***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

دکتر  سیدجواد  هاشمی فشارکی

منتشر شده در خبرگزاری ایسنا

نشانی منبع انتشار :

https://qazvin.iqna.ir/fa/news/3955167/

نکاتی درباره یک تفاهم‌نامه میان ایران و سوریه

کد خبر: ۳۹۵۵۱۶۷

تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲

صفحه اصلی »... » سیاست و اقتصاد

یادداشت /

نکاتی درباره یک تفاهم‌نامه میان ایران و سوریه

یک سال بعد از نابودی داعش هیئتی از ایران به سوریه سفر کرد و ۱۱ تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف امضا شد، عنوان یکی از این تفاهم‌نامه‌ها «تفاهم‌نامه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در زمینه تبادل اطلاعات مالی مربوط به پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم» است که دارای نکات، ابهامات و دغدغه‌های اساسی است.

هشداری مبنی احتمال فشردن گلوی محور مقاومت

در شرایطی که می‌رفت کشور سوریه توسط دشمنان وحشی بلعیده شود و تهدید تا نزدیکی دمشق رسیده بود، با حمایت قاطع و محوریت جمهوری اسلامی ایران، دفاع در برابر تجاوز شکل گرفت و با مجاهدت مدافعان حرم و جانفشانی شهدای مدافع حرم، برنامه و فتنه دشمنان خارجی و داخلی زمین خورد و در بهمن ۱۳۹۶ با فتح شهر بوکمال، به‌عنوان آخرین شهر تصرفی داعش، پایان حکومت خودخوانده مورد حمایت دشمنان اسلام، اعلام شد و از آن به بعد پاکسازی‌ها صورت گرفت و روز به روز امنیت سوریه در حال افزایش است.

یک سال بعد از نابودی داعش و در حالیکه هنوز کشور سوریه بخش‌هایی در اشغال نظامیان آمریکایی، ترکیه و کردهای مدعی خودمختاری است و هنوز امنیت کامل برقرار نشده و نیاز حمایت مستشاری ایران هستند، در بهمن ۱۳۹۷ هیئتی به همراه معاون اول به سوریه سفرکرده و ۱۱ تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف امضا شد، که مفاد آن در خبرهای رسمی و غیررسمی نیز منتشر نشد.

عنوان یکی از این تفاهم‌نامه‌ها «یادداشت تفاهم‌نامه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در زمینه تبادل اطلاعات مالی مربوط به پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم» است.

بر اساس اطلاع کسب شده، محتوای تفاهم‌نامه مذکور شامل همکاری درخصوص جمع‌آوری، تجزیه تحلیل و گسترش اطلاعات مالی در اختیار خود که مربوط به فعالیت‌های مالی مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم یا فعالیت‌های مجرمانه مرتبط با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است.

با توجه به اهمیت راهبردی کشور سوریه در جبهه مقاومت و حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته دفاعی در این کشور، تفاهم‌نامه مذکور دارای نکات، ابهامات و دغدغه‌های اساسی زیر است:

۱- ذکر عنوان تروریسم در این تفاهم‌نامه، بدون ارائه تعریفی از آن، می‌تواند تعبیر کشورهای غربی از تروریسم باشد، که گروه‌های وحشی دست‌پروده خود را شامل آن نمی‌دانند و برعکس گروه‌های مبارز مسلمان که برای دفاع از وطن خود می‌جنگند را تروریسم می‌نامند، چراکه علیه منافع نامشروع آنان است بر این اساس، می‌تواند تلقی تروریسم مجاهدان فاطمی و زینبی و حزب‌الله لبنان را که بر اساس اعتقاد دینی می‌جنگند و موردحمایت همه‌جانبه ایران است را شامل گردد و بر اساس این تفاهم‌نامه، دولت ایران بایستی اطلاعات مالی خود در کمک به گروه‌های جهادی را در اختیار دولت سوریه بگذارد و آن‌ها هم ملزم به ارائه به محافل بین‌المللی، که همانا دشمنان اسلام هستند، قرار دهد!

۲- بر اساس این تفاهم‌نامه، دولت فعلی و یا آتی سوریه، اگر با مواردی مالی مشکوکی مواجه شود، مجاز به فشار بر دولت ایران بوده و دولت ایران ملزم است که اطلاعات مالی مربوط به مواردی که حتی احتمال «فعالیت‌های مالی مشکوک به پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم» می‌رود را در اختیار دولت سوریه قرار دهد و این مسئله تمامی روابط مالی ایران را افشا کرده و سبب خطر برای امنیت ملی‌مان‌ می‌گردد.

۳- در شرایطی که ایران، نقش محوری در جبهه مقاومت داشته و از گروه‌های مجاهد فعال و مبارز ضد اشغالگران آمریکایی و متجاوزان اسرائیلی حمایت‌های مادی و معنوی می‌کند و از سوی کشور سلطه‌گر تحت انواع فشارها و تهدیدات است، چنین تفاهم‌نامه‌هایی که ممکن است اهرم فشار توسط دولت مبهم در آینده سوریه باشد، به شدت نگران‌کننده و به صلاح منافع ملی نیست.

۴- بر محور عدالتی که بر نظام‌های حاکم برجهان حاکم نیست، ضرورت می‌داشت، تا اطلاعات مالی کشورهای غربی، عربی، عبری و ترکی که در اختیار داعش و گروه‌های تکفیری تروریستی گذاشتند و آن‌ها کشور مسلمان سوریه را جولانگاه جنایت بی‌شمار بر مردم مسلمان و خسارت به‌تمامی زیرساخت‌های این کشور اسلامی زدند، را ارائه دهند که هیچ‌گاه چنین نخواهند کرد.

۵- در شرایطی که هنوز کشور سوریه بخش‌هایی در اشغال نظامیان امریکایی (چاه‌های نفت المیادین) و ترکیه (در بخشی از شمال سوریه) و کردهای مدعی خودمختاری (در شمال رود فرات) است و هنوز امنیت کامل برقرار نشده و نیاز حمایت مستشاری ایران هستند، و مجرای مبادلات مالی غیررسمی جاری است، چه ضرورتی بر امضای چنین تفاهم‌نامه‌ای بود درحالی‌که بسیاری موارد ضروری دیگر برای روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور وجود دارد.

با عنایت به اهمیت راهبردی کشور سوریه و موارد مذکور، لازم است دلسوزان متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و محور مقاومت، تفاهم‌نامه مذکور و اقدامات اجرایی صورت گرفته را مورد بررسی و واکاوی قرار داده و پیش از آنکه اجرایی گردد، آن‌ را ملغی و بلااثر کنند.

سیدجوادهاشمی فشارکی، استاد دانشگاه امام حسین(ع)، پژوهشگر و مؤلف کتاب ره‌توشه مدافعان حرم

انتهای پیام

نکاتی درباره یک تفاهم‌نامه میان ایران و سوریه

https://qazvin.iqna.ir/fa/news/3955167/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%87%D9%85%E2%80%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87