قلعه گنج ، الگوی برنامه ریزی وطراحی پیشرفت و آبادانی
قلعه گنج
الگوی برنامه ریزی وطراحی پیشرفت و آبادانی
بمیاد مستضعفان انقلاب اسلامی
اقتصاد مقاومتی - خودکفایی
هتل کپری قلعه گنج کرمان
اولین هتل کپری ایران در منطقه قلعهگنج جنوب استان کرمان با توجه به ساختار فرهنگی و با بهره گیری از الگوهای معماری منطقه طراحی شده است که برگرفته از فضاهای اقامتی بومی منطقه است. هتل با استفاده از مصالح کپر به ظرفیت ۶۰ نفر در ۳۱ کپر شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان قرار دارد.
هتل چهار ستاره کپری قلعه گنج به صورت خانه هایی روستایی نماد کپر را از فقر به ثروت تغییر داده است. هتل کپری در منطقه به علت معماری خاص آن به هتل توپ نیز معروف است. این هتل کپری لوکس در سال 1394 شروع به ساخت کرده و در فروردین سال 1395 به بهره برداری رسید و آماده پذیرایی از مهمانان، گردشگران و توریست ها می باشد. هتل کپری دارای 5 راهرو سنتی است که هر راهرو دارای 6 باب اتاق کپری می باشد. هتل سنتی کپری قلعه گنج کرمان یکی از زیرمجموعههای گروه هتلهای پارسیان است و یکی از اقامتگاههای زیبا و دیدنی این شهر کویری کشور است که طراحی و امکانات آن به صورت سنتی است.
رستوران هتل به صورت کپری با انواع غذاهای سنتی و غذاهای خاص منطقه با ظرفیت 50 نفر دایر است. آفرود در شنزارهای کویری، شتر سواری، پذیرایی شام در کویر و میوه فصل، موزیک و رقص محلی، بازی محلی رامازا، مشاهده منظره زیبای منطقه از بالای تخت ورزال که منظره ای منحصر به فرد از جنگل، کویر و تپه های شنی می باشد به همراه چاه های موتور آب کشاورزی از امتیازات این هتل هستند .
به گزارش پایگاه خبری ایرانیان موفق، اولین هتل کپری ایران در منطقه قلعهگنج جنوب استان کرمان با توجه به ساختار فرهنگی و با بهرهگیری از الگوهای معماری منطقه طراحی شده است که برگرفته از فضاهای اقامتی بومی منطقه می باشد و بنیاد مستضعفان در این شهرستان که پایلوت اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده، اقدام به ساخت هتل کپری کرده است.
طبق گفته جهانشاهی مدیرکل میراث فرهنگی و استان کرمان ۳۱ کپر با ظرفیت ۶۰ نفر اقامت در مساحت یک هکتاری ساخته شده است که مانند هتل دارای پذیرش، اتاق، سرویسهای مجزا با طراحی محلی و بومی است و فضاهای اقامتی منطقه قلعهگنج از متریال و مصالح چوب ساخته شده و از پوشش گیاهی منطقه به خصوص تنه درخت خرما در آن استفاده میشود که کپر نام دارد.
معماری-ایرانی هتل چهارستاره قلعه گنج کرمان، نماد کپر را از فقر به ثروت تغییر داد!
ایده ساخت هتل کپری قلعه گنج پس از انتخاب این شهرستان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی از سوی مهندس رزم حسینی، استاندار کرمان مطرح و توسط بنیاد مستضعفان عملیات احداث ان اغاز گردید.
هتل کپری قلعه گنج دارای پنج راهرو سنتی که هر راهرو دارای 6 باب اتاق کپری می باشد. اتاقهای اولین هتل کپری ایران و جهان براساس الگوهای معماری و ساختار فرهنگی منطقه به شکل کپرطراحی شده وبه نوعی برگرفته از فضاهای اقامتی بومی ان خطه است.
در گذشته کپر نماد فقر و زاغه نشین بوده، هتل چهار ستاره کپری قلعه گنج به صورت خانه هایی روستایی نماد کپر را از فقر به ثروت تغییر داد. هتل کپری در منطقه به علت معماری خاص آن به هتل توپ نیز معروف می باشد.
مدیر هتل کپری قلعه گنج درباره استقبال گردشگران داخلی و خارجی از این نوع هتلها گفت: خوشبختانه حضور گردشگران در هتل کپری قلعه گنج از اقصی نقاط ایران و جهان مناسب بوده است و بیشتر گردشگران خارجی این هتل را گردشگران اروپایی و عربی تشکیل می دهند و هر روزه نیز میزبان میهمانانی از استانهای جنوبی ایران می باشیم.
خارج کردن منطقه"قلعه گنج"ازمحرومیت، باهمت بنیاد علوی
در راستای نیل به توسعه پایدار و توان افزایی جوامع محلی در طرح آبادانی، بنیاد علوی موفق به برداشتن یک قدم محکم شده است.
- شعار بنیاد علوی: کار با مردم، برای مردم، توانمندسازی و ایجاد معیشت
- هدف کلی طرح های مطالعاتی بنیاد علوی، بر محور فقر و محرومیت زدایی استوار است.
- احداث 13 مدرسه در منطقه قلعه گنج از سوی بنیاد علوی
- کاهش معضلات اجتماعی منطقه از زمان آغاز پروژه قلعه گنج در پی اجرای پروژه آبادانی این منطقه
پژوهش خبری صدا وسیما:در کنار توسعه فعالیت های محرومیت زدایی و کمک به محرومین، به منظور انجام کار میدانی و تهیه یک الگو، پس از انجام بررسی های لازم، منطقه قلعه گنج در استان محروم کرمان به عنوان نخستین منطقه انتخاب و عملیاتی اجرایی در جهت آبادانی و پیشرفت آن منطقه با مطالعه و تهیه الگوی همزمان در آن، از سوی بنیاد علوی، با شعار:
کار با مردم، برای مردم،توانمندسازی و ایجاد معیشت
آغاز گردید. گزارش حاضر از گزارش طرح های بنیاد علوی استخراج شده است.
انعقاد تفاهم نامه همکاری طرح آبادانی و پیشرفت در منطقه قلعه گنج
به منظور تحقق اهداف توسعه منطقه و ارتقاء بهرهوری عوامل تولید در سطوح منطقه قلعهگنج، تفاهم نامهای فیمابین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و استانداری کرمان با موضوع «سرمایه گذاری و مشارکت اقتصادی، زیرساخت، فرهنگی، درمانی و ورزشی توسط بنیاد با حمایت استانداری و هماهنگی دستگاههای اجرایی ذیربط در منطقه قلعه گنج در راستای تحقق اهداف منعقد، به تایید وزرای محترم کشور، جهاد کشاورزی، نیرو و صنعت، معدن و تجارت رسید.
گام های برداشته شده از سوی گروه های مجری، برای انجام پروژه:
گزارش پیشرفت کار کماکان، به صورت ادواری به بنیاد علوی ارائه می گردد و تایید روند اجرایی از طریق بررسی گزارش ها و بازدیدهای دورهای از صندوق های خرد اعتباری خواهد بود.
شرکت ها و هلدینگهای فعال بنیاد در منطقه و اقدامات انجام شده توسط ایشان در قلعه گنج
هدف کلی طرح های مطالعاتی بر محور فقر و محرومیت زدایی استوار است ولی هدف اختصاصی آن یکپارچه سازی و هم افزایی اقدامات در دست اجرا در شهرستان قلعه گنج و تضمین سازگاری این اقدامات با رویکرد اقتصاد مقاومتی و معیشت پایدار و همچنین تبیین استراتژی و برنامه اقدامات آینده (نقشه راه آینده) در این شهرستان براساس این رویکردهاست.
مهم ترین پروژه های بنیاد علوی در قلعه گنج
-احیاء منابع طبیعی و کنترل کانون های بحرانی فرسایش بادی در شهرستان قلعه گنج
-احداث مجتمع دامپروری (پرورش بُز شیری)
-احداث هتل کپری قلعه گنج
-احداث کارخانه تولید رب و کنسانتره گوجه فرنگی
-احداث کارخانه انواع آبمیوه و روغنکشی از کنجد
-احداث سایر کارخانه های صنایع تبدیلی
-احداث سردخانه محصولات کشاورزی
-توسعه محصولات کشاورزی با رویکرد بسیج مردمی
-احیاء و بهره برداری از معادنِ منطقه قلعه گنج
-تامین آب شهرک صنعتی
-احداث و تجهیز مجتمع اداری در منطقه قلعه گنج و احداث بلوار دسترسی به بیمارستان و مجتمع اداری
-ارائه تسهیلات بانکی اشتغالزایی
-توسعه حمل و نقل بار و مسافر در روستاها و مناطق توسعه یافته
-کمک به تجهیز بیمارستان و ساخت سه واحد مسکونی خانه پزشک در قلعه گنج
-طرح ارتقاء سلامت مادران باردار و شیرده
-طرح توسعه مدارس و ارتقاء سطح علمی
-احداث مسجد
-برگزارش دوره های آموزش و ترویج فرش دستبافت
-تامین تجهیزات جهت ترویج بافت فرش
-اثرات اجتماعی اجرای پروژه توانمندسازی قلعه گنج و ...
پروژه های توسعه مداری بهره برداری شده در طرح توسعه مدارس
ارائه تسهیلات بانکی اشتغالزایی
اعطاء تسهیلات طرح های اشغالزایی براساس تفاهم نامه فیمابین بنیاد علوی، استانداری ها، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و بانک سینا که در آن به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط در صورت دارا بودن طرح های توجیه دار و اشتغالزا در سطح استان مربوطه تا سقف 200 میلیارد ریال در هر استان و تا 20 میلیارد ریال برای هر متقاضی پرداخت صورت می گیرد. برای شهرستان قلعه گنج تفاهم نامه مستقلی در کنار سایر استانها در این حوزه منعقد گردیده است.
به منظور ایجاد جاذبه برای جلب مشارکت مردم در منطقه قلعه گنج، بنیاد مستضعفین انقلاب اسلامی مشوق هایی از جمله پرداخت ده درصد از سود تسهیلات بانکی به نفع تولیدکننده را کارسازی نموده است.
وضع اعطاء تسهیلات طرح های اشتغالزایی به منطقه قلعه گنج توسط بانک سینا
اثرات اجتماعی اجرای پروژه توانمندسازی قلعه گنج
کاهش معضلات اجتماعی منطقه از زمان آغاز پروژه قلعه گنج
در راستای نیل به توسعه پایدار و توان افزایی جوامع محلی در طرح آبادانی، بنیاد علوی موفق به برداشتن یک قدم محکم شده است.کمک به رفع محرومیت و توانمندسازی اقتصادی و فرهنگی در منطقه قلعه گنج، در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار میرود. استفاده از پتانسیل بخش خصوصی، تکیه بر قابلیت های بومی، افزایش بازدهی عوامل تولید و توسعه صادرات و ... از اهداف این دست آبادانی های منطقه ای به شمار می رود.
قلعهگنج
(تغییرمسیر از قلعه گنج)
کشور ایران
استان کرمان
شهرستان قلعهگنج
بخش مرکزی
نام(های) دیگر کلات گنج کله گنج
سال شهرشدن ۱۳۸۴[۱]
مردم
جمعیت شهر: ۱۵٬۹۹۷
رشد جمعیت ۱/۲۶ درصد
تراکم جمعیت ۳۴۲ نفر بر کیلومتر مربع
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۴۰۹ متر
میانگین دمای سالانه
بیشینه: +۳۳/۸ درجه
کمینه: +۱۵/۵ درجه[۲]
میانگین بارش سالانه ۱۶۶ میلیمتر
روزهای یخبندان سالانه ۸ روز
رهآورد گندم، ذرت، صیفی جات، مرکبات، خرما
وبگاه شهرداری قلعهگنج
شناسهٔ ملی خودرو ایران ق۶۵
به قلعه گنج خوش یهتیقلعهگنج بر ایران واقع شدهاست
۲۷٫۵۱۶°شمالی ۵۷٫۸۶۶°شرقیمختصات: ۲۷٫۵۱۶°شمالی ۵۷٫۸۶۶°شرقی
قلعهگنج شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران. این شهر مرکز شهرستان قلعهگنج این استان است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۵، برابر با ۱۵٬۹۹۷ نفر بودهاست.[۴]
تاریخچه
کنکاو یین تاریخ و قدمت این شهر کاری ست بس دشوار و شگرف. تاریخ آن به قبل از اسلام و میلاد مسیح میرسد که در حال حاضر در جای جای تاریخ شواهدی از اقوام ساکن در این شهرستان بدست میآید، آثار بدست آمده از تمدن این منطقه نشانگر قدمت بیش از ۵۰۰۰ سال را نشان میدهد. این شهرستان را میتوان از نظر تاریخی جزء نواحی غربی کران دانست و علاوه بر این از قرون قدیم تا امروز قلعه گنج جزء برکات رودبار محسوب میشود، از آنجایی که ساکنان این شهرستان کوچ و قفص هستند در بسیاری از کتاب تاریخی این شهرستان به خیال قفص معروف بودهاست.[۵] همچنین غالب جمعیتی که هم اکنون در ناحیه زندگی میکنند فارس، بلوچ، عرب، بختیاری و پرتغالی هستند.
وجه تسمیه
از آنجایی که قلعه گنج در گذشته به کلات گنج معروف بوده و بعضی از طوایف این منطقه به کلات گنجی معروف هستند، میتوان چنین پنداشت که مردمان این نواحی در گذشته صاحب قناتها، گنجها، نعمتها و آبادانیهای فراوان بودهاند؛ بنابراین همانطور که از اسمش پیداست سرزمین حاصل خیزی و پردرآمدی است و در آن کشت انواع محصولات گرمسیری متداول است.[۶]
مساحت
مساحت شهرستان ۱۴۲۰۰ کیلومتر مربع معادل ۳/۳ درصد از کل مساحت استان میباشد و فاصله تا مرکز استان ۴۲۰ کیلومتر میباشد.
شهرستان قلعهگنج دارای ۲ بخش مرکزی و چاه دادخدا و ۵ دهستان به نامان دهستان رمشک، دهستان مارز، دهستان چاه دادخدا، دهستان قلعه گنج و دهستان سرخ قلعه میباشد.[۶]
جمعیت
بر اساس سرشماری عمومی سال ۱۳۹۵ جمعیت بخش مرکزی قلعه گنج ۵۰٬۹۵۵ نفر میباشد، که ۱۵۹۹۷ نفر آن در شهرقلعه گنج ساکن میباشند.[۴]
موقعیت جغرافیایی
شهرستان قلعه گنج بین ۳۲ º۲۷ درجه عرضی و ۵۴ º۵۷ و ۵۰ º۵۷ درجه طول جغرافیایی قرار گرفتهاست.[۷]
اقلیم و شرایط آب و هوایی
این منطقه دارای آب و هوای نیمه مرطوب و اقلیم بیابانی میباشد و در سالهای اخیر به علت کاهش بارندگی شاهد خشکسالی بودهاست. بارندگیهای این منطقه عموماً تحت تأثیر دو تودهٔ پرفشار و کم فشار است که همه ساله در تابستان از سوی اقیانوس هند (بارانهای موسمی) و در زمستان از سوی دریای مدیترانه اند که بعضاً سیل آسا خواهند بود. میانگین ارتفاع شهرقلعه گنج از سطح دریا ۴۵۰ متر است. حداکثر دما در تابستان ۵۲ و حداقل دما در زمستان ۲ درجه میباشد.[۷]
رودخانهها
هلیل رود از کوهستان هزار و ارتفاعات جبالبارز سرچشمه میگیرد و به هامون جازموریان میریزد.
رودخانه پاسبین از کوههای ده در و اسلامآباد سرچشمه میگیرد و به هامون جازموریان میریزد.
رودخانه سورگاه که از از کوههای درباغ سرچشمه و به هامون جازموریان میریزد.
رودخانه رمشک که از ارتفاعات رمشک سرچشمه میگیرد.
هیچگونه رودخانه دایمی در این شهرستان وجود ندارد و همه فصلی میباشند.[۷]
ارتفاعات و ناهمواریها
ارتفاعات دستجرد با ارتفاع ۱۴۰۰ متر در ۱۰ کیلومتری غرب شهرستان.
ارتفاعات کشیت با ارتفاع ۱۰۰۰ متر در ۱۵ کیلومتری غرب شهرستان.
ارتفاعات بشاگرد با ارتفاع ۲۱۰۰ متری در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهرستان.
ارتفاعات پایی میخ با ارتفاع ۶۰۰ متری در ۱۴ کیلومتری جنوب شرق شهرستان.[۷]
مناطق جنگلی و مراتع پست
مناطق جنگلی به طول ۲۵۰ کیلومتری در شمال شرقی قلعه گنج از روستای آهوان شروع و تا جلگه چاه هاشم، دلگان، رودبار و جازموریان منتهی میشود.[۷]
وضعیت اجتماعی
از نظر اجتماعی مردم شهرستان مردمی خونگرم، اجتماعی، دارای آداب معاشرت در سطح مطلوب هستند، و زنان عمدتاً دارای پوشش بندری و بلوچی هستند.[۵]
زبان
در تقسیمبندی گویشهای مختلف این شهر باید اینطور گفت که؛ مردم به زبان فارسی، زبان بلوچی و گویش محلی خود صحبت میکنند که این گویش محلی نسبت به سایر شهرهای همجوار خود تفاوت اندکی را دارا است. گویش محلی این شهر تلفیقی از زبانهای پارسی، بلوچی و گویشهای بندری و بختیاری است.[۸]
مذهب
تشیع، بیشتر مردم این ناحیه از این مذهب هستند و اقلیت را اهل تسنن و زرتشتیها تشکیل میدهند.
با اینکه ۱۴۰۰ سال از ورود اسلام به ایران میگذرد، اما هنوز هم در برخی از رسوم مردم قلعه گنج، آداب باستانی زرتشتی دیده میشود.
اقتصاد
به علت نبود هیچگونه معادن و کارخانجات و مراکز مهم اقتصادی در این شهرستان عمده مردم به کشاورزی و دامداری مشغول میباشند.
درآمد اکثر مردم به کشت محصولات سالانه اختصاص دارد و محصولات عمده زراعی شهرستان را گندم، ذرت، هندوانه، گوجه فرنگی، خیار و مرکبات نظیر خرما و پرتقال تشکیل میدهد.[۹]
برنامههای توسعهٔ شهری
منطقه ویژه اقتصادی
پیش از ارائه پیشنهاد استاندار کرمان مبنی بر راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی قلعه گنج، مهندس اکبر ترکان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد ویژه اقتصادی با کلیات پیشنهاد علی رضا رزم حسینی موافقت کرد، و این پیشنهاد را برای انجام مطالعات جامع به محمد سعیدی کیا معاون هماهنگی امور مناطق ارجاع داد. این منطقه از استان دارای ظرفیتهای فراوانی در زمینه معادن تیتانیوم و سنگهای ساختمانی میباشد؛ که پیشنهاد شدهاست به منظور فراوری این محصولات و راهاندازی صنایع جنبی منطقه ویژه اقتصادی قلعه گنج راهاندازی شود.[۱۰]
شهر نمونه اقتصاد مقاومتی
در تاریخ ۲۶ فروردین ماه سال ۹۴، محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان کشور در جمع مردم قلعه گنج گفت:
«به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تعیین شهر الگوی اقتصاد مقاومتی ملی، شهرستان قلعهگنج برای این طرح انتخاب شدهاست و طرح توسعه و آبادانی ملی شهرستان قلعه گنج به تصویب هیئت امنای بنیاد رسیده و قرار شد هر ماه گزارش کار داشته باشیم.»[۱۱]
هتل و مراکز اقامتی
اولین هتل کپری ایران
اولین هتل کپری ایران در این شهر با توجه به ساختار فرهنگی و با بهرهگیری از الگوهای معماری منطقه طراحی شدهاست که برگرفته از فضاهای اقامتی بومی آنجاست. فضاهای اقامتی منطقه قلعهگنج از متریال و مصالح چوب ساخته شده و از پوشش گیاهی منطقه به خصوص تنه درخت خرما در آن استفاده میشود که کپر نام دارد. بنیاد مستضعفان با سرمایهگذاری بیش از ۲ میلیارد تومان در این شهرستان که پایلوت اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده، اقدام به ساخت هتل کپری کردهاست.[۱۲]
منابع
«بانک اطلاعات تقسیمات کشوری». وبگاه رسمی وزارت کشور ایران. بازبینیشده در آبان ۱۳۸۹.
«Climate: Qaleh Ganj». Climate Data.
«نتایج نهایی انتخابات مجلس در کرمان». ایسنا، یکشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۴–۱۲:۴۳.
«نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵». مرکز آمار ایران، ۲۳ اسفند ۱۳۹۵.
«تاریخ قلعه گنج». خبرگزاری سرنا قلعه گنج.
«وجه تسمیه قلعه گنج». شرکت توزیع نیروی جنوب کرمان.
«معرفی جاذبههای گردشگری ایران». سیری در ایران.
زبان بشاکردی
««قلعه گنج آینده» نگاه واقع بینانه میخواهد». وب سایت خبری مکران. بازبینیشده در ۶ دی ۱۳۹۴.
«موافقت با کلیات پیشنهاد تأسیس منطقه ویژه اقتصادی قلعه گنج». استانداری کرمان. بازبینیشده در ۶ دی ۱۳۹۴.
«قلعه گنج الگوی شهر اقتصاد مقاومتی». خبرگزاری صدا و سیما. بازبینیشده در ۶ دی ۱۳۹۴.
«احداث اولین هتلهای کپری ایران/ اقامتگاهی متفاوت برای گردشگران». خبرگزاری مهر. بازبینیشده در ۶ دی ۱۳۹۴.
همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و بنیاد علوی در طراحی مبلمان شهری
قرارداد همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (معاونت برنامه ریزی و امور اقتصاد دانشبنیان با دانشکده هنر و معماری) و بنیاد علوی درباره مناسبسازی فضای سبز و مبلمان شهری با محوریت «شهر قلعه گنج» به عنوان نماد اقتصاد مقاومتی، منعقد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان واحد تهران جنوب گفت: «شهر قلعه گنج، بهعنوان مرکز قلعه گنج و در جنوب استان کرمان قرار دارد. این شهر در جنوب کهنوج و در حدود 200 کیلومتری شمال شرق بندرعباس قرار گرفته است. جمعیت این شهر اکنون حدود 13000 نفر بوده و اشتغال غالب مردم منطقه کشاورزی و دامداری است.»
دکتر رضا فضائلی اظهار کرد: «در پی دستور مقام معظم رهبری درباره تعیین شهر الگوی اقتصاد مقاومتی، در سال 1394 شهر قلعه گنج به عنوان شهر نمونه برای پیادهسازی الگوی اقتصاد مقاومتی تعیین و بنیاد علوی به عنوان مرجع پیگیری این امر تعیین شد. بر این اساس دو بخش عمده و اساسی در فرآیند تبدیل این شهر به شهر الگو تعیین شده است. اول فعالسازی پتانسیلهای اقتصادی موجود در منطقه و شهرستان قلعه گنج از جمله پتانسیلهای کشاورزی، معدنی و گردشگری و دیگری ارتقای سطح کیفیت زندگی ساکنان منطقه.»
وی خاطرنشان کرد: «در این راستا بنیاد علوی با علم به توانایی محیطهای دانشگاهی در راستای انجام مطالعات و ارائه طرحهای مختلف از یکسو و تعهد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعامل با بخشهای حرفه ای، قراردادی فی ما بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (معاونت برنامه ریزی و امور اقتصاد دانشبنیان با دانشکده هنر و معماری) و بنیاد علوی درباره مناسبسازی، فضای سبز و مبلمان شهری محور اصلی شهر قلعه گنج به عنوان نماد اقتصاد مقاومتی، منعقد شده است.»
به گفته فضائلی کلیات آن شامل طراحی محور اصلی از حیث کفسازی محور، دفع آبهای سطحی، پوشش گیاهی و طراحی مبلمان شهری متناسب است. سیاستهای مد نظر کارفرما و تیم مطالعاتی در این مطالعات نیز شامل توجه به اقلیم، محیط بومی و طبیعی، استفاده از مصالح بومی، توجه به اقتصادی بودن طرح و قابلیت اجرا در منطقه و توجه به ویژگیهای اجتماعی ساکنان خواهد بود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان واحد تهران جنوب ادامه داد: «در راستای این قرارداد مراحل مطالعات پایه و فاز یک این پروژه در حال انجام بوده و تیم مطالعاتی با توجه به انجام مطالعات گسترده و خواست کارفرما تاکنون چندین طرح مطالعاتی (پروپوزال) دیگر را با محوریت بهبود فضای کسب و کار، توسعه گردشگری و ارتقای کیفیتهای محیطی ارائه داده است.»
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به سرمایه و منابع انسانی متخصص عظیم موجود در بدنه علمی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و وجود تخصصهای مختلف در این واحد آمادگی برای مشارکت در انواع پروژههای عمرانی، شهری، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی وجود دارد و امید است با توجه به تواناییهای مختلف موجود در بدنه علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به طور عام و واحد تهران جنوب بهطور خاص بتوان پروژههای مختلفی را در راستای اعتلای علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی میهن تعریف کرده و با بهترین کیفیت به انجام رساند.»
منطقه کم برخوردار "قلعهگنج "در جنوب استان کرمان با تلاش مردم منطقه و همت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در حال توسعه اقتصادی است تا طبق فرامین مقام معظم رهبری به عنوان منطقه آزمایشی محرومیتزدایی با محور اقتصاد مقاومتی توسعه یابد و سپس این طرح توسعه به تمام مناطق کم برخوردار کشور تعمیم پیدا کند.
طبق دستورهای مقام معظم رهبری به رییس بنیاد مستضعفان مهندس سعیدی کیا مبنی بر اینکه منطقهای محروم در کشور انتخاب، ساخته و رفع محرومیت شود قرار است این الگوی محرومیتزدایی در صورت موفقیت، در سایر مناطق محروم کشور تعمیم یابد، مقرر شد بنیاد مستضعفان یکی از محرومترین نقاط کشور به نام قلعهگنج را به عنوان طرح نمونه اقتصاد مقاومتی در محرومیتزدایی انتخاب کند، جایی که در محرومیت درآنجا در اوج شاخص های انسانی قرار دارد
مقرر شده است بدون صدور قوانین حمایتی مانند مناطق آزاد با مناطق ویزه اقتصادی توانمندسازی این منطقه با ایجاد معیشت پایدار به نحوی انجام شود که مردم منطقه خود بتوانند روی پای خود بایستند و نیازی به کمکها و حمایت های مستقیم و مالی دولتی و نهاد های حمایتی نداشته باشند.
منطقه قلعهگنج شناختهشدهترین منطقه محروم در جنوب استان کرمان است که در محل تلاقی 3 استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان قرار دارد. جمعیت این شهرستان حدود 76 هزار نفر است که 83 درصد جمعیت آن روستایی و 17 درصد شهری است.
در الگویی که در راستای محرومیتزدایی و توسعه اقتصادی در منطقه محروم قلعهگنج در حال اجرا است، نقش اصلی توسط مردم بومی انجام میشود و بنیاد مستضعفان به عنوان پیاده کننده الگو نیز مدیریت اجرای پروژه را بر عهده دارد.
http://mfnews.ir/fa/news/9262/قلعه-گنج-الگویی-برای-توسعه-کشور-جمهوری-اسلامی-ایران-خواهد-شد