سیداسماعیل صدر (مقبره)
و در جلسات درس حضور یافت. کنار وی، دو تن دیگر از علمای بزرگ شیعه یعنی و سیدمحمد اصفهانی فشارکی ....شاگردی نمودند و
http://wikifeqh.ir/%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84_%D8%B5%D8%AF%D8%B1_(%D9%85%D9%82%D8%A8%D8%B1%D9%87)?hilight=%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C
سیداسماعیل صدر (مقبره)
مقبره سیداسماعیل صدر، در اتاقی پایین پای رواق مطهر حرم کاظمین (علیهالسّلام)، واقع شده است.
این مقبره متعلق به سیداسماعیل صدر، فرزند سیدمحمد صدر از خاندان صدر که از خاندانهای علمی و سادات شیعه در جبل عامل بودند که نسبشان به ابراهیم، پسر امام موسی کاظم (علیهالسّلام) میرسد.
مقبره سیداسماعیل دارای پنجره مشبکی به سمت صحن باب المراد است که بالای آن، کتیبهای طلاکاری شده حاوی آیهای از قرآن، وجود دارد و سه تن از فرزندانش در کنار او دفن شدهاند.
فهرست مندرجات
۱ - معرفی اجمالی
۱.۱ - فرزندان
۲ - محل مقبره
۳ - پانویس
۴ - منبع
معرفی اجمالی
[ویرایش]
سیداسماعیل صدر، پسر سیدمحمد، پسر سیدصالح، از فقهای شیعه در نیمه اول سده سیزدهم و نیمه دوم سده چهاردهم است. خاندان صدر، از خاندانهای علمی و سادات شیعه در جبل عامل است که بسیاری از علمای این خاندان، به ایران و عراق مهاجرت کردند. نسب این خاندان با ۲۸ واسطه، به ابراهیم، پسر امام موسی کاظم (علیهالسّلام) میرسد. سیدصالح، جد سید اسماعیل، به عراق و سپس به اصفهان مهاجرت کرد و در این شهر، اقامت گزید.
سیدمحمد، پدر سیداسماعیل نیز از علمای شیعه و داماد مرحوم شیخ جعفر کاشف الغطا بود و در سال ۱۲۶۳ یا ۱۲۶۴ ه. ق، در نجف اشرف درگذشت.
سیداسماعیل صدر، در ۱۲۵۸ ه. ق، در اصفهان به دنیا آمد و در شش سالگی پدر و در چهارده سالگی برادر بزرگ خود را از دست داد.
او مقدمات علوم دینی را در اصفهان آموخت و در سال ۱۲۸۱ ه. ق، به نجف اشرف مهاجرت کرد و در جلسات درس میرزا محمدحسن شیرازی حضور یافت. کنار وی، دو تن دیگر از علمای بزرگ شیعه یعنی شیخ محمدتقی شیرازی و سیدمحمد اصفهانی فشارکی نیز نزد میرزای شیرازی شاگردی نمودند و با مهاجرت ایشان به سامرا، سیداسماعیل و دیگر شاگردان ایشان نیز در رکاب وی به سامرا رفتند.
سیداسماعیل صدر، در سالهای پیری میرزای شیرازی، به دستور وی، تدریس علوم دینی را آغاز کرد و پس از وفات این عالم بزرگوار، به همراه عمویش سید حسن صدر، به کربلا رفت و در حوزه علمیه این شهر، به تدریس مشغول شد. مدتی نیز به اصفهان و در اواخر عمر، به کاظمین مهاجرت کرد و سرانجام در این شهر، در سن ۸۰ یا ۸۱ سالگی، در روز سه شنبه، دوازده جمادی الاولی ۱۳۸۸ ه. ق، از دنیا رفت و پس از تشییع جنازه باشکوهی، در اتاقی پایین پای رواق مطهر حرم کاظمین (علیهالسّلام)، به خاک سپرده شد. از وی بهجز رساله عملیه که حاشیهای بر کتاب «انیس التجار» ملا مهدی نراقی است، اثر دیگری به یادگار نمانده است.
← فرزندان
سیداسماعیل صدر، چهار فرزند پسر، به نامهای سیدمحمدمهدی، سیدصدرالدین (متوفای ۱۳۷۲ ه. ق)، سیدمحمدجواد و سیدحیدر (متوفای ۱۳۵۶ ه. ق) داشت که همه آنها، از علما و فقها بودند و به جز سیدصدرالدین صدر که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در قم مدفون میباشد،
سه فرزند دیگر، کنار پدر در کاظمین، به خاک سپرده شدهاند.
محل مقبره
[ویرایش]
مقبره سیداسماعیل صدر، در قسمت شمال شرقی حرم مطهر قرار دارد و دارای پنجره مشبکی به سمت صحن باب المراد است که بالای آن، کتیبهای طلاکاری شده حاوی آیهای از قرآن، وجود دارد.
پانویس
[ویرایش]
۱. | ↑ جمعى از پژوهشگران حوزه علمیه قم، گلشن ابرار، ج۳، ص۲۱۸. |
۲. | ↑ جمعى از پژوهشگران حوزه علمیه قم، گلشن ابرار، ج۳، ص۲۲۷. |
۳. | ↑ جمعى از پژوهشگران حوزه علمیه قم، گلشن ابرار، ج۳، ص۲۲۶ - ۲۲۷. |
منبع
[ویرایش]
زیارتگاههای عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، ج۱، ص۳۱۳-۳۱۴، برگرفته از مقاله «مقبره سیداسماعیل صدر».
ردههای این صفحه : بناهای تاریخی مذهبی کاظمین | زیارتگاههای شیعیان در کاظمین | مدفونان در حرم کاظمین