***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

انقلاب مشروطه در بوته نقد - کتاب

جمعه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۹، ۰۶:۱۹ ق.ظ

تعداد نتایج از صفحه 1 تا 154 : 1


  • ص:52فشارکی، آقا منیرالدین و شیخ محمدعلی (اصفهان)، میرزا احمد رضوی، حاج شیخ محمدتقی بجنوردی، سید
    (صفحه 52)

انقلاب مشروطه در بوته نقد

معرفی اجمالی :
کتاب انقلاب مشروطه در بوته نقد ؛ نویسنده آن علی رضا کریمی و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوعات :
سیاستمداران ایرانی - تاریخ - انقلاب مشروطه
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده در آن و یک پیشگفتار که مقدمه کتاب را توضیح داده است . و همچنین شامل چهار بخش ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
بخش اول : پیش زمینه های انقلاب مشروطیت؛
بخش دوم: پیروزی انقلاب مشروطیت؛
بخش سوم:عوامل انحراف مشروطه؛
بخش چهارم: همراه با برنامه سازان؛
گزارش محتوا :
انقلاب مشروطه از دوره های حساس دگرگونی های تاریخی در کشور ایران به شمار می آید. جرقه این جنبش مردمی و ضد استبدادی در قیام تنباکو زده شد. مردمِ خسته از بیدادشاهان و تشنه عدالت، با رهبری عالمانه مراجع سه گانه نجف و مجتهدان تراز اول تهران، به صحنه سیاست پا نهادند و پایان خودکامگی و استبداد را فریاد زدند.
انقلاب مشروطه که رویکردی ملی _ اسلامی داشت، بر آن بود تا جهش بزرگ در همه جنبه های زندگی مردم ایجاد کند تا آنان در پناه اسلام و به دور از استبداد، به اصلاح و آبادانی کشور خویش همت گمارند.
از نگاه دیگر انقلاب مشروطه تجلی گاه فقه سیاسی اسلام بود. عالمان دینی بیش از هر زمان دیگر در صحنه های سیاسی حضور یافتند و اسلام را به عنوان مکتب توان مند برای اداره جامعه معرفی کردند. در این میان، شیخ فضل اللّه نوری با طرح «مشروطه مشروعه»، گامی مهم در پیوند مشروطه و شرع برداشت.
ایشان با شناخت دو جانبه از اندیشه های حاکم در غرب و رجال سیاسی آن زمان، با اعلام این که اسلام توانایی اداره جامعه را دارد، نسبت به گسترش زمینه های انحراف انقلاب مشروطه از خط مشی اساسی دین هشدار داد.در این میان، استعمار پیر بریتانیا با کمک روشن فکرنمایان داخلی، از اختلاف رهبران مشروطه بهره جُست و جریان جنبش را به سود خود تغییر داد. در نتیجه، فرجام این حرکت مبارک که باید نهال آزادی را در سرزمین ایران بارور می کرد، زمینه ساز استبداد نوین خاندان پهلوی شد که به مراتب زیان بارتر از گذشته بود.
بی شک بررسی ماهیت این جنبش و بررسی پیش زمینه های پیدایش، نقطه اوج و فرود، جریان حذف اصلاح گران واقعی و ارزیابی بینش ها و افکار رهبران آن می تواند انقلاب اسلامی ما را در مرحله گذار از چالش های پیش رو یاری رساند.
بر این اساس، پژوهشگر گرامی جناب آقای دکتر علی رضا کریمی با استناد به منابع قابل اعتنا، به بررسی برخی از جنبه های این جنبش پرداخته اند. با سپاس از ایشان امیدواریم مورد استفاده برنامه سازان قرار گیرد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن کتاب.
وضعیت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پایان کتاب بیان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.

انقلاب مشروطه در بوته نقد
مشخصات کتاب:
سرشناسه : کریمی، علی رضا
عنوان و نام پدیدآور : انقلاب مشروطه در بوته نقد / علی رضا کریمی؛ تهیه کننده مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما.
مشخصات نشر : قم: دفتر عقل، ۱۳۸۷.
مشخصات ظاهری : [۳] ، ۱۳۶ ص.
فروست : مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما؛ ۷۵۲.
شابک : ۱۶۰۰۰ ریال 978-964-2761-30-2 :
یادداشت : چاپ قبلی: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما، ۱۳۸۳.
یادداشت : چاپ دوم.
یادداشت : کتابنامه: ص. [۱۳۳] - ۱۳۶؛ همچنین به صورت زیرنویس.
موضوع : سیاستمداران ایرانی -- قرن ۱۴
موضوع : ایران -- تاریخ -- انقلاب مشروطه، ۱۳۲۴ - ۱۳۲۷ق.
موضوع : ایران -- تاریخ -- انقلاب مشروطه، ۱۳۲۴ - ۱۳۲۷ق. -- علل و منشاء
شناسه افزوده : صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران. مرکز پژوهشهای اسلامی
رده بندی کنگره : DSR۱۴۰۷/ک۴الف۸ ۱۳۸۷
رده بندی دیویی : ۹۵۵/۰۷۵
شماره کتابشناسی ملی : ۲۲۳۹۲۷۶
ص:1
عناوین اصلی کتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ دیباچه؛ پیش گفتار؛ بخش اول : پیش زمینه های انقلاب مشروطیت؛ بخش دوم: پیروزی انقلاب مشروطیت؛ بخش سوم:عوامل انحراف مشروطه؛ بخش چهارم: همراه با برنامه سازان؛ کتاب نامه

 

 

انقلاب مشروطه در بوته نقد

https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=13377&Itemid=167&lang=fa

 

 

 

 

تعداد نتایج از صفحه 1 تا 154 : 1


  • ص:52فشارکی، آقا منیرالدین و شیخ محمدعلی (اصفهان)، میرزا احمد رضوی، حاج شیخ محمدتقی بجنوردی، سید
    (صفحه 52)

 

ص:52

فشارکی، آقا منیرالدین و شیخ محمدعلی (اصفهان)، میرزا احمد رضوی، حاج شیخ محمدتقی بجنوردی، سید حبیب الله مجتهد شهیدی، شیخ محمد رحیم، سید محمد کلاتی و میرزا عبدالرحمن مدرس (مشهد)، سید علی اکبری فال اسیری، میرزا علی مجتهد، آقا شیخ محمدحسین و حاج میرزا هدایت اللّه پیشنماز (شیراز)، حاج آقا میرزا محمدحسن (کرمانشاه)، حاج میرزا ابراهیم شریعتمدار (سبزوار)، آقا میر سیدعلی مدرس (یزد).(1)

سرانجام علمای ایران و خارج از کشور، خبر این امتیاز و زیان های ناشی از آن به مردم و جامعه اسلامی را به آگاهی میرزای شیرازی در عراق رساندند که ایشان را به صدور فتوای تحریم تنباکو و استفاده دخانیات واداشت. مردم با شنیدن این فتوا، به تحریم تنباکو و دخانیات پرداختند و حتی زنان حرمسرای ناصرالدین شاه در پیروی از این حکم، قلیان ها را شکستند.(2)

ناصرالدین شاه که از هر طرف زیر فشار قرار گرفته بود، ناگزیر شد این امتیازنامه را لغو کند. وی بسیار کوشید تا علما را دست کم با لغو انحصار تجارت داخلی توتون و تنباکو راضی کند، ولی موفق نشد و سرانجام قرارداد از طرف شاه فسخ شد و در هفتم رمضان 1309 به تأیید دو طرف رسید. بر این اساس، دولت ایران مکلف شد از آغاز ماه رمضان


1- تاریخ اقتصادی ایران، ص 75.

2- روزنامه خاطرات، اعتمادالسلطنه، ص 781.

https://www.ghbook.ir/index.php?name=%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%20%D9%85%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B7%D9%87%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%A8%D9%88%D8%AA%D9%87%20%D9%86%D9%82%D8%AF&option=com_dbook&task=readonline&book_id=13377&page=52&chkhashk=0029382251&sword=%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C&tmpl=component&lang=fa