دستاوردهای انقلاب صنعتی ایران
دستاوردهای انقلاب صنعتی ایران بررسی میشود
طاهری گفت: در حوزههای مختلف پتروشیمی، صنایع فلزی، صنعت دارویی، مصالح ساختمان و موتاژ خودرو به پیشرفتهای چشمگیری رسیده ایم که در نشست شنبههای انقلاب به صورت تخصصی این محورها را بررسی خواهیم کرد.
وی تشریح کرد: پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی در شرایطی قرار گرفته ایم که با وجود تحریمهای همه جانبه استکبار علیه جمهوری اسلامی، با بهره گیری از توان داخلی توانستیم پیشرفتهای ژرفی در حوزه صنعت داشته باشم.
طاهری ادامه داد: یکی دیگر از افتخارات انقلاب این است که بدون عضوت در سازمان تجارت جهانی با تلاش متخصصین داخلی و اندیشه مدیران اقتصادی، کشور هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان است.
دبیر کمیته صنعت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی افزود: دستاوردهای حوزه صنعت به میزانی چشم گیر است که به جرات میتوان گفت که پس از انقلاب اسلامی یک انقلاب دیگر در حوزه صنعت به وقوع پیوسته است.
وی ادامه داد: به طور مثال صادرات غیر نفتی ایران از ۵۴ میلیون دلار به ۳۱ میلیارد دلار یعنی ۵۷ برابر افزایش یافته است و این جهش صنعتی نشان دهنده موفقیت انقلاب اسلامی در خارج شدن ازفضای اقتصاد نفت محور دوران ستم شاهی است.
این کارشناس حوزه صنعت تصریح کرد: انقلاب عظیم صنعتی در ایران محصول خودباوری است به نحوی که امروز ایران به یک صادر کننده تولیدات با کیفیت با مهندسی ایرانی تبدیل شده است.
دبیر کمیته صنعت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی با برشمردن دستاوردهای تخصصی و انحصاری انقلاب اسلامی در حوزه صنعت، گفت: ایران ناتوان از تولید شیلنگ و سیم خاردار به عضو موثر باشگاههای هستهای، فضایی، نانو و فناوری موشکهای دوربرد تبدیل شده است.
طاهری در پایان با اشاره به پیشرفتها در ابعاد مختلف صنعت گفت: در حوزههای مختلف پتروشیمی، صنایع فلزی، صنعت دارویی، مصالح ساختمان و موتاژ خودرو به پیشرفتهای چشمگیری رسیده ایم که در نشست شنبههای انقلاب به صورت تخصصی این محورها را بررسی خواهیم کرد.
ضمناً به اطلاع میرساند که در این برنامه کارنامه چهلساله انقلاب در حوزه صنعت با حضور اساتیدی همچون دکتر منوچهر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی ایران، دکتر فریدون احمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، دکتر حسین بلندی عضو شورای عالی صنایع فضایی، دکتر سید محمد صاحبکار خراسانیسرپرست امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر محمد رضا عباس زاده کارشناس تحلیلی حوزه پتروشیمی و جمعی از اساتید و نخبگان حوزه صنعت بررسی خواهد شد.
برنامه شنبههای انقلاب که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار میشود، شنبههای هر هفته یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف را با حضور چهرههای شاخص آن حوزه بررسی میکند.
قبل از انقلاب در موضوع فناوریهای پیشرفته نقش عادی هم نداشتیم/ به برکت انقلاب، انحصار دیگر کشورها در فناوریهای پیشرفته را شکستیم
منطقی گفت: پیش از انقلاب، کشور در موضوع فناوریهای پیشرفته نقش عادی هم نداشت؛ اما اکنون نقش جهشی داریم به گونه ای که انحصار کشورهای دیگر را شکسته ایم.
به گزارش فرهنگ سدید، دکتر منوچهر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی ایران صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: کشور از منظر فناوری جهش زیادی پیدا کرده است و در آینده پتانسیل زیادی در این زمینه ایجاد خواهد شد.
وی گفت: می توان صنایع را به سه گروه تقسیم کرد؛ قسمت اول صنایع خوراکی، نساجی و آشامیدنی، گروه دوم صنعت پتروشیمی و حمل و نقل و گروه سوم صنایع فضایی و دارویی است که گروه های دوم و سوم در درآمدزایی نقش کلیدی دارند.
منطقی با اشاره به وضعیت صنعت کشور قبل از انقلاب گفت: پیش از انقلاب، کشور در موضوع فناوریهای پیشرفته نقش عادی هم نداشت؛ اما اکنون نقش جهشی داریم به گونه ای که انحصار کشورهای دیگر را شکسته ایم.
وی با بیان اینکه لازم است تا دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان شود، گفت: در این جلسه تلاش شده است تا رویکردهای نوین که می تواند جهش دیگری را در صنعت ایجاد کند، بررسی شود.
http://farhangesadid.ir/fa/news/411/قبل-از-انقلاب-در-موضوع-فناوریهای-پیشرفته-نقش-عادی-هم-نداشتیم-به-برکت-انقلاب-انحصار-دیگر-کشورها-در-فناوریهای-پیشرفته-را-شکستیم
۳۵۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند / رشد پارکهای علم و فناوری، محصول انفجار دانش و پژوهش بعد از انقلاب است
مسئول شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: چند سال گذشته فعالیتهای زیادی در حوزه پارک های فناوری و شرکت های دانش بنیان صورت گرفته که مرهون رشد انفجاری دردانشگاه و پژوهش است.
به گزارش فرهنگ سدید، مهندس سید محمدرضا صاحبکار خراسانی، مسئول شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فنآوری جهش بسیار بالایی داشته است درابتدای انقلاب نرخ بیسوادی بسیار بالا بود که با جنبش نهضت سواد آموزی به میزان بسیار بالایی نرخ بیکاری کاهش یافت.
وی بیان کرد: در بحث دانشگاه و تربیت دانشجویان نیز بسیار خوب عمل کردیم، رشد پژوهش نیز به صورت چشم گیری افزایش یافته است که مرجع آن تعداد مقالات چاپ شده در مراجع جهانی است.
صاحبکار تصریح کرد: در 10 ، 15 سال قبل باید علم و فناوری ایجادشده در کشور را در زندگی مردم نشان می دادیم که سر ریز آن، شرکتهای دانش بنیان به عنوان موج تکمیلی علم در جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سیاست های اقتصاد مقاومتی 5 شاخص را مشخص کردند که شامل درون زا بودن، برون گرا بودن، مردمی بودن، عدالت محور بودن و دانش بنیان بودن است.
صاحبکار تاکید کرد: اگر فعالیتها را بر اساس این 5 اصل بسنجیم، فعالیتهای دانش محور بر قله آنها هستند.
مسئول شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: چند سال گذشته فعالیتهای زیادی در حوزه پارک های فناوری و شرکت های دانش بنیان صورت گرفته که مرهون رشد انفجاری دردانشگاه و پژوهش است.
وی اظهار کرد: در حال حاظر 3500 شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که در فناوری های پیشرفته مانند نانوتکنولوژی، بیو تکنولوژی، هوافضا و ... فعالیت می کنند؛ دولت طرح های ویژه ای برای حمایت از این شرکت ها و گسترش فناوری های نوین دارد.
صاحبکار بیان کرد: اصلی ترین نکته در حوزه شرکت های دانش بنیان بحث ارزش افزوده است؛ این شرکت ها دارای ارزش افزوده بالایی هستند به طور مثال در حوزه بیوتکنولوژی گاهی چند گرم دارو به اندازه چند تن نفت ارزش مالی دارد.
وی با بیان اینکه همه شرکت های دانش بنیان شناسنامه دار هستند تصریح کرد: در آمد این شرکتها در سال، 40 هزار میلیارد تومان است که طی چند سال گذشته به طور متوسط هر سال 2 برابر شده است و 190 هزار نفر در این شرکتها مشغول به کار هستند.
مسئول شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حمایت های دولت از شرکت های دانش بنیان خاطر نشان کرد: معافیت مالیاتی، گمرکی، صدور مجوز برای فعالیت در 120 کیلومتری شهر تهران و .... از جمله حمایت های ویژه از شرکت های دانش بنیان بوده است
صاحبکار افزود: با همکاری نیروهای مسلح شرایط ویژهای برای خدمت نیروهای فعال در این شرکتها فراهم شده است و تا کنون 1000 نفر از این تسهیلات استفاده کردهاند.
وی در پایان متذکر شد: این حوزه خوش آتیه است و سرمایه گذاران نیز با اطلاع از این موضوع به این سمت حرکت می کنند؛ سرمایه گذاری های گسترده ای در این زمینه صورت گرفته است و برنامه ما برای این شرکتها فعالیت در گلوگاههای اصلی کشور است.
http://farhangesadid.ir/fa/news/412/۳۵۰۰-شرکت-دانشبنیان-در-کشور-فعال-هستند-رشد-پارکهای-علم-و-فناوری-محصول-انفجار-دانش-و-پژوهش-بعد-از-انقلاب-است
پیشرفت صنعت پتروشیمی نسبت به قبل از انقلاب 24 برابر شده است/ بیش از 37 برابر دوران پهلوی، محصولات پتروشیمی ایران صادر میشود
عباسزاده گفت: ارقام پیشرفت در حوزه پتروشیمی بسیار چشم گیر است به نحوی که از 3 میلیون تن در سال 57 به 64 میلیون تن در سال 96 رسیده ایم و با توجه به هدف گذاری انجام شده امسال به 72 میلیون تن خواهیم رسید.
به گزارش فرهنگ سدید، دکتر حسن عباسزاده دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: در صنعت نفت و گاز، پتروشیمی امر شناخته شدهای است صنعتی که هیدروکربنها و میعانات گازی را به مواد عالیتر تبدیل می کند و در راستای عدم خام فروشی قدم موثری برداشته است.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص وابستگی چند ده ساله به خام فروشی نفت گفت: پس از 100 سال خامفروشی لازم است تا با پیشرفت در حوزه پتروشیمی علاوه بر استفاده از ظرفیتهای نفتی خودمان به یک وارد کننده نفت تبدیل شویم.
عباسزاده درباره درآمدزا بودن پتروشیمیها گفت: هر واحد پتروشمی به 700 تا 1000 میلیون دلار هزینه جهت احداث نیاز دارد و این صنعت به خوراک اولیه وابسته است که ایران در این زمینه بسیار غنی است.
دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی افزود: هر چه در طول زنجیره پترشیمی پیش برویم ارزش افزوده ایجاد می شود.
وی گفت: در حال حاضر معتقدیم که فروش محصولات به پتروشیمی به صورت نیمه خام است و لازم است تا در صنایع پایین دست به محصول تبدیل شود.
عباسزاده در ادامه ضمن اشاره به هزینه بالای احداث پتروشیمیها گفت: اگر چه ایجاد اشتغال در صنایع بالادست پتروشیمی کم است اما در صنایع پایین دست، اشتغال بسیارر زیاد است.
دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی در مقایسه پیشرفت پتروشیمی قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: ارقام پیشرفت در این حوزه بسیار چشم گیر است به نحوی که از 3 میلیون تن در سال 57 به 64 میلیون تن در سال 96 رسیده ایم و با توجه به هدف گذاری انجام شده امسال به 72 میلیون تن خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی صادرات محصولات پتروشیمی تنها 6/0 میلیون تن بود که در پایان سال 96 به 4/22 میلیون تن رسیده است.
عباسزاده بااشاره به درآمد حاصل از محصولات پتروشیمی گفت: میزان تولید محصولات پتروشیمی ایران به لحاظ ارزش نزدیک 12 میلیارد دلار است.
دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با اشاره به وضعیت فعالیت پتروشیمیهای قبل از انقلاب گفت: قبل از انقلاب، پتروشیمی شیراز که تنها اوره تولید می کرد و پتروشیمی خارک که متانول تولید می کرد و دو پتروشیمی رازی و بندر امام که دارای اسکله های کوچک بودند وجودداشت.
وی افزود: اما اکنون در اکثر شهرهای کشور که منابع پتروشیمی موجوداست یا یک پتروشیمی احداث شده یا در حال احداث است.
دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با تاکید بر لزوم ایجاد رونق در صنایع پایین دست گفت: لازم است تا محصولات پتروشیمی را در داخل کشور به فروش برسانیم؛ در سال 96 میزان فروش این محصولات در داخل کشور 17 میلیون تن و صادرات آن 24 میلیون تن بوده که با این وجود لازم است بر فروش داخل بیشتر متمرکز شویم.
عباسزاده با اشاره به هدف گذاری در صنعت پتروشیمی گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده باید تولید محصولات پتروشیمی در سال 1400 به بیش از 100 میلیون تن و در سال 1403 به بیش از 140 میلیون تن برسد و 70 میلیون تن آن صادرشود.
دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با اشاره به نگاه انقلاب اسلامی به محرومیت زدایی گفت: در این راستا خط لوله اتیلن از عسلویه به تبریز اجرایی شده که اکنون در شهرهایی مانند مهاباد و کردستان در حال بهره برداری است.
وی ادامه داد: 63 طرح با ظرفیت 72 میلیون تن تولید نیز در حال احداث است که بیش از 100 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.
عباسزاده با اشاره به سیاست گذاری های انجام شده در راستای صادرات غیرنفتی گفت: اکنون 35 درصد صادرات غیر نفتی مربوط به محصولات پتروشیمی است؛ تمام شرکت های پتروشمی بلا استثناء در دست بخش خصوصی قرار دارد و هیچ کدام تحت نظر و مدیریت دولتی نیستند.
وی در پایان بااشاره به هدف گذاری ها در بخش پتروشیمی گفت: دو منطقه ویژه عسلویه و ماهشهر هدف گذاری شدهاند که عسلویه با 23 طرح، ماهشهر با 7 طرح و مابقی مناطق کشور با 33 طرح در حال توسعه است.
http://farhangesadid.ir/fa/news/413/پیشرفت-صنعت-پتروشیمی-نسبت-به-قبل-از-انقلاب-24-برابر-شده-است-بیش-از-37-برابر-دوران-پهلوی-محصولات-پتروشیمی-ایران-صادر-میشود
پیشرفتهای فضایی کشور مدیون تدابیر رهبر انقلاب است/ بعد از انقلاب در ساخت ماهواره و ماهوارهبر کاملا به خودکفایی رسیدهایم/ ماهواره امید موجب ورود ایران به باشگاه فضایی شد
بلندی گفت: بحث فضایی در کشور به حدود دهه 70 بر می گردد و با تدبیری که از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفت این امر در سال 1376 در دستور کار یکی از نهادهای نظامی کشور قرار گرفت.
حسین بلندی، عضو سابق شورای عالی فضایی کشور صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: صنعت فضایی، صنعتی پیشران است که اگر کشوری از آن برخوردار باشد شاهد سرریز آن در دیگر صنایع نیز خواهد بود، یعنی صنعت فضایی باعث پیشرفت دیگر صنایع نیز خواهد شد.
وی بیان کرد: بحث فضایی در کشور به حدود دهه 70 بر می گردد و با تدبیری که از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفت این امر در سال 1376 در دستور کار یکی از نهادهای نظامی کشور قرار گرفت.
بلندی تصریح کرد: مرحوم مهندس غفاریان، مدیر عامل اسبق صاایران با دعوت چندین استاد دانشگاه این کار را شروع کرد و این فعالیت ها منجر شد تا اولین ماهواره را به نام امید به فضا بفرستیم.
وی خاطرنشان کرد: در بحث فضایی سه نوع سامانه وجود دارد که شامل ماهواره، سامانه حامل یا پرتابگر و ارتباط با زمین است که در این بحث کاملا خودکفا هستیم.
عضو سابق شورای عالی فضای مجازی گفت: با اینکه ماهواره امید، ماهواره ای کوچک و مخابراتی بود اما موجب ورود ایران به باشگاه فضایی شد و منجر به تحولات عظیمی در این زمینه شد؛ با موفقیت این طرح، صنایع دفاع ساخت ماهواره های بهتر را دستور کار قرار داد و مقرر شد دانشگاه های امیرکبیر، صنعتی شریف و علم و صنعت اقدام به ساخت ماهواره کنند، در نهایت ساخت یک ماهواره 80 کیلوگرمی در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در بحث ساخت ماهواره 50 کیلوگرمی نوید علم و صنعت مقرر شد تا از ظرفیت یک مشاور خارجی استفاده کنیم اما با وجود قول هایی که داده شد حتی حاضر نشدند تا طراحی این ماهواره را چک کنند.
بلندی بیان کرد: امروز در ساخت ماهواره و ماهوارهبر کاملا به خودکفایی رسیدهایم و نیازمان در این حوزه را با استفاده از ظرفیت داخلی برطرف می کنیم، امروز به نقطه ای رسیدیم که ماهواره بر سیمرغ را ساختیم، این ماهواره بر می تواند محموله ای 200 کیلوگرمی را در فاصله 500 کیلومتری از زمین به فضا بفرستد که عمر این ماهواره در این مدار 2.5 سال است.
وی تصریح کرد: در افق 1404 تمام امور سنجشی، ناوبری و مخابراتی کشور با توان داخلی انجام خواهد شد، در حدود 20 سال به مرحلهای رسیدیم که جوانان کشور به پیشرفته ترین فناوریهای فضایی دست یافتند.
عضور سابق شورای فضای مجازی با اشاره به کارکردهای متنوع صنعت فضایی متذکر شد: در دنیا از تصاویر ماهواره ای در بحث آب ، پتروشیمی، مدیریت بحران و ... استفاده می شود که اقتصادی چندصد میلیاردی را محقق کرده است، البته ایران در کمتر از چهار سال به اندازه 20 سال پیشرفت کرده است.
http://farhangesadid.ir/fa/news/415/پیشرفتهای-فضایی-کشور-مدیون-تدابیر-رهبر-انقلاب-است-بعد-از-انقلاب-در-ساخت-ماهواره-و-ماهوارهبر-کاملا-به-خودکفایی-رسیدهایم-ماهواره-امید-موجب-ورود-ایران-به-باشگاه-فضایی-شد
بعد از انقلاب، صادرکننده برخی تولیدات صنعتی به اروپا شدیم
حسن پور گفت: امروز بیش از 17 میلیون گندله و 7 میلیون آهن اسفنجی در سیرجان تولید می شود و صادرکننده آهن اسنفجی به اروپا شده ایم و بزرگترین کارخانه های کنسانتره بومی سازی شده است.
به گزارش فرهنگ سدید، شهباز حسن پور نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: با اینکه بزرگترین معادن سنگ آهن درسیرجان وجود داشت اما به خاطر اینکه اقدام به خام فروشی می کردیم منافع زیادی عاید مردم این منظقه نمی شد و ارزش افزوده خاصی در این زمینه صورت نمی گرفت.
وی بیان کرد: امروز بیش از 17 میلیون گندله و 7 میلیون آهن اسفنجی در سیرجان تولید می شود و صادرکننده آهن اسنفجی به اروپا شده ایم و بزرگترین کارخانه های کنسانتره بومی سازی شده است.
حسن پور با بیان اینکه مدیران و مسوولان سیرجان مجری طرح عظیم انتقال آب خلیج فارس به فلات ایران هستند، تصریح کرد: این طرح 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با استفاده از ظرفیت 8 هزار نیروی فعال تا پایان سال 98 آب خلیج فارس به قلب کشور می رسد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تغییر کشت خاطرنشان کرد: از کاشت هندوانه و چغندر قند به کاشت گیاهان دارویی رسیدیم که با وجود یک پنجم مصرف آب اما سوددهی 10 برابری برای کشاورزان داشت.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس با اشاره به استفاده از انرژی های نو و خورشیدی گفت: برای تولید یک هزار مگاوات برق خورشیدی برنامه ریزی کردیم و در این زمینه کار شده است؛ همچنین در سفر رئیس جمهور به این منطقه نیز دو نیروگاه 500 مگاواتی افتاح شد.
وی در پایان متذکر شد: برای پروژه های فضایی، 8 هزار هکتار زمین در نظر گرفته است و بیشترین آمایش سرزمینی را در این منطقه اجرایی کردیم.
http://farhangesadid.ir/fa/news/417/بعد-از-انقلاب-صادرکننده-برخی-تولیدات-صنعتی-به-اروپا-شدیم
صنعت مس ایران با انقلاب اسلامی متولد شد/ اکنون در صنعت مس هیچ تجهیزاتی وارد کشور نمیشود/نخستین شمش مس ایرانی همزمان با فتح خرمشهر تولید شد
عالی گفت: با همت و خودباوری که بین فعالان این حوزه ایجاد شد، نخستین شمش ایرانی مس همزمان با خبر آزادسازی خرمشهر در صنایع مس سرچشمه تولید شد.
به گزارش فرهنگ سدید، محمدباقر عالی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنابع مس ایران صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: صنعت مس در ایران دقیقا همراه با انقلاب اسلامی متولد شده است و قبل از آن چیزی به این عنوان نداشتیم و تنها کارهای مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته بود اما هیچ اقدام عملی نداشتیم.
وی بیان کرد: با همت و خودباوری که بین فعالان این حوزه ایجاد شد، نخستین شمش ایرانی مس همزمان با خبر آزادسازی خرمشهر در صنایع مس سرچشمه تولید شد.
عالی با بیان اینکه سال 63 نخستین برهه از صنعت مس ایران تعریف می شود، تصریح کرد: امروز توان طراحی، مهندسی و اجرا در تمام زنجیره تولید مس در ایران وجود دارد و بومی شده است؛ به طور مثال در حال حاضر یکی از فعالان بخش خصوصی در سمنان در بحث تغلیظ تمام زنجیره تولید را اجرایی کرده است.
وی با بیان اینکه به جز تجهیزاتی که تولید داخلی آنها صرفه اقتصادی ندارند، هیچ تجهیزاتی در صنعت مس وارد کشور نمی شود، خاطرنشان کرد: توانسته ایم در این حوزه به خودکفایی کاملی برسیم که مرهون انقلاب اسلامی است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنابع مس ایران گفت: بر اساس آمارها، کشورهایی که دارای سرآمد بالای درآمد هستند در مصرف مس نیز سرانه بالایی دارند، پس می توان نتیجه گرفت که هرچقدر صنایع بزرگ مانند مس را گسترش دهیم باعث پیشرفت و رفاه کشور می شود.
وی با بیان اینکه ذخایر مس ایران 720 میلیون تن است، اظهار کرد: از 5 درصد فعال بخش مس کشور 3.1 درصد در اختیار شرکت ملی مس و 1.9 درصد در اختیار بخش خصوصی است، در شرکت ملی مس به دنبال افزایش ارزش افزوده هستیم اما در بخش خصوصی به خاطر هزینه های بالا اقدام زیادی در امر ارزش افزوده صورت نمی گیرد، بنابراین به دنبال افزایش ارزش افزوده در معادن کوچک هستیم.
عالی بیان کرد: سهم ایران از 28 میلیون تن محصول مسی که به صورت کاتد تولید می شود 1.1 است که با اقدامات انجام شده سهم ایران در سال 1400 به 3 درصد خواهد رسید.
وی با اشاره به برنامه برای سرمایه گذاری 18 هزار میلیارد تومانی در حوزه صنعت مس متذکر شد: با وجود تمام مشکلات به دنبال ارتقای جایگاه این صنعت هستیم.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنابع مس ایران در ادامه با اشاره به جایگاه بهره وری ایران از تکنولوژی در صنعت مس گفت: در حال حاضر هیچ فاصله معنا داری با دنیا نداریم و در جهت بهره برداری از خطوط تولید از تکنولوژی کاملا به روز استفاده می کنیم.
عالی در ادامه با بیان دستاورد های بومی سازی صنعت مس، گفت: 90 درصد قطعات مکانیکی، 95 درصد آجر و سیمان نسوز، 70 درصد قطعات برقی و 60 درصد ابزار دقیق صنعت مس را به صورت بومی و به کمک بخش خصوصی در کشور تولید می کنیم.
این کارشناس حوزه صنعت درباره بخش معدن نیز گفت: معدن، حدود پنج درصد از اقتصاد کشور را تشکیل می دهد و 22 درصد از پتانسیل صادرات کشور در اختیار این بخش است؛ سهم مس در این بخش یک دردصد و صادرات آن 2.7 درصد از 22 درصد است.
وی افزود: درصورتی که میعانات گازی کشور به صنعت مس تزریق شود می توان ظرفیت صادرات را به حدود 4.7 درصد رساند.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنابع مس ایران با اشاره به درآمد حاصل از صنعت مس گفت: فروش مس در سال گذشته 9 هزار میلیارد تومان بوده و 1.4 میلیارد دلار صادرات داشته ایم.
http://farhangesadid.ir/fa/news/416/صنعت-مس-ایران-با-انقلاب-اسلامی-متولد-شد-اکنون-در-صنعت-مس-هیچ-تجهیزاتی-وارد-کشور-نمیشودنخستین-شمش-مس-ایرانی-همزمان-با-فتح-خرمشهر-تولید-شد
پیشرفتهای صنعتی انقلاب نسبت به قبل، بینهایت است
عرفانیان گفت: در جهان از صنعت برای اعتلای فرهنگ استفاده می کند اما فولاد علاوه بر اینکه باعث اعتلای فرهنگ می شود صنعتی صنعت ساز نیز هست.
به گزارش فرهنگ سدید، محمدحسین عرفانیان، عضو هیأت مدیره فولاد خوزستان صبح امروز در یازدهمین شنبه انقلاب با محوریت دستاوردهای حوزه صنعت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایینژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: امروز در حوزه صنعت نسبت به آنچه قبل از انقلاب بودیم بی نهایت هستیم اما نسبت به چیزی که باید باشیم صفر هستیم و باید بازهم پیشرفت کنیم.
وی بیان کرد: در جهان از صنعت برای اعتلای فرهنگ استفاده می کند اما فولاد علاوه بر اینکه باعث اعتلای فرهنگ می شود صنعتی صنعت ساز نیز هست.
عرفانیان تصریح کرد: صنعت فولاد ابزاری برای رشد پایدار است؛ چین و هند با این صنعت به رشد 9 درصدی اقتصاد رسیدهاند، در چین سالانه 25 میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد اضافه می شود که این امر موجب ایجاد زیرساخت ها و رشد دیگر صنایع می شود.
وی خاطرنشان کرد: باید از همه نیروها استفاده کرده و ظرفیت آنها برای رشد و گسترش کشور بهره ببریم که این امر منجر به اعتلای کشور خواهد شد.
http://farhangesadid.ir/fa/news/418/پیشرفتهای-صنعتی-انقلاب-نسبت-به-قبل-بینهایت-است