدس بدون مشارکت گسترده بسیج به پیروزی نرسید.
۴)درحالیکه رژیم بعثی سربازان خود را با اجبار و ترس از اعدام به جبهه میفرستاد، نوجوانان بسیجی برای رفتن به جبهه شناسنامه خود را دستکاری میکردند و با اشک و زاری از والدین خود برای اعزام رضایت میگرفتند.
۵)بسیاری از نقاط عطف و شیوههای غافلگیرکننده دفاع مقدس که در هیچ کتاب جنگی دیده نشده و مرهون خلاقیتها و ابتکارات بسیجی است.
۶)عظمت حماسهآفرینیهای بسیج در جبهههای نبرد به حدی است که برجستهترین فرماندهان نظامی کشور خود را بسیجی میدانند و امام خمینی کبیر به بسیجی بودن خود افتخار میکند.
۷)وجود بیش از ۸۰ هزار بسیجی شهید در دفاع مقدس سندی روشن بر نقش بینظیر بسیج در آن حماسه جاودان است.
۸) حضور بیمزد و منت و فداکارانه بسیج در جبههها بود که به جمهوری اسلامی اجازه داد باوجود همه تحریمهای اقتصادی با کمترین هزینه دفاع مقدس را بهپیش ببرد.
۹) نقشآفرینی بسیج در امنیت ملی و دفاع مقدس محدود به جبههها نیست و تا عمق خانهها استمرار دارد، حضور پروانهوار بسیجیان برگرد شمع وجود خانوادههای شهدا و جانبازان عزیز روحیه و معنویت ملی را استحکام میبخشد و سختیهای دفاع را بر مردم آسان میکند.
۱۰) برای امکانپذیر کردن مقاومت در مقابل دشمنی که به دلارهای نفتی بیپایان مرتجعان منطقه و تسلیحات ابرقدرتها وصل بود بسیجیان کمکهای بیانتهای مردمی را سرازیر جبههها کردند.
۱۱) تنیدگی بسیج در تمام بافتهای اجتماعی و پراکندگی بسیجیان در تمام سطوح جغرافیای کشور در کنار انگیزه بالا و روحیه شهادتطلبی از مهمترین عوامل بازدارندگی در مقابل هرگونه تهاجم خارجی است.
۱۲)سازماندهی و آموزش میلیونها بسیجی در راستای تحقق دفاع همهجانبه مهمترین عامل بازدارندگی دشمن برای هرگونه تعدی و چشم طمع به خاک کشور است.
۱۳)بسیج با سازماندهی هزاران گردان عاشورا با مأموریت دفاع از کوی و برزن و سازماندهی بیش از ۲۴۰۰ گردان بیتالمقدس بهعنوان گردانهای احتیاط دفاعی و صدها گردان رزمی آماده امام حسین (ع) نیروی بیپایان رزمی آماده در اختیار فرماندهان نیروهای مسلح است.
۱۴)اگر امروز در پرخطرترین منطقه جهان و در مواجهه با پر تهدید ترین دشمنان بشریت از کمهزینهترین کشورهای جهان در عرصه دفاعی است به برکت بسیج بیمزد و منت مردمی است.
۱۵) واکنشهای منبعث از ایمان، تعهد خودجوش و غیرقابلپیشبینی بسیج در مقابل هر تهدید خارجی و داخلی دشمنان را در طراحی برنامه موفق برای براندازی نظام ناکام گذاشته است.
وی در ادامه به نقش بسیج در مقابله با تهاجم فرهنگی اشارهکرده و محورهای این حوزه را اینگونه عنوان کرد:
۱)تراوش و ترویج تفکر بسیجی و نشر رایحه این تفکر در جامعه هسته مرکزی حفظ فرهنگ ملی و اسلامی در مقابل تهاجم شکستخورده فرهنگی دشمن است.
۲)حضور و همیاری جوانان بسیجی بسیاری از مساجد را که صرفاً محل حضور پیران و بازنشستگان بود به کانونی فعال، پویا و اثرگذار در بهبود فرهنگی و اجتماعی تمام ردههای سنی جامعه تبدیل کرده است .
۳) برگزاری سالانه دهها هزار یادواره و به راهاندازی کنگرههای بزرگ شهدا اثرگذارترین برنامه فرهنگی ملی است و توانسته زیر شدیدترین تهاجمات فرهنگی دشمن فرهنگ انقلاب و روحیه ایثار و روحیه شهادتطلبی را سینهبهسینه تا نسل چهارم انقلاب منتقل کند.
۴)بسیجیان با راهاندازی بزرگترین شبکه تربیتی جهان در قالب حلقههای صالحین تعالی معرفتی و معنوی خود ، حفظ هویت دینی و انقلابی جامعه و تربیت نسل به نسل کادرهای اصیل و ارزشمند بسیجی را تضمین کردند.
۵) خواهران بسیجی با راهاندازی هزاران مهدکودک قرآنی در مساجد و پایگاههای بسیج با ارائه الگوی بومی مبتنی بر فرهنگ ملی و اسلامی برای تربیت کودکان توطئه بزرگ یونیسف و نهادهای استعماری دیگر برای نفوذ در تربیت اخلاقی نسلهای آینده ایران را به چالش کشیدند.
۶) انس مردم با زیارتگاهها و یادگارهای عملیات دفاع مقدس در قالب گردشگری تعالیبخش راهیان نور و استقبال و اثرپذیری خیل عظیم جوانان و نوجوانان از این برنامه از بزرگترین دستاوردهای فرهنگی بسیج برای تداوم فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.
۷) حضور خیل عظیم بسیجیان در فضای مجازی و انتشار گسترده پیامهای روشنگرانه و مبتنی بر حقیقت از تبدیل این فضا به مسیر یکطرفه برای ترویج فرهنگ ابتذال و ارتجاع و ذلت جلوگیری کرده است.
۸)کانونها و دارالقرآنهای بسیج از مهمترین مراکز فرهنگ قرآن و عترت و انس جوانان و نوجوانان شهرها با پیام الهی است.
۹) جشنوارههای بسیج و مقاومت در تمام رشتههای هنری سینما و تئاتر و هنرهای تجسمی،شعر و ادبیات و راهاندازی جشنوارههای بزرگ خودجوش مردمی بسیجیان همچون جشنواره عمار در مقابل هنر سرسپرده به قدرت و مقلد محض جشنوارههای استعماری غرب قد برافراشته و نویدبخش تداوم حیات هنر انسانساز انقلاب است.
۱۰)صف طولانی جوانان مشتاق نسل سوم و چهارم انقلاب که برای اعزام به عرصههای شهادت در جبهههای مقاومت التماس و لحظهشماری میکنند نمادهایی چون احمدی روشن و حججی تقدیم جبهه حق میکنند دلیل غیرقابلانکار شکست تهاجم فرهنگی دشمن است.
۱۱)حضور شوقانگیز میلیونی جوانان دهه ۸۰ و ۹۰ در برنامههای عظیم معنوی چون اعتکاف و شبهای قدر، مبین انتقال موفقیتآمیز فرهنگ بسیج به نسلهای آینده است.
۱۲)دهها میلیون نفر روز اردوهای سازنده تربیتی و آموزشی و رزمایشهای سالانه جوانان بسیجی بستری بزرگ برای کادر سازی و تولد کادرهای خطشکن آینده است.
۱۳) میلیونها خواهر بسیجی تشکلیافته دردهها هزار پایگاه و واحد بسیج پرچمداران اصلی فرهنگ اصیل و انسانساز حیا و حجاب و عفاف در کشورند.
۱۴)عضویت دهها هزار اساتید حوزه دانشگاه، هنرمندان ،مداحان و اصحاب رسانه و صدها هزار دانشجو و طلبه در تشکل بسیج و کنشهای انقلابی و اصولی این اقشار نسبت به مسائل روز کشور گویای نفوذ تفکر بسیجی در اقشار فرهیخته است.
۱۵)حرکتهای عظیم روشنگرانه بسیجیان با پوششهای میلیونی برای انذار عمومی نسبت به آسیبهای شبکههای ماهوارهای، شبکههای مجازی بیگانه ، سبک زندگی غربی، آسیبهای اجتماعی محلات آلوده و۰۰۰بعضی منحنیهای ویرانگر رو به بالا را متوقف و بعضاً در سیر نزولی قرار داده است.
۱۵)حضور پرنشاط میلیونی دانش آموزان در بسیج دانشآموزی و مساجد و اداره برنامههای فرهنگی هنری و جهادی با مدیریت نوجوانه نویدبخش آیندهای سرشار از موفقیت و پیشرفت برای کشور است.
در بخش دیگر این نشست فلاحی با اشاره به نقش بسیج در سازندگی و محرومیتزدایی، به تبیین نقش بسیج در این عرصه پرداخت و دستاوردهای این بخش را برشمرد که مهم ترین این دستاورد ها به شرح زیر است:
۱)بسیجیان با اطاعت از امام خامنهای در راهاندازی بسیج سازندگی نگذاشتند مشعل فروزان خدمت به محرومان را که امام خمینی با تأسیس جهاد سازندگی برافروخته بود خاموش و قربانی بیتدبیری و کجسلیقگی منحل کنندگان جهاد شود.
۲)فعالیت میلیونی جوانان بسیجی در گروههای جهادی و خدمات بیپایان آنها به طبقات ضعیف نماد عینی و عملی وحدت و همبستگی ملی و نویدبخش آیندهای روشن برای کشور است.
۳)مدل رایج کمک به مناطق محروم در جهان مدل نمایشی استفاده از خدمات اجباری مانند سپاه دانش رژیم گذشته با استفاده از خدمت اجباری سربازی است و کمیت عظیم مشارکت داوطلبانه مردمی جهادی در جهان بینظیر است.
۴) حضور و همیاری بسیجیان در حل و مرتفع نمودن مسائل و آسیبهای اجتماعی محلات با استفاده از ظرفیت پایگاههای بسیج علاوه بر کمک به افزایش عدالت اجتماعی امیدها و نقشههای دشمن برای بهرهگیری از آسیبهای حاشیهنشینان شهرها را بر باد داد.
۵) شور و اشتیاق امروز جوانان برای حضور در مناطق محروم و مقابله با جنگ اقتصادی کمتر از اشتیاق جوانان دوران دفاع مقدس برای حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل نیست.
۶) اردوهای جهادی بسیج از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی در عمقبخشی معنوی جوانان جهادگر و زمینهساز خودسازی آنان است .
۶)همکاری بسیج سازندگی با همه دولتها از هر خط و مشرب سیاسی یکی از برجستهترین نمادهای اخلاص بسیجیان نسبت به انقلاب است.
۷) بسیج سازندگی با نقشآفرینی در طرحهای ملی برای کمک به دولت با کمترین هزینه، موفقیتهای خیرهکنندهای را رقمزده است۰ ریشهکنی فلج اطفال در سراسر کشور،کویرزدایی در مناطق متعدد، واکسیناسیون فراگیر دام و طیور در شرایط مختلف ازجمله این موفقیتها است.
۷)انجام بیش از ۱۳۰ هزار پروژه عمرانی در روستاها و مناطق حاشیهای بخشی از اقدامات بسیج سازندگی در راستای محرومیتزدایی بوده است.
۸)شناسایی بیش از ۴۳۰ قطب صنایع تبدیلی و تلاش برای فعالسازی و توانمندسازی آنان در تراز ملی با بهرهگیری از توان جوانان کشور گام بلندی در مقابله با جنگ اقتصادی و ترویج اقتصاد مقاومتی است.
۹)مشخص نمودن جغرافیای مناطق هدف ۵ ساله برای گروههای جهادی آیندهای روشن در این مناطق را نوید میدهد.
۱۰)بسیج سازندگی با ایجاد بیش از ۳۰۰ هزار شغل پایدار در کمتر از ۴ سال بدون اتکا به بودجه دولتی قهرمان اول کارآفرینی در کشور در دوره تحریم است.
۱۱)برقراری سالانه دهها بیمارستان صحرایی ،کلینیک و درمانگاه تخصصی در دوردستترین و صعبالعبورترین مناطق محروم کشور و ارائه بالاترین خدمات تخصصی و فوق تخصصی بیمزد و منت به مردم و اعزام هزاران پزشک برای خدمت در این مناطق از افتخارات بزرگ بسیج جامعه پزشکی است.
۱۲ )صدها هزار نفر از مردم بهویژه جوانان با آموزش، راهنمایی، هدایت تخصصی و حمایتهای بسیج سازندگی موفق به راهاندازی کسبوکارهای تولیدی شدهاند.
دبیر کمیته «بسیج و جوانان» جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در ادامه بیست و هشتمین نشست شنبههای انقلاب، به نقش بسیج در حوادث و بحرانهای طبیعی پرداخت و دستاوردهای این بخش را به شرح زیر بیان کرد:
۱)شبکه بسیج به جهت مزیت پراکندگی در تمامی سرزمین، اولین واحد سازماندهی شدهای است که در نخستین لحظات بروز بحرانهای طبیعی در محل حادثه حضور مییابد و با بهرهمندی از آشنایی کامل به محیط ضمن استقرار امنیت، با بیشترین استفاده از زمان طلایی برای خدمات اضطراری به آسیب دیدگان خسارات جانی را به حداقل میرساند.
۲)پایگاههای بسیج نقش اول را در جمعآوری، دستهبندی و ارسال کمکهای مردمی به مناطق بحرانزده دارند.
۳)سازمانیافتگی و تعهد و امانتداری بسیجیان بهترین یاور نهادهای خدمترسانی وامدادی در شرایط بحرانی اولیه برای ساماندهی توزیع احتیاجات اولیه، اسکان موقت، پاکسازی صحنه عملیات است.
۴)کنشهای صمیمانه، محبتآمیز مردمی و فارغ از دیوانسالاری بسیجیان بهترین آرامشبخش مردم داغدار و مصیبتزده در مناطق بحرانزده است.
۵)شبکه گسترده بسیج جامعه پزشکی و پیراپزشکی نهتنها در ایران بلکه در حوادث کشورهای منطقه پایکار نرین واحد واکنش سریع درمانی در رسیدگی به مصدومیم و مجروحین حوادث غیرمترقبه است.
۶)وجود متخصصان بسیجی بومی در همه مناطق کشور فرصتی استثنایی برای ارائه مشاورههای روانشناسانه مؤثر و اقدامات فرهنگی سازگار با محیط برای بازماندگان و مصدومان حوادث طبیعی است.
۷) بسیجیان پایدارترین نیروهای داوطلبی هستند که از آغازین لحظات حادثه تا آخرین مرحله اسکان دائم و اتمام ساخت مسکن، بیمزد و منت در کنار آسیب دیدگان حوادث خدمت صادقانه را استمرار میدهند.
وی همچنین به نقش بسیج در پیشرفتهای علمی هم اشاره کرد که دستاوردهای این حوزه را به شرح زیر است:
۱)حماسههای بسیجیان محدود به میدانهای رزم و جهاد فرهنگی نیست برجستهترین دستاوردهای علمی کشور محصول جهاد علمی بسیجیان است شهیدان شهریاری، تهرانی مقدم، مسعود علیمحمدی، مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایینژاد نمادهای این حقیقتاند.
۲)سازمان یافتن اقشار دانشور مانند طلاب و فضلا، اساتید، پزشکان، مهندسان، حقوقدانان، دانشجویان و دانش آموزان فضای ارزشمند خودباوری و ایجاد نشاط در مراکز علمی فراهم کرده است.
۳) موفقیتهای شگفتانگیز در تولید بومی پیچیدهترین تسلیحات دفاعی جهان در کشور، نه محصول هزینههای گزاف نظامی بلکه ثمره جهاد علمی مخلصانه دانشمندان بسیجی است.
۴) حمایت بسیج از ایدههای نو و طرحهای جوانهزده و مراقبت از آنها تا حصول فرصت ایستادن مبتکران روی پای خود، سهم زیادی در شکوفایی استعدادهای ناشناخته و ارتقای روحیه خو باوری آنان داشته است.
۵) سازمان علمی بسیج پلی میان دستگاهها و نهادهای کشور با نخبگان جوان و پناهگاهی برای استعدادهای برتر جوانان ناشناخته است.
۶)ایجاد مراکز هدایت و حمایت فنآوران بهصورت موضوعی و تشکیل فن بازارها، حمایت از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و تأسیس نمایشگاه و فروشگاه مرکزی ارائه محصولات مخترعان، مبتکران و نوآوران از دستاوردهای بسیج در دوران جهاد علمی است.
۷)ترویج جهاد علمی در مراکز آموزشی و پژوهشی توسط بسیج به تأسی از تدابیر ولایت درخشانترین دوره پیشرفتهای علمی کشور را در دو دهه اخیر رقم زد.
۸) برگزاری سالانه جشنوارههای علمی بسیج در ابعاد تخصصی و قشری و جشنواره ملی جهادگران علم و فناوری باهدف به نمایش درآمدن ظرفیتها و توانمندیهای مخترعان و مبتکران جریان ساز جهد علمی و مبارزه موفق با مخالفان پیشرفتهای علمی جوانان کشور است.
۱۰)درحالیکه دشمن به دنبال تحریم دانشمندان و جامعه علمی کشور است ، بیش از ۱۷ مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات تجربی و فنی با شبکهسازی بیش از ۲۴۰ هزار نفر از متخصصین برای رفع نیازهای فناوری کشور و حل ۲۵ مسئله کلان نقشآفرینی کردهاند.
۱۱)بسیج با حمایت سالانه مستقیم از ۱۰۰۰ طرح نوآورانه مبتکران و مخترعان جوان و معرفی ۳۵۰۰ طرح واجد شرایط به مراکز صنعتی و اجرایی مربوط گام مؤثری در ارتباط معنیدار جامعه علمی و سازمانهای متولی در کشور برداشته است.
فلاحی در پایان با اشاره به نقش بینالمللی بسیج، دستاوردهای آن را در این عرصه نام برد که مهمترین این دستاورد ها به صورت زیر است:
۱) نوجوانان بسیجی چون محمدحسین فهمیده هاو بهنام محمدیها با پایهگذاری مکتب جهاد شهادتطلبانه، الگوی جهاد موفق با دستهای خالی برای احمد قصیر هاو منیف اشمرها شدند و زمینه اخراج متجاوزان آمریکایی و اسرائیلی از لبنان و غزه را فراهم کردند.
۲)دختران وزنان بسیجی با ارائه عملی الگوی رعایت حجاب و عفاف توأم با فعالترین کنشگری اجتماعی مسیر فعالیت صحیح و اثربخش اجتماعی زنان جهان اسلام را گشودند.
۳)بهرهگیری از شیوههای رزم بسیج در لبنان و فلسطین ارتش صهیونیستی را که هیچگاه شکست نخورده بود با طعم شکست آشنا کرد و پوزههای این ارتش رانه یکبار بلکه ۵ بار در مرزهای لبنان و غزه به خاک مالید.
۴) پیشروی برقآسای داعش در عراق از زمانی متوقف و به عقبنشینی و فرار بدل شد که نسخه عراقی بسیج یعنی حشدالشعبی متولد شد و پا به میدان جنگ گذاشت.
۵) بنبست مبارزه با تروریستهای تکفیری دستنشانده امریکا در سوریه که ۹۰ درصد خاک این کشور را اشغال کرده بودند تنها با الهام از سازماندهی و رزم بسیج و تشکیل ارتش مردمی سوریه شکسته شد.
۶)مقاومت سهساله اسطورهای مردم قهرمان یمن تحت شدیدترین حصار اقتصادی و زیر وحشیانهترین بمبارانها تکرار درسهای مقاومت بسیجیان در جزایر مجنون و شلمچه و ایستادگی قهرمانانه دزفول،ایلام ،اهواز ،اندیمشک ،خرمآباد،کرمانشاه، مریوان و...است.
۷) حماسههای عظیم بسیجیان نسل سوم و چهارم در دفاع از حرم اهلبیت بزرگترین پیروزیهای اسلام را در منطقه رقم زد و به جهانیان نشان داد تفکر و عمل بسیجی نهتنها به تاریخ نپیوسته بلکه همچنان تاریخساز است.
۸) به راه افتادن گروههای جهادی و محرومیتزدایی در کشورهای منطقه توسط جوانان انقلابی از دستاوردهای بزرگ بینالمللی بسیج است امسال جوانان مسلمان انقلابی چنین اردوهایی را در ده کشور آسیایی و آفریقایی برگزار کردند.
۹) شیوههای بسیجی نهتنها در ابعاد رزمی و جهادی بلکه در تمامی شئون فرهنگی و اجتماعی از رسیدگی به خانواده شهدا تا برگزاری یادوارهها و شبهای خاطره و حتی راهیان نور الگوی جوانان انقلابی در سراسر منطقه شده است.
۱۰)اجرای طرح مادران آسمانی و شرفیابی به محضر مادران معظم شهیدان در سالروز میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها در کشورهای منطقه نمونهای از الهامبخشی بینالمللی حرکتهای فرهنگی بسیجیان است.
۱۱) الگوی بسیج برای مبارزان راه آزادی و مبارزه با استکبار آنچنان جذاب بوده است که حتی بسیاری از سرودهای انقلابی جوانان مبارز کشورها حتی در بعضی کشورهای غیرمسلمان بر وزن سرودهای بسیجیان ساخته میشود.
۱۲) در حوادث و وقایع سیاسی مهم بینالمللی، موضعگیریها و کنشهای بهموقع میدانی بسیجیان موجب بیداری منطقه وجهان و برهم خوردن بسیاری از توطئهها علیه مسلمانان شده است.
http://farhangesadid.ir/fa/news/761/بسیج-مائده-الهی-و-معجزه-امام-خمینی-است-شبکهسازی-بیش-از-۲۴۰-هزار-نفر-از-متخصصین-برای-رفع-نیازهای-فناوری-کشور-به-کارگیری-شیوههای-رزم-بسیج-در-فلسطین-ارتش-صهیونیستی-را-با-طعم-شکست-آشنا-کرد-نقش-بسیج-در-تامین-امنیت-داخلی-و-ملی-امروز-جشنوارههای-هنری-بسیج-در-مقابل-هنر-استعماری-غرب-قد-برافراشته-است
بیست و هشتمین شنبه انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» برگزار میشود
بیست و هشتمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه برگزار می شود.
به گزارش فرهنگ سدید به نقل از روابط عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی، بیست وهشتمین نشست شنبه های انقلاب با موضوع «بسیج و جوانان» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه، فردا شنبه 5 آبان 97 ساعت 9 صبح در «شبستان امامزاده علی اکبر(ع) چیذر» واقع در بلوار شهید اندرزگو، تقاطع خیابان قیطریه، خیابان برادران سلیمانی شرقی، خیابان هاشمی علیا، بعد از میدان ندا، امامزاده علی اکبر(ع)، برگزار می شود.
در این برنامه، کارنامه چهلساله انقلاب اسلامی در حوزه «بسیج و جوانان»، در موضوعاتی همچون: هویت بخشی انقلاب اسلامی به جوانان و بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های جوانان، نقش جوانان در پیشبرد انقلاب اسلامی، میدان داری جوانان در بسیج، نقش بسیج در امنیت ملی و داخلی، بسیج در دفاع مقدس، نقش بسیج در سازندگی، محرومیت زدایی و بحران های طبیعی، نقش بسیج در انسجام بخشی ملی و مقابله با تهاجم فرهنگی، روانی و سیاسی دشمن، نقش بسیج در پیشرفت های علمی و نقش بین المللی بسیج، مورد بررسی و تبیین قرار خواهد گرفت.
در این مراسم، کارشناسان و صاحب نظرانی، همچون؛ سردار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار عبدالرضا آزادی معاون سابق فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین، دکتر محمد رئیسزاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور، سردار احمد حق طلب رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج، دکتر محمود تولایی رئیس اسبق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور و جمع دیگری از اساتید و نخبگان، دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی را در این حوزه، مورد بررسی قرار خواهند داد.
بر اساس این گزارش، برنامه «شنبههای انقلاب» که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار میشود، شنبههای هر هفته یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف را با حضور چهرههای شاخص آن حوزه، بررسی میکند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/757/بیست-و-هشتمین-شنبه-انقلاب-با-موضوع-بسیج-و-جوانان-برگزار-میشود