قانون اساسی جمهوری اسلامی دموکراتیک ترین قانون دنیاست
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مطلبی فشارکی، مدیر مدرسه علمیه حجت بن الحسن (عج) تهران
کد خبر: 391546
۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۰
مدیر مدرسه علمیه حجت ابن الحسن(عج) تهران:
قانون اساسی جمهوری اسلامی دموکراتیک ترین قانون دنیاست
حوزه/ مدیر مدرسه علمیه حجت ابن الحسن(عج) تهران، گفت: قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران از بهترین قانون های اساسی در دنیا بوده و واقعا باید گفت که هیچ قانون اساسی در دنیا مانند آن، دموکراتیک نیست.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مطلبی فشارکی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به فرارسیدن 28 مردادماه سالروز گشایش مجلس خبرگان برای بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 شمسی، اظهار داشت: یکی از ابتکارات نظام جمهوری اسلامی ایران، تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی بود.
وی با بیان این که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از بهترین قانون های اساسی در جهان است، گفت: یکی از اقدامات و کارهای مهم حضرت امام خمینی(رض)، صدور دستور تأسیس فوری مجلس خبرگان قانون اساسی در زمانی بود که انقلاب اسلامی ایران هنوز به یکسالگی خود هم نرسیده بود، که این امر حکایت از اهمیت به قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.
مدیر مدرسه علمیه حجت ابن الحسن(عج) تهران با بیان این که در کمتر از چند ماه پس از تحقق انقلاب اسلامی ایران، شاهد برگزاری انتخابات خبرگان قانون اساسی در 12 مردادماه سال 58 بودیم، گفت: مردم در این انتخابات عده ای را به عنوان خبره و دانشمند برای تدوین قانون اساسی انتخاب کردند تا قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کنند؛ و از آن جایی که ما از طرفی یک کشور اسلامی هستیم باید قانون اساسی آن، ضمن این که به جمهوریت و رأی مردم احترام می گذارد، با استفاده از شرع مقدس اسلام نیز، پاسخ گوی خواست های مردم می بود.
وی با بیان این که قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران از بهترین قانون های اساسی در دنیا بوده و واقعا باید گفت که هیچ قانون اساسی در دنیا مانند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دموکراتیک نیست، یادآور شد: در نظام جمهوری اسلامی ایران، هر جایی که قرار است مسئولی انتخاب شود از رئیس جمهور گرفته تا شورای اسلامی روستا و شخص دهدار، همه و همه باید توسط مردم و رأی مردم انتخاب شوند.
حجت الاسلام و المسلمین مطلبی فشارکی افزود: امام خمینی(ره) نیز به عنوان بنیانگذار و رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران، همواره تأکید داشتند که میزان رأی ملت است که این قانون اساسی مترقی نظام جمهوری اسلامی و تأکید بنیانگذار و رهبر بزرگ آن، نشان از اهتمام به رأی و نظر مردم در این کشور اسلامی است.
وی با بیان این که قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران و بیانات امام خمینی(ره) نشان می دهد که رأی مردم در ایران به عنوان شاقول و معیار فعل و انفعالات سیاسی محسوب می شود، گفت: در طول تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می بینیم که هر گاه مردم به هر گروه و تفکر سیاسی رأی دادند، هیچ کس با آن مخالفت نکرده، چرا که در این کشور، مردم تصمیم گیرنده اصلی برای سرنوشت خودشان هستند.
مدیر مدرسه علمیه حجت ابن الحسن(عج) تهران اضافه کرد: سلایق مختلف در این کشور به ریاست جمهوری و دولت رسیدند و مجلس های مختلفی با تفکرات مختلف سیاسی تشکیل شده که این ها همه حکایت از دیده شدن رأی مردم در نظام سیاسی ایران دارد؛ حتی در انتخاب افرادی مثل رئیس مجلس نیز با رأی مردم کاملا مشخص است، چرا که نمایندگان مستقیم مردم در مجلس شورای اسلامی، رئیس را انتخاب می کنند؛ یا مثلا در انتخاب رهبری برای نظام جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان مجلس خبرگان به عنوان منتخبین مردم، نقش آفرینی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: اصلا منشأ انقلاب اسلامی ایران و مبارزات انقلابی مردم بودند که گوش به فرمان امام خمینی(ره)، در مقابل نظام سلطه ایستادند و آن را سرنگون کردند و شاید از همین روست که در نظام برآمده از مردم، نقش مردم برجسته است.
حجت الاسلام و المسلمین مطلبی فشارکی با اشاره به وقایع پس از انقلاب اسلامی گفت: عده ای به بهانه دفاع از دموکراسی مطرح می کردند که باید نظام سیاسی ایران، جمهوری ایران، یا جمهوری دموکراتیک ایران باشد و قطعا به این صورت نقش اسلام در نظام سیاسی ایران کمرنگ می شد و عده ای هم از آن طرف می گفتند که حکومت اسلامی ایران باشد و به این ترتیب می خواستند رأی و نظر مردم در میدان سیاست ایران نباشد و فقط یک نفر تصمیم گیرنده اصلی باشد؛ لذا امام خمینی(ره) با دید وسیع و آینده نگری که داشتند، فرمودند من به جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد معتقد هستم و به این ترتیب همه این اندیشه های فاسد و منتهی به ظلم و نظام سلطه را کنار زدند.
وی در پایان گفت: تأکید امام خمینی(ره) بر کلمه جمهوری اسلامی برای نظام سیاسی کشور ایران، شاید به جهت تلفیق رأی مردم و شرع مقدس اسلام بود که اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران هم موافقت خود با آن را اعلام کردند.